Ζούμε σε μια χώρα που την ίδια μέρα διαθέτουν καινούργια τραγούδια οι Alice In Chains και οι Rotting Christ και ο κόσμος εδώ δείχνει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους δεύτερους σε σχέση με τους πρώτους.
Και για να προλάβω παρεξηγήσεις, μακάρι οι RC να έχουν τόσους κι άλλους τόσους ανθρώπους να ασχολούνται μαζί τους. Αλλά μήπως κάτι δεν είναι σωστό; Μήπως δεν είναι λογικό οι άνθρωποι που ασχολούνται με AIC να είναι λιγότεροι από τους οπαδούς των RC, μόνο και μόνο λόγω μουσικού ύφους;
ισως εχει να κανει με το γεγονος
οτι οι rc ειναι πασιγνωστοι στο ελληνικο μεταλ κοινο
ενω οι AIC δεν ειναι και τοσο γνωστοι στο ελληνικο “ροκ” κοινο.
δεν ξερω αν τα κριτηρια σου για αυτο που ειπες ειναι το ροκιν ή καποιο "ροκιν"
κανονικα δεν θα πρεπε
γιατι δεν ξερω κατα ποσο το καθε “ροκιν” ειναι αντιπροσωπευτικο των ελληνων οπαδων
για παραδειγμα, ενα τυχαιο γκρουπ που μου’ρθε στο μυαλο
το οποιο εχει αποκτησει καποια δημοφιλια στο ροκιν
ειναι οι crippled black phoenix
για τους οποιους δεν κρινω αμα ειναι καλοι ή κακοι (καλα καλοι ειναι, απλα δεν εχει σημασια στη προκειμενη περιπτωση)
απλα για να καταλαβεις τι θελω να πω, και να ενισχυσω το παραλογο του οποιου διερωτιεσαι και συ
το θρεντ του black gives way to blue εχει μοναχα 80κατι replies και το θρεντ του mankind the crafty ape εχει 70κατι!!!
το κριτήριο μου δεν είναι κάτι μονοδιάστατο, ούτε μόνο το site μας (που λόγω επισκεψιμότητας δίνει μια εικόνα), ούτε φυσικά μόνο το forum, αλλά μια σειρά από παράγοντες.
τώρα, αυτό το “οι AIC δεν είναι πασίγνωστοι στο ελληνικό κοινό” ενισχύει το παράλογό που επικαλούμαι. Δε μιλάμε για κάποια πιο σύγχρονη μπάντα που συνεχίζει να αγνοεί (επιδεικτικά) το ελληνικό κοινό (όπως π.χ. οι Alter Bridge ή οι Black Stone Cherry), αλλά για μια μπάντα που θα έπρεπε να θεωρείται σχεδόν κλασσική στο rock. Πόσες ήταν πολύ πιο επιδραστικές την τελευταία 20ετία;
Παίζει πάντως ρόλο και το τί κόσμος κυκλοφορεί εδώ… Υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία μεταλλάδων και κάμποσοι απ’αυτούς είναι και κολλημένοι, κάμποσοι άλλοι είναι τινέιτζερς κλπ κλπ… Άσε αυτούς που ακούνε Manowar και τα συναφή, αυτοί είναι ιδιαίτερη κατηγορία :lol: Γενικά είχα πάντα την εντύπωση πως το forum είναι κυρίως “metalling” και μια αλλαγή στ’όνομα πρέπει να συζητηθεί σοβαρά κάποια στιγμή.
