Anime

azumanga daioh ειναι ισως απο τα πιο χαρακτηριστικα anime, εννοωντας οτι περιεχει ολα αυτα που ενασ anime fan θελει να δει…λολια,κοριτσακια ερωτευμενα με αλλα κοριτσακια (χωρις να το εκχυδαιζει,με εναν πολυ ομορφο τροπο) etc

αλλωστε μην ξεχναμε οτι η osaka (η κοπελα στην σειρα ,οχι η πολη) ειναι απο τους αγαπημενους anime chars

μερικες σειρες που μου αρεσαν επισης :

neon genesis evangelion !!! οτι πιο απιστετυτο εχω δει-
flcl
serial experiments lain
great teacher onizuka!
saikano
tenjou tenge
boogiepop phantom !!!

Δε το είδα το ρημάδι. Σήμερα βράδυ με βλέπω να το συνεχίζω ύστερα απο καιρό πάντως…

Έχουμε αναφερθεί ήδη στο Evangelion πίσω στο θρεντ και το έχουμε αποθεώσει - όπως πρέπει δηλαδή. Πραγματικά, μεγάλο (και πολύ ψυχοφθόρο) anime. Λίγο πολύπλοκο βέβαια, κάποια στιγμή θέλω να διαβάσω και το manga (που αντίθετα με την παράδοση, εδώ ακολούθησε το anime) το οποίο έχει πολύ περισσότερες λεπτομέρειες, μπας και κατανοήσω κάποια πράγματα περισσότερο.

[SPOILER]Ναι, να δω το ένα, να διαβάσω το άλλο, αυτά και άλλα 100 πράγματα που έχω βάλει στη Μεγάλη Καταραμένη Λίστα των “Must” που όμως πάντα μου διαφεύγουν απο άποψη χρόνου… :frowning:

Που θα πάνε…[/SPOILER]

azumanga daioh ειναι ισως απο τα πιο χαρακτηριστικα anime, εννοωντας οτι περιεχει ολα αυτα που ενασ anime fan θελει να δει…λολια,κοριτσακια ερωτευμενα με αλλα κοριτσακια (χωρις να το εκχυδαιζει,με εναν πολυ ομορφο τροπο) etc

αλλωστε μην ξεχναμε οτι η osaka (η κοπελα στην σειρα ,οχι η πολη) ειναι απο τους αγαπημενους anime chars

Χμ, θα διαφωνήσω. ΄Το Azumanga Daioh είναι μάλλον στα πιο ιδιαίτερα απο τα δημοφιλή του είδους, αλλά έχοντας δεί αρκετές σειρές δε μπορώ να πώ ότι είναι πια τόσες πολλές αυτές που το θυμίζουν. Άλλωστε, δές το έτσι, θα έβαζες σε κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα να δεί azumanga με την ελπίδα να ενδιαφερθεί? δε νομίζω, παρά σε ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Θα συμφωνήσω όμως στο ότι η Osaka είναι θεά! :smiley:

Το N.G.E. πάλι, όσο το ξαναβλέπω, με ξενερώνει μάλλον όλο και πιο πολύ, μαζί και το End Of Evangellion. Παραμένει όμως κάτι που προκάλεσε αίσθηση σίγουρα…

Τώρα θέλω πολύ πολύ να δώ Cutey Honey, τόσο το αυθεντικό όσο και την επανέκδοση της Gainax, αλλά άντε τρέχα γύρευε :frowning: Τουλάχιστον να βρώ τα άλλα Devilman OVAs και κάτι έγινε…

χμ red pyramid ισως εχεισ δικιο δεν ξερω …αλλα για καπιον που πραγματι θα ηθελενα δει ενα anime,να κατανοησει το σκεπτικο που διακατεχει αυτην την κουλτουρα ,ναι ισως του ελεγα να δει το azumanga παρα καπιο μελο anime px

