Μετά τον Νίκο Χατζηβρέττα και τον Λάζαρο Παπαδόπουλο ήταν η σειρά του Δήμου Ντικούδη να αποχωρήσει από την Εθνική μπάσκετ. Ο 31χρονος πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού δεν θα πάρει μέρος στην προετοιμασία για το προολυμπιακό τουρνουά αν και έχει συμπεριληφθεί στην προεπιλογή από τον Παναγιώτη Γιαννάκη. «Έπειτα από πολύ σκέψη τόσο κατά την διάρκεια της σεζόν, όσο και μετά την λήξη της πήρα την απόφαση να μην συμμετάσχω στην προσπάθεια της Εθνικής ομάδας αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του.
Αναλυτικά τι δήλωσε:
«Έπειτα από πολύ σκέψη τόσο κατά την διάρκεια της σεζόν, όσο και μετά την λήξη της πήρα την απόφαση να μην συμμετάσχω στην προσπάθεια της Εθνικής ομάδας αυτό το καλοκαίρι. Η συμμετοχή στην Εθνική ομάδα ήταν και είναι για μένα ύψιστη τιμή και πάντα έδινα το παρόν με όλες μου τις δυνάμεις. Ο λίγος χρόνος που μεσολαβεί από την λήξη του πρωταθλήματος ως την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας, σε συνδυασμό με τις συνεχόμενες διοργανώσεις των τελευταίων ετών με οδήγησαν στο να πάρω την απόφαση να ξεκουραστώ αυτό το καλοκαίρι, να γεμίσω τις μπαταρίες μου και να προετοιμαστώ κατάλληλα για την επόμενη σεζόν της καριέρας μου.
Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος κατανοεί το σκεπτικό μου και τους λόγους που επικαλούμαι, οι οποίοι δεν μου αφήνουν τα περιθώρια να θέσω εαυτόν στην διάθεση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Εύχομαι στους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου καλή τύχη και είμαι σίγουρος ότι θα γυρίσουν από το Πεκίνο με άλλη μια επιτυχία».
Κοιτάζω στη μαγική μου σφαίρα και βλέπω τον Jordan να ξαναπαίζει μπάσκετ στον Ολυμπιακό8O
Τελικά αυτό που είπα με Ζήση ήταν δημοσιογραφική γκάφα#-o . Έλεγα και εγώ, πως τον άφησε εκτός.
Πάλι καλά πάντως που τώρα που ελληνοποιήθηκε ο Μπατίστ δεν διάλεξε αυτόν, θα κλαίγαμε μέχρι δακρύων (χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχει συμβεί σε άλλες ομάδες).
Έτσι άκουσα και μάλιστα απο ότι υπόθηκε αυτός θα ήταν ένας απο τους λόγους που στον ΠΑΟ θα κρατούσαν τον Ούινστον και θα πέρναν άλλον ένα αμερικανό. Τώρα το αν υσχίει ή όχι, δεν το ξέρω, καθότι δεν είμαι και πολύ στα της Α1, αλλά αυτή είναι η φήμη.
Εγώ είχα διαβάσει δηλώσεις του ίδιου, που είχε πει πως θα τον ενδιέφερε και θα το έκανε και για την ομάδα και πως έτσι κι αλλιώς αισθάνεται λίγο Έλληνας. Όμως δεν ξέρω αν έχουν καν κατατεθεί τα κατάλληλα έγγραφα. Νομίζω πως έτσι κι αλλιώς, το δικαίωμα θα το έχει από το Σεπτέμβριο, όταν και συμπληρώσει 5 χρόνια εργασίας και διαμονής στην Ελλάδα.
ΟΚ ο Φώτσης ως αντι-Ντικούδης είναι εξαιρετική προσθήκη.
Απορώ όμως γιατί ο ΠΑΟ συνεχίζει να πειραματίζεται με Αμερικάνους ενώ τα τελευταία χρόνια δεν του βγαίνουν.
ο συγκεκριμένος λέει έκανε θραύση με Μακάμπι πέρσι κλπ κλπ,εγώ προσωπικά δεν τον είχα δει.
επίσης κι εκείνος ο Μακ κάτι της Σιένα ενδιαφέρει ζοτς λέει.
ο Φώτσης μπορεί να προσφέρει τα 10πλάσια απ’τον Ντικούδη
Όντως έκανε θραύση ο Μόρις αλλά είναι παίκτης που παίζει πολύ και για τα νούμερά του.
Ο ΜακΙντάιρ είναι ακόμα πιο απείθαρχος, δεν βλέπω λόγο να έρθει αν μείνει ο Σαρας.
allo ennousa… den metamorfonete kapios se ellina i se gallo i se kinezo epidi exi zisei eki pano apo 5 xronia, ine geloio. dostou dikaioma gia monimi diamoni me dikaiomata ellina politi, alla min ton onomazis ke ellina (to idio isxii ke me alles e8nikotites ennoite…) #-o
To ζητημα της εθνικοτητας εχει να κανει σχεση με νομικα ζητηματα και δικαιωματα. Ειναι κατι καθαρα τυπικο, μην το παιρνεις πατριωτικα, υπαρχουν 1002 αλλα πραγματα για να το κανεις.