Basketball ή αλλιώς "μπάσκετ ω ρε"

Λεποοοον…

Η Εθνική μπαίνει στην τελική ευθεία… Τα μέχρι τώρα φιλικά δεν είναι σοβαρά τεστ της δυναμικότητας της ομάδας. Σήμερα όμως με Σερβία έχουμε την ευκαιρία να μετρήσουμε κάπως καλύτερα τις δυνάμεις μας.

Νομίζω οτι οι σκέψεις του Καζλά για τη 12άδα έχουν αρχίσει και φαίνονται. Γλυνιαδάκης, Μαυροκεφαλίδης δε φαίνεται να χωράνε… και ο Καλαμπόκης επίσης (εκτός και αν πάθει τίποτα ο Περπέρογλου και ξεμείνουμε απο 3άρι, αλλιώς δεν τον κόβω να μπαίνει). Καιμακόγλου και Τσαλδάρης μου φαίνονται και αυτοι λίγο χλωμοί αλλά λογικά μπαίνουν 12άδα.

Μου αρέσει που οι Κουφός/Καλάθης μπαίνουν στο κλίμα και που λογικά θα τους πάρει μαζί του ο κόουτς και καλά κάνει εδώ που τα λέμε γιατι τα επόμενα χρόνια αυτοι θα τραβάνε κουπί.

Το πρόβλημα είναι στη θέση 3. Εκεί μειονεκτούμε αρκετά. Περπέρογλου και μετά το χάος.Ο Πρίντεζης που τον έχει δοκιμάσει ο Καζλά σαν τριάρι δεν κάνει με τίποτα…σουτ δεν έχει και είναι αργός για να ανέβει μια θέση πάνω. Προβλέπω πολλά χαμηλά σχήματα στο τουρνουά.

Γουστάρω δίδυμο Κουφός/Μπουρουσης. Αν δέσουν μαζί θα κάνουν παπάδες.

Το θέμα ειναι τι θα γίνει με την ομαδική άμυνα. Θα πρέπει να λειτουργήσει πολύ αποτελεσματικά, γιατι αυτοί που λείπουν είναι εκείνοι που αναλάμβανα τις δύσκολες προσωπικές άμυνες οπότε αυτό το κενο θα πρέπει να το καλύψουν οι υπόλοιποι υπερβάλοντας εαυτούς.
Επίσης σε αυτό το κομμάτι θα μας λείψουν τα ψηλά γκαρντ και δεν ξέρω ποσο εύκολο θα είναι να παίξει με τρείς περιφερειακούς. Ο περπερογλου θα πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής και μια και συμφωνω με αυτο που λές για τον Πριντεζή άλλα και τον Καιμακόγλου στο τρία ελπίζω τελικά να συμπεριλάβει και τον Παπανικολάου που πιστευω ότι μπορεί να βοηθήσει. Επιθετικά δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα, με μια μικρή στροφή της ομάδας προς το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα με Κουφό, Μπουρουση αλλα και Σόφο.
Γλυνιαδάκης, Μαυροκεφαλίδης νομίζω περισεύουν και θα παλέψουν οι Καιμακόγλου, Καλαμπόκης, Τσαλδάρης, Παπανικολάου για τις άλλες τρεις θέσεις μετά τους παλιους Σπανούλη, Ζήση, Φωτση, Μπουρούση, Πριντεζη, Σοφο, αλλά και τους 3 νέους Περπερογλου, Καλάθη και Κουφό που θεωρώ αδιανόητο να μην τους πάρει.
Ας δουμε και σήμερα τι θα γίνει, εγώ πάντως είμαι αισιόδοξος. Μαλλον θα δούμε και θεαματικότερο μπάσκετ γενικότερα, το θέμα είναι να έρθουν και τα αποτελέσματα…

Πάντως, παρά το ότι μας λείπουν οι ίσως 2 πολυτιμότεροι παίκτες της Εθνικής τα τελευταία χρόνια και ο Βασιλόπουλος, για μένα το μεγάλο πρόβλημα είναι στο τρίποντο. Ποτέ δεν είχαμε τριποντάκια και οι πιο εύστοχοι παίκτες μας ήταν οι Διαμαντίδης, Ζήσης και Βασιλόπουλος, με πολλά κρίσιμα σημαντικά σουτ. Τώρα έχουμε μόνο Ζήση που έρχεται όμως κι από απογοητευτική χρονιά. Αν είμαστε ακίνδυνοι από την περιφέρεια θα πρέπει να τρέξουμε πολύ για να μην είμαστε προβλέψιμοι…

ΥΓ. Μα 3/3 βολές ο Σχορτσιανίτης; :expressionless:

O Σπανούλης με τον Φώτση μια χαρά μπορούν να απειλήσουν από το τρίποντο.

Μία παρατήρηση πάνω σε αυτό: ταπεινή μου γνώμη είναι ότι το τελευταίο που μετρά αυτή τη φορά είναι να κερδιθεί κάποιο μετάλλιο. Το να πλασαριστεί αυτή η ομάδα σε θέση πρόκρισης για το Μουντομπάσκετ πιστεύω θα είναι ικανοποιητικότατο. Προσοχή, δε λέω ότι δεν αξίζουν οι παίκτες αυτοί να κερδίσουν κάποια θέση στη βασική τριάδα, δε πιστεύω όμως ότι είναι ο πρωταρχικός σκοπός. Περισσότερο καλό όμως θα κάνει να παίξουν πιο ελεύθερα, να αρχίσει να δημιουργείται χημεία αναμεταξύ τους και να πάρουν οι νεώτεροι ευκαιρίες παρά οτιδήποτε άλλο.