ειχε επιδραση το azumanga μεγαλη σε αλλες anime σειρες και manga
to nge θελει ηρεμια σιγουρα για να το δεις, εμενα αρχιζε να με ξενερωνει σιγα σιγα ως το επ 8-9(αν θυμαμαι καλα), οπου βλεπαμε μονο evasVSangels ,μετα αρχιζουν τα ωραια …

χμ red pyramid ισως εχεισ δικιο δεν ξερω …αλλα για καπιον που πραγματι θα ηθελενα δει ενα anime,να κατανοησει το σκεπτικο που διακατεχει αυτην την κουλτουρα ,ναι ισως του ελεγα να δει το azumanga παρα καπιο μελο anime px

ειχε επιδραση το azumanga μεγαλη σε αλλες anime σειρες και manga

Μα βέβαια και είχε, απλά δεν ήταν κάτι το τόσο πρωτοποριακό αν το θές έτσι, υπό την έννοια ότι τέτοιου είδους χιούμορ είχαν και άλλες σειρές πιο πριν. Ειδικός δεν είμαι αλλά αυτή είναι η εντύπωση μου. Σίγουρα όμως σειρές όπως το Lucky star χρωστάνε έστω και λίγα στο azumanga.

Εγώ απο την άλλη και επειδή συναντάω συνήθως την ατάκα παιδικά, πιο πολύ κάτι σε Honey and clover ή Elfen Lied, κάτι σχετικά απλό αλλά και ουσιώδες. Άντε, κανά Kare Kano/ Love Hina αν είναι να το ρίξουμε στο κωμικό (αν και ρομάντζα, ειδικά το δεύτερο μέσα στα κωμικά στοιχεία είναι).

to nge θελει ηρεμια σιγουρα για να το δεις, εμενα αρχιζε να με ξενερωνει σιγα σιγα ως το επ 8-9(αν θυμαμαι καλα), οπου βλεπαμε μονο evasVSangels ,μετα αρχιζουν τα ωραια …

Μα με ηρεμία το είδα. Όχι μία φορά μάλιστα. Εμένα με εκνευρίζουν οι φανφάρες των φανς περί βαθύτερων μυνημάτων και αναφορών, τη στιγμή που απλά ο Hideaki φένεται τόσο μπερδεμένος μέσα απο τη σειρά στο να πεί κάποιο μύνημα που απλά πιστεύω ότι δεν είχε κάτι να πεί.

Χαρακτηριστικό τα τελευταία 2 επισόδεια, που ενώ κλείνουν τη σειρά δεν είναι ουσιαστικά ένα κανονικό τέλος. Είναι τόσο αφηρημένο που σε αφήνει να πιστεύσεις ότι εσύ θές απο αυτό. Σόρρυ αλλά δε το θεωρώ ιδιαίτερο μύνημα αυτό :stuck_out_tongue: βασικά, αυτός πιστεύω ότι ήταν και ο βασικός λόγος που η σειρά πέτυχε, ότι μπορούσε ο καθένας να την ερμηνεύσει όπως θέλει, συγκεκριμένη όμως θέση δεν είχε. Αυτό όμως έδωσε τη δυνατότητα σε πολλά ποζέρια να το παίζουν ψαγμένοι και υπεράνω με το να λένε ότι καταλαβαίνουν το βαθύτερο νόημα της σειράς, τη στιγμή που δεν υπάρχει, απλά το υπεραναλύουν μέχρι να το ψοφήσουν και καταστρέφουν και όποια ουσιαστική ευχαρίστηση παίρνεις βλέποντας το.

Βασικά, και εγώ το υπερανάλυσα τώρα :stuck_out_tongue:

“Τη στιγμή που δεν υπάρχει”. Άλλο το να λες οτι η σειρά είναι ανοιχτή σε ερμηνείες, και άλλο να λες “δεν υπάρχει νόημα”. Το ένα έρχεται σε αντίφαση με το άλλο. Εκτός αν εννοείς δεν υπάρχει ένα “δοσμένο νόημα”, ξεκάθαρο, που να παρέχεται στα ίσια, όοπυ τότε συμφωνούμε.

