Andi Deris vs. Michael Kiske

Andi Deris.

Πολυ σωστος!!!
Ειναι αδικο για τον Deris να συγκρινεται με την κορυφαια, κατα την γνωμη μου, φωνη στο metal και οχι μονο…
Στους πιθανους ‘‘αντιπαλους’’ να βαλω και τον Midnight?

Ο Άντι στις 24\11\2007, σε εκείνο το απαίσιο μέρος, μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση:!:
Ο άλλος είναι και λίγο κάπως…οπότε…:):!:

Όχι ρε παιδιά, δεν υπάρχει θέμα. Ο Κίσκες είναι μέρος της ιστορίας του μέταλ. Η σωστή φωνή, στο σωστό συγκρότημα, την κατάλληλη στιγμή.

Συμφωνώ με τον Τοξικό. Ο Κίσκε είναι ολίγον τι καλύτερος -και ανώτερος φωνητικά- αλλά και οι προσφορές του στην metal άξιες…

Αν και το πρώτο album από Helloween που αγόρασα και άκουσα και λάτρεψα ήταν το Better Than Raw, ο Kiske είναι σε άλλο επίπεδο.
Για μένα πολύ καλύτερος στα φωνητικά, έχω την εντύπωση σαν να του βγαίνουν φυσιολογικά, ενώ του Deris είναι λες και έχει κιμά στη μύτη.
Όχι πως ο deris δεν το κατέχει το πράγμα, απλά όταν ακούς helloween το πρώτο πράγμα στο μυαλό είναι Kai Hansen και Michael Kiske.

Now playing: Three Days Grace - World So Cold
via FoxyTunes

είμαι Ντέρης φαν, πως να το κάνουμε :smiley:

Kiske. Φωνάρα και πλήρως ταυτόσημη των Helloween (μαζί με Hansen of course). Δεν μπορώ να ακούσω με την ίδια διάθεση άλμπουμ με τον Ντέρις:p

Listening to: Stephen Sondheim - My Friends
via FoxyTunes

Θα συμφωνίσω με όσους θεωρούν τον Kiske την κορυφαία φωνή του μέταλ.Τον λάτρεψα στους Helloween,αλλά θεωρώ και τις νέες δουλειές του πολύ αξιόλογες.Ο Deris είναι πολύ καλός,πέτυχε και στους Helloween,αλλά νομίζω πως στους Pink Cream 69 ταίριαζε περισσότερο.

Θεωρω καλυτερο τον Michael Kiske, [SIZE=“2”]ΦΩΝΑΡΑ[/SIZE], πολυ καλος και ο Andi Deris , αλλα προτιμω τον Kiske… Ακομα τα αγαπημενα μου αλμπουμ των Helloween ειναι τα 2 πρωτα Keeper of the Seven Keys, οπου ο Kiske πραγματικα ΛΑΜΠΕΙ:respect:

Ο Michael Kiske HTAN O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΟΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΑ ΤΙΣ ΨΗΛΕΣ ΝΟΤΕΣ.

ΑΚΟΥΣΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑΛ ΜΠΑΝΤΑ

Ο Michael Kiske ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΣΟΛΟ ΚΑΡΙΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΑΡΕΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ.

http://www.michael-kiske.de/

τα πράματα είναι απλά Kiske και Helloween είναι τύπου αυτό ξέρεις αυτό εμπιστεύεσαι…
ο Andi είναι ένας παρα πολύ καλός διάδοχος πολύ άξιος ερμηνευτής και αυτό πολύ μεγάλη φωνή αλλα όπως και να το κάνουμε
πάντα θα έχουμε metro σύγκρισης το παρελθόν της μπάντας. ο Andi μου αρέσει paaara πολύ και στους Pink Cream 69 και στους Helloween
απλά με τους Helloween δεν έχουν βγάλει αυτό που λέμε ακόμα πωπω τι δισκαρα είναι αυτή αν και …Ring και το …Oath τα καραγουσταρω με 1000

ouf :? μπερδεύτηκα δεν ξέρω τι να ψηφίσω… γιατί είναι σύγκριση τραγουδιστών και όχι συγκροτημάτων…
γιαυτο ρίχνω λευκό… κανονικά θα έπρεπε να είχε και τέτοια επιλογή…:stuck_out_tongue:

Kiske φωνάρα απίστευτη τρισμέγιστη και τα σχετικά αλλά ο Andi με τις συνθέσεις του έδωσε πνοή στο συγκρότημα σε μια φάση που το χρειαζόντουσαν!

Βασικά κάντε το ένα μέρτζ. Ξέρετε σεις. Και βάλτε και Χάνσεν. Και ριμπούτ το πολλ.

