Amon Amarth 14/2 και 15/2 (Αθήνα/Σαλόνικα)!

[/SIZE][SIZE=5]Γκέγκε?[/SIZE] γνωστοί underground guys… κάποτε παίζανε μαζί με τους άλλους γνωστούς Spoiler… #-o

Δεκτή η πλακίτσα, την επόμενη φορά όμως το report δε το γλυτώνεις από μένα. :wink:
Έτσι απλά για να μη χαλάμε και τις καρδιές μας.

Οντως ηταν χαμηλα ο ηχος και μου εκανε εντυπωση γιατι στους Moonspell στον ιδιο χωρο ηταν τσιτα.

Δεν πολυσυμφωνω με τον Ουλβερ για την φωνη του Johan, βεβαια ψιλοημουν στον κοσμο μου και τα φωνητικα ηταν επισης χαμηλα στην μιξη οποτε μπορει απλα να μην το προσεξα.

Τρελο το λαηβ με πολυ πορωμενο κοινο, για αυτα που εγιναν στο σαπορτ δεν εχω γνωμη γιατι πηγα πιο μετα αλλα ελεος, παλι οι Iced Earth φταινε?

Σε τρελά κέφια οι Amon Amarth, η επέλαση των vikings και έτσι, σαφώς ανώτεροι απο την συναυλία τους στο gagarin, αλλά αυτοί οι Heathendom πραγματικά απάλευτοι απο τις ποιο άκυρες μπάντες για support, ακόμα ήχουν στα αυτιά μου τα σχόλια των ατόμων γύρω μου "άντε πότε θα κατεβουν αυτοί?’

Κοιτα τους Heathendome τους ειχα πετυχει στο an κ δεν ειχε απο κατω ουτε 30 ατομα. Ακυρη μπαντα μεχρι εκει που δεν περνει. Ημουν κ εγω ενας απο αυτους που λεγαν ποτε 8α κατεβουν…:slight_smile:

Amon Amarth …απλα ΘΕΟΙ.Απο τις καλυτερες μπαντες της melodic death. Αντε να ξαναρ8ουν!!!

Ωραία ήταν και δω πάνω.

Οι Shock Absorder ήταν ΓΑΜΑΤΟΙ, ακούγονται σαν τους Down και ο τραγουδιστής έχει φωνάρα, ένα μίγμα 90% Chuck Schuldiner και 10% Anselmo. Πήρα και το cd τους.

Amon Amarth παίξανε γαμάτα, επαγγελματίες σωστοί με τον Johan σε κέφια.
Τα Free Will Sacrifice, Victorious March, Pursuit of Vikings ακούστηκαν τέλεια.
Τελικά δεν τους πάει το ομώνυμο από τον νέο δίσκο, δεν τους βγαίνει η ατμόσφαιρα του δίσκου, όχι ότι ήταν άσχημη εκτέλεση, απλά τα υπόλοιπα νέα ακούστηκαν πολύ καλύτερα. Ηταν η 2η φορά που το άκουγα λάιβ, πάλι ίδια γνώμη έχω.

Ηχος πολύ μέτριος, άλλες φορές ακούγονταν καλά, άλλες όχι.
Ειδικά στην αρχή με το TOTTG έψαχνα να βρω ποιο είναι, το αναγνώρισα από τα φωνητικά μόνο.:?
Το North Sea Storm δεν ακούστηκε καθόλου καλά, οι κιθάρες χάνονταν.
Μετά την μέση ευτυχώς έφτιαξε.

Κορυφαία στιγμή φυσικά το Pursuit.
Θα προτιμούσα αντί των North Sea, Valhalla Awaits Me ένα Where Silent Gods…Δεν πειράζει.

Τα φωνητικά ήταν μια χαρά, άλλες φορές άκουγες έναν ήχο γκάρισμα αλά Immortal.
Τεράστια μορφή ρε ο Hegg. :bow:

Λίγος κόσμος πάντως ρε γαμώτο, με ξενέρωσε λίγο.