Ο δημιουργός ασφαλώς και έχει κάτι στο νου του όταν φτιάχνει κάτι, εκτός πια αν μιλάμε για κάτι εντελώς αυθόρμητο - όπου και τότε πάλι μπορεί να εισχωρήσει κάποιο νόημα τελικά. Άλλες φορές το νόημα είναι ολοφάνερο, άλλες όχι φυσικά.

Τα έχουμε ξαναπεί παλιά αυτά, σέβομαι τη γνώμη σου όπως και να χει. Προσωπικά αυτά τα τελευταία 2 επεισόδια μου άρεσαν πολύ και - μια που είδα πολλές αναφορές στην ψυχολογία και στην υπαρξιστική φιλοσοφία, τις οποίες κατέχω σε έναν βαθμό - μου έκαναν σπάνια εντύπωση σε σχέση με πολλά άλλα anime.

Υπήρχαν και εκείνοι φυσικά που απογοητεύτηκαν απο το τέλος αυτό (και δεν ήταν λίγοι), με αποτέλεσμα να δοθεί το εναλλακτικό/παράλληλο τέλος του End Of Evangelion…

Εκτός αν εννοείς δεν υπάρχει ένα “δοσμένο νόημα”, ξεκάθαρο, που να παρέχεται στα ίσια, όοπυ τότε συμφωνούμε.

Αυτό ακριβώς.

Ο δημιουργός ασφαλώς και έχει κάτι στο νου του όταν φτιάχνει κάτι, εκτός πια αν μιλάμε για κάτι εντελώς αυθόρμητο - όπου και τότε πάλι μπορεί να εισχωρήσει κάποιο νόημα τελικά. Άλλες φορές το νόημα είναι ολοφάνερο, άλλες όχι φυσικά.

Με τη διαφορά ότι εδώ ο Hideaki δημιούργησε κάτι και πιστεύω ότι ήθελε να πεί τελικά τόσα πολλά που απλά έχασε κάπου το δρόμο. Γενικά, ενώ είναι πολύ δυνατός σε αρκετά σημεία όταν φλυαρεί κάνει κακό στα σεναριά του. Πιο αξιόλογη μου φάνηκε η δουλειά του στο Kare Kano (το οποίο εννοείται ότι προτείνετε) που είχε ήδη ένα βασικό σενάριο που τον ανάγκασε να είναι πιο συγκεκριμένος (έστω και αν του άλλαξε τελικά και αυτού τα φώτα, με αποτέλεσμα η δημιουργός να του πεί ένα υπέροχο ''αν ξαναπιάσεις έργο μου στα χέρια σου θα σου κόψω τα @@) και που έκανε τρομερή δουλειά.

Τεσπά, γνώμες αυτές, όλοι ξέρουμε τη λαική ρήση σχετικά με αυτές.

Μιάς και λέμε για N.G.E. πάντως

And since i remebered all about it

Here’s a ten minute OVA that you MUST watch

Hoihoi san :smiley:

Coming from the Hoihoi san manga. God, please, make those japanese guys release a 26 episode series based on the manga…pleaseee

ΠΩΩΩΩΩΩ ELFEN LIED

Είδα και τα 13 επισόδεια σερί, είναι απίστευτο, η μουσική συγκλονιστική

Τώρα με περιμένει στο σκληρό δίσκο το Claymore, και ελπίζω να αρπάξω από τον dude το Neon Genesis Evangellion.

Κάποιος που να μπορεί να προτείνει κάτι τόσο καλό όσο το Elfen Lied?

Α. Μαλλον σου αρεσουν τα splatter anime τοτε i guess. :stuck_out_tongue:

Gantz και Berserk απο μενα.

Eχω στα σκαρια κι εγω το claymore, τελειωσα το kimi ga nozomu eien(παιζει να το χει δει κανεις απο δω?) και λεω να το παρω αποφαση και να δω το NGE.

