Τarja Turunen

well ειναι απο τις πιο γνωστες προσωπικοτητες στον χωρο της μεταλ λογω της ιστοριας της με τους φιλανδους nightwish. για πολλους (και για μενα) εκπληκτικη φωνη πολυ καλη τεχνικη και πολυ καλη προσωπικοτητα. για καποιους αλλους βεβαια ειναι η “σκυλα diva που δικαιως πηρε ποδι απο τους nightwish” καθενας μπορει να εχει την αποψη του guyz :wink: το μονο αναμφισβητητο ειναι το ταλεντο της αλλιως δεν νομιζω να εφτανε ως εδω. το προσωπικο της αλμπουμ με τιτλο my winter storm εχει χαρακτηριστει απο πολλους ως κατου του μετριου (αν και εγω πιστευω πως περιεχει κομματαρες οπως το boy and the ghost, oasis, sing for me και φυσικα το i walk alone!) προσεξα πως δεν υπαρχει δικο της topic και νομιζω πως το αξιζει :smiley:

Φωνάρα αλλά καβαλημένη. Κάποια στιγμή θα επιστρέψει.

Κι εγώ την επανένωση περιμένω…:stuck_out_tongue:
Πολύ ωραία και ξεχωριστή φωνή (έχει κάνει και τόσες σπουδές άλλωστε, αυτό έλειπε!) και πολύ καλή σε όσα live έχω δει-δυστυχώς μόνο από βιντεάκια στο youtube ή σε dvd γιατί δεν έχω αξιωθεί να τη δω με τους Nightwish!:frowning:
Το cd της όταν το πρωτοάκουσα μου φάνηκε αδιάφορο αλλά με τον καιρό εκτίμησα αρκετά κομμάτια με μία ιδιαίτερη προτίμηση στο Oasis…απίστευτο κομμάτι!
Πάντως δε νομίζω να καταφέρει κάτι καλύτερο από όταν ήταν στους Nightwish και είναι κρίμα!

__Δε το έχω ψάξει πολύ, οπότε ας με συγχωρέσουν οι φίλοι και (κυρίως) οι φίλες (μιας και απ’ ότι βλέπω, κυρίως… κυρίες είναι που την στηρίζουν, ίσως να ονειρεύονται να ακολουθήσουν τα βήματά της -αυτό δεν είναι κακό!! κάθε άλλο, άλλωστε της αξίζουν πολλά μπράβο που άνοιξε τον δρόμο… κατά κάποιο τρόπο, είναι η πρώτη διδάξασα που έθεσε τις βάσεις σε εποχή ξηρασίας ΓΙΑ /ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ .8)), αλλά αν και καλή φωνή, νομίζω πως είναι πολύ υπερεκτιμημένη (ως φωνή, όχι ως “πακέτο” και ως το τι πρόσφερε γενικά)… :-k

__Ισως γιατί και οι fan του είδους, δεν έχουν στην ουσία κλασσική παιδεία (εκεί η σύγκριση με άλλες κυρίες είναι ΑΜΙΛΗΚΤΗ), οπότε κάτι καλό που κλασσικίζει “ψαρώνει” σχετικά εύκολα. Εγώ πάντως, τη σέβομαι (αν και δεν έχω βγάλει άκρη τελικά για το ποιός είχε “δίκαιο” και “αδικο” στο θέμα “Nightwish” και ποιος ήταν πιο “true” απέναντι στη μουσική και τους οπαδούς -δε μπορώ να κρίνω το χαρακτήρα της… αν και μου φαίνεται πως η πλάστιγκα γέρνει περισσότερο κατά της -πάντως είμαι ανοιχτός προς την αντίθετη άποψη :)), αλλά την προτιμώ όταν δεν τραγουδάει “σαν χοντρή”.

__Για να το πω πιο “Λακωνικά” (και να καταλάβετε τι θέλω να πω με τους οπαδούς που “ψάρωναν” αδίκως και το “σαν χοντρή”), κάντε κλικ στο bold κείμενο και ακούστε και μόνοι σας το Sleeping Sun στην πρώτη εκδοχή και στην, σαφέστατα καλύτερη, εκδοχή του 2005. :wink: 8)

υ.γ. αν είναι αλήθεια ότι ο Τουόμας την ανάγκαζε να τραγουδά με κλασσική τοποθέτηση, πώς τότε επέτρεψε να ξαναηχογραφήσουν το Sleeping Sun με μοντέρνα (ή με “μοντέρνα κλασσική” για κάποιους, ή ακόμα με “σωστή κλασσική” για άλλους); τοποθέτηση…; Δεν είναι ειρωνικό, είναι γνήσιο το ερώτημα προς σκέψη και αντικειμενική αναζήτηση της αλήθειας (με παρόμοιες, έμπρακτες αποδείξεις και όχι συναισθηματισμούς υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς). Εμένα πάντως κάτι τέτοιο με βάζει σε σκέψεις… Μήπως, “τόσο ήξερε - τόσο έκανε” τότε η Tarja? Το οποίο δεν είναι ευκαταφρόνητο, αλλά προσωπικά, πιστεύω πως έχει εξελιχθεί προς το καλύτερο όλα αυτά τα χρόνια -γι’ αυτό και το αναφέρω, όχι για να την μειώσω.

