Κι εγώ διαβάζοντάς το σκέφτηκα επίκληση στο συναίσθημα.
Βέβαια κοιτάζοντας τα τελευταία ποστ θα διαπιστώσει κανείς ότι τα αγγλικά που χρησιμοποιούν αποκλείεται να είναι η μητρική γλώσσα αυτού που τα γράφει.
Το θέμα είναι ποιο είναι το συγκρότημα και ποιος έχει αναλάβει να τους κάνει και management χωρίς στην ουσία να υπάρχει πηγή εσόδων πέραν του gofund.me.
Πού είναι όλα τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας; Γιατί δεν μιλάει κανείς; Ακόμα και αυτή η ανακοίνωση βγαίνει από μια υποτιθέμενη managing team των weather systems, που ανάθεμα και αν υπάρχει ή αν είναι ο Danny που παίζει έναν ρόλο ακόμα. Ο μόνος που έχει δηλώσει ανοιχτά κάτι είναι ο Darren White, με τον Duncan Patterson να αφήνει μόνο υπαινιγμούς. Κυκλοφόρησε επίσης ένα screenshot από μια προσωπική συνομιλία, στην οποία ο John Douglas κυριολεκτικά τον σταυρώνει. Είναι τεράστια η απουσία του Vincent και δυστυχώς βρωμάει πολύ η επιλογή του να μείνει σιωπηλός για όλα αυτά. Είναι για εμένα πλέον ο μόνος που θα μπορούσα να εμπιστευτώ σχετικά με όλο αυτό το φιάσκο. Βγες ρε Vincent και πες κάτι να χαρείς. Δεν γίνεται να λέγονται τόσο βαριές κουβέντες και να μην λέει κάτι. Δεν γίνεται.
Αυτο που λες ειναι τεραστια αληθεια. Περα απο ολα τα διαφορα περιεργα της μπαντας στην σελιδα στο FB (και τις δεκαδες αναρτησεις που ζητανε ελεημοσυνη μεχρι να φτασουμε στην σημερινη ανακοινωση), η εκκωφαντικη σιγαση των υπολοιπων μελων της μπαντας, και ιδιαιτερα του αδερφου του, ειναι πολυ υποπτη.
Σπάω τη δικαιολογημένη σιωπή στο συγκεκριμένο topic για να πω ότι άκουσα το Monochrome του Danny.
Όπως έχουμε ξαναπεί, ναι ακούγονται πολύ ύποπτα όλα αυτά για το συγκεκριμένο πρόσωπο και τουλάχιστον μέχρι να επισημοποιηθούν ή να ακυρωθούν όσα λέγονται, ακόμα τους ακούω και μου λείπουν. Μουσικά βέβαια ο άτιμος συνεχίζει να με αγγίζει. Έτσι έγινε και με το Monochrome, το οποίο και έτυχε να άκουσω 7 χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Ποτέ δεν είναι αργά για να ανακαλύψω ότι στον δίσκο για 'μένα βρίσκεται το καλύτερο τραγούδι Anathema, που δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε δίσκο των Anathema. Ο λόγος για το The Silent Flight Of The Raven Winged Hours, ένα μεγάλο έργο τέχνης, όπου οι ατμόσφαιρες του Silent Enigma και οι ημέρες δόξας του Natural Disaster είναι πανταχού παρούσες. Στοιχειωμένες μελωδίες σε ένα 9λεπτο έπος που πολύ θα ήθελα να έχει πάνω του το όνομα των Anathema, γιατί είμαι από εκείνους που τους έλκει και ο ανούσιος μύθος του brand, όχι μόνο η ουσία της σύνθεσης…
Κι εγώ ακούω συχνά Anathema, παρότι είχα μία μεγάλη άρνηση όταν άκουσα τις φήμες. Αν και εξακολουθώ να είμαι σκεπτικιστική απέναντι στην απουσία της μπάντας τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με τις φήμες που διέρρευσαν για τον Danny, παραδέχομαι ότι αυτή η μπάντα (μου) έχει δώσει πολλά. Πράγματι, πολύ αναθεματισμένο το κομμάτι αυτό. Θα ήταν βέβαια πιο αναθεματισμένο αν πλαισιωνόταν και από τις ερμηνείες του Vincent.
Ειναι λιγο τρεις λαλουν και δυο χορευουν το παραπανω ποστ, το ειδα και εγω.
Απο την αλλη οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και φωτια και για τον Ντανι υπαρχει παρα πολυ καπνος γενικα. Και περα απο τα της προσωπικης του ζωης, αυτα που κανει σε καλλιτεχνικο επιπεδο κινουνται στα ορια της εξαπατησης.
Κριμα να τελειωσει ετσι αυτη η μπαντα, τι να πεις πραγματικα…
Κι εγώ βλέπω με περιέργεια το ποστ και τα σχόλια. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως στο συγκεκριμένο γκρουπ και άλλες γυναίκες αναφέρουν ότι έχουν υποστεί κακή συμπεριφορά, κάποια έχει ζήσει και μαζί του και γενικά γράφουν ότι κάποια άτομα ξέρουν και μπορούν να μιλήσουν.
Εγώ θα προσθέσω ένα σχόλιο εδώ. Η ευαισθησία μας περιορίζεται μόνο σε περιπτώσεις αξιόποινης πράξης; Γιατί αν περιορίζεται εκεί, λογικό είναι και η συγκεκριμένη ή άλλες να μη θέλουν να μιλήσουν. Θυμίζω απλά την πρόσφατη περίπτωση Scott Kelly. Δεν ακούσαμε κάποιο περιστατικό που να θέλουμε να τον λιντσάρουμε, αλλά όλοι απογοητευτήκαμε/εκνευριστήκαμε για τον τρόπο που φέρθηκε στη σύζυγό του και κατακρίναμε ακόμα και τη δημόσια δήλωσή του κ.λπ.