@ΚρισΠ
O Φώτσης θέλει χρόνο και χώρο για να σουτάρει καλά. Σπανούλη δε θυμάμαι στυλ :stuck_out_tongue:

Edit:

Euroleague φέτος:

Σπανούλης 17 τρίποντα σε 19 ματς
Φώτσης 29 τρίποντα σε 22 ματς

Νομιζω οτι θα παει ευκολα για μεταλλιο.Οι υπολοιπες ομαδες κατεβαινουν χωρις μεγαλα ονοματα-περα απο την Ισπανια-και η εθνικη ειναι αρκετα ανανεωμενη και με διαφορετικο αερα.Υπερπληρεις στους ψηλους,με σοφο ανανεωμενο.Τωρα στα γκαρντ παρολο που λειπουν τα βασικα μας γκαρντ ζησης,Καλαθης και Σπανουλης δεν θα εχουν προβλημα

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό, αλλά το θέμα είναι να μην αρχίσουν οι γκρίνιες…Ελπίζουμε σε αυτό, γιατί θα είναι λάθος να γίνει…
Νέα ομάδα είναι και πρέπει να βρει το ρυθμό της, και οι νίκες και οι διακρίσεις θα έρθουν…

Now playing: Tyr - Regin Smidur
via FoxyTunes

Ναι αλλά σε πόσες προσπάθειες? Γιατί υποθέτω ότι σε μία ομάδα με Διαμαντίδη-Σάρας-Νίκολας-Πεπέρογλου, λογικό είναι να δοκιμάζουν λίγα τρίποντα (οπότε και να βάζουν λίγα).

Ο Σπανούλης χτες εκτελούσε κατά βούληση πάντως. :wink:

εχουμε μεγαλο προβλημα στο τριποντο. δυστυχως απεναντι σε καλη ζωνη θα τα βρουμε σκουρα. πολυ καλος ο σοφο σημερα. οπως την πρωτη του χρονια σε μας. πραγματικα αγνωριστος, και πολυ καλη αμυνα αφου δεν σφυριζανε με το παραμικρο φαουλ. επισης καλος ο καλαθης. τρεχει απιστευτα και βλεπει πολυ καλα το γηπεδο.

To τρίποντο δεν ήταν ποτέ το φόρτε μας. Απο αυτούς που λείπουν μόνο ο Διαμαντίδης έχει αξιόπιστο σουτ (όταν σηκώνεται…γράφει) αλλά δεν τον λες και μπόμπερ μιας και ποτέ δεν ήταν αυτός ο ρόλος του.
Ο Σόφο δείχνει να επιστρέφει αλλά καλό είναι να υπάρχει και ο Γλύνιας στην 12άδα, ποτέ δεν ξέρεις.

Κρίμα φέτος που λείπει ο Παπαλουκάς. Με το γρήγορο μπάσκετ που θέλει να παίξει ο Καζλαουσκας, ο Τεό θα ήταν ο,τι έπρεπε. Θα έστεινε και πικ ν ρολ με Σόφο αλα μουντομπάσκετ. Ο Καλάθης δε μπορεί να παιξει αυτό το ρόλο ακόμα και σταυρώνουμε τα δάχτυλα μην πάθουν τίποτα οι Σπαν και Ζήσης.

Άμυνα και ψηλοί θα είναι τα όπλα μας φέτος και ελπιζω να μας κάτσει καλά το γρήγορο παιχνίδι.

Πολύ μου αρέσει ο Καϊμακόγλου… Κρίμα θα είναι να μείνει εκτός 12άδας. Πολύτιμος.
Φώτσης και Μπουρού, επιτέλους βρίσκουν ρυθμό.

Αύριο!

Ειχαμε και την κληρωση του πρωταθληματος αποψε. http://www.esake.gr/
Αργει βεβαια ακομα να ξεκινησει το πρωταθλημα. 24 Οκτωβρη. Την πρωτη αγωστικη εχει ντερμπι αρης-οσφπ.

Αυριο νομιζω ειναι και το πρωτο παιχνιδι για τα προκριματικα της ευρωλιγκα. Ο αρης πιστευω εχει ενα προβαδισμα λογω της δυναμικης του. Ωστοσο, το μαρουσι κανει χρονια τωρα σοβαρη δουλεια οποτε δεν αποκλειω κιολας να περασει αυτο…

Κάτσε να δούμε αν θα ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα,γιατί δεν ξακαθάρισε το τοπίο σχετικά με απεργία

Εχεις δικιο αλλα μου φαινεται πως καθε χρονο εχουμε τα ιδια με τις απεργιες και τελικα μια χαρα ξεκιναει το πρωταθλημα. Ειδικα στην Α2 (και πιο κατω) οπου τα προβληματα ειναι μεγαλυτερα.

Πολυ ωραιο ματσακι ειχαμε και αποψε στο Αρης-Μαρουσι με εναλλαγες του σκορ, παθος και ενα (σχεδον) buzzer beater.

Μεγάλη λατρεία ο Χατζηβρέττας,να σκοτώσει το γαύρο στην πρεμιέρα παρακαλώ!

πολυ κριμα για το μαρουσι που εκανε τεραστια εμφανιση και η κολωφαρδη η τσσκα κερδισε με απιστευτο τριποντο δεκατα του δευτερολεπτου πριν το τελος.αυτο ειναι ειλικρινα να καταριεσαι την ατυχια σου.