Apocalyptica Live!

Δεν ξέρω αν το ξέρετε από καιρό αλλά εγώ μόλις το έμαθα πως οι Apocalyptica θα παίξουν live στις 29 Mαϊου 2005 στο Gagarin 205 και νομίζω μια μέρα νωρίτερα θα είναι στη Θεσσαλονικη! :o

Γιατί ρε φούστη μου άλλη μια γαμάτη συναυλία μέσα στην εξεταστική περίοδο των πανελλαδικών? :cry: :cry: :cry: :evil: :cry:

Apocalytpica…χμμμμ…δεν είναι άσχημο… :wink: :wink:

__Μόλις βγουν τα εισητήρια, ΕΧΩ ΦΥΓΕΙ!! 8)

Απλά Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο live!!! 8O 8O
Οι τύποι δεν παίζονται!
Εκτός του surreal του πράγματος, να βλέπεις 4(!) τσέλα και έναν ντράμερ να κοπανιούντε, η μουσική τους ήταν πολύ μπροστά!
Πήγαινα ανυποψίαστος, οφείλω να ομολογήσω, και ψιλομαγκωμένος για το τι επρόκειτο ν’ακούσω και γι το ότι μπορεί να βαρεθώ. Και πιστεύω δεν ήμουν ο μόνος που ένιωθε έτσι, αφού και το κοινό που βρισκόταν χθες στο Gagarin στην αρχή ήταν κάπως “μουδιασμένο”.
Μας ζεστάνανε με λίγο Metallica και σιγά-σιγά άρχισαν να ζεσταίνονται κι αυτοί.
Δεν πίστευα ότι μπορούν να κάνουν τέτοιο show κάποιοι που παίζουν τσέλο!
Αν μη τι άλλο, είναι πολύ πιο δυσκίνητοι από κάποιους που παίζουν κιθάρα ή μπάσο.
Ε…τα παλικάρια παίζανε και όρθιο, με πλαγιαστό (σαν να κρατάνε κιθάρα) το τσέλο και να κάνουν και ανελέητο headbanging!!
Και κάτι ακόμα…: Ποιός είναι ο drumer?? :?:
Το παλικαράκι έπαιζε τις κάλτσες του (που λέει κι ο Χάρρι Κλύν!)
Σίγουρα δεν είναι τυχαίος! Ο τύπος ήταν “επιστήμονας”!! :roll:

Ας μην φλυαρώ άλλο. Η χθεσινή βραδιά θα μου μείνει αξέχαστη και σίγουρα μέσα στις 2 - 3 καλύτερες συναυλίες που έχω παρακολυθήσει στη ζωή μου! :o
Είχα καιρό να μείνω μετά το live και να κοιτάω τη σκηνή προσπαθώντας να συνειδητοποιήσω ΤΙ ήταν αυτό που είδα!! ΤΙ ήταν αυτό που πέρασε από πάνω μου και με ισοπέδωσε!! 8O 8O 8O 8O 8O

Συγχαρητήρια στους Apocalyptica, τους ευχαριστούμε πολύ για την εμπειρία που μας χάρισαν!!
:wink: :lol: :stuck_out_tongue:

Και λίγα είπες … να συμπληρωσω και την ατακα που πεταξαν , οταν προλογιζαν το “Bittersweet” , “επερεπε να ηταν εδω ο τραγουδιστης των Rasmus και των Ηim αλλα προτιμησαν να μεινουν οι δυο τους”

χαχαχαχ χαχαχα χαχαχαχ

1. Πραγματικά πολύ καλή συναυλία με απίστευτη ενέργεια από το συγκρότημα. Ο drummer ήταν φανταστικός. Ο ήχος του ήταν από τους καλύτερους που έχω ακούσει στο Gagarin.

Εγω ημουν στο μεταιχμιο. Να παω ή να μην παω. Τελικα πηγα.

Τα παιδια μαμησαν. Απιστευτο Live… 8)

__Πήγα με φίλη μου (18 χρόνια πιάνο, και γενικά με φοβερή παιδεία), που τα metal ακούσματά της σταματούν στους Black Sabbath. Αυτή -όπως κι εγώ- είναι φανατική απο την πρώτη στιγμή (πριν τουε δημοσιογράφους και όλο τον υπόλοιπο κόσμο), που τυχαία ανακάλυψε και αγόρασε τον πρώτο δίσκο τους.

__Ε λοιπόν, κάθε τόσο κοιταζόμασταν, με το ίδιο βλέμμα απορείας “τώρα αυτά που παίζουν, παίζονται, τώρα τι ακούμε, γίνεται να παίζει κάποιος έτσι;”. ΧΑΜΟΣ. ΟΛΕΘΡΟΣ. Μια απο τις καλύτερες συναυλίες EVER. Στην συναυλία της Θεσσαλονίκης (αλλά και της Αθήνας φαντάζομαι -απλά το αναφέρω γιατί δε το αναφέρατε), έπαιξαν και SLAYER -και εκεί τσέλα και DRUMS αφινίασαν, έδωσαν ρέστα. Στο τέλος του encore έπαιξαν κι ένα κλασσικό κομμάτι σε απίστευτη διασκευή, και μετά σε απίστευτή ταχύτητα!

