χμ red pyramid ισως εχεισ δικιο δεν ξερω …αλλα για καπιον που πραγματι θα ηθελενα δει ενα anime,να κατανοησει το σκεπτικο που διακατεχει αυτην την κουλτουρα ,ναι ισως του ελεγα να δει το azumanga παρα καπιο μελο anime px
ειχε επιδραση το azumanga μεγαλη σε αλλες anime σειρες και manga
Μα βέβαια και είχε, απλά δεν ήταν κάτι το τόσο πρωτοποριακό αν το θές έτσι, υπό την έννοια ότι τέτοιου είδους χιούμορ είχαν και άλλες σειρές πιο πριν. Ειδικός δεν είμαι αλλά αυτή είναι η εντύπωση μου. Σίγουρα όμως σειρές όπως το Lucky star χρωστάνε έστω και λίγα στο azumanga.
Εγώ απο την άλλη και επειδή συναντάω συνήθως την ατάκα παιδικά, πιο πολύ κάτι σε Honey and clover ή Elfen Lied, κάτι σχετικά απλό αλλά και ουσιώδες. Άντε, κανά Kare Kano/ Love Hina αν είναι να το ρίξουμε στο κωμικό (αν και ρομάντζα, ειδικά το δεύτερο μέσα στα κωμικά στοιχεία είναι).
to nge θελει ηρεμια σιγουρα για να το δεις, εμενα αρχιζε να με ξενερωνει σιγα σιγα ως το επ 8-9(αν θυμαμαι καλα), οπου βλεπαμε μονο evasVSangels ,μετα αρχιζουν τα ωραια …
Μα με ηρεμία το είδα. Όχι μία φορά μάλιστα. Εμένα με εκνευρίζουν οι φανφάρες των φανς περί βαθύτερων μυνημάτων και αναφορών, τη στιγμή που απλά ο Hideaki φένεται τόσο μπερδεμένος μέσα απο τη σειρά στο να πεί κάποιο μύνημα που απλά πιστεύω ότι δεν είχε κάτι να πεί.
Χαρακτηριστικό τα τελευταία 2 επισόδεια, που ενώ κλείνουν τη σειρά δεν είναι ουσιαστικά ένα κανονικό τέλος. Είναι τόσο αφηρημένο που σε αφήνει να πιστεύσεις ότι εσύ θές απο αυτό. Σόρρυ αλλά δε το θεωρώ ιδιαίτερο μύνημα αυτό βασικά, αυτός πιστεύω ότι ήταν και ο βασικός λόγος που η σειρά πέτυχε, ότι μπορούσε ο καθένας να την ερμηνεύσει όπως θέλει, συγκεκριμένη όμως θέση δεν είχε. Αυτό όμως έδωσε τη δυνατότητα σε πολλά ποζέρια να το παίζουν ψαγμένοι και υπεράνω με το να λένε ότι καταλαβαίνουν το βαθύτερο νόημα της σειράς, τη στιγμή που δεν υπάρχει, απλά το υπεραναλύουν μέχρι να το ψοφήσουν και καταστρέφουν και όποια ουσιαστική ευχαρίστηση παίρνεις βλέποντας το.
Βασικά, και εγώ το υπερανάλυσα τώρα