Anthrax Live in Athens 28/7/2013 @gagarin205

οριστε το διορθωσα.χαχαχα

Αργησα να γραψω λογω του οτι ειχα τρεχαματα. Εστω και καθυστερημενα λοιπον. Φοβερη συναυλια, οι Anthrax και οι Exarsis εκαναν τους παντες να περασουν τελεια σε μια καλοκαιρινη βραδια γεματη thrash κομματαρες.

Οταν εφτασα στο χωρο μολις ειχαν αρχισει οι Exarsis και εχασα το πρωτο κομματι. Δευτερη φορα που τους βλεπω μετα τον Απριλιο που τους ειχα δει στον ιδιο χωρο με τους Suicidal Angels και οι τυποι πραγματικα ειναι χαρμα οφθαλμων. Με απιστευτη ενεργεια τα δινουν ολα και σε παρασερνουν στον ρυθμο τους. Και εχοντας κυκλοφορησει και το εκπληκτικο The Brutal State φετος, εχουν τα φοντα να πανε ψηλα. Πολυ κινητικοι ολοι τους, ο Alex πολυ συμπαθης frontman με την τοσο ιδιαιτερη φωνη του, ο Χρηστος στο μπασο με την μαλλουρα του μεγαλη μορφη, ο Παναγιωτης και ο Πανος στις κιθαρες αψογοι και ο Γιωργος στα ντραμς σταθεροτατος. Ηδη ανυπομονω να τους ξαναδω και ευχομαι να συνεχιστει η ανοδικη πορεια τους.

Και παμε στους Anthrax. Απο την στιγμη που αρχισε να παιζει η εισαγωγη απο τα ηχεια μεχρι την στιγμη που μας αποχαιρετησαν στο Gagarin επικρατησε ο απολυτος πανικος. Με τον κοσμο να ειναι γυρω στους 800-850 και να γουσταρει απειρα, η μπαντα θερισε. Πανικος. :vibrate: Το setlist ειχε μονο κομματαρες, το Deathrider απο το ντεμπουτο τους και μετα απο ολους τους δισκους με τον Joey Belladonna πισω απο το μικροφωνο. Η εμφανιση τους ηταν ολοκληρωτικα πωρωτικη με τους 2 session μουσικους τον Jon Dette στα ντραμς και τον Jonathan Donais στην κιθαρα να ειναι καλοι στα μερη τους, αλλα η αληθεια ειναι οτι μου ελειπαν κυριως ο Benante αλλα και ο Rob Caggiano. Τα 3 κανονικα μελη ομως ηταν ολα τα λεφτα. Ο Belladonna πραγματοποιησε μια αψογη εμφανιση με τρομερα φωνητικα, ο χρονος μοιαζει να μην τον ακουμπα, με εξεπληξε παλι οπως και το 2010 στην Μαλακασα. Η αδυναμια μου ο Frank Bello ηταν ο γνωστος Bello, ετρεχε πανω κατω στην σκηνη, και με συνεχες headbanging και γκριματσες ιδρωσε την φανελα οπως λεμε. Τελος ο αρχηγος Scott Ian ηταν και αυτος ορεξατος, χτυπιοταν, εκανε τις γνωστες του κινησεις με τα ποδια και μαλιστα μιλησε στο κοινο οσο και ο Belladonna. Ο κοσμος ηταν εκδηλωτικοτατος και επικρατουσε πανικος σε καθε κομματι, γινοντουσαν ωραια mosh-pits, μεχρι και καπνογονο αναψε, το οποιο ειναι αν μη τι αλλο πολυ επικινδυνο να γινεται σε κλειστο χωρο. Ηλιθιοτητα. Οπως και ηλιθιοτητα ειναι αυτη η μαλακια με τα νερα, για το οποιο μαλιστα διαμαρτυρηθηκε και ο Ian.

Τα αρνητικα του live ηταν οι πολυ τσουχτερες τιμες στο merchandise των Anthrax και ακομα περισσοτερο ο ανεπαρκης κλιματισμος. Στους Exarsis ιδρωνα τοσο που νομιζα οτι θα αρχισω να λιωνω, στους Anthrax που ημουν σε αλλο σημειο πιο κοντα στην σκηνη ειχε καπως καλυτερο κλιματισμο, αλλα με το που βγηκε η μπαντα και αρχισε το headbanging, η ζεστη ηταν αφορητη. Δεν παλευεται αυτο το πραγμα, οικονομια στο ρευμα για το air-condition εκαναν?

Περιμενα και την μπαντα μετα, αλλα απ’ οτι μαθαμε εφυγαν κατευθειαν μετα το live και δεν τους πετυχα. Εσυ mike(blackie) στο ξενοδοχειο τους βρηκες?

Εν κατακλειδι 2 φορες εχω δει Anthrax και ηταν καταπληκτικοι και στις 2, παμε τωρα να τριτωσει του χρονου αν γινει αυτο που μας ειπε ο Scott Ian για συναυλια στην Ελλαδα του χρονου και για καινουριο δισκο. Παρα τα δυσκολα χρονια που περασαν με την ασταθεια του line-up και τις περα για περα αψυχολογητες και λανθασμενες επιλογες του Ian δειχνουν οτι τα αφησαν ολα πισω τους και το μελλον μοιαζει ευοιωνο.

ναι.τους συναντησα 3 φορες.μετα το live εφυγαν κατευθειαν για ξενοδοχειο.οποιος πηγαινε πριν απο αυτους εκει.δλδ πριν τελειωσει το antisocial να την εκανε.θα επαιρνε και φοτος και υπογραφες.την αλλη μερα φυγανε στις 2 και.γiα αεροδρομιο.και παλι μπορουσε καποιος να τους συναντησει οταν βγαινανε απο ξενοδοχειο.

