Οι αμερικάνοι sludge/alternative metallers Baroness έβγαλαν το 2007 τον πρώτο τους δίσκο, το ?Red Album?, μετά από τρία EPs. Πιστεύω πως ήταν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες του ?07 και σίγουρα ένα από τα καλύτερα εξώφυλλα της χρονιάς. Σημειώνω πως τα εξώφυλλα του γκρουπ επιμελείται ο τραγουδιστής/κιθαρίστας τους John Baizley. Για ρίξτε μια ματιά όσοι δεν τους έχετε υπόψη.
Τα Eps ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο.
Το άλμπουμ φυσικά και χώνει (αν και έπεσαν κάπως οι ταχύτητες), και παραmastodon-ίζουν στο “Red”.
Και τι ωραίες δισολίες!
Αξίζει πάντως και σίγουρα ήταν μέσα στα κορυφαία του '07.
Εμένα πάντως, ό,τι έχω ακούσει ως τώρα μου φαίνεται κάπως μέτριο… θα ρίξω εκ νέου αυτιά όμως, γιατί το ίδιο έλεγα και για Μινσκ και τώρα καταπίνω τη γλώσσα μου…
Εντάξει διαφορετικές περιπτώσεις…Αυτό που τους διαφοροποιεί από την επιρροή των Μastodon είναι η πιο χαλαρωτική διάθεση αλλά δε χάνουν σε groove, ενώ οι Μastodon είναι πιο τσιτάτοι. Έχουν λίγο πιο ίντυ ύφος (μου θυμίζουν ακόμα και Therapy κατά ένα περίεργο τρόπο#-o), και είναι και πιο άμεσοι.
Τωρα αυτο που θελω να πω θα ακουστει καπως ποζεριστικο (και δεν υπαρχει τετοια προθεση δλδ), αλλα live ειναι ΠΟΛΥ καλυτεροι σε σχεση με τον δισκο. Το Red Album μου αρεσε, αρκετα θα ελεγα, αλλα οταν τους ειδαμε live το καλοκαιρι παθαμε το χοντρο κολουμπρο. Πολυ ‘‘ζωντανη’’ μπαντα και δε το περιμενα.
Εύγε παλίκαρε! Είναι μια ομορφιά! Το μαύρο της relapse; (άντε με το καλό να το νταχτιρντίσεις)
Είναι παράξενο το γεγονός ότι λατρεύω το “Red Album” (και μιλάμε για κεραυνοβόλο πώρωση και ύπουλη αυθυποβολή), αλλά ποτέ δεν χώνευα τους Mastodon. Τόσο, που διαβάζοντας τη λέξη «mastodonίζουν» στα παραπάνω post, με «ενόχλησε». Φυσικά αντιλαμβάνομαι την ηχητική εγγύτητα, αλλά νομίζω ότι το αποτέλεσμα των δύο ακροάσεων δεν είναι συγκρίσιμο. [-X
Το δε “Crack The Skye”, που είναι η πιο «εξημερωμένη» εκδοχή των Mastodon θα μπορούσε να μοιάζει με Baroness, αλλά – κατά τη γνώμη μου – αντιθέτως απομακρύνεται ακόμη περισσότερο. Βέβαια, δεν ξέρω πώς θα ακούγονταν οι Baroness με «καθαρά» φωνητικά.:-k
Παρεμπιπτόντως, τί ωραία που θα ταιριάζανε στην αφίσα της τελευταίας μέρας του Rockwave![-o<
(έτσι για να μην έχω και τον Angmar να μου κοκορεύεται, όχι τίποτα άλλο #-o:p)