Οι ΑΑ εχουν τον ιδιο καιρο τωρα και το μονο που αλλαζει ειναι η παραγωγη βασικα.
Το κακο για μενα δεν ειναι στην σταθεροτητα του ηχου αλλα στο οτι το εχουν κανει
γραμμη παραγωγης.Τουρ-ηχογραφηση-τουρ-ηχογραφηση κτλ.
Οι ΒΤ ας πουμε εχουν να βγαλουν 6 χρονια αλμπουμ και πιο πριν ειχαν αλλα τεσσερα
και οχι με συνεχομενες περιοδειες.Οι Kylesa δεν παιζουν την ιδια μουσικη με παλαιοτερα
οποτε και αυτους θα τους δουμε σε κανα δυο αλμπουμ πιστευω.
Τα λεω ολα αυτα για τους ΑΑ γιατι μ’αρεσαν τα παλαιοτερα τους αλλα τα τελευταια
μου μοιαζουν σαν να τα εβγαλαν για να φυγει η υποχρεωση ξερω γω.
Οι Behemoth ειναι αλλο ενα παραδειγμα που ταιριαζει με τους ΑΑ.
οι ΒΤ το εχουν “ψιλοαφησει” παντως γενικοτερα. δεν ειναι σαν τους μορμπιντ που απλως το καθυστερησαν…
το αλμπουμ απλα ΓΑΜΑΕΙ!!
οκ δεν φτανει τον προκατοχο του π ηταν απιστευτο αλμπουμ αλλα τα σπαει εχει κομματαρες και ΑΜΟΝ ΑΜΑRTH ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ!
Οι ΒΤ ειπαν θα βγαλουν αλμπουμ οταν εχουν υλικο που αν δεν ξεπερναει το those once loyal (πως να ξεπερναει αλλωστε, αν το ξεπερναει θα φυγουν τα κεφαλια μας απο το σωμα μας) τουλαχιστον να στεκεται καλα. Αλλη φαση, μην τους αναφερετε καν.
Αυτοι εδω οπως λεει και ο ντεθστερ απο τουρ σε ηχογραφηση πανε, προφανως δεν θα ναι και στο χερι τους αλλα καλως η κακως ειναι απο τα πιο χοτ ονοματα αυτη τη στιγμη. Νταξει, δεν μπορω να πω πως ειμαι ιδιαιτερος φαν αλλα την ψιλοπαρακολουθω τη δισκογραφια τους. Το συγκεκριμενο μου φαινεται ακριβως ιδιο με το προηγουμενο, δεν το βρηκα κακο αλλα το βαρεθηκα καπως, ξαναλεω ομως πως δεν σκιζω τα ρουχα μου για την μπαντα. Αυτα που μπορω να ριξω σε καμια playlist αμα θελω να ακουσω AA θα ειναι παντως σιγουρα το victory or death που ειναι κορυφαιο κομματι, last stand of frej, war of the gods αντε και loke’s treachery η το τελευταιο.
Δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα σε Άμον Άμαρθ γιατί ποτέ δεν μου κάναν κλικ, αλλά θεωρείτε ότι το να γράφει μια μπάντα δίσκο ανα δύο χρόνια είναι προβληματικό?
Οχι, απο μονο του δεν ειναι προβληματικο, αλλα οταν [B]αναγκαζεται[/B] λογω συμβολαιου να γραφει ανα συγκεκριμενο χρονικο διαστημα δισκο, τοτε ειναι προβληματικο.
Εγω προβληματικο το θεωρω μονο απο την αποψη πως σε 3 χρονια θα μπορουσαν να δωσουν ενα αλμπουμ με περισσοτερη συνοχη. Και ανα 2 χρονια βρισκεις καλα κομματια στις κυκλοφοριες αλλα καλη κυκλοφορια πολυ δυσκολα, πρεπει να εχουν τρομερη εμπνευση. Αρχιζει και γινεται τρομακτικη ρουτινα απο ενα σημειο και μετα, ακομα και οι φανς πχ δεν αντιμετωπιζουν τις κυκλοφοριες με τοση προσμονη
εντιτ
ειδικα αν αναγκαζονται να το κανουν οπως λεει ο ναιτσκαυ εννοειται ειναι ακομα χειροτερο, γιατι στην αλλη περιπτωση πες στο χερι τους ειναι. Και συνηθως αναγκαζονται να δινουν τοσο γρηγορα αλμπουμς
Ακριβως. Το θεμα δεν ειναι να βγουν πχ 3 δισκοι με 3/10 αξιομνημονευτα κομματια ο καθενας, αλλα ενας δισκος με 10 κομματαρες ωστε να μιλαμε για ΤΟΝ δισκο, που θα εχει ολη την εμπνευση συμπυκνωμενη και θα τον αγορασουμε χωρις δευτερη σκεψη και αμφιβολιες.
