Κατα την γνωμη μου οτι καλυτερο υπαρχει απο indie rock αυτην την στιγμη , μπορει με το πρωτο ακουσμα να μην μ τρελαναν αλλα μολις ακουσα κιαλλα τραγουδια τους εγιναν απου τους αγαπημενους μου , δεν ξερω μπορει να φταιει το οτι ακουω πολυ red fm :P.
Την γνωμη σου λοιπον λαε του rocking.
Να πούμε 5 πράγματα. Όπως το οτι το ντεμπούτο τους, το οποίο κυκλοφόρησε το 2006, υπήρξε το γρηγορότερο σε πωλήσεις ντεμπούτο άλμπουμ στην ιστορία της βρετανικής μουσικής!!! (να μη πω και γενικότερα). Και γενικά, έχουν σαρώσει τα βραβεία.
Επίσης, υπήρξαν απο τα πρώτα συγκροτήματα που έγιναν γνωστά μέσω του ίντερνετ, και της ανταλλαγής τραγουδιών, το οποίο ίντερνετ και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο για την προώθηση της μουσικής τους. Και αυτή τη στιγμή ανήκουν σε μια ανεξάρτητη εταιρία.
Κατα τ’ άλλα, απλά συμπαθητικό το πρώτο άλμπουμ σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Το δεύτερο (το Favourite Worst Nightmare του 2007) είναι πολλά σκαλοπάτια παραπάνω, κατά τη γνώμη μου.
Με άλλα λόγια, υπερεκτιμημένο πρώτο άλμπουμ, ενδιαφέρον δεύτερο, και βλέπουμε.
Συμπαθητικοί.
Υπερεκτιμημένοι.
When The Sun Goes Down :stereo:
[FONT=“Comic Sans MS”]Κατά τη γνώμη μου όχι και ότι καλύτερο στην indie rock αυτή τη στιγμή αλλά πολύ συμπαθητικοί!!
Και έχουν κάποια τραγουδάκια που μου αρέσουν πολύ αλλά θα επανέλθω…
Και ναι,ο λόγος που το πρώτο cd τους έγινε ανάρπαστο είναι γιατί είχαν γίνει ήδη αρκετά γνωστοί μέσω του internet.
Και το δεύτερο μου άρεσε πιο πολύ .[/FONT]
Πιστευω οτι στο ειδος τους ειναι πολυ καλοι κακα τα ψεματα επειδη ειναι πολυ καινουργιοι απλα περιμενω να δω πως θα εξελιχθουν
Πιστεύω ότι ο ντάμμερ τους κάτι παίρνει και μας δεν μας το λέει. Πολυ παίχτης.
Είναι αυτό που έπρεπε στην κατάλληλη στιγμή! Είμαι fan και δεν ντρέπομαι. Τους έχω δει live, έχω όλη τους τη δισκογραφία (τα πάντα!) και προσεύχομαι στους θεούς του ροκ να συνεχίσουν έτσι. Αν κάποιοι διαμαρτύρονται για το hype, λυπάμαι, αλλά προτιμώ το hype να ακολουθεί ροκ σήματα παρά r?n?b και ψευδοpop.
Δισκογραφία:
LP
? Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not (2006)
? Favourite Worst Nightmare (2007)
EP
? Five Minutes with Arctic Monkeys (2005) Πολύ σπάνιο.
? Who the Fuck Are Arctic Monkeys? (2006)
Singles
? “I Bet You Look Good on the Dancefloor” (2005)
? “When the Sun Goes Down” (2006)
? “Leave Before the Lights Come On” (2006)
? “Brianstorm” (2007)
? “Fluorescent Adolescent” (2007)
? “Teddy Picker” (2007)
Limited edition singles
? “Matador” (2007)
? “Death Ramps” (2007) Σπάνιο και χωρίς το όνομα του συγκροτήματος.
Παρεμπιπτόντως, για τους επενδυτές βινυλίου, σας προτείνω να τσιμπήσετε το επτάιντσο ?Matador/Daframe2R? (λευκό βινύλιο μέσα σε λευκή θήκη με τρύπα, το logo σε γυαλιστερό λευκό πάνω αριστερά και μια μικρή φωτογραφία μέσα), γιατί παρά το γεγονός ότι είναι limited το βρίσκει κανείς ακόμα αρκετά φθηνά. Αν κρίνω από άλλα δικά τους limited μια μέρα θα αποκτήσει μεγάλη αξία.
Tι ειναι το hype? παμτως σε βρισκω πορωμενο μ αυτους
Συμπαθητικοι δε λεω.
Αλλα…
Νομιζω εχουμε βαλθει να ανακαλυψουμε ολοι το νεο σουπερ ονομα στο indie/alternative. Kaiser Chiefs, Arcade Fire, τωρα οι Monkeys…
Εχω την εντυπωση οτι ολοι αυτοι μαζι δεν πιανουν μια μπροστα στο μικρο δαχτυλο του Bellamy.
Τι liverpool εισαι?
\:D/ Το “hype” είναι αγγλοσαξονική έκφραση που προέρχεται από το ελληνικό «υπερβολή». Το χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να πούμε πως κάτι είναι «όχι ακριβώς της μόδας», αλλά όταν ξαφνικά πολύς κόσμος το θεωρεί καλό και θεωρείται «cool» να σου αρέσει, δημιουργείται δηλαδή ένας απότομος τεράστιος μύθος γύρω από κάτι.
Αυτό δεν πρέπει να μπερδεύεται με το “hip”, που σημαίνει κάτι πολύ κοντινό, δηλαδή την εξαιρετική αίσθηση ότι κάτι είναι «υποψιασμένο», πραγματικά πολύ cool, «μέσα στα πράγματα», αλλά χωρίς το στοιχείο της υπερβολής.
Γλωσσολόγος mode off.:blink:
Fan mode on.
Πραγματικά υπάρχουν μερικά συγκροτήματα της γενιάς αυτής, που με ξετρελαίνουν και αναζωπυρώνουν την πίστη μου στο ροκ (βλ. Kings Of Leon, Raconteurs, Arctic Monkeys, The Strokes, The Hives, Maximo Park κλπ.). Άντε γιατί μερικοί με έχουν για δεινοσαυρολάτρη!
Όχι ότι έχουν και πολύ άδικο.:lol:
Συμφωνω απολυτως, απιστευτα drums σε ολα τους τα τραγουδια.
Kaiser Chiefs kai Μαϊμούδια σίγουρα… Οι Arcade Fire είναι άλλη φάση. Απίστευτες ενορχηστρώσεις και συναίσθημα…
Κι εμενα μου αρεσουν οι Arcade Fire πολυ. Eιναι και Καναδοι αλλωστε. Ομως κι αυτοι εχουν πολυ δρομο μπροστα τους ακομα.
Απλα τους ανεφερα για να δειξω οτι εχουμε μια ανεξηγητη αγωνια να “ανακαλυψουμε” το νεο big thing στο indie…
Οι Arcade Fire είναι εκπληκτικοί! Απερίγραπτο συναίσθημα, μοναδικές ενορχηστρώσεις, μια πανδαισία μελωδιών και εικόνων…Με κάνουν να ελπίζω σε ένα ακόμα καλύτερο μέλλον, γιατί πιστεύω ότι ακόμα δεν είδαμε ουσιαστικά τίποτα απο αυτούς…Τα καλύτερα έπονται.
Όσον αφορά τα Μαϊμούδια, είναι πολύ υπερεκτιμημένο γκρουπ. Καλοί, αλλά that’s all! Δεν έχουν το βάθος άλλων συγκροτημάτων. Και το να τους βάζεις στην ίδια πρόταση με τον Bellamy είναι τουλάχιστον ύβρις. Γιατί άλλωστε ο Matt είναι μία κατηγορία μόνος του. Και άλλη μία οι Muse. Καμία ελπίδα σύγκρισης με ο,τιδήποτε άλλο…
Πάντως, για να είμαι δίκαιη, περιμένω να δω τι θα βγάλουν οι Arctic όταν θα είναι λίγο πιο μεγάλοι και θα έχουν συνέλθει από το πρώτο κύμα διασημότητας…Θα είναι ενδιαφέρον…
Ρε παιδια επειδη εχω μια απορια , εφοσον ειναι τοσο καλοι οι muse γιατι δεν εχουν τοσο μεγαλη απηχηση οσο τα αλλα σιγκροτηματα? Αν και τους ακουω απο παλια(λυκειο εποχη) ποτε δεν τους ειχα ψηλα στην λιστα μου ,σε αρκετα τους τραγουδια πολυ γρατζουνισμα για το τιποτα, my opinion παντα.
Υ.Γ. γιατι τοση τρελα με τα live τους που εχω διαβασει σε αλλα post, εχω δει πολυ καλυτερα live απο αλλα group σε video παντα,γιατι που να ερ8ουν καλα ονοματα στην ελλαδα , λιγα.
Υ.Γ.2 Να στα3ω λιγο χολη :p? το 3ερατε οτι εκαναν opening στις spice girls στο 3εκινημα τους?quiz ποιο ηταν το πρωτο τους ονομα? :lol:
α)δεν εχουν απηχηση που?στην ελλαδα?γιατι εξω κανανε 2 sold out το wembley
β)το συνθετικο τους επιπεδο ειναι απιστευτο.απο ποπ μελωδιες εως μεταλ ριφ,απο lead πιανο εως ατμοσφαιρικες laid back καταστασεις,αστειρευτη εμπνευση!
γ)για πες καλυτερο λαιβ απο αλλη μπαντα?
δ)ποιο απο ολα?Carnage Mayhem, Youngblood, Gothic Plague, Fixed Penalty,Rocket Baby Dolls???
για το opening στις spice girls αν εγινε,εγινε στο ξεκινημα της καριερας τους.και πιθανοτατα λογω εταιρειων,καθως το indie εκει ειναι ισαξιο με την ποπ.αν και υπαρχουν και αποψεις οτι ειναι φημες,οπωτε αν δεν βρεθουν αποδεικτικα στοιχεια,δεν ειναι ενοχοι για τιποτα!!!
1ον οταν βλεπω 3-4 μιρια πωλησεις μονο παγκοσμιος , το black holes n revelations πως να μην πω μικρη απηχηση
2ον παρε 2 καλυτερa live ετσι γρηγορα (καποια μικρα κομματια τους)
http://youtube.com/watch?v=FREtPqxQe40&feature=related http://youtube.com/watch?v=7H9lZlBO-EY&feature=related (gd)
http://youtube.com/watch?v=6TWEpE4BNFI&feature=related
http://youtube.com/watch?v=LmdExlBMIlk (lp)
αμα ειχα ορε3η 8α εστελνα κ αλλα
3ον Rocket Baby Dolls αυτο ελεγα
4ον για συν8ετικο επιπεδο την ειπα την γνωμη μου παραπανω.
πωλησεις δεν κανουν γιατι ειναι αγγλοι.ποσες μη αμερικανικες ροκ μπαντες πουλανε πολυ??
το καλυτερο λαιβ πως το κρινεις?
εγω αναφερομαι στο λαιβ σαν θεαμα!
νταξει χασιμο!!!
Ενοηται πως το καλυτερο live ειναι αυτο π μπορει να 3εσηκωσει καλυτερα το κοινο κ αυτο που τα σπαεi on stage το συγκροτημα και σε εκτελεση τραγουδιων και out of song ο bellamy πχ ειναι πολυ στατικος μπροστα στον billie joe δεν πιανει μια.
Δες εδω κ αλλα απο αλλα group
http://www.youtube.com/watch?v=1f7qtpuMR5s
http://www.youtube.com/watch?v=zmYTTQ-wark
κατι χαβαλεδιαρικο

και αφου σου αρεσουν τα λαμπιριδια http://www.youtube.com/watch?v=ZbsTQgjPiZ0