Anti-Christmas

Ειμαι ο μοναδικος γραφικος που αυτες τις μερες δεν αλλαζει απολυτως τιποτα για μενα? Για να δουμε…

Για ποιον λόγο σου άρεσαν τα Χριστούγεννα; Ένα, δεν είχες σχολείο. Και δύο, έπαιρνες πολλά δώρα. Άντε και τρία στην περίπτωσή μου, οι κουραμπιέδες. Μη σκας Δάφνη μου. Αγόρασε ένα πανάκριβο ζευγάρι καινούρια παπούτσια και άκου το χριστουγεννιάτικο άλμπουμ του Φιλ Σπέκτορ. Μόνο μη σκας.

Και γενικά μην είστε μίζεροι, γαμάνε τα Χριστούγεννα και αν δεν το νιώθετε μάλλον φταίτε εσείς :):!:

Αν και οι θρησκευτικές γιορτές δεν έχουν νόημα για άθεους/αγνωστικιστές (κοινώς για λογικούς ανθρώπους τον 21ο αιώνα), και μόνο η αφορμή για να ξανασυναντηθούν φίλοι και παρέες, να γίνει λίγος τζερτζελές κλπ, αξίζει. Αλλά μακρυά από καταναλωτισμό και θρησκευτικές μαλακίες. Αρκεί απλά η αφορμή για λίγη ξεγνοιασιά και ξεκούραση (για όσους δεν εργάζονται στον εμπορικό τομέα…)

αυτό!!

edit:

https://www.youtube.com/watch?v=T-D1KVIuvjA

Αγαπημένε μου Άη Βασίλη, φέτος δε θέλω να μου φέρεις άλλες γκόμενες από Ελλάδα, χορτάσαμε ψώνια, μπάζα και σκατά. Θέλω να μου φέρεις μία ζουμερή ρωσίδα, ένα PS4 να παίζω παιχνίδια ξανά, και μία κάμερα να γυρίσω το δικό μου found footage horror movie. Αυτά, και του χρόνου με υγεία.

Μου τη σπάνε τα αντι-οικολογικά φωτάκια ακόμα και στους κάδους λες και είναι όμορφο το καρακιτσαριό (επίσης δεν έχω καταλάβει γιατί αυτός ο στολισμός θεωρείται χριστουγεννιάτικος), η μανία να γίνουν όλα τα “απαραίτητα” ψώνια και τα αφιερώματα κάθε χρόνο με το πού πέρασαν οι celebrities τις διακοπές με backround το χαζοτράγουδο της Βανδής. ΜΟΝΟ ΚΑΙΤΗ ΡΕΕΕΕ!!! Τέλος, όχι άλλο Μαχαιρίτσα σαν εναλλακτική λύση για έξοδο.

Κατά τα άλλα κλείνει η σχολή, κάθομαι στη φαινομενική ζεστούλα του σπιτιού και κάνω χαζομάρες με γονείς και φίλους, αγαπάω ακόμα περισσότερο παππούδες, ταινίες, μουσικές άσχετες με το πνέυμα των γιορτών.
Επίσης, από μικρή έχω την τάση όταν ξυπνάω να αγκαλιάζω το κριστμας τρι. Φέτος επιτέλους το έφτασα στο ύψος.

έντιτ: Το φαί και τα κρασιά ξέχασα στα συν, μάλλον είναι αυτονόητα.

Πρεπει να αρχισω να τραβαω βιντεο με τις αντιδρασεις στα προσωπα αυτων που οταν μου λενε χρονια πολλα, τους απαντω ευγενικα πως δεν αντευχομαι διοτι δεν πιστευω.

Κιτς γιορτή που το μόνο όμορφο που έχει είναι η αίσθηση μιας γλυκιάς μελαγχολίας.