Αυτο εχει να κανει περισσοτερο με την πληθωρα των αλμπουμς στα οποια εχουμε προσβαση(και με πανευκολο τροπο οποια στιγμη θελουμε),με τους καιρους,το ιδερνετ και τα λοιπα.Δηλαδη δε νομιζω κανας Maiden fan,back in the day να μη περιμενε το Powerslave σαν τρελος επειδη ειχαν προηγηθει 4 αλμπουμς σε διαδοχικες χρονιες.Απο μονη της η συχνοτητα κυκλοφοριων δε μπορει να φερει κορεσμο.
Εγω απλα στο προηγουμενο μου ποστ αμφεβαλλα για το αν το θεμα των Αμαρθ για να βγαλουν πλεον μια δισκαρα ειναι ο χρονος που εχουν στη διαθεση τους.Ενταξει,δε μπορεις να αρμεγεις την ιδια γελαδα 80 χρονια(εννοω ειναι φυσικο με τον ηχο τους καποια στιγμη να πεσουν.Να δισκογραφεις 2 δεκαετιες σε υψηλο επιπεδο ειναι γενικοτερα δυσκολο,ποσο μαλλον για τετοια μπαντα),μη μου πειτε οτι στο τελευταιο δισκο δεν ακουτε πολλα μοτιβα τους να επαναλαμβανονται με τον πιο προβλεψιμο τροπο κι αυτο δεν εχει να κανει με το αν εχουν 2 η 3 χρονια στη διαθεση τους.Γκαγκα γκουγκα,ανοιχτες νοτες να κοπανηθουμε και αιντε.Βγαλαν δισκους 1996,1998,1999,2001,2002,2004,2006,2008 και 2011,τωρα μας πειραξαν το ''ανα 2 χρονια?.Ακομα κι αν τωρα κανουν περισσοτερο τουρινγκ,δε μπορω να ριξω το φταιξιμο εκει για τους AA.Στη τελικη δε θα τα βαψω και μαυρα,4 δισκαρες μετραν(για μενα)οι ανθρωποι.
το οτι αναγκαζονται απο την εταιρεια να βγαλουν το ξερουμε η το υποθετουμε???
γιατι μπορει να κανουν συμβολαιο που να λεει θελω να βγαλεις σε 5 χρονια 2 δισκους την συχνοτητα εσυ την αποφασιζεις…
απο κει και περα ολα ειναι σχετικα … οταν ξεκινας μια μπαντα “επαγγελματικα” και θελεις να κανεις αισθηση στο χωρο δεν μπορεις να βγαζεις αλμπουμ καθε 5 χρονια…δειτε τι γινοταν με πολλες απο τις σημερινες μεγαλες μπαντες την δεκαετια του 80… αλλα αν γινεις μεγαλο ονομα οπου τοτε θα μετραει πιο πολυ το τι παραπανω εχεις να δωσεις τοτε εχει νοημα να το αργεις για να εχεις ενα καλυτερο αποτελεσμα…
Απο την αλλη βεβαια καταλαβαινω και μια μπαντα που θα πρεπει ανα 1-2 χρονια να βγαζει συνεχεια αλμπουμσ…καποια στιγμη θα σταματησει η εμπνευση οποτε η θα γραψει και κατι χαλια η θα κανει καποια αλλαγη σε ηχο στυλ κατι τελος παντων…
αλλα να πω και κατι… μια που λεμε για το στυλ των ΑΑ και οτι ειναι καπως αναμενομενο το τι θα κανουν απο δω και περα… φανταζεστε να αλλαζαν στυλ??? δεν ξερω τι θα συνεβαινε τοτε απο τους οπαδους… εχει συμβει σε πολλες αλλες μπαντες αυτο σκεφτειτε να συνεβαινε σε ΑΑ που το στυλ τους ειναι και εντελως ιδιαιτερο , προσωπικο κτλ Οποτε αν δεν το χουν αυτο η δεν μπορουν να το κανουν νομιζω οτι ποιοτικες και τιμιες δουλειες πανω στο ιδιο υφος ειναι η μονη λυση.