Το βλέπεις και απ’την κεντρική. Ανεβάζετε διάφορα νέα για ροκ γενικά και σε ευρεία κλίμακα (που κάποιες φορές περιλαμβάνουν κι άλλα είδη μουσικής - και πολύ καλά κάνετε). Πόσοι βλέπεις ν’ασχολούνται από’δω; Πες κι εσύ κάτι για DeMaio να πάρουν φωτιά τα πληκτρολόγια… Έστω πού βγήκε το βράδυ , μην κάθεσαι και ψάχνεις “σημαντικά νέα” σιγά…
Soundgarden το τελευταίο τείνει προς την μετριότητα δυστυχώς…Pearl Jam εχουν να βγάλουν καλό δίσκο από το No code (αλλο αν συναυλιακά είναι πολύ καλοί ακόμα)…Οn topic συμπαθητικό το κομμάτι αν και πιστεύω οτι τα καλά δείγματα δεν τα έχουμε ακούσει ακόμα…
Soundgarden είναι αξιοπρεπέστατος ο δίσκος, καλός. Το Yield και το Binaural παίζει να είναι τα αγαπημένα μου από Pearl Jam. Από τότε έχουν να βγάλουν μεγάλο δίσκο. Συναυλιακά δεν είναι απλά πολύ καλοί, είναι τρομεροί. Οπότε, γι’ αυτό είπα ότι “γελάμε”. Δεν είναι μόνο οι studio δίσκοι, είναι η εν γένει εικόνα που σου δίνει ένα συγκρότημα. Μια χαρά στέκονται τα παλιά συγκροτήματα του Seattle. Να μην πούμε και για τους Mudhoney.
αλλα ποσοι ροκαδες δηλαδη υπαρχουν στην ελλαδα που να ακουνε aic οπως ακουνε οι μεταλλαδες manowar
και οσο αφορα τους rc
μιλαμε για μια απο τις μεγαλυτερες εγχωριες μεταλ μπαντες
που λογω καταγωγης οι περισσοτεροι ελληνες μεταλλαδες τους ακουνε ασχετως αν ακουνε παρομοια ειδη. ετσι και αλλιως οι rc παιξανε μπαλα και περα απο το “black metal” και ητανε πετυχημενοι δισκογραφικα και στα 00ς, οπωτε λογικο ειναι μια μεγαλη μεριδα του ελληνικου κοινου να ασχολειται μαζι τους.
απο την αλλη οι aic και γενικα πολλα 90ς ονοματα του χωρου, δεν πολυαπασχολησαν τους ελληνες “ροκαδες”! πανω κατω τα ιδια θα ισχυουν πιστευω και για soundgarden, janes addiction, και ολες τις μπαντες που σταματησαν/διελυσαν πριν το 2000!
οι πιο επιτυχημενες μπαντες που μου ρχονται στο μυαλο απο αυτον το χωρο, ειναι οι pearl jam και οι red hot chili peppers(ναι μεν υπαρχουν απο τα 80ς, αλλα το μπαμ το κανανε στα 90ς), μπαντες που ειχαν συνεχη και επιτυχημενη πορεια απο τα 90ς στα 00ς με αποτελεσμα να τραβανε συνεχεια νεους οπαδους και να μεγαλωνει το fanbase!!!
Ντάξει ρε παιδί μου… Εκτός πάντως απ΄τους κλασσικούς “ροκάδες” όπως τους έχουμε όλοι στο μυαλό και για τους οποίους ισχύουν πανω-κατω αυτά που λες, υπάρχει κι ένα κοινό αλτερνατιβοπάνκ του οποίου ήξερα παλιότερα αρκετούς “εκπροσώπους” και οι οποίοι στήριζαν τις σκηνές αυτές, όπως επίσης και τη “βρετανίλα” της υπόθεσης (λ.χ. brit pop) ή κάποια άλλα είδη παρεμφερή κατά κάποιον τρόπο (βλ. trip hop). Τέτοιου είδους άτομα δεν έχουμε στο φόρουμ. Για μένα θα΄πρεπε. Απλά για τους νεοεισερχόμενους χρήστες το φόρουμ δίνει γενικά μια εικόνα πολύ “metal-friendly” που παίζει ν’απωθεί άλλου είδους άτομα.
Η διαφορα που ψαχνετε ειναι οτι απο Alice In Chains 4-5 τραγουδια ξερει ο περισσοτερος κοσμος. Εγω δεν το ακουσα γιατι βαριεμαι, προτιμω να περιμενω να βγει ολος ο δισκος για να τον ακουσω / αγορασω με το πασο μου, αλλα ειναι λιγο λολ που αναρωτιομαστε γιατι ο κοσμος ασχολειται τοσο με RC υστερα απο την εμπορικη επιτυχια του Theogonia.