Το Berzerk είναι το κάτι άλλο, απλά… (αρκεί να μη φρικάρει αυτός που το βλέπει με το απότομο φινάλε! ευτυχώς που το μάνγκα προχωράει πολύ παραπέρα!)

Βρήκα το επόμενο που ΠΡΕΠΕΙ όπως και δήποτε να βρώ να δώ

Έχει υπογραφή Go Nagai, οπότε μόνο θεικό μπορεί να είναι :smiley:

οπως τα παιδια ειπαν …gantz kai claymore θα προτεινα ανεπιφυλαχτα 8)

Τελειωσα ενα school life/romance/comedy που με αφησε 100% ικανοποιημενη. Lovely complex, 24 επεισοδια, πολυ καλο. Ουτε αηδιαστικα φλωρικο ουτε ξεκαρδιστικο. Ακριβως αυτο που ηθελα.
Σειρα εχει το Vampire Knight λοιπον. Μετα ισως Claymore.
Για να προλαβω τον πυραμιδα, οχι, δεν ειδα το ai nokusabi. :stuck_out_tongue: Μετα το gravitation θα μου παρει καμποσο να ξαναδω yaoi :stuck_out_tongue:
Οποιος εχει καποια ενδιαφερουσα προταση γυρω απο τα ειδη στα οποια κυμαινεται και το lovely complex, ας την ριξει χωρις κανεναν δισταγμο. Θα την τιμησω δεοντως. :smiley:

βρε βρε βρε… τι έχουμε εδω…

λοιπόν, επείδη βαρέθηκα να τα διαβάσω όλα και έχω πάρει και καινούργιο τόμο Grendel να διαβάσω, επιγραμματικά, τα ανιμε που μου έκαναν την μεγαλύτερη εντύπωση (όχι ότι έχω δει και πάααρα πολλά βέβαια…)

BLACK JACK

και
UROTSUKIDOJI

Δεν ξέρω αν υπάρχει παρόμοιο thread.Ελπίζω όχι :stuck_out_tongue: Λοιπόν πρόσφατα είδα ένα που λέγεται Hellsing.Γενικά δεν έχω ιδέα αλλά μετά απ’ αυτό αποφάσισα να ασχοληθώ περισσότερο.Αν έχετε κάτι καλό κατά νου θα με βοηθούσατε πολύ!:slight_smile:

Κάνε search την άλλη φορά please.

Αν σου άρεσε (λογικά είδες τη σειρά) θα σου πρότεινα να τσεκάρεις και το Hellsing Ultimate που είναι ας πούμε μικρές ταινίες που ακουλουθούν τη κανονική πορεία του manga. Αν δεν κάνω λάθος έχουν βγεί 6 και θεωρούνται σαφώς καλύτερες απο τη σειρά που ήταν η μετριότητα η ίδια.

Απο εκεί και πέρα είναι ανάλογα τι θές να δείς. Πές τι στυλ ψάχνεις και όλο και κάτι θα βρεθεί.

υ.γ. όσο για εμένα, αυτό το καιρό και δε προλαβαίνω και δεν έχω διάθεση να δώ κάτι καινούργιο παρόλο που ακούω καλά λόγια για πολλές σειρές (απο το Maria Holic μέχρι το Fire και αρκετά ακόμη. Για αυτό απλά ξαναβλέπω το αγαπημένο μου Revolutionary Girl Utena και όταν θελήσω όλο και κάτι καινούργιο θα βρώ.

Thanks !Θα το ψάξω και το Ultimate.Bασικά δεν ξέρω τι ακριβώς θέλω να δω :stuck_out_tongue:

Αν δε ξέρεις τότε ταπεινά ταπεινά θα πρότεινα τα παρακάτω

Revolutionary Girl Utena (ειδικά αυτό)
Potemayo
Mononoke
Ai no kusabi
Yami no matsuei
Devilman (τα OVA, όχι τη σειρά)
Honey and clover

και σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμη που μπορείς να δείς, απλά τέτοια ώρα δε μου έρχεται και εμένα τίποτα gomen