Τι εννοείς “δεν ανέφεραν”; Στους δίσκους που παίζει υπάρχουν credits με το όνομά του στα τραγούδια που έχει γράψει. Από αυτά τα δικαιώματα παίρνει τα χρήματα που του αναλογούν. Αυτό έχει σημασία στο τέλος της μέρας για έναν επαγγελματία μουσικό.
Τι θα έπρεπε να κάνουν δηλαδή οι άλλοι, σε κάθε δίσκο να βγαίνουν και να λένε πόσο καλός συνθέτης ήταν ο πρώην μπασίστας μας; Και πες ότι το έκαναν, τι παραπάνω θα κέρδιζε ο Patterson; Τίποτα.
Προσωπικά πιστεύω ότι το τωρινό κράξιμο του Ντάνκαν οφείλεται ίσως και στο γεγονός ότι η μπάντα σταμάτησε (προφανώς λόγω του Danny), άρα όσο δεν παίζονται τα τραγούδια του τόσο και αυτός δεν έχει να λαμβάνει χρήμα από τα δικαιώματα. Άρα εδώ τσούζει λίγο και λόγω άδειας τσέπης. Και εδώ που τα λέμε σιγά τη δημοφιλία των Anathema, που θα έβγαζε χρήμα και ο Patterson χωρίς να περιοδεύει με τη μπάντα, αλλά οκ τώρα…
Γενικά είναι μια στενάχωρη κατάσταση η φάση της μπάντας εδώ και χρόνια, αλλά από πρώην μέλη δεν είναι πάντα και η πιο αντικειμενική ενημέρωση. Διαβάζουμε τι λέγεται, ακούμε τη μια πλευρά γιατί έχει όντως ενδιαφέρον και βλέπουμε… χωρίς να κρίνουμε ως σωστό ή λάθος.
Ευχαριστούμε για την παράθεση της συνέντευξης. Από τα λεγόμενα του Ντάνκαν φαίνεται πως υπάρχει μία βάση κι ότι ο Ντάνι έχει φερθεί απρεπώς σε γυναίκες σε σημείο που να διώκεται ποινικά. Δεν πιστεύω ότι θα το έλεγε δημόσια χωρίς να ισχύει και επιτέλους κάποιος που γνωρίζει το είπε ξεκάθαρα. Ως φαν της μπάντας, δεν μπορώ να πω πως δεν θα ξανάκουγα τη μουσική τους ούτε πως θα την άκουγα με περισσότερη χαρά και απενοχοποιημένα αν επανηχογραφούνταν - άλλωστε το έχω πει, το θεωρώ άνευ περιεχομένου να ακούσουμε ένα άλμπουμ χωρίς την τότε ηχογράφηση επειδή ο ένας έκανε κάτι που μας βρίσκει αντίθετους και μας παγώνει, λες και δεν ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας τους. Ίσως όλα αυτά που λέει περί της κακής συνεργασίας να μπάζουν, τη μία μέρα μπορεί να ήταν ασυνεπείς οι άλλοι και την άλλη ο ίδιος ο Ντάνκαν, και τα παρουσιάζει τώρα για να δικαιολογήσει την επανηχογράφηση του Alternative 4 που έχει προαναγγείλει. Πιστεύω πως το κάνει γιατί, εάν καταδικαστεί ο Ντάνι, μπορεί να υπάρχει ζήτημα πνευματικών δικαιωμάτων και εσόδων για τον ίδιο. Ελάχιστοι πιστεύω ότι θα πουν “α, άκουσα το Alternative 4, θέλω να το αγοράσω, αλλά θα αγοράσω την έκδοση του Ντάνκαν γιατί είναι πιο clean ηθικά” και σίγουρα δεν θα κάψουν τους δίσκους των Anathema όσοι τους έχουν επειδή έπαιζε ο Ντάνι.
Επίσης μιας και το έχουμε θίξει το ζήτημα, ο Danny δεν είχε συμμετάσχει παίζοντας μερικά solo σε δίσκους των Antimatter, όσο ήταν ακόμα ο Patterson στη μπαντα; Μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος αν θυμάμαι σωστά ή λάθος;
Οχι εντελως, Στο Facebook του ο Daniel Cardoso, δηλαδη ο ντραμερ των Anathema απο το 2011 και εως την διαλυση τους, διαφημιζει την επερχομενη περιοδεια των Weather Systems.
Τι εννοουμε σεσσιοναδες εν προκειμενω βεβαια? Στο προμο βιντεο εμφανιζονται καποια Soraia και ενας Andre στο μπασο, και λενε πως ανυπομονουν να παιξουν τα νεα τραγουδια απο τον νεο τους δισκο για τους φανς της μπαντας. Προσωπικα δεν μπορω να βρω καν πληροφοριες για το ποια μελη εχουν οι Weather Systems περα απο Danny & Daniel.
Ακουσα επιτελους και το Synaesthesia. Θα μπορουσε να ειναι b-side απο το The Optimist , διχως την φωνη του Vincent. Αρα απο μενα παιρνει ενα Ν/Α , καθως αρνουμαι και να βαθμολογησω κατι τοσο αδιαφορο που θα μπορουσε να μην υπαρχει. Το Untouchable Pt. 3 μου ειχε αρεσει.
ΟΚ θα μου πεις εχω παει και εχω δει τους νεους In The Woods και καραγουσταρα, οποτε ισως να ειμαι προκατειλημμενος, αλλα οταν εχει μεινει μονο ενα μελος απο την κλασσικη συνθεση εγω προσωπικα το θεωρω side project πλεον.
ΕΔΙΤ: ακυρο ολο το αποπανω, σκαλωσα οτι κατεβαινε σαν Anathema, δεν ειδα οτι ειναι Weather Systems, οποτε οκ, δεν ειναι καθολου μεμπτο.