Δηλαδή αν κάποιος σου ευχηθεί “χρόνια πολλά, με υγεία κλπ” θα το θεωρήσεις προσβολή στα πιστεύω σου; Ευχή για πολλά και υγιή χρόνια είναι, γιατί να μην αντευχηθείς (εκτός αν ο άλλος δεν το αξίζει); Ή, εκτός αν δε γουστάρεις να ζήσεις πολλά χρόνια :-k

Πιο σπαστική ευχή θεωρώ το πάσχα με τα “χριστός ανέστη”… ποιος Ανέστης ρε παιδιά; :roll:

freakhood σε φαντάζομαι σε χριστουγεννιάτικο τραπέζι να κάθεσαι και να εξηγείς σε θείους-ες/παππούδες/γιαγιάδες για την εμπορικότερη γιορτή του χρόνου που στην πραγματικότητα είναι μια απάτη βασισμένη σε παγανιστικές ιστορίες και τέλος πάντων [B]“ΟΙ ΠΟΛΙΚΕΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΔΕΝ ΠΙΝΟΥΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ!!!”[/B], στα “καλή χρονιά” να απαντάς [B]“μα πόσο μαλάκες πρέπει να είστε για να χαίρεστε που πάει ο παλιός ο χρόνος και ας γιορτάσουμε παιδιά, ΓΕΡΝΑΤΕ ΡΕ ΒΟΔΙΑ”,[/B] στα “χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σου” να παίρνεις ύφος Abbath και [B]“σκατά στα μούτρα σας, μια μέρα σαν όλες τις άλλες είναι αλλά έπρεπε να μου τη χαλάσετε κι αυτήν με ηλίθια δώρα τα οποία μου είναι εντελώς άχρηστα γιατί κανένας σας δε με ξέρει πραγματικά”[/B].

aren’t you a little ray of sunshine? :stuck_out_tongue:

Τα Χριστουγεννα ειναι γιορτη που την περνας [B]με αλλους, χωρις εννοιες[/B]. Αμα σου λειπουν οι αλλοι ή δε σου λειπουν οι εννοιες, ειναι γάμησέ-τα-Χριστούγεννα.

Σε αυτο το θρεντ εγω παντως ειμαι anti anti -Christmas. Διαφωνω με τα περισσοτερα που ειπωθηκαν, αν και οχι με ολα.

Bastard, συμφωνω, μην ειμαστε μιζεροι.
St Anger, καλα τα reunions και ο τζερτζελες, ειναι ωραιο ομως να πιστευεις και σε κατι, με τον τροπο που γουσταρει ο καθενας να πιστευει.
Voider, μακαρι να σ’ ακουει ο Αη Βασιλης.
Freakhood, σου ευχομαι με τη νεα χρονια να ερωτευτεις μια που να ειναι φανατικη των Χριστουγεννων και των ευχων, να σε δω τοτε! :stuck_out_tongue:
Eσεις ολοι οι υπολοιποι, καλα να περασετε και να περνατε και ο,τι επιθυμει ο καθενας σας να τον επιθυμει κι αυτο και να το βρει μπροστα του. :slight_smile:
Κι εγω επιθυμω κατι και θελω να το βρω στην… … … δε θα πω! :wink:

Να κι ενα κομματι που ταιριαζει με το πνευμα του θρεντ, καθ’ ολα "χριστουγεννιατικο"

Anti-Christmas,ε;
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιος μπορει να μισει αυτη τη γιορτη,αφου πλεον εχει χασει το θρησκευτικο της νοημα.Το ολο κλιμα ειναι απο μονο του ANTI-CHRISTMAS! Κανεις(σχεδον) δεν γιορταζει τα Χριστουγεννα,γιατι γεννηθηκε ο Χριστος.Φανταζομαι αυτο αρεσει στους…“αθεους”. :wink: Πλεον ειναι μια οικογενιακη γιορτη το τελευταιο 15ημερο του Δεκεμβριου.

Τωρα,το ποσο κιτς ειναι αυτη γιορτη,εξαρταται απο το ιδιο το ατομο. Οποιος δεν θελει,ας μην στολισει δεντρο μεχρι και στην τουαλετα.Σιγα! :stuck_out_tongue: O καταναλωτισμος εχει να κανει με την καταναλωτικη μανια του ατομου: ο σπαταλος ξοδευει ολο τον χρονο,δεν περιμενει τις γιορτες(οκ,εκει το “ριχνει” και λιγο εξω)- ο αφραγκος κανει το σκατο του παξιμαδι ουτως ή αλλως.