Εχασα τιποτα;

ηταν η 3η φορα που ειδα anthrax…
χωρις να ειναι μεσα στις top αγαπημενες thrash μπαντες - καθε φορα που τους βλεπω μαρεσουν και περισσοτερο…

πολυ δυνατο setlist - best of - χωρις ας το πουμε εκπληξεις…
φοβερη αποδοση απο belladona και dette και γενικοτερα ολη η μπαντα παααρα πολυ καλη…
επισης μου εκανε εντυπωση οτι ηταν μια απο τις ελαχιστες συναυλιες που εχω δει και απο την αρχη μεχρι το τελος ακουγονταν τα παντα καθαρα… φωνητικα κιθαρες μπασο ντραμς…
γενικα περασαμε νομιζω ολοι πολυ καλα… μακαρι να ξανα ερθουν να τους τιμησουμε

yep …
no ρεύμα, no air condition :wink: :wink: :wink:

Παίζει να μαι ο μόνος που έτσι όπως έγινε το θέμα με το καπνογόνο δεν τον χάλασε καθόλου :slight_smile: Διαβάστε report παρακάτω:
http://www.metalpaths.com/reports/2013/07/29/report-anthrax-exarsis-athens-greece/

…μαλιστα… την επόμενη φορά λοιπόν ρίξτε μωλωτωφ ή καμιά ρουκέτα καλύτερα…

έχω φίλο που πήγε και δυστυχώς έχει άσθμα. το καπνογόνο τον ενόχλησε στην αναπνοή, αλλά σόρυ ξέχασα, είναι φλώρος κ πρέπει να κάτσει σπίτι του…

Και εμένα προσωπικά δε με ενόχλησε το καπνογόνο, ούτε στο ελάχιστο, επειδή όμως κάποιος πληρώνει για να δει το αγαπημένο του συγκρότημα και θέλει λογικά να επικρατούν ανθρώπινες συνθήκες κατά τη διάρκεια του λάιβ, δεν υπάρχει δικαιολογία. Και δεν το λέω για μένα ή για σένα, αλλά για τον καθένα από εμάς που εκτός από τη ψυχαγωγία του θέλει να διασφαλίζει και την ασφάλειά του.

Λοιπόν… αν και δεν είμαι το καταλληλότερο άτομο για να μιλήσει για την απόδοση των Άνθραξ, καθότι δεν είχα ασχοληθεί με αυτούς πριν το λάιβ, αυτό που άκουσα+είδα μου άρεσε πολύ, αν εξαιρέσω το άγχος που είχα καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας μη φάω καμία “αδέσποτη” στη μάπα, όλα κύλησαν καλά. Φρόντισαν μάλιστα οι μπροστινοί μας αυτό το καλά να γίνει καλύτερα πετάγοντας νερό στη σκηνή με αποτέλεσμα να πετύχει και εμάς που στεκόμασταν πίσω.

Προφανώς τα παραπάνω τα γράφω αστειευόμενη και όχι στα σοβαρά! Ίσως το μοναδικό άγχος μου ήταν μην τυχόν φάω καμία αγκωνιά κατά λάθος, κατά τα άλλα όμως ήταν καλά. Η ακουστική πολύ καλή, το συγκρότημα επίσης πολύ καλό, και νομίζω ότι ικανοποίησαν στο έπακρο τους φαν του είδους.

Μπράβο επίσης στους συντοπίτες, τους Έξαρσις. Θα το ξαναπώ ακόμα μία φορά, αν και δεν είμαι οπαδός του είδους, ότι και οι δύο μπάντες έδωσαν εξαιρετικά λάιβ.

Καπνογόνα σε κλειστό χώρο και πόσο μάλλον μικρό (π.χ. όχι κανένα ΟΑΚΑ) είναι πολύ επικίνδυνα. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση στο θέμα είναι ασόβαρη.

Σχετικά με την συναυλία, τίμιοι και επαγγελματίες οι Anthrax, μια χαρά όλα, εκτός από το setlist βέβαια. Πιο προβλέψιμο πεθαίνεις. Ήθελα be all, end all και φυσικά περισσότερα τραγούδια από το Persistence Of Time και όχι μόνο την διασκευή.

Συνολικά βέβαια, πέρασα γαμώ και θα ξαναπάω άνετα.

Δε μίλησα καν εγώ για φλώρους που τους πείραξε ούτε τους θεωρώ έτσι για να ξηγιόμεθα. :wink: Από την άλλη δε μπορώ την άνεση με την οποία λέμε κωλόζωο/ορκ/δε-ξέρω-τι-άλλο ένα τύπο που κανε τη τρέλα του σε Thrash συναυλία. Έκανε μια μαλακίτσα δε νομίζω όμως ότι είναι άξιος πυροβολισμού στο τοίχο της Καισαριανής :). Ντάξει ήταν επικίνδυνο και όντως το φιλαράκι σου nder θα χε θέμα φαντάζομαι και με το δίκιο του. Το ισοπεδωτικό ύφος όμως του στυλ “ρίξτε μολότοφ ή ρουκέτα” είναι το ίδιο με το τυπά που γραψε “ψόφα φλώρε κάτσε σπίτι σου” απλά από την αντίθετη μεριά. Ούτε φαίνεσαι καλύτερος ούτε αποδεικνύεις το δίκιο σου :slight_smile:

+100000000000000000000