ΌΧΙ όχι όχι, κάθετα όχι. κακός οιωνός μας πάτησαν στα τρίποντα τότε
Απολύθηκε ο Ερνάντεθ από την ενθική Ισπανίας!!! Και μάλλον θα τον αντικαταστήσει ο -λούζερ- Ρενέσες!
Κείμενο του Παπαδογιάννη για Λάζο:
Αρχηγός με το έτσι θέλω
SportDay / Παπαδογιάννης Νίκος
Ηταν Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2007 και η Εθνική πάλευε με νύχια και με δόντια με τους Λιθουανούς για να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο του Ευρωμπάσκετ και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το σκορ ήταν 30-34, αλλά τα νεύρα είχαν τεντωθεί, αφού ο Ντικούδης και ο Διαμαντίδης είχαν υποπέσει σε αλλεπάλληλα αντιαθλητικά φάουλ. Το έδαφος έτρεμε κάτω από τα πόδια των διεθνών μας.
Τότε, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος αρπάχτηκε με τον Σονγκάιλα και ανάγκασε τους διαιτητές να ρίξουν νερό στη φωτιά. «Δώστε τα χέρια», ζήτησαν οι γκρίζοι. Ο Λάζαρος γύρισε την πλάτη κι έφυγε. Ο Διαμαντίδης έτρεξε κοντά για να τον φέρει στα συγκαλά του. Ο Παπαδόπουλος έσκυψε επιδεικτικά και βάλθηκε να δένει τα κορδόνια του. Τεχνική ποινή.
Εκείνη τη στιγμή, ο Λάζος έχασε το δικαίωμα να μιλάει για σαμποτάζ.
Ναι, σύμφωνοι. Δεν το έκανε επίτηδες. Εφταιξε η ένταση των στιγμών και οι σφυγμοί που πλησίαζαν το χίλια. Μήπως, όμως, ο Παπαδόπουλος μιλάει για εσκεμμένο σαμποτάζ σε βάρος της Εθνικής ομάδας εκ μέρους της Ομοσπονδίας; Και η φαιδρότητα έχει τα όριά της.
Δεν πρόκειται να υπερασπιστώ εδώ την ΕΟΚ, ούτε τον Βασιλακόπουλο, ούτε βέβαια τον Συρίγο. Ας το κάνουν οι ίδιοι, από το δικό τους βήμα. Χρειάζεται, ωστόσο, να καταγραφούν δύο δεδομένα που έκαναν τον Παπαδόπουλο να μοιάζει με ξένο σώμα στην Εθνική ομάδα το περασμένο καλοκαίρι.
Το πρώτο είναι η συμπεριφορά του προς τους υπόλοιπους διεθνείς. Η συνδικαλιστική δράση του Λάζαρου έτυχε επαίνων από πολλούς παίκτες της Εθνικής, ταυτόχρονα όμως τον έκανε να αισθάνεται αφεντικό των αποδυτηρίων «ως μη έδει». Συχνά ήταν αυτός που όρθωνε ανάστημα και φωνή, παρακάμπτοντας τον θέσει αρχηγό Μιχάλη Κακιούζη και δημιουργώντας προστριβές στα ενδότερα της ομάδας. Λέγεται ότι, μετά από κάποια ήττα, ακούστηκαν βαριά λόγια από τα χείλη του Παπαδόπουλου, με αποδέκτη κάποιον συμπαίκτη που τόλμησε να φέρει αντίρρηση. Αν η ομάδα συσπειρώθηκε γύρω του όταν ξέσπασε η κρίση του Καρπενησίου, το φέρσιμό του στην Ισπανία ήταν μάλλον διχαστικό παρά ενωτικό.