__Οσοι δεν παραβρεθήκατε, διπλασιάστε τα όσα έχουμε γράψει σε ποιότητα και ενθουσιασμό, ΛΙΓΑ ΛΕΜΕ, ψαρωμένοι μάλλον απο το απίστευτο συναυλιακό γεγονός που ζήσαμε!!

__4 θεοί μουσικά. 4 + 1 υπέροχος drummer. Μιλάμε για ΜΟΝΑΔΙΚΑ ταλέντα στη μουσική. Φυσικά έχουν και απίστευτη παιδεία πίσω τους. Τα χέρια τους λες και ήταν μαγικά. Ενα πράγμα έχω να πω. Βρε ποιοι Satriani & Vai. Ποιοι Malmsteen; Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΤΟ ΠΑΘΟΣ, Η ΑΙΣΘΑΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ, Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, Η ΑΝΑΡΧΙΑ, Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ, Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΣΕΛΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΕΝΑ -Α-Τ-Α-Σ-Τ-Ο- ΟΡΓΑΝΟ, τους τοποθετεί πρώτους και μόνους στην κορυφή. Οσοι νομίζεται ότι υπερβάλλω είναι γιατί ΔΕΝ έχετε δει τα χέρια τους να ταξιδεύουν πάνω στο τσέλο… Οσοι τα έχετε δει, ξέρετε για ΤΙ μιλάω…

Υ.Γ. Ο drummer λέγετε Mikko Siren και σε όσες συνθέσεις στα album, “Apocalyptika” και “Reflections” δε συμμετέχει ο απίστευτος Dave Lombard, έχει γράψει αυτός τα μέρη των τυμπάνων. Να προσθέσω ότι, τόσο τα πολύ δύσκολα και υπέροχα σημεία στα τραγούδια των Apocalyptica που έχει γράψει τα τύμπανα ο Lombardo, όσο και στην Slayer διασκευή με τύμπανα του ιδίου μουσικού, ο Mikko (με σαφώς μικρότερο σετ τυμπάνων), απέδωσε τουλάχιστον καταπληκτικά (αν και όχι το ίδιο καλά, αλλά αυτό δε μας πειράζει, μη ξεχνιώμαστε, για τον Dave Lombardo μιλάμε!!!). Χαχα, μάλιστα κατα τη διάρκεια της Slayer διασκευής (γμτ, πώς σκατά το λένε το τραγούδι;!), η φίλη μου ακούγοντας το τι παίζει ο τύπος μου λέει: “Οι Apocalyptica στην επιστροφή θα βγάλουν ένα εισητήριο λιγότερο!” :smiley:

Mια που ειπες και για τον Drummer , τι να πω κιολας ? Ο ηχος τους ηταν ο καλυτερος ηχος που εχω ακουσει ποτε μου , ο τυπος ζωγραφιζε … ασε το χτυπημα του ΚΟΛΑΣΗ.

Οποιος τραβηξε τη συναυλια της Θεσσαλονικης την ΘΕΛΩ . Δεν λεω για Αθηνα γιατι πολυ απλα φωτογραφικη μηχανη βλεπανε οι νταβαδες του Gagarin και λεγανε να τις βαλουν μεσα .

Θα ήθελα να προσθέσω ότι εκτός από την ταχύτητα, τον ενθουσιασμό, την πόρωση, τη θεατρικότητα, τη “virtuosite”, οι τύποι ήταν κι απίστευτα προβαρισμένοι!!
Σχεδόν αλάνθαστοι!
Και θέλω να τονίσω τα λόγια του φίλτατου Shadowcaster : "ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΣΕΛΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΕΝΑ -Α-Τ-Α-Σ-Τ-Ο- ΟΡΓΑΝΟ" !!
Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι είχα την τύχη να παρακολουθήσω χθες βράδυ!!

ΥΓ: …βοήθησε κι ο ήχος του Gagarin, πρώτη φορά τόσο καθαρός κι ατόφιος! :wink:

Πραγματικά απίστευτη συναυλία!!!
ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ…
Δεν θέλω να πω τίποτ’ άλλο γιατί ό,τι και να πω θα τους αδικίσω. Γράψατε τόσα πολλά και όμως φαντάζουν τόσο λίγα για αυτό που ζήσαμε…

ΥΓ:Ναι, και εδώ (Αθήνα) παίξανε Slayer και Sepultura (και φυσικά πολύ Metallica) και κλείσανε και εδώ με κάτι κλασσικό:Hall of the Mountain King!Μάλλον τα ίδια υπέροχα πράγματα ακούσαμε!!

