Σήμερα. The end of an era. =’(
Πήγα κι εγώ χτες λοιπόν υπερ-γκαβλωμένος να δω που τελειώνουν όλα κι έφυγα λίγο μουδιασμένος είναι η αλήθεια. Όχι ότι δεν μου άρεσε η ταινία, απλά ήταν σίγουρα κατώτερη των προσδοκιών μου.
[SPOILER]5 σκηνές μου άρεσαν πάρα πολύ. Η φάση στο Γκρίνγκοτς, η φάση στο δωμάτιο που κρύβουν τα αντικείμενα, η αναμνήσεις του Σνέηπ, ο επικός θάνατος της σκύλας της Μπέλατριξ και το ξύπνημα των αγαλμάτων. Νομίζω τα έδωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Για άλλη μια φορά η ερμηνεία έτη φωτός μπροστά είναι του Σνέηπ, έχει βάλει και λίγα κιλά ο τύπος. Μου άρεσε. Από κοντά η ΜακΓκόναγκαλ, επιβλητική αλλά και γιαγιά ταυτόχρονα, όπως πρέπει. Η ατάκα ότι πάντα ήθελε να κάνει το σπελ που ξυπνάνε τα αγάλματα μου έμεινε έντονα (δεν θυμάμαι αν υπάρχει στο βιβλίο, αν όχι μπράβο σε αυτόν που την σκέφτηκε). Ευχάριστη έκπληξη ο αδερφός Νταμπλντορ. Μορφάρα μεγάλη, πολύ πιο επιβλητικός απ’ότι τον είχα φανταστεί.
Πάμε τώρα σε απογοητεύσεις. Καταρχήν που είναι η κατσίκα του Νταμπλντορ ρε γίδια; Κόψατε από την ταινία τον πιο γαμάτο προστάτη λέμε! Που είναι ο Κρίτσερ με το χασαπομάχαιρο και την στρατιά των ξωτικών; Που είναι οι κένταυροι; Ουστ! Έχασε την μισή της επικούρα η μάχη αυτομάτως. Που είναι η μαγική σφαίρα προστασίας γύρω από τη Ναγκίνι; Με αυτήν μας τα έπρηξαν λίγο μέχρι να ψοφήσει. Έπρεπε να την σφάξει επι τόπου ο Νέβιλ, απλά και αντρίκια, χωρίς περιττά κυνηγητά. Που είναι όλη αυτή η γαμάτη συνομιλία μεταξύ Χάρυ και ξέρεις-ποιού πριν ψοφήσει; Γενικά, δε μου άρεσε η φάση “αυλή τα 2 μας και μετά μπαίνει ο άλλος θριαμβευτής στο Χόγκγουαρτς αλλά όλοι κάνουν λες και δεν συμβαίνει τίποτα”. Γιατί ο Χάρυ δεν επιδιόρθωσε το ραβδί του πριν σπάσει το άλλο; Γενικά λείπουν μικρές λεπτομέρειες που εγώ γούσταρα κάργα στο βιβλίο. Άλλη μισή ωρίτσα τουλάχιστον την ήθελε, θα έμπαιναν όλα και δεν θα γκρίνιαζα τώρα!
Επίσης άκουσα την άποψη ότι δεν αναφέρεται καθόλου στην φάση με τους αδελφούς Νταμπλντορ, τον Γκρίντεβαλντ και τέτοια. Διαφωνώ, αυτό θα ήταν όντως βαρετό και περιττό, μόνο όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία θα γούσταραν.
Τέσπα, για να συνοψίσω λίγο, έχω την αίσθηση ότι έκοψαν και άλλαξαν πράγματα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. 2 ωρίτσες ταινία ήταν. Και το 3ωρο να έφτανε για καλό θα ήταν. Αυτή είναι η γνώμη μου.[/SPOILER]
Συμφωνώ αρκετά με τον αποπάνωνε σε γενικές γραμμές. Το 1ο μέρος μου άφησε καλύτερη αίσθηση, δεν ξέρω γιατί!!
Details
[SPOILER]Την φάση με Χάρι/Βόλντεμορτ στο τέλος τη ΓΑΜΗΣΑΝΕ όσο να ‘ναι. Στο βιβλίο ήταν πολύ πιο καλοφτιαγμένη! Το φοβόμουν ότι θα κάνουν αυτή την παπάρα. Κι αυτό με τη Ναγκίνι με ξενέρωσε αρκετά αλλά τουλάχιστον την έσφαξε ωραία ο Νέβιλ. Γενικά όταν [I]προσθέτουν[/I] ηλιθιότητες για να γίνει δήθεν πιο “κινηματογραφικό” και [I]βγάζουν[/I] γαμιστερότατα πραγματάκια θέλω να σκούξω!
Εκτός από την καταστροφή του κυπέλλου. Αυτό μ’ άρεσε που το δείξανε, στο βιβλίο πέρασε πολύ στο ντούκου.
Εγώ προσωπικά θα γούσταρα άπειρα να δείξουνε και τη ζωή του Ντάμπλντορ λίγο, αλλά δε με πείραξε πολύ που δεν το βάλανε τελικά, κατανοώ. Ο Άμπερφορθ τρου και μόρτης, μ’ άρεσε, έτσι τον φανταζόμουν. Για άλλη μια -τελευταία- φορά θαύμασα ΠΟΣΟ επιτυχημένο είναι το καστ!! ΜακΓκόναγκαλ θεά, αγαπάμε, η ατάκα δεν υπάρχει στο βιβλίο! Εμένα μου φάνηκε σαν αυτοσχεδιασμός της σχεδόν, κι ήταν γαμάτο!
Η επιδρομή στην Γκρίνγκοτς αρκετά ικανοποιητική.
Α, και, ΛΟΛ πόσο αστείοι ήταν [I]“19 χρόνια μετά”[/I]!! Νομίζω by far πιο πετυχημένη η Τζίνι, το ζούσε το όλο 35άρα με παιδιά (κουκλάκια μπάι δε γουέη, εκτός από την κόρη Ρον/Ερμιόνης, κακάσχημο ήταν αυτό) και μετά ο Ρον. Χειρότερη η Γουάτσον, μη τυχόν και τσαλακωθεί, δεν έπειθε ούτε κατά διάνοια, άλλωστε εδώ δεν πείθει για 21 καλά-καλά!
Ααααυτά. Και τέλειωσε μια εποχή. Να πάτε να το δείτε, έτσι για το γαμώτο αν μη τι άλλο.
Α, και το 3D είναι μούφα, τα γυαλιά ό,τι πιο άβολο, εμπορικές παπαριές και να πα’ να ΓΑΜ[/SPOILER]
βαριεμαι να διαβασω το σεντονι,αλλα αυτα που σε αρεσαν θεωρω οτι ηταν ψιλοπαρλες και εφετζιλικια,ειδικα ο θανατος της Μπελατριξ ηταν μεγαλη μαλακια.Αυτο με τα αγαλματα πολυ τρου μεταλ κι ετσι οταν τα ζωντανεψε,αλλα αποδειχτηκαν φλωροι μαλακες πεζικαριοι της πρωτης γραμμης,τιποτα δεν κλασανε.
Γενικα,η ταινια για οποιον εχει διαβασει τα βιβλια νομιζω οτι φανηκε απο μετρια μεχρι υπερμαλακια.Για οποιον ειχε δει μονο τις ταινιες,λογικα του φανηκε καλη αλλα δεν επιασε ουτε στο ελαχιστο την ολη ιστορια αφου εχουν κοψει απειρα πραγματα σε ολες τις ταινιες.
Τελοσπαντων,ας ελπισουμε να μην ξαναδουμε τον υπερβλακα τον Ραντκλιφ μπροστα μας και ολα καλα.
Μαλακα ποσο αθλιος ηθοποιος δηλαδη,ας βαζαν τον Χαραλαμποπουλο ή τον Παπακαλιατη που μοιαζει κιολας,καλυτεροι θα ηταν.
Κλασική φακλάνα αγγλίδα σκατόφατσα! Όντως, πολύ επιτυχήμένη.
Μια ταινία την κρίνεις σαν ταινία κι ένα βιβλίο σαν βιβλίο. Προφανώς και δεν πιάνει μία μπροστά στο βιβλίο.
Ε σ’ αυτό συμφωνούμε. Ξενέρα.
Αλλά αντί να Μ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΣ που ενισχύω το θρεντ ΣΟΥ…[-X
Αχάριστος, θείο.
Έπρεπε νά’ταν 3ωρη ταινία ρε πούστη μου.
[SPOILER]Όμορφη η σκηνή με την Minerva McGonagall να ζωντανεύει τα αγάλματα του σχολείου αλλά και όταν μάχεται με τον Snape. Επιτέλους είδαμε στην οθόνη λίγο από το ταλέντο της στα ξόρκια. Στα θετικά και η σκηνοθεσία της ταινίας όπως και οι ερμηνείες των Alan Rickman, Evanna Lynch, Ciarán Hinds, Maggie Smith και Emma Watson. Ο Daniel Radcliffe ατάλαντος όπως πάντα, καμία έκπληξη. Επίσης, ωραίο θά’ταν στο τέλος να μας έδειχναν περισσότερα πράγματα για την ζωή των χαρακτήρων όπως έλεγε στο βιβλίο. Κατά τ’άλλα καλά πέρασα, σίγουρα θα την ξαναδώ καναδυό φορές ακόμα όταν βγει σε dvd. [/SPOILER]
Οκ καλά πέρασα ωραίο ταινιάκι το ξαναέβλεπα άνετα. Δεν κάνω προφανώς την παραμικρή σύγκριση με το βιβλίο.
Πολύ καλή σκηνοθεσία, ωραίοι οι ηθοποιοί εκτός φυσικά του απαίσιου Radcliffe αλλα whatever…
πάει και αυτό… μπορώ να πω ότι ψιλοσυγκινήθηκα στη φάση που συνειδητοποίησα ότι πέρασαν τόσα χρόνια και φτάσαμε στο τέλος…
τις ταινιες τις αφησα στη #3, οποτε δεν εχω διαβασει καν τι λετε, αλλα [U]να[/U], είναι λιγο αστειακι
:lol::lol::lol:
Συμφωνώ,νομίζω πήγαν να συμπυκνώσουν όσα περισσότερα πράγματα από το βιβλίο μπορούσαν μέσα σε δύο ώρες και κάπου χάθηκε η μπάλα.
την ειδα κ εγω σημερα…μονο τις ταινιες εχω δει κ μ’αρεσε αρκετα, ισως να’ναι κ η καλυτερη…
[SPOILER]με χαλασε λιγο που ηταν happy end η φαση, τετοιος πολεμος κ δεν επαθε κανεις απ’την κλικα τιποτα?[/SPOILER]
γενικα διαβαζω κ ακουω κραξιμο για τον ραντκλιφ αλλα εμενα μ’αρεσε οπως επαιξε σε ολες…
Άλλος ένας σνομπ, δεν πειράζει, ήταν αρκετά αστειάκι θα έλεγα!!
[SPOILER]"Yesss…"
χεχεχεχ <333[/SPOILER]
LOL
LOL
LOLOLOLOLOL
Παίζει να ναι και το πιο ηλίθιο πράγμα που χω δει μετά το χειροκρότημα στην προσγείωση του αεροπλάνου.
Φιλιόταν τα πιτσιρίκια,δώστου χειροκρότημα.Σκούπιζε τα γυαλιά του ο Πόττερ,άντε πάλι χειροκρότημα.Ρε γαμώτο αυτοί περπατάνε αναμεσά μας δλδ.Προτείνω να χρησιμοποιούνται τα προφυλακτικά πιο συχνά ή έστω μια στείρωση ρε γαμώτο,για να μην αναπαραχθούν.Είναι σαν τις ακρίδες ε.Πολλαπλασιάζονται με απίστευτους ρυθμούς.
Στα της ταινίας…Καλή ήταν,την περίμενα χειρότερη.Η μάχη με ξενέρωσε,γιατί έκοψαν αρκετές έπικ σκηνές που περίμενα και φυσικά τρολολολ στο “19 χρόνια μετά”.Πάει για Όσκαρ καλλιτεχνικού μακιγιάζ με τη μία.Ή μάλλον Χρυσή Σφαίρα.Η μάλλον απλά σφαίρα.
Ο Ράντκλιφ σταθερά ΓΤΠ,η Ερμιόνη σταθερά η χαρά του παιδέρα,ο Σνέηπ σταθερά θεούλης.
Στην προβολή που πήγα εγώ δεν χειροκρότησε κανείς πάντως χεχ. Και το περίμενα μετά απ’ αυτά που είχα διαβάσει εδώ μέσα, σχεδόν ήμουν έτοιμη ν’ αρχίσω να χειροκροτάω πρώτη εγώ για ν αρχίσουν κι οι υπόλοιποι δλδ :lol: Αλλά δεν το έκανα, ντράπηκα.
Πάντως είχατε διαφορετικής λογής χαζοχαρούμενους συν-θεατές. Σ’ εμάς ήταν μόνοι οι κλασικές παρέες 15χρονων κάφρων που γελούσαν ακατάπαυστα, λέγανε ό,τι βλακεία τους κατέβαζε η κούτρα τους και πιάνανε κουβέντα μεγαλόφωνα στις καλύτερες σκηνές της ταινίας. Παράδειγμα, όταν ξεκινούσε η ταινία κάνω με νορμάλ ένταση φωνής στη φίλη μου δίπλα για τον Σνέιπ “Μα κοίτα τον, φαίνεται τώρα αυτός ο άνθρωπος ότι είναι 65 χρονών?!!” και ξαφνικά φωνάζει ένας από πιο μπροστά “65 ΧΡΟΝΩΝ?! ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ!!” και μετά “Ναι ρε φίλε, τόσο είναι”, “Έχει κάνει πλαστικές λένε”, “Αχαχαχαχα μαλάκα χαχαχαχαχχ”.
Παρόλα αυτά, δεν με ενόχλησε τόσο εκείνη τη στιγμή, για πρώτη και μάλλον τελευταία φορά, δεν ξέρω ήμουν σε καλή διάθεση, μοιραζόμουν τον ενθουσιασμό τους or sth. Ήξερα και τι θα γίνει, δεν είχα και όρεξη να χαλαστώ, αφού είναι γεγονός πως ό,τι κι αν τους πεις ποτέ δεν το βουλώνουν.
Σκέφτομαι να πάω και στο νέο τουάιλάιτ μόνο κ μόνο γι’ αυτή τη φάση.
φιχντ.
θα σου καταστρέψω την προβολή, εννοείται.
ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΣ ΣΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ.
[SPOILER]Εννοείται, αλλιώς γιατί πάμε χεχεχεχ[/SPOILER]
Οφφτόπικ τέλος:-s
:lol: ήταν πολύ αστειάκι. ΑΜΠΡΑ ΚΑΤΑΜΠΡΑ.
Tην είδα και γω…αν και με χάλασε σε διάφορα σημεία που αναφέρθηκαν και βαριέμαι να επαναλαμβάνω:p μου άφησε θετική αίσθηση!
Θα ήθελα ίσως περισσότερη μάχη, όχι μόνο μεταξύ Βόλντι-Χάρι
Αν δεν υπήρχε και εκείνη η φάρσα των “19 χρόνων μετά” που γάμησε το κλείσιμο ενός μεγάλου κύκλου θα ήταν ακόμη καλύτερα
8O
[B]65 ΧΡΟΝΩΝ?! ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ!![/B]