Amon Amarth/Kreator @Release Athens 2023

σε καμία περίπτωση εννοείται , ούτε εγώ το κάνω αυτό

κάθε γενιά με τους ήρωες της , χθες και προχθές υπήρξε μια σύμπραξη γενεών που στην ουσία ο νέος τιμάει τον παλιό . Δεν ξέρω αν είναι μόνο δική μου αίσθηση αυτό

Και προφανέστατα το παραπάνω σχόλιο δεν ήταν δεικτικό ή κάποια γκρίνια , πόσο μάλλον για εσένα :metal:

2 Likes

Εγώ μεταξύ άλλων χτες, είδα και αυτό… Αδελφός του κυρίου μπανάνα είναι.

Οχι ρε, τι δεικτικο, δεν το ελαβα ετσι. Ισα ισα, με εσενα εχουμε πει και πεντε πραγματα (ασε που δεν προλαβα να σε δω κιολας χθες), οποτε ηταν καλη αφορμη για κουβεντα. Ναι, καθε γενια με τους ηρωες της προφανως και οχι, δεν ειναι μονο δικη σου αισθηση :slight_smile:

1 Like

Καταπληκτική και η χθεσινή μέρα.
Στους HSB έδωσα πολύ πόνο απο κει και πέρα είχα κοπέλα να προστατεύσω εκεί που ήμασταν και έγινα σάκος του μποξ.
Πρέπει να μου έριξαν και οι σεκιουριτάδες…
Γούσταρα βέβαια αλλα οκ😂
Έχοντας δει τις 4/5 των metal days(εκτος Disturbed)θεωρώ οτι χθές ήταν η καλύτερη συνολικά.
Λίγο πολύ το περιμεναμε βέβαια με το line up.
Αλλα απ το φετινό Release η καρδιά μου ανήκει ολοκληρωτικά στο live των Parkway Drive.

ΥΓ.Αν ισχύει οπως γράφτηκε οτι ο μπανάνας είναι τουριστας,θα μου λείψει του χρόνου.
Μασκοτ μπανάνα το λιγότερο που πρεπει να κανει το Release γι αυτον τον legend.

7 Likes

το παλικάρι ήταν μάλλον σε κάθε μεταλ μέρα και τον έβλεπα συνέχεια και αδιάκοπα στα πιτ :rofl: :metal:

Tha banana conspiracy που είπε κι ο tom g warrior όταν τον πρόσεξε :stuck_out_tongue:

6 Likes

Ο τύπος ήταν και στις 5 μέρες!
Οταν υπήρχε πιτ ήταν στο πιτ,όταν δεν υπήρχε εκανε crowdsurfing.
Σε ΟΛΕΣ τις μπάντες.
Μιλάμε για σούπερ ήρωα όχι αστεία.
Βασικά δε νομίζω οτι τον ενδιέφερε ποιός παίζει…
Το παλικάρι ερχόταν να παρτάρει ατελείωτα και όποιος και να ήταν στο stage ηταν το ίδιο γι αυτόν.

7 Likes

Να πω κι εγώ πως πέρασα σε αυτό το live.
Καταρχάς να ξεκινήσω λέγοντας ότι πήγα με πολλά κιλά κούραση στην πλάτη χθές στο release (μα ήταν Σάββατο kids radio festival Κυριακή η υπερliveαρα των Ghost, Δευτέρα οι Disturbed/Bullet, Τρίτη η άλλη υπερliveαρα των parkway και Τετάρτη στο χαμό και όλα αυτά κατευθείαν μετά τη δουλειά ε, κάπου ώπα τα 'παιξα…)

Οι bleed from within με κέρδισαν πολύ με την εμφάνιση τους σε σημείο που το έβαλα στο πρόγραμμα να ασχοληθώ καλά με το υλικό τους. Ενέργεια, πλούσια μουσική, καλός frontman και καλύφθηκε πολύ κομπλέ η απουσία μπασίστα. Μπράβο τους.

Οι hsb με ψιλοστεναχωρησαν. Πρώτα απ’ όλα θα πω τη σαχλαμάρα μου ότι με σόκαρε όταν τους είδα στη σκηνή και έδειχναν μεγάλοι σε ηλικία, δηλαδή πότε έγινε αυτό και πως και γιατί?? Δεύτερη σαχλαμάρα Marcus κουρεψου, δηλαδή τι είναι αυτά? Που ακούστηκε ο marcus μακρυμάλλης και ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΣ??? Στα σοβαρότερα τώρα δύο κακούς δίσκους έχουν βγάλει όλους κι όλους στην καριέρα τους και μου παίζουν τα τέσσερα από τα δέκα κομμάτια του σετλιστ από αυτά?? Το σετλιστ άφησε ολόκληρους δίσκους ογκόλιθους της ιστορίας τους χωρίς εκπροσώπηση… Ο ήχος εκεί που ήμουν εγώ ήταν αρκετά οκ οπότε νο προμπλεμς εκεί. Τώρα έρχομαι και στο κομμάτι του περφορμανς όπου ο Marcus μου έδινε την αίσθηση ότι δεν κινούνταν με άνεση στη σκηνή, μου έβγαζε ένα αίσθημα ότι προσπαθεί να βγει πιο metal και λιγότερο core η κίνηση του και έτσι έχασε για μένα λίγο από τον ξεχωριστό ξεσηκωτικο χαρακτήρα του. Δεν πειράζει στις κορυφές του live τους πέρασα πολύ καλά. Εντωμεταξυ όταν ένα live ξεκινάει με το hunters will be hunted ανεβαίνει πολυυυυυυυυ ο πήχης για τη συνέχεια. Μίλησα πολύ για hsb αλλά τους έχω αδυναμία μεγάλη γενικά γι’αυτό.