Το δεύτερο αφορά την απόδοσή του στο γήπεδο. Οι Αμερικανοί λένε ότι τα μεγάλα λόγια μετράνε μόνο όταν υποστηρίζονται από πράξεις. Στη Μαδρίτη, αλλά και στην Ιαπωνία και στο Βελιγράδι, ο πιο ακριβοπληρωμένος σέντερ της Ευρώπης θύμιζε κολόνα, αλλά… σεισμόπληκτη. Στο περσινό Ευρωμπάσκετ είχε μ.ό. 7,2 πόντους, ήταν άποντος στον μικρό τελικό (όπου χάρισε πολύτιμους πόντους στους Λιθουανούς με εκείνη την τεχνική ποινή) και πέτυχε μόνο ένα καλάθι στον ημιτελικό. Πρόπερσι, στο Παγκόσμιο, το μέσο σκοράρισμά του ήταν 8,6 πόντοι. Στον τελικό έβαλε μόνο 2, ενώ το έπος κόντρα στους Αμερικανούς το παρακολούθησε εν πολλοίς (σε ολόκληρο το β’ ημίχρονο) από τον πάγκο. Το 2005, στο Βελιγράδι, ο μέσος όρος του άγγιξε τους 10 πόντους, αλλά στον προημιτελικό και στον τελικό έγραψε δύο ολοστρόγγυλα μηδενικά.
Με άλλα λόγια, στα 5 από τα 7 σημαντικότερα παιχνίδια της Εθνικής την τελευταία τριετία η συνεισφορά του ήταν 0-2 πόντοι. Ριμπάουντ, τάπες, ασίστ και άμυνα; Ας το αφήσουμε καλύτερα. Μόνο στον ημιτελικό του Βελιγραδίου με τους Γάλλους κατόρθωσε να κάνει αισθητή τη συμμετοχή του (15 π.). Είναι τυχαία η απουσία των «εθνικών» του στατιστικών από την προσωπική του ιστοσελίδα;
Η Εθνική ομάδα χάνει έναν παίκτη που της πρόσφερε ελάχιστα ακόμα και στις πιο μεγάλες της βραδιές. Η ηρωική έξοδος του Λάζαρου θυμίζει πυροτέχνημα, αφού ο Γιαννάκης σκόπευε να τον αποκλείσει ούτως ή άλλως. Σε πόσους θα λείψει, αλήθεια;
Δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ.
Είναι δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει δημοσιογράφος ο οποίος θα πάρει θέση υπέρ του Λάζου. Πόσο μάλλον όταν αυτός καταφέρθηκε εναντίον του Συρίγου. Ο Παπαδογιάννης γράφει μαζί με τον Συρίγο τόσο στην Ελευθεροτυπία όσο και στην Sport-Day και αν δεν κάνω λάθος εργάζονται μαζί και στο συνδρομητικό.
Επίσης από πότε πρέπει να είσαι σούπερ παίχτης για να κάνεις καταγγελίες ή για να διαφωνείς?? Οι υπόλοιποι δεν έχουν λόγο δηλαδή? Επίσης θα έδινα πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα στην άποψη κάποιου συμπαίκτη του Λάζου και όχι σε κάποιου δημοσιογράφου. Επιπλέον θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά τα άρθρα και του Συρίγου και του Παπαδογιάννη την εποχή πριν αλλά και κατά την διάρκεια της διοργάνωσης, που πραγματικά είχαν ως κυρίαρχο στοιχείο την κριτική για την “διχόνοια” που προκαλούσε ο σέντερ της Εθνικής.
Θα 'θελα να μαζευτουν 5000 χουλιγκανς απο την μια πλευρα και αλλοι τοσοι απο την αλλη, να σκοτωθουν μεταξυ τους και να γλιτωσουμε απο την ανιατη ηλιθιοτητα τους.
και ενας με καμερα…
Ωραίος…
Αν η εθνική πατώσει το καλοκαίρι, οι μόνοι υπεύθυνοι θα είναι οι δημοσιοκάφροι και ο Βασιλακόπουλος…
Ακριβώς.
Μπράβο σε μας τους γαύρους που τον βρίζουμε.
επειδη δεν εχω ακουσει και πολλα για βασιλακοπουλο …πειτε μου ειναι τοσο … οσο ο γκαγκατσης ?
