__Πήγα με φίλη μου (18 χρόνια πιάνο, και γενικά με φοβερή παιδεία), που τα metal ακούσματά της σταματούν στους Black Sabbath. Αυτή -όπως κι εγώ- είναι φανατική απο την πρώτη στιγμή (πριν τουε δημοσιογράφους και όλο τον υπόλοιπο κόσμο), που τυχαία ανακάλυψε και αγόρασε τον πρώτο δίσκο τους.
__Ε λοιπόν, κάθε τόσο κοιταζόμασταν, με το ίδιο βλέμμα απορείας “τώρα αυτά που παίζουν, παίζονται, τώρα τι ακούμε, γίνεται να παίζει κάποιος έτσι;”. ΧΑΜΟΣ. ΟΛΕΘΡΟΣ. Μια απο τις καλύτερες συναυλίες EVER. Στην συναυλία της Θεσσαλονίκης (αλλά και της Αθήνας φαντάζομαι -απλά το αναφέρω γιατί δε το αναφέρατε), έπαιξαν και SLAYER -και εκεί τσέλα και DRUMS αφινίασαν, έδωσαν ρέστα. Στο τέλος του encore έπαιξαν κι ένα κλασσικό κομμάτι σε απίστευτη διασκευή, και μετά σε απίστευτή ταχύτητα!
__Οσοι δεν παραβρεθήκατε, διπλασιάστε τα όσα έχουμε γράψει σε ποιότητα και ενθουσιασμό, ΛΙΓΑ ΛΕΜΕ, ψαρωμένοι μάλλον απο το απίστευτο συναυλιακό γεγονός που ζήσαμε!!
__4 θεοί μουσικά. 4 + 1 υπέροχος drummer. Μιλάμε για ΜΟΝΑΔΙΚΑ ταλέντα στη μουσική. Φυσικά έχουν και απίστευτη παιδεία πίσω τους. Τα χέρια τους λες και ήταν μαγικά. Ενα πράγμα έχω να πω. Βρε ποιοι Satriani & Vai. Ποιοι Malmsteen; Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΤΟ ΠΑΘΟΣ, Η ΑΙΣΘΑΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ, Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, Η ΑΝΑΡΧΙΑ, Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ, Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΣΕΛΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΕΝΑ -Α-Τ-Α-Σ-Τ-Ο- ΟΡΓΑΝΟ, τους τοποθετεί πρώτους και μόνους στην κορυφή. Οσοι νομίζεται ότι υπερβάλλω είναι γιατί ΔΕΝ έχετε δει τα χέρια τους να ταξιδεύουν πάνω στο τσέλο… Οσοι τα έχετε δει, ξέρετε για ΤΙ μιλάω…
Υ.Γ. Ο drummer λέγετε Mikko Siren και σε όσες συνθέσεις στα album, “Apocalyptika” και “Reflections” δε συμμετέχει ο απίστευτος Dave Lombard, έχει γράψει αυτός τα μέρη των τυμπάνων. Να προσθέσω ότι, τόσο τα πολύ δύσκολα και υπέροχα σημεία στα τραγούδια των Apocalyptica που έχει γράψει τα τύμπανα ο Lombardo, όσο και στην Slayer διασκευή με τύμπανα του ιδίου μουσικού, ο Mikko (με σαφώς μικρότερο σετ τυμπάνων), απέδωσε τουλάχιστον καταπληκτικά (αν και όχι το ίδιο καλά, αλλά αυτό δε μας πειράζει, μη ξεχνιώμαστε, για τον Dave Lombardo μιλάμε!!!). Χαχα, μάλιστα κατα τη διάρκεια της Slayer διασκευής (γμτ, πώς σκατά το λένε το τραγούδι;!), η φίλη μου ακούγοντας το τι παίζει ο τύπος μου λέει: “Οι Apocalyptica στην επιστροφή θα βγάλουν ένα εισητήριο λιγότερο!”