Εν κατακλείδη και γαμώ τις εμφανίσεις, αλλά πέρασα λιιιιίγο καλύτερα στους Kreator, λόγω κόσμου ίσως.
Και δεν έχει καμία σχέσηι που αύριο δίνω μάθημα…:stuck_out_tongue:

OK, γαμώ ήτανε!! Απιστευτη ενεργεια απο μπαντα και κοσμο, αψογοι οι Σουηδοι αλλα πολυ λιγο ρε γαμτωτο…:frowning: Βγηκαν κατα τις 10 και κατα τις 11:20 μας ειχαν ηδη αφησει με την (πανεμορφη) αναμνηση τους… (για Αθηνα μιλαω ε).

Αν και αναμενομενο, πολυ καλο το σετ-λιστ. Πανικος στα Death in Fire (Fiiiiiiiiiiiiire!!!:twisted:), Victorious March, Cry of the Black Birds και Pursuit of Vikings, επικοτατες στιγμες στα Thousands Years of Oppression και Guardians of Asgaard, ενω τεραστια ανατριχιλα στα Fate of Norns και Runes to My Memory… Μ’αρεσε που ακουσα live και το Varyags Of Miklagaard αφου ειναι ευκολα τα αγαπημενο μου απο το τελευταιο!!:smiley:
Η διοργανωση ηταν σχετικα καλη. Ημασταν με τα παιδια αρκετα μπροστα και ο εξαερισμος φανηκε να δουλευει τελεια. Παρα το κοπανημα δεν αντιμετωπισα σε κανενα σημειο το συναισθημα του “σκαω, πεθαινω, με χανεται” οπως πριν μια βδομαδα στην αποθηκη…
Ο ηχος ειχε καποια μικροπροβληματακια αλλα οχι κατι το ιδιαιτερο. Σε μερικα σημεια τα φωνητικα ηταν οντως χαμηλα αλλα νομιζω οτι ευθυνοταν και ο Hegg για’αυτο καποιες στιγμες!:stuck_out_tongue: Παντως εκει που οντως υπηρξε “τεχνικο προβλημα” ηταν σε καποιο σημειο κατα τη διαρκεια του Tattered Banners αφου τα φωνητικα “χαθηκαν” εντελως και ηταν σαν να βλεπεις πρωταγωνιστη σε μεξικανικο μεταγλωτισμενο…:lol:

Οι Heathendom δεν μου φανηκαν τοσο κακοι οσο λετε πολλοι.:-k Γενικα περασε ΟΚ η ωρα μεχρι να βγουν οι Αμονες.

Many Cheers Angel_Death, Jadesword, Guardian_of_the_blind και οσους αλλους ειδα!!:drunk:

Το ξαναφηνω ρε συ αλλα παει πολυυυυυυ αργα…:frowning:

Αυτη ηταν η αιτια τελικα? Το ειδα το σκηνικο αλλα δεν καταλαβα πως ξεκινησε. Παντως επειδη ακουγα αυτα που ελεγε ο μπασιστας επειδη ημουνα αρκετα μπροστα, τον βρηκα 120% σωστο. Ο αλλος απο κατω πρεπει να εκανε καμια χοντρη μαλακια ή να ηταν τελειως ανωριμος και ηλιθιος εγκεφαλικα.
Δεν ξερω ποσα εδωσαν για να παιξουν. Το ακουσα και γω που το πε αλλα γενικα δεν ξερω τι παιζει με αυτα. Παντως μαγκια τους αν το κανανε.

ΟΚ, συμφωνουμε γενικως αλλα οι Iced Earth που κολλανε παλι ρε συ?#-o

Μια χαρα ηταν η συναυλια.Θα συμφωνησω με το παιδι που ειπε οτι καπου στην μεση εφτιαξσν τα πραγματα σχετικα με τον ηχο απ τις κιθαρες.Μερικες φορες χανοταν και η φωνη επισης…
anyway…αντε με το καλο να μας ξαναρθουν.

γιατί μέχρι πέρσι, είχα δει να γίνεται έντονα σε 3 συναυλίες μόνο.Iced Earth/Nevermore το '97, στο περσινο rock’em all festival και στους Slayer/System of a down.Στις 2 από τις 3 ήταν τα πιτσιρίκια των Iced Earth(δεν τους κατηγορώ όλους).Ε και Slayer οι οπαδοί είναι υπερκαφροι…Ήταν και άγνωστοι οι System τοτε…Και νομίζω και στο rockwave που είχαν εμφανιστεί οι Iced Earth κάτι πήγε να ακουστει όσο παίζανε οι προηγούμενοι αλλά το κόψανε νωρίς.Ελπίζω να σε κατατόπισα. :stuck_out_tongue:

…κριμα που δεν τους ειδα-οπως και kreator-(αλλα πλεον δεν την παλευω να σκαω μονος μου σε συναυλιες)…
αλλα λογικα θα καλομαθανε και θα ξαναρθουνε :smiley:

και μονο ο φροντμαν παιζει να ειναι ολα τα λεφτα!..
πειτε μου μονο αν απλωναν τα μαλλουδια ολοι ταυτοχρονα οπως στο βιντεο κλιπ
Runes To My Memory

οσο για τους Heathendome
διαβασα ολες τις κριτικες απο πισω(απο την συναυλια και μετα)
αυτο που κεντρισε αρχικα την περιεργεια σε ολους ειναι πως βγηκε αλμπουμ του μηνα στο χαμμερ μπροστα απο τοσες μπαντες ακομα και το death magnetic των Μεταλλικα(και καλα εκαναν ξεχωριστει παρουσιαση)
προσωπικα μου αρεσε ο δισκος τους…τωρα αν αξιζαν εκει ειναι αλλο θεμα.

επειδη τους ειχα δει απο την προηγουμενη λαιβ εμφανιση τους με Valor …
ειχα πει οτι ειναι δυσκολο χωνευτο αυτο που παιζουν,θελει να το εχεις ακουσει πρωτα(στο σιντι ακουγοταν αρκετα καλη η παραγωγη εως πολυ καλη και καθαρη)…
ναι μεν ηταν απογοητευση μεγαλη να αδιαζει το μαγαζι και τα σαπορτ να εχουν 100 ατομα και συ 25
αλλα και ηχητικα βαδιζουν σαν μια undeground μπαντα που ξεκιναει…
ηχος τεζα-πονανε αυτια βουητο πολυ φωνη απο κατω…
(ειχα ρωτησει και ειχα μαθει,οτι (πεταλιερα ψηφιακη) που επαιζε η πρωτη κιθαρα πανω σε λαμπατο ενισχυτη αλοιωνει προς το κακο τον ηχο και αν αυτος ειναι και δυνατα…
και αυτο μανουριαζε…)
τεσπα κατι τετοιες λεπτομεριες μπορει να χαλασουν αρκετα τον ηχο…

αλλα το να πεφτουν μπουκαλια(οχι απλως απαραδεκτο…)και γιουχες…
ειναι κατι αλλο…
απο την αλλη …
δεν γινετε(αν οντως ισχυουν αυτα που ακουγονται)
να παιξεις σε μαγαζι α εθνικης με μπαντα επισης α εθνικης και να ψαχνεις τον ηχο σου και λοιπα…
συν το υλικο ειναι περιεργο και (νομιζω δεν ειναι ευκολο να αποδοθει οπως το σιντι)
απο περιεργεια αν εχει καποιος τσεκαρει σιντι και μπαντα λαιβ ας πει δυο κουβεντες…

το ολο θεμα εχει ξεκινηση απο την πρωτια στο χαμερ και ποσα πηραν να τους βαλουν εκει…
και μετα καλοθελητες(να σου βρω κακα) να σε κραξουν υπαρχουν…ουοοου

ισως λεω(δεν ειμαι σιγουρος η λαθος)μερικες φορες χρειαζεται σιγα σιγα να κανεις βηματα…
με 25 ατομα κοινο(πριν ενα μηνα,δεν μπορεις να παιξεις μετα στο fuzz και με ενα σαπορτ σε τετοια μπαντα…εκτος και γ@μας! )

ΥΣ1.Ο μπασιστας( Heathendome )εχουμε πει δυο κουβεντες φαινοταν συμπαθεις και ευδιαθετος…αλλα μετα απο μπουκαλια και λοιπα-υπαρχουν και ορια
μην ξεχνατε οτι κουβαλουσαν και απογοητευση ισως για την χαμηλη παρουδια κοσμου στο προηγουμενο λαιβ…
συστηχως ασχημο ξεκινημα μετα τον δισκο τους…αλλα στο χερι τους ειναι(αν ειναι) να κλεισουν στοματα
Υσ2.θελουμε τους δικους μας Αμον …με περικεφαλαιες και λοιπα συνεργα…
απογονοι του Ηρακλη και του Θησεα…8):smiley:

#-o Τι είχαμε τι χάσαμε… νομίζεις ότι κάτι ψάχνω εδώ μέσα… ή μήπως ν\μας ψάχνει η αεπι για πνευματικά δικαιώματα και ηχογραφήσεις… σιγά μην κάτσω ακίνητος 1-2 ώρες για να ηχογραφήσω… κορόιδα ψάχνω… κι από πλάκες ότι θές… γκέ-γκέ ή τ΄γραψα λάθος…:!:

το λαιβ στη Σαλόνικα ήταν ΟΚ… Shock Absorder καλοί δεν κούρασαν… πουλούσαν και 1 ευρώ το δισκάκι τους αλλά η κοπελιά δεν είχε όρεξη παρά μόνο για τα μπλουζάκια των ΑΑ που κάνανε 20! κανείς δεν φώναξε Amon Amarth την ώρα του σαπόρτ… Κουραστικό το μεσοδιάστημα για soundcheck… αίσχος ο ήχος στο πρώτο ΤΟΤΤG κάπου έστρωνε κάπου χανώταν… 1 ώρα και κάτι ψιλά… το γνωστό σετλιστ, καμιά 500αριά άτομα… έ, καλά περάσαμε… λίγο κοπανιστήκαμε, του φάγανε και το κέρατο του τύπου…τα γνωστά σχόλεια… “Γειά μας” “Εβίβα” Θεσσαλονίκη vs Αθήνα κτλ… και η πιο γρήγορη αποχώρηση κοινού έβερ! είχε σχολείο την επόμενη ε… κι εγώ…:?

Έχω την ανάγκη να προσθέσω άλλο ένα ανούσιο κόμμεντ ίδιο με τα υπόλοιπα - απλά έσπειραν στην Αθήνα.

Έχω και λάφυρα, 4/5 υπογραφές απο τους (εξαντλημένους, ειδικά ο Johan :lol:) μουσικούς που βγήκαν κατά τις 12:30-1 παρά (ακουγόταν ότι είχαν παραγγείλει και σουβλάκια), και μία άκρως γαμάτη πένα (βασικά 2 έπιασα αλλά την μία προφανώς την έδωσα). :slight_smile:

8O8O8Oκαι έλεγα να περιμένω αλλά έκανε ένα πο****κρυο και δεν έκατσα μαμώ!!

Now playing: Rhapsody - Dawn of Victory
via FoxyTunes

Δεν ξέρω τι λέτε οι περισσότεροι για τη Θεσσαλονίκη… εγώ πέρασα απίστευτα!!! Ούτε χάλια ήχο κατάλαβα ούτε χάλια φωνητικά. Μου έφυγε το μυαλό και άντερα από το σπρωξίδι!!! Πήγα γύρω στις 6.30 ήμουν η πέμπτη που έσκασε μύτη (άρα υπάρχουν και άλλοι καμένοι επομένως δεν ανησυχώ). Το δαγκώσαμε για τα καλά:cold:!!! Κατά τις 7.30 μας άφησαν να μπούμε στον προθάλαμο για να μην κρυώνουμε και ένας θρασίτατος χλεχλές μου έφαγε τη θέση και όταν του ζήτησα να κάνει πιο κει για να μπω μπροστά μου είπε ένα ανεδαίστατο όχι. Έχε χάρη που μου έριχνε δυόμιση κεφάλια αλλιώς…:lightsabre: Έπιασα κάγκελα από μέση προς τα αριστερά και ήμουν μες την τρελή χαρά!!! Μέχρι και τις 10 παρά το principal ήταν απίστευτα άδειο σε σημείο που ανησυχούσα ότι θα βγουν θα δουν τα χάλια μας και θα ξαναμπούν μέσα. Ευτυχώς όμως λίγο πριν βγουν οι amarth γέμισε αρκετά. Γαμάτο setlist τα παμε… Μπροστά τουλάχιστον ατελείωτο σπρωξίδι. Οι amarth απίστευτοι στη σκηνή τα έδωσαν όλα. Έκανα και βαρβάτη χειραψία με τον Johan :vibrate:v Προς το τέλος βέβαια η απογοήτευση ήταν διπλή καθώς ούτε πένα πρόλαβα να πιάσω (από ότι έμαθα ήταν τέλειες!!!) και το τεράστιο κέρατο (σχεδόν 1 μέτρο!!!) που έπιασα και κρατούσα χειροπόδαρα για να μη μου το πάρουν καθώς νόμιζα ότι ήταν του συγκροτήματος που το πέταξε στο κοινό… άνηκε σε μία κοπέλα η οποία φυσικά το αναζήτησε μετά το τέλος του τραγουδιού:cry:
Έχω μια ερώτηση… ο τραγουδιστής του σαπόρτ ήταν ο τραγουδιστής των bulldoza??? Γιατί αν ήταν η σκηνική του παρουσία έχει πέσει κατακόρυφα από το 2006 που τους είχα δει στο μύλο. Πολύ απογοήτευση!!! Αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν!!!

Επίσης… τόοοοοοοοοσα μπλουζάκια, στίβες ολόκληρες που πήγαν μετά τη συναυλία??? Πότε πρόλαβαν να τα αγοράσουν όλα??? Είχαν μείνει μόνο καμιά 10ριά γυναικεία με το λογότυπο. Έτριβα τα μάτια μου!!! Και ειδικά με την τιμή των 20 ευρώ!!! Άρα μια χαρά κόσμος μαζεύτηκε!!!

Εγω πηγα να παρω αυτη με τον γκρι κυκλο με τα ρουνικα και το logo αλλα ειχαν μεινει μονο XL και τη παραγγειλα προχθες απο net…(18Ε)

εδω και τωρα καντε του μπαν αν δεν μας πηρες πως εφτασε και τις δυο…:lol:

μια φορα εσκυψα να παρω μια αλλα οταν πλησιασε το χερι στην πενα…ειδα καλοθελητες να απλωνουν ποδαρια…και σκεφτηκα οτι καλυτερα να μην σκυψω…γιατι θα ανεβαζα μαι παλαμη…χωρις δαχτυλα!

καλα ρε παιδια ουτε ενα σχολιο(απ οτι ειδα)για τον μινι σωματικο ελεγχο που εγινε στο Live της Θεσσαλονικης??? Τι ναι αυτα??? Πρωτη φορα παιζει κατι τετοιο σε live#-o#-o [-X[-X[-X τι να πω??#-o:-k

Σωστηηηηή…
Ξέχασα να το αναφέρω, και πριν και μετά έτσι?
Και γω πρώτη φορά είναι που το βλέπω σε συναυλία.

Μήπως είναι απόφαση του management?
Είναι απόφαση της μπάντας?

ψιλο- οff topic - σχετικό με το παραπάνω
Πάντως, όσο και να γαμάνε, τρώνε φοβερό σπρώξιμο από την Metal Blade, επανεκυκλοφορίες, ότι συσκευασία γουστάρουν, dvd, εκδόσεις πολυτελείς κλπ κλπ…

Να αναφέρουμε και το σκηνικό που ρίχνει τις σταγόνες που έμειναν στο κεφάλι του, χαχαχα, τι θεός…