Καμία σχέση.
Φαντάζεσαι τον Γκαγκάτση πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ??? :lol:
δεν θελω να το φανταζομαι !
στον χαρακτηρα εννοω…γιατι τον βριζετε ?
Ειρωνικά το είπα ρε ως απάντηση στο ότι αυτός θα φταίει αν πατώσει η εθνική.
Η αλήθεια είναι ότι στηρίζει πράσινο κατεστημένο, αλλά έχει προσφέρει πάρα πολλά στο ελληνικό μπάσκετ…
α οκ καλα κανει ! :lol:
Μετά το επικό “το ΝΒΑ είναι ένα πρωτάθλημα που απαρτίζεται από μαϊμούδες σε τσίρκο” (κάπως έτσι το είχε πει), ο εν λόγω κύριος μπήκε στην προσωπική μου λίστα με τους ανθρώπους που πρέπει να φάνε μπουνιά στη μύτη. Είναι και πολύ ψηλά μάλιστα.
το μαιμουδες το πε επειδη παιζουν κυριως μαυροι ? δλδ το πε ρατσιστικα ?
Δε νομίζω, απ’ όσο ξέρω δεν έχει καμία σχέση με τέτοιες απόψεις. Το πε προφανώς επειδη όντως το ΝΒΑ σαν τσίρκο έχει καταντήσει.
Εμένα πάλι ανέβηκε πολύ στην εκτίμηση μου αφού ήταν από τους ελάχοστους που εξαρχής επεσήμαναν τις αρνητικές συνέπειες της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα.
Εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι άλλο. Προφανώς ρατσιστικά. Το ότι σνομπάρει το ΝΒΑ είναι πρόβλημα του. Αλλά αναλογιζόμενος και την θέση του ακόμα και αυτό ήταν βαρύ.
εε δν ειμαι στο μυαλο του, αλλα δν νομιζω…μαλλον λογω αλματων κλπ :-k
Λοιπόν, βρήκα τη συνέντευξη του και παραθέτω το επίμαχο κομμάτι:
“Πριν από λίγες μέρες έγινε η τελική σύσκεψη στις Βρυξέλλες, στην οποία, πάλι με την αντίθετη γνώμη του Δανού, καταλήξανε στο να προχωρήσει το σχέδιο με βάση ότι ο αθλητισμός είναι ένα σπουδαίο κοινωνικό φαινόμενο. Μέχρι το Μάιο θα βγει η λευκή χάρτα, με οδηγίες. Η εξέλιξη είναι σημαντική και θα βάλει το ζήτημα σε συγκεκριμένα καλούπια. Υπάρχει η γυμναστική και το τσίρκο. Αυτός που κάνει τσίρκο αθλείται; Όπως και στο ΝΒΑ. Τι κάνουν, έχουν μαϊμούδες και καρφώνουν, αλλά δεν παίζουν μπάσκετ. Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι στην τελική ευθεία για να αποκτήσει νομικό πλαίσιο και να προσδιορίσει τι είναι ο αθλητισμός. Ότι είναι ένα εξαιρετικό φαινόμενο και όχι οικονομική δραστηριότητα”.
Αυτό προσωπικά μου φαίνεται και ρατσιστικό εν μέρει αλλά και προσβλητικό για τους φαν του ΝΒΑ (όπως εμένα). Δηλαδή για να καταλάβω, εδώ στην Ευρώπη παίζουμε το “τρου” μπάσκετ ενώ εκεί που ανακαλύφθηκε κιόλας όχι;
*Η πηγή για όποιον ενδιαφέρεται να διαβάσει ολόκληρη τη συνέντευξη: http://www.sport24.gr/html/ent/876/ent.154876.asp
Γιατι το αλλο το κωμικοτραγικο που λεει η ανακοινωση…[…Ότι είναι ένα εξαιρετικό φαινόμενο και όχι οικονομική δραστηριότητα…]