Εχωντας δει τους nightwish δυο φορες με την tarja, πιστευω οτι ειναι απο τις καλυτερες γυναικιες φωνες στον χωρο της metal… τωρα για το σηριαλ αποχωρησης, ολοι ξερουμε οτι καποτε θα επιστρεψει οπως εχει συμβει και με αλλα συγκροτηματα iced earth, maiden κτλπ… . Το cd της αξιζει ?

καλο κομμάτι

την Τάργια εννοώ8)8)8)Καλά σκάω!:?

__Φαντάζομαι αναφέρεσαι στην δεύτερη εκδοχή…

…της Tarja! :lol: :smiley: :stuck_out_tongue: :smiley: :lol:

Μεγάλη τραγουδίστρια, απ’ τις καλύτερες της metal σκηνής. Το σόλο δισκάκι της δεν μου άρεσε και τόσο. Άντε να επιστρέψει στους Nightwish, σχεδόν 4 χρόνια περάσανε.

Με την καμια:-s Για εμενα το Sleeping Sun 2005 ειναι μια πατατουλα εκδοση ενος πραγματικα αριστουργηματικου κομματιου. Ειδικα τα φωνητικα της επανεκτελεσης ειναι εντελως χαντακωμα.

Οτι ηταν ψιλοbitch η Tarja ηταν, αλλα για εμενα ηταν επισης και η πιο εκφραστικη γυναικεια φωνη στο metal απο το Oceanborn μεχρι και το Century Child. Η φωνη της παντα με ανατριχιαζε γι’αυτο με χαλασε πιο πολυ η αλλαγη που εκανε στο (πολυ καλο κατα τα αλλα) Once παρα το οτι εφυγε.
Προσευχομαστε να γυρισει αλλα δεν ελπιζω για επιστροφη στο παλιο τους στυλ, εχουν κανει σουπερ επιτυχια με τα δυο τελευταια και δεν τους κακιζω, μου εχουν λειψει παντως.

+1 στον απο πάνω μου για το Sleeping sun

Αυτο που την εφτασε ως εδω (το εδω δεν το καταλαβαινω,μηπως εννοεις καπου κοντα σε εσενα?) ειναι καθαρα η ταμπελα ex-Nightwish και τιποτα παραπανω.Εχει μια αξιοπρεπεστατη φωνη (οπως και αλλες χιλιαδες τραγουδιαρες του ιδιου στυλ μονο στη Φινλανδια) που ειχε την τυχη να ειναι αυτη που τραγουδουσε στους Νightwish.
Eιδαμε τι εκανε σολο…

__Πες τα! Οσο για το αν την συγκρίνουμε με άλλες τραγουδίστριες της κλασσικής, ε, εκεί όλα αυτά τα μεγαλόσχημα (από την καρδιά σας, δε το κρίνω ως αξία συναισθήματος, απλα είναι όντως κενά και μεγαλόσχημα αντικειμενικότατα) περί της κορυφαίας κλπ, πάνε περίπατο. Εγώ στο Εθνικό Ωδείο έξω από τις αίθουσες, ακούω πολύ καλύτερες. Αντε, το ίδιο καλές την “κορυφαία” Tarja αν θέλετε. Προσοχή!! Δε λέω πως δεν είναι καλή! Αλλά αν τολμήσουμε να βάλουμε τα οπερετικά της φωνητικά (άσχετα το τι παίζει η μπάντα από πίσω, απλά σκέτα τα φωνητικά ως ποιότητητα φωνητικών, όχι ως μουσικό είδος /ύφος) στον παγκόσμιο χάρτη… άστε, ας μην κάνω σχόλιο γιατί θα σας στεναχωρέσω… :frowning:

__Παίδες, σεβαστή η άποψή σας, αλλά εγώ διαφωνώ. Στην πρώτη εκδοχή (για τα φωνητικά μιλάμε πάντα) είναι “ψεύτικα” και μέτρια για οπερετικά φωνητικά. Μετά βελτιώθηκε αρκετά, αλλά είναι απλά αξιοπρεπέστατη και πολύ ωραία. Τίποτα φοβερό για το είδος των οπερετικών φωνητικών. Η πρώτη εκδοχή δε θα μπορούσε να σταθεί στην παγκόσμια σοβαρή δισκογραφία των οπερετικών φωνητικών. Στη δεύτερη, ακούγεται πολύ πιο ανθρώπινη και ουσιαστική, μπορεί να σταθεί ανετότατα και με αξιώσεις στην παγκόσμια σύγκριση αυτών των φωνητικών και όπου υπάρχουν και στοιχεία οπερετικά είναι πολύ καλά.

__Απλά νομίζω, πως τα πρώτα εντυπωσιάζουν τους πιο μη σχετικούς με τα οπερετικά φωνητικά (χωρίς να σημαίνει πως εγώ είμαι σχετικός -ΔΕΝ είμαι) γιατί τα οπερετικά φωνητικά είναι εντυπωσιακά γενικά. Αλλά, και το σρέντερινγκ στην κιθάρα δείχνει εντυπωσιακότατο, αλλά μπορεί και κάτι πολύ μέτριο ή απλό να δείχνει εντυπωσιακό σε κάποιον που δεν ξέρει, αλλά σε κάποιον άλλο να φαίνεται αστείο [να είναι εύκολη ακολουθία στα δάχτυλα -όπως π.χ. στο μπάσο που στο δεξί το 2-1 είναι πολύ πιο εύκολο από το 1-2 (1=δείκτης και 2=μεσαίος), πολύ εύκολο στο δεξί, πάνω σε μία χορδή π.χ. κλπ].

___Ολοι γουστάρουμε τον Kirk και είναι υπέροχος, αλλά να λέμε ότι είναι ο καλύτερος τεχνίτης που πέρασε ποτέ, γιατί ακούσαμε πιτσιρικάδες τα σόλο του στα πρώτα των Metallica και πάθαμε πλάκα, ε, είναι αστείο για όποιον έχει ακούσει τι έκανε την ίδια εποχή ο Vinnie Moore.

Βασικα αν κανεις τον κοπο να διαβασεις το ποστ μου θα δεις οτι δεν αναφερθηκα ΠΟΥΘΕΝΑ σε καμια σουπερεξωγηινη τεχνικη, ακριβως το αντιθετο ειπα…

tolkki τα παντα ειναι σχετικα. Οι Nightwish δεν ηταν ποτε μεγαλοι, θυμαμαι μια εποχη που εδω στην Ελλαδα δεν τους ηξερε κανεις και οταν τυχαινε να βρω κανεναν αλλον που να τους εχει ακουσει εστω σαν ονομα μου φαινοταν πολυ παραξενο. Εμενα ομως απο τοτε με μαγεψε η φωνη της κυριας. Αυτος βεβαια ειναι ο ενας πυλωνα, ο αλλος ειναι το φοβερα εξυπνο songwriting του Tuomas, αλλα οχι οτι και η Tarja δεν ηταν και τιποτα χωρις αυτον.

Εννοείται πως μου άρεσε στους Nightwish (πάντα εξάλλου πίστευα πως ήταν η καλύτερη τραγουδίστρια που θα μπορούσαν να έχουν), αλλά δεν σνομπάρω τη σόλο καριέρα της. Το My winter storm μ’ άρεσε, ίσως ήταν μέτριο συνολικά αλλά είχε μερικά ωραία κομμάτια. Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες όμως, ένα reunion περιμένουμε…

Όχι η αγαπημένη μου φωνή αλλά όχι και αίσχος σίγουρα. Ως σκηνική παρουσία στο Rockwave του 2003 ήταν αξιόλογη και θαρρώ ότι όταν λέμε για την αξία της μετράει και αυτό. Με λίγα λόγια, ναι μεν ήταν τυχερή που βρέθηκε με τους υπόλοιπους Nightwish αλλά ήταν και αρκετά καλή και δυναμική για να αναβάσει το status ου συγκροτήματος (ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω με βάση τα όσα λίγα ξέρω).

Απο solo καριέρα πάντως δεν είχα διάθεση να πολυτσεκάρω, οπότε μην περιμένετε γνώμη :stuck_out_tongue:

Και εγω τα ιδια, αν και παντα ημουν μεγαλος φαν, μαλλον καποια στιγμη πρεπει να την βρω την διαθεση:p

__Δεν ξέρεις πόσο έχω βαρεθεί κάτι άτομα σαν κι εσένα στο net -πάρ’ την ειρωνεία σου και σ’ άλλη παραλία. Δε θυμάμαι να έχω μαλώσει εδώ μέσα με κάποιον και δες από πότε είμαι μέλος. Είμαι πάντα ευγενικός και καλοπροαίρετος, αλλά έλεος ποια με την ειρωνία όποτε κάποιος έχει αντίθετη άποψη από μας ή νομίζουμε πως μας θίγει μία άλλη άποψη τις ιερές αγελάδες ή τις γνώσεις /απόψεις μας. Ωραίοι τρόποι… Κράτα την ειρωνία και το υφάκι για τον εαυτό σου ή για όταν μιλάς στους άλλους από κοντά, όχι πίσω από ένα πληκτρολόγιο.

__Σου αντιστρέφω φυσικά το “αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις το ποστ μου”, γιατί εσύ αρχικά μάλλον δεν είχες διαβάσει σωστά (και όχι σκέτο διαβάσει -και πώς σου απαντήσαμε τότε αφού δε το διαβάσαμε;! έλεος), ούτε εγώ μίλησα ποτέ για σουπεξωγηινες τεχνικές, ούτε για απαράδεκτες, αξιοπρεπέστατη όπως πολλές άλλες που μες τα χρόνια βελτιώθηκε και πολύ, αυτό είπα. Απλά έκανα και ένα γενικό σχόλιο για πράγματα που ακούω κατά καιρούς όπως “η κορυφαία οπερετική κλπ”… κάτι σαν τον Steve Harris που όσο κι αν τον αγαπάμε ως μπασίστα και ιδρυτή των Maiden, ε ναι, είναι γελοίο να τον βγάζουν “οι φωστήρες” ως “καλύτερο metal μπασίστα” τα τελευταία 10+χρόνια, βγάλει δε βγάλει δίσκο!! Μάλλον όσοι το λένε, δεν έχουν ψάξει κανέναν άλλον metal μπασίστα ποτέ. Και πίσω στο βασικό μας θέμα, εγω, κυρίως, δεν είχα πει ποτέ ότι η εκδοχή του 2005 είναι συνολικά καλύτερη η χειρότερη, μόνο για τα φωνητικά μίλησα, εσύ όμως απαντησες διαφωνόντας για όλο το τραγούδι -μάλλον εσύ δεν διαβάζεις σωστά τι λέω (και μετά στολίζεις το topic με την αφοριστική ειρωνεία σου).

__Τώρα αν εσύ θεωρείς πως με τέτοια φωνητικά χαντακώνουν το τραγούδι, ΟΚ, δικαίωμά σου που είπα πως σέβομαι. Το διάβασα, το κατάλαβα και το σέβομαι ως διαφορετική γνώμη και γούστο. Σέβομαι πως διαφωνείς με ‘μένα. Εσύ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν σέβεσαι πως διαφωνώ μ’ εσένα και μ’ απαντάς με ειρωνεία. Ωραίος τρόπος… [-X

__Οσο για το “songwriting του Tuomas”, συμφωνώ απόλυτα. Αυτό μαζί με κάποια κολλητικά ριφάκια + την πρωτοτυπία των φωνητικών της Tarja που ήταν εντυπωσιακά ήταν που έκαναν την μπάντα να ξεχωρίσει σιγά-σιγά και να γιγαντωθεί. Σίγουρα αν η Tarja δεν είχε καλή φωνή και δυνατή παρουσία δεν θα “έδενε τόσο καλά το γλυκό” του Tuomas, αλλά αυτός ήταν και είναι ο mastermind και βασικός άξονας της επιτυχίας των Nightwish κατά τη γνώμη μου.

υ.γ. ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ, πως όλο αυτό ξεκίνησε από την όπως είπα, προσωπική μου άποψη (ενώ έχω ήδη δηλώσει πως "Δε το έχω ψάξει πολύ, οπότε ας με συγχωρέσουν οι φίλοι και φίλες" και ότι στην Tarja “αξίζουν πολλά μπράβο που άνοιξε τον δρόμο… κατά κάποιο τρόπο, είναι η πρώτη διδάξασα που έθεσε τις βάσεις σε εποχή ξηρασίας ΓΙΑ /ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ”), πως εγώ πιστεύω πως “αν και καλή φωνή, νομίζω πως είναι πολύ υπερεκτιμημένη (ως φωνή, όχι ως “πακέτο” και ως το τι πρόσφερε γενικά)… :-k” <-- και έχω βάλει και emoticon που δείχνει πως το σκέφτομαι ,προβληματίζομαι, αμφιταλαντεύομαι επ’ αυτού… ΤΕΛΟΣ, δηλώνω πως “Εγώ πάντως, τη σέβομαι, αλλά την προτιμώ όταν δεν τραγουδάει “σαν χοντρή”” και για να ξεκαθαρίσω τι εννοώ με τον όρο αυτό (δεν είναι όλοι εξοικιωμένοι με τον όρο, που έχει βγει από την έκφραση “τίποτα /η παράσταση δεν έχει τελειώσει αν δεν τραγουδήσει η χοντρή κυρία” όπου “χοντρή κυρία” εννοούν την star soprano της παράστασης, που συνήθως είναι σαν την Montserrat Caballé ή τον Luciano Pavarotti :D). ΕΚΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ και για το καλό της συζήτησης και του θέματος, έδωσα link σε ένα υπέροχο τραγούδι για να δείξω ποιά είναι αυτά τα φωνητικά της Tarja ΠΟΥ ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΩ. Τόσο απλό, ευγενικό και ξεκάθαρο.

Κατσε ρε φιλε, ποια ειρωνεια? Εσυ μου κανεις επιθεση, εγω απλα σου ειπα (και ξαναλεω) οτι αυτο που εκτιμω στα παλια της φωνητικα ΔΕΝ ειναι οτι ειναι πολυ σουπερουαου οπερετικα αλλα οτι ΕΜΕΝΑ μου κανουν κλικ απο αποψη feeling και ηχοχρωματος.
Στο κατω κατω τεχνικα ειναι σαφως καλυτερη στο Once απ’οτι στο Oceanborn, οποτε αμα προσπαθουσα να πω το αντιθετο θα ημουν ακυρος. Εγω μιλαω καθαρα για feeling.

Chill out :wink:

η tarja εχει γινει ενα απο τα πιο πασιγνωστα προσωπα στην Φιλανδια επομενως το “ως εδω” εχει την εννοια της αναγνωρισης και ολως αυτων που εχει καταφερει ως τωρα (αν και δεν νομιζω πως οντως δεν καταλαβες τι θελω να πω με την φραση :wink:) ας ειχες και εσυ τετοια “ταμπελα” (τι λεξη θεε μου…) κι ας μην την εβαζες :roll: οχι και τιποτα παραπανω ομως! εδω να μου επιτρεψεις να διαφωνισω μαζι σου! αν δεν ειχε “τιποτα παραπανω” δεν θα μαζευε τοσο κοσμο στις συνυλιες της (και μην μου πεις τωρα οτι ολοι πανε γιατι εχει την ταμπελα γιατι αυτο θα ειναι ατοπο! ποιος ο λογος να πας να δεις εναν καλλιτεχνη επειδη καααααποτε ηταν σε ενα συγκροτημα/ αν δεν εχει φωνη αν δεν εχει ταλεντο αν δεν σε κανει να διακσεδαζεις???) κανεις δεν ειπε πως η tarja ειναι η κορυφη. σαφως και θα υπαρχουν πολυ καλυτρες (που ισως ακομα η μανουλα τους να μην τις εμαθε) αλλα η tarja αναμφισβητητα ειναι απο τις καλες :wink: εγω δεν ελπιζω σε επανενωση με τους nightwish γιατι δεν θεωρω πως εχουν κατι παραπανω να δωσουν μαζι. Ηηδ κυκλοφορησαν ξεχωριστες δουλειες αλλα ακομα ειναι η αρχη εγω νομιζω πως στο μελλον τουλαχιστον απο την πλευρα της tarja εχουμε να περιμενουμε πραγματα.

Aν στη θεση της Ταργια ηταν η Μανια Γιακοσλαβτεν ή η Περκα Ραχοκοκαλινεν θα μαζευε τον ιδιο κοσμο.
Τα προσωπικα της ειναι παντελως αδιαφορα που πουλανε απλα λογω ονοματος.
Για να σου απαντησω λοιπον στα μπολντ ο λογος ειναι οτι υπαρχουν ακομα κολλημενα ατομα που και τουβλο να βγαλει η Ταργια με το λογοτυπο της θα τρεξουν να το αγορασουν γιατι ειναι της Ταργια.
Λες επισης ειναι ατοπο και απο κατω απο μονη σου αναιρεισαι λεγοντας οτι υπαρχουν καλυτερες που δεν τις ξερει η μανα τους.Λογικο.Καμια δεν ειχε την τυχη να παιζει στους Nightwish.Δεν ειπε κανεις οτι ειναι αχρηστη.Ειναι μια μετρια αξιοπρεπεστατη τραγουδιστρια.
Αν καποιος δεν μπορει να τα δει αυτα καλο θα ηταν να βγαλει τα γυαλια με το λογοτυπο των Nightwish…