[CENTER] 1995-In The Woods…-Heart Of The Ages
[/CENTER]
Μάιος 1998.
Επιστροφή από την πενταήμερη.
Πράξη Α
Είναι βράδυ και βρίσκομαι σε μια κουκέτα με μια μεταλλού από άλλο σχολείο που γνώρισα στο καράβι της επιστροφής. Aν και σε όλη την πενταήμερη δεν είχα καμιά επιτυχία στον ερωτικό τομέα, εντούτοις τώρα στο τέλος έκανα την γνωριμία της χρονιάς, ένιωθα όπως καταλαβαίνετε υπέροχα. Δίπλα μας στο άλλο κρεβάτι και πάνω χαμουρεύεται το ζευγάρι που μας γνώρισε, δεν θα το πιστέψετε αλλά είναι ρέιβερς της εποχής εκείνης goa trance με τρίπατα φοσφορίζε παπούτσια. Η φάση έχει ανάψει το άλλο ζευγάρι δίνει φιλάκια ενώ εμείς ακόμα μιλάμε? έξω από το δωμάτιο κάθ? όλη την διάρκεια της νύχτας αράζει μια παρέα οκλαδόν, είναι μεταλλάδες και έχουν κασετόφωνο?οι μουσικές διαδέχονται η μια την άλλη.
Η νύχτα προχωράει αρκετά καλά, η συζήτηση μου με την μεταλλού έχει μεταβληθεί σε μια πιο «ζεστή κατάσταση»?ο χρόνος περνά αργά κάποια στιγμή συνειδητοποιώ ότι εδώ και λίγη ώρα ακούω μια περίεργη μουσική, δεν καταλαβαίνω και πολλά βλέπετε ο ήχος φτάνει «μισός» μέχρι τ? αυτιά μου. Μπορούσα όμως να πω οτι είχε αρχίσει να με συναρπάζει?η ώρα περνά και η προσοχή μου μετατίθεται περισσότερο έξω από την κουκέτα και λιγότερο μέσα σε αυτήν?δεν την παλεύω, σκέπτομαι ότι οι μεταλλάδες θα την κάνουν και δεν θα μάθω ποτέ ποια μπάντα ρημαδοακούω τόση ώρα?της λέω να βγούμε μια βόλτα?κάτι μέσα μου σκίρτησε?
Πράξη Β
Βγαίνω από το δωμάτιο και έρχομαι για πρώτη φορά τετ α τετ με τους μεταλλάδες?
-Ρε παιδιά τι ακούτε?
Σε κάθε παρέα dj ήταν ο ιδιοκτήτης του κασετοφώνου που πάντα το κρατούσε σαν παιδί του?έτσι και εκεί ήταν ένας ξανθός μακρυμάλλης με το ίσιο μαλλί, μου έκανε εντύπωση το κίτρινο μπλουζάκι του, φορούσε νομίζω και γυαλιά.
-In The Woods?είπε περήφανα
Εγώ τους ήξερα μα δεν είχα ακούσει μέχρι εκείνη την ημέρα, είχε γράψει το χάμερ κάπου το 1997 όταν και έκαναν το Omnio, τους είχε κάνει συνέντευξη ο Γ.Δ Φλωράκης (Respect)
-Ποιο άλμπουμ είναι? ρώτησα
-Heat Of The Ages.
-To άλλο τους το Omnio είναι καλό?
-Μπορεί και καλύτερο?είπε
Επειτα έφυγα με την μεταλλού για το κατάστρωμα με μια μόνο σκέψη εμέχρι τον Πειραιά, μόνο μία. Να μην χάσω τις 25 χιλιάδες δραχμές που μου απέμειναν από την εκδρομή (=5 cd)…και την επόμενη μέρα (ξημέρωνε Σάββατο) θα πήγαινα Metal Era?
Επίλογος
Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ τα λογικά επακόλουθα, είμαι σπίτι και ακούω τα album περνά ο καιρός το συλλογικό μου ασυνείδητο ταυτίζει τις «περίεργες» σκέψεις που κάνω στο χωριό μου (1200 υψόμετρο) με το black metal, συνδέει δηλαδή τα απόκρυφα και τα ανείπωτα και εν τέλει γίνομαι μάλλον αυτό που είμαι τώρα.
Δεν μπορώ πλέον να μιλήσω για τα κομμάτια του album μιας και συναγωνίζονται σε ακροάσεις τον εθνικό ύμνο, το μόνο που μπορώ να πω σαν πρόταση σε κάποιον που δεν έτυχε να το ακούσει μέχρι σήμερα είναι να το κάνει ακριβώς όπως η μπάντα το ζήτησε?In The Woods?.
Με την μεταλλού χαθήκαμε στα zeros αλλά μου γνώρισε 3 πολύ καλούς μου φίλους και θα την θυμάμαι για πάντα, το μόνο που με στενοχωρεί από την ιστορία είναι πως δυστυχώς όταν σκέφτηκα να αλλάξουμε τηλέφωνα (σπιτιού τότε) με τον ξανθό μεταλχεντ, είχε φύγει και δεν τον βρήκα ποτέ ξανά, θα τον θυμάμαι όμως και θα πρέπει να του αφιερώσω και αυτή την ιστορία μιας και ήταν η αιτία.
Eidt: Πριν το 2000 βρήκα τον Γ.Δ Φλωράκη στο Dark Side και του είπα πως για εμένα το καλύτερο black metal συγκρότημα είναι οι In The Woods…γέλασε όπως γέλασαν και κάποιοι άλλοι κλασικομεταλλοι…εκείνος πλέον ακούει κλασσική μουσική και κάνει εκπομπή στο τρίτο πρόγραμμα και οι άλλοι πάνε στη Βανδή…αλλά ο ΜΑΛΑΚΑΣ ο Plunderer αν καταφέρει και φτάσει τα 70 θ 'ακουει ακόμα In The Woods…
Αντε μην ανοίξω το γαμωστομά μου…