Archive

τη γνωμη σας παρακαλω???
ενα απο τα καλυτερα progressive/electro/alternative rock (ολα αυτα μαζι:p ) group πιστευω αξιοι συνεχιστες του ηχου των floyd οσο βαρη και να ακουγετε αυτο…χωρις φυσικα να θελω να συγκρινω τα δυο Group σε καμια περιπτωση. αλμπουμαρες οπως το Noise , You All Look The Same To Me ,Londinium δεν περνανε απαρατηρητα.

To Lights μου άρεσε πολύ… Όπως επίσης και οι δυο εμφανίσεις τους (acoustic στη Fnac και στο Fuzz) στις οποίες παρεβρέθηκα.

απορία:

:-k

Αυτοι υπαρχουν και εκτος Ελλαδας?

όχι

Βασικά ας πούμε δύο πράγματα: το κακό με τις μπάντες που δεν βάζουν ραχοκοκκαλιά στα κομμάτια τους, για να βγει ένας αρθρογράφος κάπου κάποτε να τους πει νέους “pink floyd” κ να πέσουν πάνω τους όλοι οι progsters για να πουλήσουν κάμποσο, μέχρι να καταλάβουν ότι είναι ένα σχήμα με 3 ιδέες που τις τραβάει όσο μπορεί για να φτιάξει album, έχει παραγίνει.

τα παλικάρια είναι πάνω από τον Μ.Ο., αλλά αν δεν υπήρχε ο rockfm θα έπαιζαν μεταξύ συγγενών κ φίλων στο ΑΝ - κ αν πάλι, αν…

Υπερεκτιμημένοι όσο δεν πάει. Τους έχω δει λάιβ, έχω ακούσει κ τα δισκάκια τους. 2-3 καλές στιγμές σε καθένα κ μετά βάλε πεταλιέρα να τελειώσουμε κ αυτόν τον δίσκο…

ωραιο γκρουπακι, μαρεσουν μερικα κομματια και οντως floydιαζουν λιγο

συμφωνω στα περισσοτερα :slight_smile:

υπαρχει βεβαια ενας δισκος ονοματι you all look the same to me που ειναι πολυ πανω απο τον μεσο ορο αυτων των γκρουπ. :stuck_out_tongue: επισης τα αλμπουμ τους ειναι πολυ καλου επιπεδου. εξ αλλου οι archive ειναι μερος μιας σκηνης στην οποια η εκτενης χρηση πεταλιων ειναι βασικη. δε ξερω μπαντα δηλαδη με τριπ χοπ περασματα που δεν εχει καργα χρηση πεταλιων.:stuck_out_tongue:

να σου πω ομως την αληθεια ναι, ειναι υπερεκτιμημενοι, αλλα και στις δυο δυο λαιβ εμφανισεων που τους εχω δει με αφησαν με το στομα ανοικτο. δηλαδη για το μεταξυ συγγενων και φιλων δε συμφωνω, αλλα ναι, σιγουρα δε θα ειχαν την σημερινη απηχηση… εδω βεβαια προωθουν αλλους λιγοτερο αξιολογους, αυτοι θα μας πειραξουν;

και για να προσθεσω αυτο ειναι υπερβολικα βαρυ. οι μονοι που μπορουν σε αυτη τη σκηνη να ξεχωρισουν ΤΟΣΟ ειναι οι Portishead. οι αλλοι ας περιμενουν στην ουρα.

πέστα ρε Γιάννη πέστα… θεοί, θεοί

ρε παιδια οι portishead δεν εχουν καμια σχεση με τους archive!συν το οτι δεν βρισκω οτι εχουν σχεση με τους pink floyd.

για μενα αν μια μπαντα αξιζει να λεγεται συνεχιστες των Pink floyd αυτοι ειναι οι porcupine tree!!!