ισχυει αυτο. απο την αλλη και εμενα θα μου αρεσε να το καθυστερουν καθε φορα ισως λιγο παραπανω ωστε τα αλμπουμ τους που τα πιο πολλα ειναι κοντα στο τελειο (τα αλλα ειναι ακριβως σε αυτο) να επιαναν ταβανι.
απο την αλλη και για να μην κραζουμε ασυστολα τους σουηδους, αυτη ηταν η πρωτη φορα που βγαλανε αλμπουμ στα 3 χρονια. οκ μπορει να πεθαναν στις περιοδειες αλλα κοψανε και τη διετια. το αλμπουμ παντως για μενα δεν ειναι χειροτερο του twilight. δεν εχει σχεση με αριστουργηματα στυλ with oden η fate of norns η και crusher (για μενα) αλλα ειναι πολυ καλο. του λειπει η φρεσκαδα και νομιζω οτι η μπαντα γραφει 5λεπτα τραγουδια που δεν μπορει να τα υποστηριξει με την τελειοτητα που το εκανε πριν 5-10 χρονια (σε αυτο ισως να φταιει και η παραγωγη).
Αυτο βασικα.Θα ηταν πολυ καλυτερος δισκος ενας δισκος που θα περιειχε τα
καλυτερα τραγουδια απο τα δυο τελευταια ας πουμε.
Ε δεν ξερουμε σιγουρα οτι τους αναγκαζουν αλλα αυτο φαινεται.
Ετσι και αλλιως ειναι απο τα μεγαλα χαρτια της Metal Blade και στο προηγουμενο
αλμπουμ το Myspace ειχε διαφημιση ΑΑ για πολυ καιρο.
Η αλλαγη σε ηχο/στυλ εκ μερους μου θα ηταν ευπροσδεκτη αν και δεν εχουν
δειξει ‘ανοιχτομυαλια’ στο θεμα.
Και επειδη οι αλλαγες στο υφος ειναι ελαχιστες γι’αυτο σαν ακροατης θα ηθελα λιιιιγο
πιο αραια τα αλμπουμ.
Η φρεσκαδα του λειπει σιγουρα.
Η παραγωγη στα δυο τελευταια παντως δεν μ’αρεσει καθολου και δεν βοηθαει στο
να αναδειχτουν τα τραγουδια,τα οποια ομως μαλλον ειναι μετρια.
ακριβως…στα δικα μου αυτια, περα απο το with oden οι ΑΑ δεν εχουν κανενα αλλο αλμπουμ που να εχει ΜΟΝΟ πολυ καλα κομματια. εχουν πολλα αλμπουμ ομως με 3-4 κομματαρες και 3-4 αρκετα καλα κομματια. σε αυτα τα αλμπουμ ομως εχουν αλλη παραγωγη που προσδιδει ατμοσφαιρα στη μουσικη τους και κανει το “μετριο” να δειχνει πολυ καλυτερο. οι καθαρες παραγωγες συνηθως βγαζουν προς τα εξω την “ασχημια” των οχι πολυ καλων κομματιων…
για οσους δεν το ειδαν
http://www.metalhammer.gr/magazine/hammer-tv/1303-amon-amarth-war-of-the-gods-042411-house-of-blues-west-hollywood-ca.html
λεπον, τα πιο πολλα τα εχω πει σε προηγουμενα ποστ μου ομως να πω μια τελικη γνωμη μιας και ολοκληρωσα τις ακροασεις ετουτου:
πολυ καλο αλμπουμακι ΓΕΝΙΚΑ, μετριο ομως για ΑΜΟΝ ΑΜΑRΤΗ. με μια λιγο πιο βρωμικη παραγωγη ισως κερδιζε αρκετα.
προσωπικα αγαπημενα ( με σειρα κιολα):
- Destroyer of the Universe
- Wrath Of The Norsemen
- A Beast I Am
- Doom Over Dead Man (ω ναι, αναθεωρησα!)
- War Of The Gods