All i hear...is BURN (φωτιές)

Με πηρε τηλεφωνο ενα φιλαρακι και μου ειπε ότι επιασε φωτια και το αλσος της φιλοθεης…#-o …ας επιβεβαιωσει καποιος…δεν παμε καλα… επιστρεφω σε λιγο εχει ενα κηπο κατω απο το σπιτι μου και λεω να του ριξω κανα μπουρλοτο…:lol: :lol: :lol:

Σχετικα με την χαραξη της Ιονιας οδου και τη φωτια στη Ζαχαρω, αποσπασματα απο περσυνο αρθρο σε μεγαλης κλιμακας κυκλοφοριας εφημεριδα:

…Η χάραξη της συγκεκριμένης οδού διασχίζει περιοχές μεγάλης οικολογικής σημασίας, όπως το παραλιακό δάσος της Ζαχάρως, Λίμνη Καϊάφα, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στον Ευρωπαϊκό Κατάλογο Natura 2000. Ο συνδυασμός χερσαίου και λιμναίου οικοσυστήματος, καθώς και η ταυτόχρονη συνύπαρξή τους με τις αρχαιότητες, τους μυθολογικούς τόπους και την ιαματική πηγή, καθιστά το οικοσύστημα Καϊάφα ένα μοναδικό σύμπλεγμα, το οποίο έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος και τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους" συμφωνα με τον κ. Κώστα Αγραπιδά, πρόεδρο του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Προστασίας Ζαχάρως…

…«Θέλουμε τον δρόμο, αλλά το νομαρχιακό συμβούλιο δεν γνωμοδότησε θετικά για το συγκεκριμένο τμήμα, που θίγει την περιοχή Καϊάφα, τη Ζαχάρω και τον Πύργο», λέει ο κ. Ευγένιος Μπαλκάμος, αντινομάρχης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας. Ο αντινομάρχης υπογραμμίζει ότι θα δημιουργηθεί μεγάλη όχληση στο περιβάλλον, ενώ θα υποβαθμισθεί και ο οικιστικός ιστός σε αρκετά σημεία, καθώς η χάραξη του δρόμου περνάει πολύ κοντά (Πύργος) ή ακόμα και ανάμεσα σε κατοικημένες περιοχές, όπως στη Ζαχάρω…

…Το μεγαλύτερο μέρος της χάραξης του καινούργιου δρόμου ακολουθεί την Παλιά Εθνική Οδό, ενώ όσες αλλαγές έγιναν πραγματοποιήθηκαν προς τα δυτικά, προς την πλευρά της θάλασσας. «Αυτό δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα, γιατί ακριβώς εκεί βρίσκονται και τα πιο ιδιαίτερα οικοσυστήματα». Πόσω μάλλον όταν δεν μιλούμε για ένα μικρό δρόμο, δύο λωρίδων, αλλά για ένα μεγάλο αυτοκινητόδρομο, πλάτους 35-40 μέτρων, που διχοτομεί βίαια την περιοχή…

…«Το θέμα έχει παγκόσμια διάσταση, διότι τα μοναδικά οικοσυστήματα ανήκουν στην παγκόσμια κληρονομιά, και συνδέεται με τις κλιματικές αλλαγές, που αποτελούν το κορυφαίο πρόβλημα του 21ου αιώνα», τονίζει και ο κ. Αγραπιδάς…

Τωρα πια χωρις δασος δεν υπαρχει προβλημα με την κατασκευη του αυτοκινητοδρομου…ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ Κ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!!!

Τα συμπερασματα δικα σας…:-k :-k :-k :-k :-k

Επ γεια σας παιδιά, από άγιο βασίλειου αχαίας τηλεφωνώ, εδώ έχουμε φωτιές στα 5 λεπτά με τα πόδια και συγκεκριμένα στο ζαχαροπλαστείο “Ο Μπαλάσκας”. Όλα ανθηρά, αλλά αν καεί το ζαχαροπλαστείο και δεν έχω από που να παίρνω ροζ παγωτάκια θα ρίξω παναγιές.

Απο Skai.gr:

[I]Οικοδομικοί συνεταιρισμοί διεκδικούν περίπου 25.000 στρέμματα δασικής έκτασης στο Πεντελικό Όρος, πολλά από τα οποία έχουν καεί στις πυρκαγιές του '95, του ΄98 αλλά και στην πρόσφατη.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, ένας από τους κύριους διεκδικητές 80.000 στρεμμάτων δάσους στην Πεντέλη είναι η Μονή Αγίου Παντελεήμονα, η οποία έχει πουλήσει περίπου 10.000 στρέμματα σε ιδιώτες ή συνεταιρισμούς.