Προσωπικα δεν εχω τιποτα εναντιον των Χριτουγεννων,αλλα ουτε μετραω αντιστροφα για να ερθουν. Για μενα εχει σημασια που εχω 15 ημερες διακοπες για να ξεκουραστω λιγο. Δεν στολιζω δεντρο.Χεστηκα για τη ανταλλαγη δωρων(μεχρι το δημοτικο εχει νοημα αυτη η χαρα). Το μονο που μου αρεσει σε αυτες τις γιορτες ειναι το ολο οικογενειακο κλιμα,που μπορεις και ερθεις λιγο πιο κοντα με τους ανθρωπους σου,αφου ολη τη χρονια ειστε και οι δυο πλευρες απασχολημενες με τα προβληματα της καθημερηνοτητας.
Αυτα. 8)
Cheerio!

:p:p

Λίγο πολύ, ό,τι λένε οι προλαλήσασες, Νάντια και Βιτριόλ, το νόημα αυτών των εορτών είναι να τις περνάς μαζί με τους ανθρώπους που θέλεις, που αγαπάς και τα σχετικά.

Εμένα προσωπικά δε μ’ αρέσουν, γιατί κάτι τέτοιες μέρες φαίνεται πιο έντονα η μοναξιά και η δυστυχία του καθενός και είναι αυτές που περισσότερο σου θυμίζουν ανθρώπους που θα ήθελες να είναι κοντά σου και δεν είναι ή την απουσία κάποιου, αλλά αυτό σηκώνει ανάλυση σε άλλο θρεντ…

Εν τοιαύτη περιπτώσει, έχει και τα “καλά” της, το οικογενειακό τραπέζι και οι “ατάκες” - ας πούμε - που θα ειπωθούν σ’ αυτό, για όσους μαζεύονται τέλος πάντων, είναι ένα απ’ τα καλά των Χριστουγέννων. Για μένα πάντως θα είναι μία ημέρα σαν όλες τις άλλες, ούτε τα γενέθλιά μου μπορούν να αλλάξουν το κλίμα και τη διάθεσή μου προς το καλύτερο… Και όσο και αν ακούγεται “κάπως”, εν αντιθέσει με κάποιους, δεν πιστεύω σε αλλαγές το νέο έτος!

έντιντ: πέρασα την Βιτριόλ για τον ΔονΚωνσταντίνο… :expressionless:

silent winter έλα να σου φτιάξω τη διάθεση

Mε σκλαβώνεις τώρα… :roll:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

επίσης freakhood τι σχέση έχει ο χριστιανισμός με το αν σου αρέσουν τα χριστούγεννα, σύνελθε

Χρειάζονται επιχειρήματα για να αηδιάζεις με την υποκρισία που γιγαντώνεται ιδιαίτερα αυτές τις μέρες?

Ως προς το θέμα της υποκρισίας έχει ένα δίκιο ο FREAKHOOD. Τέτοιες μέρες θυμούνται ξαφνικά οι περισσότεροι το συνάνθρωπο, τους άστεγους, τους φτωχούς κ.ο.κ. Ακόμα και στις διαπροσωπικές σχέσεις, η υποκρισία όντως… γιγαντώνεται αυτές τις μέρες. Είναι έτσι κι αλλιώς η υποκρισία ένα χαρακτηριστικό του νεοέλληνα, τώρα γίνεται υποκρισία εις τη νιοστή δύναμη.

Κάτω τα χριστούγεννα, ΖΗΤΩ το Χειμερινό Ηλιοστάσιο και η Γέννηση του Ανίκητου Ήλιου :!:

Ευτυχισμένα Σατουρνάλια σε όλους. :slight_smile:

Αντίχριστε!!! :papas::lightsabre: