Arctic Monkeys

Nodi μπορεις να λες οτι θες, αλλα 8000 κοσμο στη Μαλακασα, Οκτωβριο, εν μεσω εξεταστικης, και σε εργασιμη μερα, μονο οι Muse θα μπορουσαν να μαζεψουν. Μιλαω βεβαια για τα νεα alternative σχηματα…

λαιβ που ξεσηκωνουν τον κοσμο εχει να κανει με το ειδος της μουσικης που παιζει το συγκροτημα
δηλαδη και οι green day μπροστα σε ενα λαιβ πχ slayer που φευγεις με μολωπες απο το πιτ δεν πιανουν μια.
αλλα δεν ειναι εκει το θεμα.

τα γκρουπς απο τα βιντεο που μου ποσταρες με εξαιρεση τους tenacious d ειναι απο την δεκαετια του 80 και πολυεκκατομυριουχοι.οι Muse δεν εχουν ουτε 10 χρονια στην πλατη τους και εχουν καταφερει να δεινουν ενα απο τα πιο ευφανταστα λαιβ που χω δει ποτε μου.
εχεις ξαναδει εσυ μπαλονια σε φαση αεροστατου να πετανε πανω απο το κοινο και να κρεμωνται απο αυτα χορευτες???εγω παντως οχι!

α και μπορει ο billie joe να τρεχει πανω κατω στη σκηνη αλλα bellamy μουσικα δεν τον φτανει ουτε σε χιλια χρονια.
και μην το παρεις στραβα.ετσι ειναι το πανκ

και για μην παρεξηγηθω γουσταρω τρελα green day! :slight_smile:

Έλεος πια με το off topic. Κανείς δεν βλέπει τι γράφει από πάνω;

Πάντως η δική μου γνώμη είναι πως, πέραν του show, μια ροκ συναυλία είναι κυρίως μουσική. Πχ. Τί κι αν δεν βγει ο eddie, οι Iron Maiden και πάλι θα μας ξεκάνουν (τώρα αν δε βγει ο Dickinson κάτι πάει στραβά και τότε/κάποτε –παλιάααα- εμένα ο Blaze όντως παραλίγο να με ξεκάνει).

Για να προσπαθήσω να επαναφέρω το topic. Έχω δει Muse ζωντανά τρεις φορές και μου αρέσει πολύ η μουσική τους και το show τους. Καμία όμως δεν θα αντάλλαζα με τη μία φορά που είδα τους Arctic Monkeys. Λιτοί και to the point, χωρίς φρουφρού κι αρώματα, κι από κάτω πανικός! (όχι βέβαια ότι με χαλάνε «τα φρουφρού και τα αρώματα!»)

Δεν καταλαβαίνω γιατί όλα πάντα πρέπει να είναι καλά ή όχι σε σχέση με κάτι άλλο! Γιατί πρέπει να συγκρίνουμε συνεχώς ανόμοια πράγματα; Χωρίς να θέλω να συγκρίνω, θέλω να πω πως το να πει κάποιος ότι οι Monkeys δεν έχουν «βάθος» στη μουσική τους είναι μάλλον απόδειξη ότι δεν έχει ακούσει αρκετά κομμάτια τους. Αντιθέτως προς τους Muse, η μέθοδός τους δεν είναι να συγκινούν με πομπώδη ήχο και δακρύβρεχτη φωνή, αλλά με βροντερό groovy ροκ που θέλει να φαίνεται απλό. Δεν τους συγκρίνω, δεν είναι δυνατόν να συγκριθούν! Μου αρέσουν και τα δύο.

Έχω δει Μuse 2 φορές… Στους Monkeys κόντεψα να κοιμηθώ. Σοβαρά…

Εγω σου εδει3α απλα ποιο ειναι καλο live κατα την γνωμη μου και εσυ μαλλον δεν το καταλαβες, δεν 8ελω να παω στην συναυλια για να δω φαντασμαγορικα πραγματα ,8ελω να παω να ακουσω το group που μαρεσει και να με 3εσηκωσει να τους δω πα8ιασμενους και να με τρελανουν βρε αδερφε .
Α και respect στην punk “παρολο π δεν τρελενομαι” , γιατι οταν ενα τραγουδι μπορει να σου περασει ενα μηνυμα (να καταλαβεις κατι ,να μα8εις) και συναισ8ημα μεσα απο τους στιχους του μην εχοντας καλη μουσικη, τοτε τα λογια ειναι περιτα.

οπως λες λοιπον κατα τη γνωμη σου!!!
κατα τη γνωμη σου οι muse δεν κανουν καλο λαιβ,κατα τη γνωμη πολλων αλλων κανουν τελειο! :wink: :slight_smile:

ρισπεκτ στο πανκ
αλλα δεν ειναι μονο αυτη η μουσικη που περναει μηνυμα και συναισθημα
πλεον το κανουν πολλες

Για να απαντήσω στη μπηχτή:

Σε σχέση με τους MUSE, οι Arctic Monkeys, εμένα τουλάχιστον, μου φαντάζουν επιφανειακοί. Και έχω ακούσει την πλήρη δισκογραφία και των 2 συγκροτημάτων. Ας μην ξεχνάμε και τη διαφορά ηλικίας - τα Μαϊμούδια είναι στα 20 τους και όταν ξεκίνησαν ήταν ακόμα πιο μικροί, ο Bellamy κοντεύει τα 30… Και οι Arctic, ελπίζω να συμφωνήσετε, δεν έχουν concept album όπως το Origin of Symmetry και το Black Holes & Revelations - άποψη μου πάντα, δεν αυτοανακυρήχθηκα ποτέ Dr. Rock!..:stuck_out_tongue:

Ανεξάρτητα και τηρουμένων των αναλογιών, οι Arctic Monkeys, έχουν καταφέρει αρκετά, είναι ελπιδοφόρο σχήμα και παραμένει πρόκληση το τι θα δώσουν στο μέλλον. Δεν είναι στην κορυφή της λίστας μου, αλλά εξακολουθώ να τους εκτιμώ. Και δεν εκανα εγώ τη σύγκριση με τους MUSE…:wink:

Και όπως εσύ, φίλε Vic Vega, δεν καταλαβαίνεις “γιατί όλα πάντα πρέπει να είναι καλά ή όχι σε σχέση με κάτι άλλο” έτσι κι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να κρίνομαι και να λοιδωρούμαι για τις απόψεις και τις προτιμήσεις μου…

Και έλεγα και γω, τι γράφουν τόση ώρα σ’ αυτό το τόπικ και έχει μεγαλώσει έτσι? Ήταν κάποια σύγκριση τελικά, και όπου σύγκριση, βλέπε επικές μονομαχίες, ρινγκ, κυλίσματα γυναικών στη λάσπη κλπ (το τελευταίο μάλλον θα το ήθελα, αλλά τέλος πάντων!..) :lol:

Βασικά παιδιά η σύγκριση εμπεριέχεται λίγο εως πολύ σε κάθε αξιολόγηση που κάνουμε, και μόνο το οτι θεωρούμε κάτι “καλό”, “κακό” ή “μέτριο”, αυτό γίνεται πάντα σε σχέση με κάτι άλλο που έχουμε κατά νου.

Απο κει και πέρα, οκ, μερικές απο αυτές τις συγκρίσεις είναι λίγο ως πολύ ανούσιες, αλλά εδω που τα λέμε δε συγκρίνονται εδώ οι Arctic Monkeys με τους Impaled Nazarene, αλλά με τους Muse, με τους οποίους έχουν περισσότερα κοινά! (και αρκετές διαφορές όμως).

Κατα τ’ άλλα τα προλεγόμενα της Rope εμένα προσωπικά με καλύπτουν πάνω στο θέμα, για να μη λέω και γω τα ίδια λοιπόν. :slight_smile:

Kαταρχας υπο ποια εννοια υφισταται συγκριση muse k arctic monkeys…Οι μεν ειναι ψιλο alternative οι δε ειναι καρακατα-indie…Τελειος διαφορετικες πορειες και βηματα…Απο arctic monkeys εχω ακουσει μονο το πρωτο τους “whatever people say i am that 's what i 'm not” kαι για μενα ηταν εκπληξη αυτη η σχεδον μουσικη “παρθενογενεση” στην τοσο κορεσμενη indie-alternative-electro βρετανικη σκηνη…Με λίγα λογια αυτα τα παιδια απο το Σεφιλντ εχουν απλα πολυ μελλον:wink:

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πάντα πρέπει να γίνεται μια σύγκριση. Στο τόπικ των Monkeys μιλάμε για τους Muse και στο τόπικ των Muse για τους Radiohead.

On topic:

Oi Arctic Monkeys κατά τη γνώμη μου είναι μια ενδιαφέρουσα μπάντα που έχει μέλλον. Σίγουρα δεν είναι οι σωτήρες του Ροκ όπως κάποιοι ήθελαν να τους παρουσιάσουν (Ο ειρωνικός τίτλος του πρώτου άλμπουμ τα λέει όλα). Σίγουρα δεν φθάνουν σε καμία περίπτωση στα επίπεδα άλλων μουσικών, ούτε συνθετικά, ούτε τεχνικά. Όμως επίσης δεν μπορώ να τους θεωρήσω υπερεκτιμημένους απλά και μόνο επειδή κατάφεραν να μοσχοπουλήσουν το δίσκο τους σε ένα κοινό που από καιρό ήταν έτοιμο να τους αποδεχθεί. Το αν κάποιος διοργανωτής τους βάζει headline πάνω από άλλα πιο καταξιωμένα και μεγάλα ονόματα είναι μια επιλογή που αυτός θεωρεί την καλύτερη οικονομικά, και σίγουρα κάτι τέτοιο δεν με κάνει να τους υπερεκτιμήσω εγώ.

Αυτό όμως που πιστεύω ότι είναι το πιο ενδιαφέρον στην περίπτωση τους είναι ακριβώς το γεγονός ότι κατάφεραν να μην πέσουν στην παγίδα αυτού του τεχνητού hype που είχε διαμορφωθεί γύρω από αυτούς, και αντίθετα να δώσουν ένα πολύ καλύτερο και πιο πλήρες άλμπούμ σε σχέση με το ντεμπούτο τους, αισθητά βελτιωμένοι τεχνικά και συνθετικά. Το γεγονός αυτό το βρίσκω πολύ ενθαρρυντικό για το μέλλον τους.....

Κατ αρχάς δεν πιστεύω να υπάρχει λοιδορία μέσα σε αυτό που έγραψα. Αν θεωρείς πως με οποιοδήποτε τρόπο σε προσέβαλλα, λυπάμαι που αισθάνεσαι έτσι και ζητώ συγνώμη, αν το χρειάζεσαι.

Δεν πρόκειται για «μπιχτή», λέω ευθέως πως οι Arctic Monkeys δεν είναι επιφανειακοί, ούτε ανώριμοι και αυτό είναι εμφανές για όποιον έχει καθίσει να ακούσει τη μουσική τους. Δεν αμφιβάλλω πως δεν σου αρέσουν πολύ. Σε πιστεύω και σε καταλαβαίνω και υποστηρίζω με φανατισμό το δικαίωμά σου να μην σου αρέσουν τόσο και να το λες.

Αντιθέτως την επιχειρηματολογία «δεν έχουν concept album…» δεν την καταλαβαίνω. Επίσης οι Arctic Monkeys είναι λιγότερο σκοτεινοί από τον Nick Cave, λιγότερο ονειρικοί από τους Sigur Ros, λιγότερο επιθετικοί από τους Slayer και έχουν εμφανώς πιο απλές συνθέσεις από αυτές των Dream Theater. Και λοιπόν; Τί σημασία έχει; Δεν βλέπω κανένα κοινό στοιχείο ανάμεσα στους Muse και τους Arctic Monkeys. Προφανώς ούτε κι εσύ, και για αυτό άλλωστε δεν σου αρέσουν τόσο. Απολύτως σεβαστό. Υπάρχουν δεκάδες γκρουπ που παίζουν κάτι παρόμοιο με τον ήχο των Monkeys, γιατί πρέπει να τους συγκρίνουμε με τους Muse; Και ακόμα περισσότερο γιατί πρέπει να τους συγκρίνουμε γενικώς, ειδικά στα πρώτα post ενός thread;

[FONT=“Comic Sans MS”]Αυτή είναι μια ωραία ερώτηση…

αλλά για παράδειγμα… όταν κάποιος ακούει κάτι για πρώτη φορά, αν του θυμίζει κάτι άλλο που έχει ήδη ακούσει, δεν κάνει έναν ευχάριστο συνειρμό (ο οποίος κάποιες φορές μπορεί να μην είναι και τόσο συνειδητός) και προκαταβάλλεται θετικά…;

Ίσως εκεί να έγκειται και μια μικρή πηγή όλων αυτών των συγκρίσεων…:-s

Στην ουσία… οι παρομοιώσεις δεν είναι από τα συνηθισμένα μέσα για να κριτικάρουμε…; Όχι να κατακρίνουμε… να πούμε απλά την άποψη μας για κάτι…
Ένας ακόμη λόγος που μπορεί να προκαλεί συγκρίσεις…

Και τελοσπάντων… το έχουμε αυτό… να κάνουμε συγκρίσεις και ξεσπάνε “μάχες”…
είναι ένα φαινόμενο εδώ… για του οποίου τα αίτια αν έχει κανείς να πει κάτι… δεν είναι η θέση το τοπικ των Arctic Monkeys για να το κάνει και ναι… σπαμμάρουμε…[/FONT]

Το σχόλιο δεν ήταν αποκλειστικά για το δικό σου ποστ, ούτε αποκλειστικά για το συγκεκριμένο θέμα. Ήταν περισσότερο γενική παρατήρηση και για φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί και αλλού στο φόρουμ…Δεν χρειάζομαι καμία συγγνώμη, ούτε ο Πάπας είμαι, ούτε ο Θεός, ούτε θίχτηκα, αλλά στο μέλλον θα προτιμούσα όταν έχει οποιοσδήποτε μια παρατήρηση να αναφέρεται στον άλλον ονομαστικά και όχι με εκφράσεις του τύπου “όποιος λέει ότι…”. Νομίζω είναι προτιμότερο, έτσι; :wink:

Και για να σε καθησυχάσω, τη σύγκριση με τους MUSE, ΔΕΝ την έκανα εγώ. Απλώς συνέχισα μια κουβέντα που άρχισε ο ChrisP στο ποστ #9 αυτού του θρεντ…Αυτά! Και η αναφορά στο concept album έγινε για να επιχειρηματολογησω υπερ του γιατί τους θεωρώ ΠΙΟ επιφανειακούς ΑΠΟ τους MUSE και όχι για να πω ότι κάτι τέτοιο είναι έγκλημα…

ας πω και εγώ την γνώμη μου για τις μαιμούδες.οταν είχε πρωτογίνει ο χαμός τους ελεγα υπετιμημενο συγκροτημα…χωρίς να δώσω ιδιαιτερη σημασια.ακουσα ομως cd τους ολοκληρα.και ΑΛΛΑΞα γνώμη.είναι καλοί,είναι υποσχόμενοι,είναι νεοι,έχουν δυναμη,ο τραγουδιστης εβγαλε κ τους πολυ ωραίους last shadow puppets…\αξιζουν και ελπίζω να μην με απογοητεύσουν.
bet you look good,florescent adolescent,brainstorm κομματάρες.

πολύ πολύ πολύ καλό συγκρότημα

πολύ πολύ πολύ δύσκολα να τους δούμε Ελλάδα,δεν βλέπω πολύ κόσμο να τους ξέρει!

Η σύγκριση με τους muse είναι λίγο άκυρη αφού οι muse έχουν περάσει σε έναν τελείο άλλο-δικό τους ήχο,ενώ οι arctic ακόμα ψάχνονται (έχοντας ένα βασικό μοτίβο σε όλα τα τραγούδια)

Από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα,περιμένουμε το καινούργιο τους album,σκέφτομαι να πάω να τους δω στο reading φέτος,αλλά δεν ξέρω…

ω arctic monkeys!ναι παρα πολυ ωραια μπαντα…πραγματικα οταν τους ακουσα για πρωτη φορα μου εκαναν αμεσως εντυπωση.πιστευω οτι αν συνεχισουν να γραφουν μουσικη οπως τωρα θα απασχολησουν για πολυυυ καιρο.ΓΑΜΑΤΟΙ

Και σε μένα αρέσουν πολύ. Θεωρώ ότι τους έχουμε μάθει και εδώ καλά. Το εντυπωσιακό με αυτούς είναι ότι έκαναν την επιτυχία τους να μοιάζει πολύ εύκολη.

“Crying lightning” το πρωτο single απο το νεο cd 6 ιουλιου :bounce:

Αντε μπράβο, να δούμε θα κάνουν το παραπάνω βήμα? Έχουν πάντως τις δυνατότητες αλλα και τη στήριξη της σοουμπιζ…

http://www.youtube.com/watch?v=OwI8XucVfOg δεν ακουγεται καλα ο ηχος αλλα παιρνεις μια γευση , παντως κατι μου λεει πως θα ειναι πολυ διαφορετικο το καινουργιο cd απο τα αλλα.

Παω να δω το live at the apollo ξανα… :slight_smile:

εδιτ: cover nick cave O_o http://www.youtube.com/watch?v=x4DM38CLYpE&feature=related