Τι εχασα ρε γαμωτο…

Σου επιτρέπω να πάρεις φόρα και να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο!! :stuck_out_tongue:
Πραγματικά, δεν μπορείς να καταλάβεις τι έχασες!
Μόνο αν το έβλεπες και αναλογιζόσουνα τι θα έχανες άμα δεν πήγαινες στο live, θα συνειδητοποιούσες την απώλεια!! :? :?
Τι γράφω ο @@κας…sorry…είμαι ακόμα υπό την επίρρεια της ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ συναυλίας! :roll:

__Μόλις διάβασα την συνέντευξη (μπράβο, καταπληκτική!) και το άρθρο για την συναυλία (ρε παιδιά… τι προχειρότητα είναι αυτή… αφιερώστε λίγη περισσότερη ώρα, ΑΜΑΝ!).

__Λοιπόν, επειδή είδα την φωτογραφία απο τον χώρο στην Αθήνα, ένα έχω να πω… Ζηλέψτε λίγο, γιατί στο δικό μας χώρο ο drummer ήταν σε ακόμη πιο μεγάλη εξέδρα, απο τους μουσικούς (π.χ. οι τσελίστες ήταν σε ύψος +1 μέτρο απ’ τη σκηνή, ενώ τα drums στα +2 μέτρα!!) κι έτσι τον βλέπαμε όλη την ώρα!! Αφήστε που κάθε τόσο ανέβαινε και ένας απ’ τους άλλους πάνω μαζί με τον drummer ή ο drummer πάνω στην μπότα του!!

Υ.Γ. ένα highlight (απο τα δεκάδες!!), που μου ήρθε τώρα στο νου: Σε κάποια φάση ο Toppinen (ο ξανθός), ενώ οι άλλοι έπαιζαν, “μετρούσε”! 8) Εννοώ όπως οι μαέστροι (όσοι ξέρετε απο σολφέζ καταλαβαίνετε), “είναι τρελοί αυτοί οι Φιλανδοί!!!” :smiley:

Υ.Γ. 2 για να καταλάβετε ΤΙ χάσατε (ή μάλλον για να πάρετε μία μικρή ιδέα!), διαβάστε στη συνέντευξη το ΤΙ ΕΙΠΕ για την συναυλία της Θεσσαλονίκης ο θεός του τσέλου…

Αυτό συνέβαινε και στην Αθήνα…μην γίνεσαι τοπικιστής! :wink:

Μην ξεχνάς ότι αυτά τα είπε πριν ξεκινήσει η συναυλία στην Αθήνα! :slight_smile:
Για ρώτα τον τώρα! :lol: :lol:

Πέρα από την πλάκα, βρήσκω λίγο άτοπα τα σχόλιά σου!
Καλύτερα θα ήταν να μας πείς κάνα hightlight από τη συναυλία της Θεσσαλονίκης κι όχι να μπαίνεις σε συγκρίσεις, για τις οποίες δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις, αφού δεν ήσουν στη συναυλία της Αθήνας. :stuck_out_tongue:

Ένα παράδειγμα hightlight στο Gagarin ήταν όταν ο μελαχροινός με το κοντό μαλλί (δεν τα πάω καλά με τα Φιλανδικά ονόματα) είχε ανέβει στην μπότα του drummer, έκανε νόημα να σταματήσουν τα εκκωφαντικά χειροκροτήματα και ξεκινάει την εισαγωγή του Enter Sandman (αν δεν με γελάει η μνήμη μου), όπου γίνεται ο χαμός! Να κρατάνε και οι τρείς τα τσέλο σαν κιθάρες και να κάνουν headbanging και το κοινό να ξελαρυγγιάζεται τραγουδώντας τους στίχους! :twisted:
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ συναυλία!!!

Παιζανε pizzikato ή με δοξαρι σε αυτο το σημειο?

Pizza Huto παίζανε αν δεν απατώμαι.

Xμμμ…

Φίλε roots, επειδή καταλαβαίνω ότι είσαι μουσικός, να σου πω ότι παίζανε και πιτσικάτο και με δοξάρι και παράλληλα έκαναν headbanging. Πραγματικά πολύ εντυπωσιακό θέαμα!!!

__Slekkas, cool!! 8) :smiley: Βλέπεις φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν… :wink:

__Αυτό για την μπότα το ανέφερα καθώς μιας και ήταν σε ύψωμα τα Drums το όλο θέαμα ήταν πιο εντυπωσιακό, όπως και το ότι δυο - τρεις φορές ανέβηκε κάποιος (/οι) στο πιο ψηλό επίπεδο και έτρεξε πηδώντας μέχρι το πιο χαμηλό (drums, τσέλα, κανονική σκηνή).

__Οσο για το άλλο (και το κοινό της Θεσσαλονίκης), το είπα ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ (ΕΣ). Είμαι 100% βέβαιος ότι το κοινό της Αθήνας ήταν το ίδιο καταπληκτικό με αυτό της Θεσσαλονίκης… Πού είδες τον τοπικισμό… Μιας και έχεις την μύγα, να την αφήσεις αμέσως! :stuck_out_tongue:

__Μας αδικείς αγαπητέ. :smiley: 8)