Οι Kreator είναι πάντα απίστευτοι. Οκ παίζει ρόλο ότι είναι, για τα γούστα μου πάντα, η κορυφαία θρας μπάντα στην Ευρώπη (δεν έχω ιδέα γιατί το περιορίζω στην Ευρώπη αφού αυτά που σκέφτομαι σαν αντίπαλα δεη από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ήταν κάποτε όχι σήμερα). Το σετλιστ ήταν άψογο, με σόκαρε λίγο ότι πρώτη φορά βλέπω Kreator όπου το flag of hate δεν ακολουθείται από tormentor αλλά σιγά το πράγμα. Φοβομουνα λίγο ότι δε θα ακούσω τα αγαπημένα μου hordes of chaos και phantom antichrist αλλά μια χαρά. Το κοινό είχε φουλ ενέργεια (εμένα μετά το ξύλο στο endzeit δε μου είχε μείνει τίποτα :p). Υπέροχοι πάλι.

Οι Amon Amarth είναι εγγύηση ρε παιδί μου. Είναι σαν να βγαίνουν οι ενήλικοι να μας δείξουν πως γίνεται το στιβαρό, το μπόλικο, το ατόφιο το metal. Εντάξει στο σετλιστ έλειψε πολύ πράμα αλλά είμαστε στο 2023 καιρός να πάρω απόφαση ότι τα Valhalla awaits me, Valkyries ride, asator, cry of the black birds, victorious march, runes to my memory και an ancient sign of coming storm που ονειρευόμουνα είναι όντως αρχαία σημάδια της ιστορίας τους (ο ώριμος αυτός τρόπος σκέψης δε δουλεύει στο κεφάλι μου αν είναι στη σκηνή οι hsb τι να κάνουμε, έτσι είναι). Το show πολύ ωραίο αλλά για να είμαι ειλικρινής και παλιότερα που δεν είχαν τέτοιο show δε μου έλειψε ποτέ. Ο ήχος ήταν τεράστιος και πολύ μπράβο γι αυτό. Α και ο Χεγκ τεράστιος ήταν πάλι, απ’όλες τις απόψεις.

Γενικά πέρασα καλά και αυτή τη μέρα αν και δεν πλησίασε για μένα τις συναυλιακές κορυφές του φετινού καλοκαιριού (Helloween, Ghost, Parkway, πόσο θα ήθελα να πω και in flames αλλά μην κοροιδευομαστε όχι). Άντε έχουμε κάνα δυο ακόμα το καλοκαίρι κι από Σεπτέμβρη πάμε στα κλειστά που γίνεται πάλι χαμός φέτος!!

11 Likes

:joy::joy::joy:
Ισχύει φουλ…δε μπορώ να τον συνηθίσω με τίποτα.

2 Likes

Βλεπω οτι καποιοι προσπαθουν να υποβαθμισουν λιγο την εμφανιση των AA,δεν ξερω γιατι πρεπει να γινει καποια συγκριση με τους Kreator,οι οποιοι ειναι αλλο ειδος μεταλ και μια κατηγορια μονοι τους ισως,πιθανον αρκετοι που βρεθηκαν να επηρεαστηκαν ακριβως απο αυτο,οτι εχοντας δει προηγουμενως την εμφανιση των Kreator,το μυαλο τους εμεινε εκει.

Απο την αλλη το πιο νεο υλικο και σετλιστ των AA ισως επαιξε τον ρολο του ωστε να μην ενθουσιασει το ιδιο κοινο,ενω αντιθετα το σετλιστ απο τους Kreator ηταν με πιο παραδοσιακο και παλιο υλικο κατι που χαροποιησε τους παντες.

Η κουβεντα αν ειναι για κλειστο χωρο η ανοιχτο χωρο οι AA,σε ανοιχτο χωρο εχεις και καλυτερα σκηνικα νομιζω,κατι που στον κλειστο χωρο περιοριζεται απλως στα στανταρ και βασικα σκηνικα.

1 Like

Τα ίδια μου λέει και η δικιά μου κάθε πρωί που ξυπνάμε.

4 Likes

Πάντως, είναι κρίμα οι Kreator να μην παίζουν ούτε ένα τραγούδι απο το Endorama

7 Likes

Ναι, κάποιος το είπε!

1 Like

Το σκεφτηκα στο λαιβ, θα το ηθελα παρα πολυ. Τοτε ομως ειδα τους ανθρωπους να κοπανιουνται και να τρεχουν σαν ακεφαλα κοτοπουλα προς καθε κατευθυνση, οποτε εκανα εικονα τη στιγμη που ο Μιλε θα ελεγε “and now a circle pit for the Everlasting Flame”. Σαν ταινια με ζομπι το φανταστηκα, πειτε κι εσεις αν θελετε.

5 Likes

Ε μάς έσκασε!!! Από τα γέλια χαχααα κάθε φορά ήταν και καινούργιο γέλιο σα να μη το είχε πει ποτέ :laughing:

Η αλήθεια είναι νιώθω μεγάλη στεναχώρια που τελείωσε το ριλίζ για φέτος. 7+17+28 το ευχαριστήθηκα αλλά θα μού λείψει μέχρι του χρόνου. :face_holding_back_tears::heart:

2 Likes