Επισημαίνω ξανά, να μην πάει σε λάθος κατεύθυνση η κουβέντα.
Οι RC καλώς έχουν μεγάλη ανταπόκριση και μακάρι να έχουν ακόμα μεγαλύτερη στο μέλλον.
Αντίστοιχα, αν έβγαζαν οι Alice In Chains καινούργιο τραγούδι την ίδια μέρα με τους U2 και συνολικά ο κόσμος που ασχολιόταν ήταν περισσότερος για τους πρώτους, πάλι εντύπωση θα μου έκανε. Αν και πάλι αυτό θα συνέβαινε πιθανότατα…
Είναι πάντως γεγονός πως κάποια συγκροτήματα που έχουν μεγάλο κοινό έξω, στην Ελλάδα δεν έπιασαν όσο θα’πρεπε… Και συμβαίνει και το αντίστροφο σε κάποιες περιπτώσεις. Μια λόξα την έχουμε γενικότερα σα λαός, στη μουσική θ’αλλάζαμε;
Χμ, οχι, απλα οι Alice In Chains δεν υπηρξαν ποτε η μπαντα που εγραφε radio rock hits. Μονο το Would?, αντε και το We Die Young να πεις οτι μπαινουν σ αυτη τη κατηγορια και αυτο εχει λιγο αντικτυπο στην ανταποκριση που θα εχουν σε ευρυτερο κοινο, μη παραξενευεστε. Χωρις να εννοω το radio hit με κακη εννοια ε, προς Θεου, απλα δεν ειναι αρκουντως ευπεπτοι εν συγκρισει με αλλες μπαντες της σκηνης.
Ανάλογα… Δε νομίζω π.χ. πως οι συνοδοιπόροι τους από σιάτλ Nirvana έβγαζαν πιό “radio-friendly” κομμάτια. Απλά αυτοί έπιασαν στην αγορά. Λ.χ. το “Man in the box” δεν είναι λιγότερο εμπορικό ηχητικά απ΄το “Lithium”
Καλα οταν λεω λιγοτερο radio friendly δεν εννοω οτι οι Alice In Chains χωναν τρικαση και σολαρες ξερωγω. ;p Απλα τους θεωρω λιγοτερο πιασαρικους / ευπεπτους, εν συγκρισει παντα, αν ημουν μουσικος θα μπορουσα να το εξηγησω καλυτερα με τεχνικους ορους, αλλα δυστυχως δεν το χουμε. Δεν μου αρεσει ως ορολογια, αλλα οι Nirvana ειναι πιο “παιδικη” μπαντα με την εννοια του προσιτου στο μεηνστρημ αυτι, ακορντα λιγα και απλα, θεματα πιασαρικα, χαρακτηριστικος ηχος, ενω οι AiC ειναι πιο στρυφνοι και πιο εκλεπτυσμενοι, τα εχουν και αυτα που παρουσιαζουν οι Nirvana σε πολλες φασεις, αλλα ειναι το τι παιζουν και πως το παιζει η καθε μπαντα. Εδω θα επρεπε να ειμαι ειτε κιθαριστας, ειτε sound engineer για να το εξηγησω σωστα.
Εντάξει, καλά τα διαφημιστικά κολπάκια αλλά περιμένουμε το προκείμενο τώρα, έχουν και κτηνώδες άλμπουμ να κοντράρουν, για να δείξουν ότι ξαναήρθαν για να μείνουν.
Εκτος αν ως “δεινοσαυρους” εννοουν τους εαυτους τους, τους Soundgarden, τους Pearl Jam κτλ… Ναι αγαπητοι μου, δεινοσαυριασαν κι αυτες οι μπαντες… οχι οτι ειναι κακο αυτο απαραιτητως, ειδικα αν βγαζουν αλμπουμ οπως το Black Gives Way To Blue