Βασικά να βλέπουμε μπροστά χρειάζεται! Όλες οι μπάντες έχουν την ιστορία τους αλλά παράλληλα προχωράνε μπροστά, αν δεν το κάνουν είναι καταδικασμένες! Οι Helloween το έκαναν και ο Andi έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτό, ο ερχομός του έσωσε την μπάντα. Η ζωή συνεχίζεται, έχουμε 2013 με Straight out of hell και κάποιοι έχουν ξεμείνει στο 1987 και στο Keeper!

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

:thumbup:

Xμμμ… Δε μπορείς να πεις ότι έχουν κι άδικο… Οι Helloween δε θα είχαν γίνει ποτέ τόσο επιδραστικοί χωρίς τον Kiske. Με τον Deris άλλαξαν αρκετά το ύφος τους και τα albums που ακολούθησαν δεν είναι άσχημα (κάποια μάλιστα είναι πολύ καλά) αλλά σύγκριση με τα Keepers για μένα δεν υφίσταται.
Ούτε οι δύο τραγουδιστές μπορούν να συγκριθούν. Ο Deris είναι ένας απλώς καλός heavy metal τραγουδιστής που είχε την ευκαιρία να τραγουδήσει για τους ήδη μεγάλους Helloween… αλλά υπάρχουν και καλύτεροι από αυτόν που είναι άγνωστοι. Ο Kiske δημιούργησε σχολή και θα μνημονεύεται για πάντα ανάμεσα στους κορυφαίους. ‘‘De gustibus non est disputandum’’ αλλά όπως και να το κάνουμε μερικά πράγματα είναι αντικειμενικά :wink:.

+1:thumbup:

Μα δεν χρειάζεται όμως πλέον να γίνεται σύγκριση μεταξύ των δύο τραγουδιστών και γενικά μεταξύ παλαιών Helloween και νεότερων. Όπως είπα η κάθε μπάντα έχει την ιστορία της αλλά έχει και μια συνέχεια. Η μπάντα προχώρησε και τα πάει μια χαρά, αν οι νεότερες δουλειές αρέσουν σε κάποιον απλά συνεχίζει να παρακολουθεί την μπάντα, αν όχι απλά σταματάει να ασχολείται.
Η όποια αξία των Keepers γενικά για το power metal κλπ αφορά τους ιστορικούς μουσικής, εμένα με νοιάζει μια μπάντα να εξελίσσεται και να βγάζει καλά άλμπουμς και η μπάντα επί Deris έχει δισκάρες. Δυστυχώς κάποιοι είναι τόσο κολλημένοι στο παρελθόν που δεν μπορούν καν να κρίνουν αντικειμενικά, καθότι θεωρούν εκ των προτέρων οποιοδήποτε νέο άλμπουμ κατώτερο του Keepers. Και λοιπόν; Δεν υπάρχει λόγος σύγκρισης, οι συγκρίσεις ειδικά με κλασσικά άλμπουμ είναι παγίδα και ατέρμονες και αδικούν νεότερες πολύ αξιόλογες δουλειές.
Το εκνευριστικό είναι η συνεχής γκρίνια που από τη μία συνεχίζουν κάποιοι να παρακολουθούν τη μπάντα αλλά από την άλλη ελπίζουν ακόμα σε reunion! Αυτή είναι πλέον η μπάντα, αυτός είναι ο τραγουδιστής και τέλος! Αν δε αρέσει σε κάποιον ας προχωρήσει όπως έκαναν και αυτοί αντι να μένει προσκολλημένος στο παρελθόν.

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου, ειδικά στο θέμα των reunions. Αλλά σε polls σαν αυτό βγαίνει από μέσα σου ο ιστορικός της μουσικής θέλεις δε θέλεις :stuck_out_tongue:

Σαν ‘‘ιστορικός της μουσικής’’ (διάβαζε αντικειμενικός κριτής) θεωρώ τον Kiske πολύ καλύτερο τραγουδιστή από τον Deris και από τους -μετρημένους στα δάχτυλα- κορυφαίους στην ιστορία αυτής της μουσικής. Φυσικά δε μπορεί να κατηγορήσει κανένας τον Deris ή οποιονδήποτε επειδή δεν είναι Kiske.

Υποκειμενικά πάλι, αντίθετα με πολλούς που γουστάρουν αλητεία στη φωνή, γρέζια κτλ, προτιμώ (με ελάχιστες εξαιρέσεις και σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις μπαντών) κρυστάλλινες, λυρικές, ‘‘οπερατικές’’ και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο 8O φωνές, ειδικά στο power metal. Και ο Kiske δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικό παράδειγμα τέτοιας φωνής αλλά και ένας από τους πρωτοπόρους αυτού του στύλ. Οπότε…

Από κει και πέρα υπάρχουν δίσκοι με τον Deris που είναι φανταστικοί με καλύτερο παράδειγμα κατά την ταπεινή μου άποψη το Better Than Raw το οποίο είναι μεγάλη δισκάρα και περιέχει ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ κομμάτια. Για να μη μιλήσουμε για το εξώφυλλο :wink: