Atlantean Kodex - The Golden Bough

Atlantean Kodex - The Golden Bough (2010)

  1. Fountain of Nepenthe (Journey to the Island of the Blessed) 10:08
  2. Pilgrim (Through the Ruins of Europa) 11:27
  3. The White Goddess (A Grammar of Poetic Myth) 00:56
  4. Temple of Katholic Magick (Trinity of Steel) 08:20
  5. Disciples of the Iron Crown (From the Grey Twilight) 04:11
  6. Vesperal Hymn (For a long-gone Friend) 06:15
  7. The Atlantean Kodex (Commanding the Iron Bataillons) 07:18
  8. A Prophet in the Forest (Through Years of Longing) 15:00
  9. The Golden Bough (A Study in Magic and Religion) 01:50

για πειτε, κατεβαινει τωρα (και μου εχει φτασει στο γονατο) και αποφασισα να ανοιξω το θρεντ, γιατι πολλοι ακουσαν, αλλα ειναι διασκορπισμενοι, εδω θα ενωσουμε τα σπαθια μας.
αν ειναι ισαξιο η καλυτερο απο το πνακοτικ ντεμος…

να πειτε μονο οσοι ξερετε τι σημαινει μεταλ :stuck_out_tongue:

Η αλήθεια βρίσκεται στο pilgrim.

Θα το λιώσουμε και θα αποφανθούμε!

Ε είναι λίγο νωρίς ακόμα για να πεις αν είναι καλύτερο ή όχι από Πνακότικ, άσε που δε νομίζω ότι έχει και κάποιο νόημα. Ούτως ή άλλως (και με δεδομένο ότι εδώ επαναλαμβάνονται πολλές ιδέες που υπήρχαν στο ντέμο), θα ήταν δύσκολο να επαναληφθεί εκείνος ο ενθουσιασμός, εκείνη η αγνή καύλα του να ακούς για πρώτη φορά κάτι τόσο γαμάτο, τόσο Μάνογουορ. Το βέβαιο είναι ότι το Γκόλντεν είναι πιο “χορταστικό” από το Πνακότικ, δεν υπάρχει πια εκείνη η αίσθηση “τί, δεν έχει άλλο; :(” στο τέλος. Άλλη μια βεβαιότητα είναι ότι μιλάμε για μεγάλη μπάντα που ΠΡΕΠΕΙ να φτάσει μακριά (το αν θα φτάσει ψηλά, στ’ αρχίδια μας), να της δοθεί η ευκαιρία να ξεδιπλώσει το θεϊκό ταλέντο της σε όσο γίνεται περισσότερους δίσκους. Και κάτι τελευταίο: όσοι δηλώνουν επικάδες ή τέλος πάντων κλασσικομέταλλοι, αλλά για κάποιο λόγο δεν έχουν ακούσει Atlantean Kodex (δηλ. το Πνακότικ), θα φάνε μεγάλη ήττα στην ακρόαση του Γκόλντεν Μπάου. Θα προσκυνήσουν κανονικότατα. Βασικά μακάρι να ήμουν κι εγώ σε μια τέτοια θέση.

Που να το ακούσει και ο χόρρορ δηλαδή :!:

Ακριβώς οι σκέψεις μου. Μακάρι να τους ξαναδούμε.

@γρακχο
καλυτερο απο το πνακοτικ το εννοω με την εννοια που ανεφερες και συ: να σε αφηνει συξυλο μετα το τελος (προφανως συγκριση δεν παιζει μιας και το αλλο ειχε 3 κομματια ουσιαστικα)
δηλαδη το πνακοτικ ειναι 10αρι ακατεβατο απο πλευρας σταθεροτητας…αν και αυτο εχει μονο κομματαρες μεσα θα παραμιλαω για κανα μηνα
τελοσπαντων, σκαω, το ακουω και θα μιλησω τοτε

Δώστου λίγο χρόνο. Αυτή τη στιγμή λιώνει Arcade Fire :!: [SIZE=“1”](no offence)[/SIZE]

Μόνους τους, μόνους τους! (όχι ότι μας χάλασε το ότι ήταν στο Απ δε Χάμμερς)

Γνώμη μου είναι ότι αυτό που ψάχνεις (το να πάθεις σοκ) δε θα το βρεις, αλλά θα βρεις έναν κανονικό δίσκο που ναι, έχει μόνο κομματάρες, δηλαδή γιαονοματουθεουγιατουςatlanteankodexμιλαμερεπαιδια

Καλά αν είναι δεκάρι ακατέβατο το πνακότικ τότε το Into Glory Ride τι είναι; Κατοστάρι;

Εν πάση περιπτώσει, εν προκειμένω τα τραγούδια του δίσκου είναι ίδιου επιπέδου με του ep. Που σημαίνει ότι ο δίσκος είναι πολύ καλύτερος από το ep, επειδή είναι …δίσκος. Αυτό αν πρέπει αναγκαστικά να γίνει μια σύγκριση κάτι που είναι εντελώς άτοπο αν θέλουμε να πάμε με το γράμμα του νόμου.

Η ουσία είναι ότι το The Golden Bough γαμεί και μαζί με το φετινό Ereb Altor (άσχετα αν δεν άρεσε σε ορισμένους άμπαλους!) αποτελούν το υψηλότατα ποιοτικό επικό σάουντρακ του 2010 -μια χρονιά με φοβερές κυκλοφορίες στον κλασικό χώρο, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

Και μια γενική μου παρατήρηση σχετικά με τους Atlantean Kodex. Φαντάσου, λέει, πόσο ψηλά θα έφταναν (στις συνειδήσεις μας, όχι στα μουσικά δρώμενα) με ένα τραγουδιστή που να κάνει τη διαφορά. Δε λέω καλός o Becker αλλά η φωνή του είναι πολύ generic, κάτι που είχε φανεί και στο live τους.

Τέσπα, αυτό που θέλω να μείνει από το ποστ μου είναι ότι ο δίσκος των AK που περιμέναμε τόσο καιρό, είναι όπως πρέπει.

Άντε καλά, θα περιμένω μέχρι το βράδι.

c/p απ το heavy/power/epic θρεδ,

του ματς επικνες

α και φυσικα ειδικη μνεια στην εταιρη ρεφρεναρα του αλμπουμ που θα εμπαινε σε καποιο top-κατι θρυλικων ρεφρεν της επικ σκηνης.Αυτα(οσο το ξανακουγα τοσο πιο πολυ μ’αρεσε btw σ’αυτες τις μερες,θα το ξαναχωσω τωρα να κλαψω μαζι με τον Βαγγο).

[CENTER][I]And the day when the tyrant is rising
Shall be the day when the gate will appear
And the dead will march from black mountain
To take back what is rightfully ours
The iron crown
[/I][/CENTER]

τερατωδώς λανθασμένη άποψη. σκέψου αυτό το e.p. ας πούμε…

Like the Oar Strikes the Water
Fear Is the Key
Hang/Iron Will
Silver Into Steel
The Shadow Knows

και πες μου ότι δε χύνεις το ροζ βρακάκι σου…

σόρρυ για το οφφ-τοπικ, θα επανέλθω εν καιρώ για τον δίσκο.

α, btw, The Pnakotic Demos [Bonus Tracks] + The Golden Bough, 16 ευρώ από Cruz del Sur. όποιος ενδιαφέρεται, p.m. γιατί παραγγέλνω σήμερα αύριο.

Κοίτα, η απάντηση βρίσκεται στο ότι [I]τα τραγούδια του δίσκου είναι ίδιου επιπέδου με του ep[/I] και στο ότι ένα ep με 4 γαμηστερά κομμάτια είναι ένα ep με 4 γαμηστερά κομμάτια. Δεν έχει δηλαδή αυτό που κάνει έναν δίσκο γαμάτο: ροή.

Όλα αυτά είναι σχετικά, βέβαια, και εξαρτώνται από το είδος της μουσικής.

μα το έχω ακούσει αρκετές φορές από τότε που το προτείνατε στις heavy metal κυκλοφορίες, και είπα και στο thread για τις καλύτερες κυκλοφορίες του 2010 πως μου αρέσει τόσο, που ίσως και να χωρέσει και στην τελική μου 20άδα.
θα επανέλθω με πιο αναλυτικές εντυπώσεις.μέχρι τότε συνεχίζουμε να λιώνουμε arcade fire.8)

Έχει ατμόσφαιρα κι ωραίες στιγμές, αλλά κουράστηκα εύκολα και βαρέθηκα ακόμα γρηγορότερα. Κρίμας…

το αλμουμ εχει μονο γαμηστερα κομματια μεσα, το χω λατρεψει λεμεε

βαρετο δεν θα το λεγα με τιποτα, δεν καταλαβα πως περασε μια ωρα (και συνηθως αλμπουμς που διαρκουν πανω απο 45 λεπτα με κουραζουν)

[B][SIZE=“4”]ΝΑΙ ΜΩΡΗ ΜΠΑΝΤΑΡΑ ΝΑΙ !!! [/SIZE][/B]

Bump. Μιλάμε για διαμάντι 1234567890 καρατίων. Δάκρυα συγκίνησης στο Pilgrim, στο Fountain of Nepenthe, στο Vesper All Hymn, στο A Prophet in the Forest, στο ομώνυμο, στο… ε σε όλα γαμώ το κέρατο! Αν υπάρχει σήμερα ένα συγκρότημα που συνδυάζει ιδανικά τα δύο σπουδαιότερα επικομεταλλικά συγκροτήματα όλων των εποχών (μη με ρωτήσετε ποιά), είναι χωρίς δεύτερη κουβέντα οι Atlantean Kodex.

Ξαναφέρτε τους γαμώ!

συγγνωμη για το σπαμ αλλα: http://www.youtube.com/watch?v=iqGsE2mVKQw

Ή ακόμα καλύτερα:

Όποτε βάζω το A.K. έχω ακατάσχετη επιθυμία να το ακούω.