Θέλω να πω πως όταν μία γυναίκα θέλει να πει κάτι για ένα δημόσιο πρόσωπο και δη μουσικό, ενώ παραδέχεται ότι δεν ήταν ανήλικη και ότι συναίνεσε, δεν πρέπει απλά να το προσπεράσουμε σαν ένα κουτσομπολιό που δεν μας αφορά ή ένα είδος κίτρινου τύπου από τα σόσιαλ. Όταν μια γυναίκα θέλει να κάνει κάποια δημόσια δήλωση για τον Χ, μπορεί η ιστορία της να βρίσκεται σ’ ένα λεπτό σχοινί ανάμεσα στην προσωπική ιστορία και την επανάληψη ενός μοτίβου που έφερε σε άσχημη ψυχολογική θέση άλλες γυναίκες - κι αυτό δεν είναι ότι είχε μια σχέση με τον Χ και ο Χ την απάτησε, την παράτησε ή οτιδήποτε που θα φανεί απλό κουτσομπολιό. Πιστεύω ότι όταν μια γυναίκα, ειδικά μη διάσημη, εκθέτει και τη δική της προσωπική ζωή θέλει να πει κάτι πολύ σοβαρό, κάτι που ίσως προστατέψει άλλες (καμιά φορά και άλλους).
Αυτό ακριβώς! Μόνο υπονοούμενα από πρώην μέλη, όπως ο Πατερσον τώρα (στα σχόλια από κάτω κυρίως) αλλά και του ντράμερ κάποιες συνομιλίες που είχαν βγει πριν λίγο καιρό (χωρίς να είναι σίγουρο πως ήταν αληθινό το σκρινσοτ) και φυσικά ο κόσμος στα σοσιαλ μιντια.
Δεν ξέρω πως να εκλάβω αυτήν την σιωπή από την μεριά της μπάντας. Ένοχη; Απάθεια; Αρνητική σίγουρα.
Συν όλη αυτή η ιστορία-απάτη με το πρότζεκτ weather systems…θα αρκεστώ στην λέξη πάτος για να μην γράψω χοντράδες (τις κρατάω για το μέλλον ).
Καλα ο Πατερσον fucking nonce τον ειπε, ποσο ποιο ανοικτα να μιλησει ρε σεις? Οι αλλοι οκ, τα αδερφια του τι να βγουνε να πουνε…
Το WS project ειναι τεραστια ξεφιτλα ισχυει, αλλα απ’οτι φαινεται το scam το τρεχει 100% ο Ντανυ και απλα τρωει τα λεφτα αυτων που τσιμπανε τοσο καιρο.
Κι εγώ με το που το είδα αναρωτήθηκα κατά πόσο στέκει το οτι επανηχογραφει καποιος ενα άλμπουμ μετά απο τόσα χρόνια χωρίς τη συμμετοχή ενός μέλους που φημολογείται ότι διώκεται ποινικά για τις πράξεις του για να μπορεί να το ακούει το κοινό. Δηλαδή πιστεύει ο Ντανκαν ότι το κοινό ενοχλείται απο το ότι ο Ντανι είναι credited; Εγώ πιστεύω πως έτσι δεν αποκαθισταται τίποτα και πιθανόν ο ίδιος παίζει το παιχνίδι της cancel culture για να συνεχίσει να εχει έσοδα σε περίπτωση που καταδικαστεί ο άλλος.
Ο κύριος λόγος που δεν με πείθει μια τετοια κίνηση στη μουσική ειναι πως τς αλμπουμ δεν είναι απλά credits αλλά ο κόπος μιας ομάδας ανθρώπων όπως ήταν κάποτε, στη συγκεκριμένη περίπτωση με μεγαλη συμμετοχή του Ντανι στη σύνθεση. Δεν είναι όπως ένα έργο, που αντικαθιστάς τον επιμαχο ηθοποιό και το κοινό θα συνεχίσει να το βλέπει χωρίς να σκέφτεται τον αρχικό ηθοποιό που μπορεί να κατηγορείται για κάτι.
Ε χαζομαρα ειναι. Αν εγω νοιωθω περιεργα να ακουσω Αναθεμα πλεον πχ (που δεν πολυνοιωθω, αλλα αλλος μπορει να νοιωθει, ειναι προσωπικο θεμα του καθενος) δεν σημαινει οτι με το αλμπουμ που θα λειπουν τα κιθαριστικα του Ντανυ (γιατι δεν τραγουδαγε καν τοτε) θα ειναι ολα κομπλε. Στο κατω κατω αν το παμε ετσι, εχει και συμβολη στην συνθεση.
Καραγκιοζιλίκια. Αν έχει δεχθεί ένα χτύπημα η φήμη του Ντάνυ με τα όσα αφήνονται να εννοηθούν από δεξιά και αριστερά, ακόμα ένα χτύπημα δέχεται ο Ντάρεν που έχει φαγωθεί να πυροβολεί χωρίς σφαίρες ή ο Ντάνκαν που πάει είτε να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία είτε να δημιουργήσει εντυπώσεις γύρω από ύπαρξη κοινότητας που δεν μπορεί πια να ακούσει Anathema. Και μάλιστα τέτοιου μεγέθους που χρειάζεται έναν σωτήρα που θα φέρει μια λύση στο πρόβλημα.
Ο Vincent (aka The Radicant) ανακοίνωσε ότι αύριο περιμένουμε τραγούδι μέσω της kscope. Διαβάζω επίσης στο fb ότι 12 Ιούλη κυκλοφορεί EP. Με το καλό!!!