Σε πολύχρονους δικαστικούς αγώνες οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν καταφέρει να αποχαρακτηρίσουν εκτάσεις και στη συνέχεια να τις οικοδομήσουν, γεγονός που τροφοδοτεί τις ελπίδες και των υπολοίπων. [/I]

Χρειαζεται να σχολιασω? Μαλλον θα φταινε οι “Τουρκοι”, που ξερεις, μποροι και οι Σκωτσεζοι!#-o

ΥΓ:Δεν εχω ιδεα τι εχει γινει στο χωριο μου…:frowning: Freedom αν ξερεις please let me know.[-o<

Δε ξέρω για τους Τούρκους, αλλά οι Σκωτσέζοι εμένα μου βρωμάνε… Ίσως και οι Ισλανδοί, οι οποίοι λόγω του ότι ζουν σε ηφαιστειογενές έδαφος ζηλεύουν τα όμορφα μας δάση, και είπαν να τα κάψουν! Βασικά τώρα που το σκέφτομαι και η Γουαδελούπη, η Ακτή Ελεφαντοστού και το Τρινιντάντ & Τομπάγκο φαίνονται χωμένα στο Κόλπο… Μόλις έχω περισσότερα στοιχεία θα επιστρέψω…

Δυστυχως εμαθα…
Ραψωματη, Ρουτσι, Μεγαλοπολη καιγονται απο νεο μετωπο ενω ηδη καποια σπιτια στην Ασεα αποτελουν παρελθον… Γυρω-γυρω φωτιες δηλαδη και εμεις στη μεση.Κοινως δεν γλειτωνουμε με καμια Παναγια…

Mπορείς να μας πεις που τις βρήκες τις πληροφορίες γιατί και έμεις εκεί κοντά είμασυε όποτε να ξέρουμε άμα θα το ξαναδούμε το σπιτάκι μας η…

Εκαψε μερικα σπιτια στο Αθηναιον, Ασεα, Αραχαμιτες και πηγαινει προς Παπαρι… 1 km απο κει ειναι το χωριο μου…

Επιπλεον εκαινωνονται χωρια στη Μεγαλοπολη…

Νεα εστια στον Υμηττο…

Στον Υμηττο γινεται της πουτανας… Κινδυνευουν πολυκατοικιες… Μενει κανεις εκει γυρω?

Χμ δεν ξερω ρε πουστη μου ειναι πολυ ακραιο.
Αλλα δεν μου φαινεται τυχαιο λιγο πριν τις εκλογες να καιγεται η μιση Ελλαδα.ΔΕΝ ειναι απλες πυρκαγιες.Ειναι εμπρησμοι.80 μετωπα δεν παιζει να ανοιξουν ταυτοχρονα σε τετοια χρονικη περιοδο,η ζεστη ειναι μεν αρκετη,αλλα οχι τοση.

Αν υπαρχουν “ανθρωποι” που θα καιγαν τη χωρα τους και τους συνανθρωπους τους στο βωμο της εξουσιας και τους κερδους,τοτε ντρεπομαι που ζω στην ιδια χωρα και αναπνεω τον ιδιο αερα με αυτους.
Και αμα ειναι και αυτοι που τους ψηφιζουμε για να μας κυβερνησουν,τοτε λυπαμαι και εμας.

Κατηγορουμε την κυβερνηση που δεν κανει τιποτα.Ναι ΟΚ.
Δεν θα της κανω πλατες,εχει σαφως μεριδιο ευθυνης.
Αλλα μου φαινεται οτι αυτος ακριβως ειναι ο σκοπος των πυρκαγιων.
Και αν εχω δικιο,αποδεικνυεται για αλλη μια φορα ποσο απολιτιστοι και αδιστακτοι ειναι καποιοι.

Το πρωι που ξυπνησα το ακουσα απο ραδιοφωνα και τηλεορασεις. Δεν θυμαμαι σταθμο, σχεδον παντου το επαιζαν. Μιλησα και με συγγενεις στο χωριο και μου ειπαν οτι δυστυχως ετσι ειναι τα πραγματα…

εγω τον μισο χρονο εκει μενω…και τωρα απειλειται το σπιτι μου!!!θανατοσ στουσ εμπρηστες!!!

++++++++++1111111111111111

Έχει γίνει κίτρινο το τοπίο έξω απ’ το σπίτι μου…στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ!

Αλήτες, καθάρματα, ΔΕΙΛΟΙ όποιοι κι αν είστε.

Και έξω απο το δικό μου σπίτι μια απο τα ίδια… και πίστεψε με, μένω πολύ μακρυά απο το Περιστέρι…

πενηντα μετρα απο το σπιτι μ

Η φωτια ειναι εξω απο το χωριο μου…

τωρα που καηκε ολη η ελλαδα την κατσαμε=του χρονου θα χουμε θερμοκρασιες που δν εχουμε ουτε φανταστει!!!

Εδω βρεχει σταχτες…

Πιάσανε τον εμπρηστή της Αρτέμιδας.Ο μλκς δεν είχε προσέξει τα έφλεκτα υλικά στο σπίτι του και έτσι όταν πιάσαν φωτιά ξεκίνησε το κακό.Αμέλεια,σε τέτοιο σημείο που είναι εγκληματική.