:thumbup:

να κανω ρε παιδια μια ερωτηση η portishead που κολλανε με τους archive και με τους floyd . επειδη ειμαι φιλος του ειδους οι portishead ποιο πολυ μοιαζουν με massive παρα με floyd ή γενικα art rock ή οπως αλλιως θελετε το λετε. απλα αυτο που ειπα αν εχετε ακουσει καλα archive ειναι οτι floydιζουν περισσοτερο απο καθε αλλη συγχρονη βρετανικη μπαντα .αρα κατα τη γνωμη μου παντα φερουν βαρυ φορτιο στη πλατη τους για μενα.:wink:

Το “You All Look The Same To Me” είναι πραγματικά πολύ καλός δίσκος πάντως, όχι τέλειος ή τίποτα το εξωπραγματικό, αλλά πολύ καλός. Και το Again κομματάρα…

Αυτό σχετικά με το πόσο “ανύπαρκτοι” είναι οι Archive στις άλλες χώρες, το ομολογώ δεν το’ ξερα…

Αλλά στην τελική, γιατί να μας νοιάζει? Γιατί να υποβιβάζουμε ένα συγκρότημα αν κάνει πολύ μεγαλύτερη επιτυχία στην Ελλάδα, ενώ στο εξωτερικό είναι σχεδόν άγνωστο?

Προσωπικά όταν πρωτοάκουσα το Again είχα μείνει άφωνος, ενώ τους archive γενικότερα τους θεωρώ μια πολύ αξιόλογη μπάντα.

Δεν ασχοληθει πολυ αλλα εχω αφιερωσει το Fuck You μερικες φορες!

Το Fuck you και το Againν είναι τρελες κομματάρες και εκτός από φοβερο airplay στην Ελλάδα έχουν χρησιμοποιηθεί και άπειρες φορές σαν τηλεοπτικά σαουντρακ σε άπειρες σειρές στην TV. Δεν τους έχ ψάξει ιδαίτερα αλλά δεν τους θεωρώ κακό συγκρότημα σε καμμία περίπτωση…

  1. τους portishead τους ανεφερα επειδη και αυτοι και οι archive εχουν trip hop περασματα. αν και οντως δεν ειναι στην ιδια συνομοταξια, εχουν αρκετα στοιχεια που προερχονται απο παρομοιες / ιδιες επιρροες. βεβαια οι μεν ειναι κλασης ‘‘παρα πολυ καλη μπαντα’’ ενω οι αλλοι ειναι οι ‘‘ελ που κατεβηκαν απο τον σειριο για να μας διδαξουν’’. συνεπως δε τιθεται θεμα συγκρισης.

για να επεξηγησω καλυτερα και με παραδειγμα, οι the gathering του souvenirs εχουν το trip hop καργα στον ηχο τους, αλλα δεν ειναι μερος του ιδιωματος. ελπιζω να το εξηγησα καλα.

  1. στο θεμα floyd. εγω βασικα το ειπα σε φαση “αν ειναι να πουμε καποιον κτλ”. και οι portishead εχουν ψυχεδελεια, απλα με μια εντελως διαφορετικη εννοια. μουσικα ναι δεν ειναι στην ιδια κατηγορια.

floyd ειναι υπερανω ολων εκτος απο τους θεους Eloy (προσκυναμε εδω). καμια μπαντα δε συγκρινεται με αυτους και ουτε ειναι καν στην ιδια κατηγορια καθως αυτοι και οι Eloy (ξαναπροσκυναμε - αναφερθηκε παλι το ιερο ονομα) ειναι μια σκηνη απο μονοι τους. οι ταμπελες ειναι καλες, αλλα οταν μιλαμε για μπαντες τυπου floyd, portishead και porcupine tree, αποφευγω να κατηγοριοποιησω με τον ορο ‘‘ειδος’’.

Κι εγώ με το fuck you+again ξεκίνησα ώσπου τους είδα live στο mall και μου άρεσαν πάρα πολύ.Δεν τους θεωρώ καθόλου υπερεκτιμημένους…αντιθέτως!Από cds πάντως μου αρέσουν: lights/you all look the same to me/Noise.

Τους θεωρω ως ενα απο τα πιο ενδιαφεροντα’νεα’συγκροτηματα και live ειναι παρα πολυ καλοι,ειδικα στο gagarin και το Καραισκακη ηταν απιστευτοι…ομως θα προτιμουσα να μην ειχαν τοσα προηχογραφημενα μερη στα live τους…ειδικα στο ‘Again’…

Θα με ενδιέφερε να τους δω live, δυστυχώς δε τους είδα ως τώρα (αυτούς και τόσους άλλους…!). Έχετε ακούσει τα πρώτα άλμπουμ τους? Ο ήχος εκεί είναι πολύ πιο τριπ-χοπ σε σχέση με τον περισσότερο art ήχο των μεταγενέστερων, έχουν και γυναίκα στα φωνητικά… - εξ’ ού και οι όποιες ομοιότητες με τους Portishead πιστεύω…