Basketball ή αλλιώς "μπάσκετ ω ρε"

Aμα ειχε καρδια πρωταθλητη στο Σεφ θα κερδιζε και στο 3ο τελικο θα εριχνε 20 ποντους και θα το σηκωνε!!Ομαδα μου αλλα αυτο με την καρδια πρωταθλητη εχει καταντησει γελοιο!Δεν λεω οτι δεν προσπαθησαν αλλα μια ομαδα πρεπει να προσπαθει και τα 40 λεπτα,οχι τα 10 τελευταια…ουτε τα 25-30 πρωτα!

Τι μου θύμισες τώρα με το μουντομπάσκετ του 2002! Ακόμα βρίζω…
Όπως και στο ευρωμπάσκετ βέβαια, που σπρώχθηκαν προκλητικότατα.
Κρίμα για την Λιθουανία του υπέροχου Σαμπόνις και του ακόμη πιο υπέροχου Μαρτσουλιόνις.

Στο 2ο σκέλος τώρα:
Και για κάποιους άλλους, την εποχή Ιωαννίδη, χωρίς τους γκρι θα πέρνατε πολύ λιγότερα.
Και για όλη την (πλην γαύρων Ελλάδα), στο ποδόσφαιρο τα τελευταία 15 χρόνια, άντε να πέρνατε 5 αντί για 12 αν δεν συνέβαιναν αυτά που συνέβαιναν. Και ούτε και αυτά. Γιατί αν ο Μπάγεβιτς με την μισή ΑΕΚ που κουβάλησε στον οσφπ την πρώτη χρονιά, δεν έπαιρνε το πρωτάθλημα (για την ακρίβεια δεν το έπαιρναν οι διαιτητές γι αυτόν) όχι δεν θα τον άφηναν να δουλέψει και να φτιάξει την πράγματι πολύ καλή ομάδα που έφτιαξε, αλλά θα έφευγε νύχτα με τις κλοτσιές (ή με τους κορνέδες, αν προτιμάς) μαζί με τους παίχτες που έφερε και φτου κι απ’ την αρχή πέτρινα μου χρόνια…
Αστο λοιπόν καλύτερα, μην πιάνουμε τα ίδια πράγματα.
Χάσατε. Θες απ’ την διαιτησία; εντάξει, απ’την διαιτησία. Θα πάρουμε λοιπόν ένα μαιμού πρωτάθλημα. Οκ. Θα το αντέξω. Πάμε παρακάτω…

Μη με προκαλείς γιατί θα αρχίσω κουβέντα για τις χαώδεις διαφορές μεταξύ του πώς μπορεί (και αν μπορεί) να επηρεάσει η διαιτησία στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. 8)

Oκ Κρισπ!
Εισαι Δασκαλος.

Θένκιου.
Αύριο βράδι μην έχεις πολλά νεύρα όμως.

Νευριαζω πολυ δυσκολα ντου νατ γορρυ!

Nαι, κατάλαβα! Στο μπάσκετ μπορεί η διαιτησία με ένα δύο σφυρίγματα μπλα μπλα να γυρίσει το παιχνίδι (και πάλι βέβαια πρέπει να βρεις άλλη θεωρεία, όπως πχ - πρόταση - εκτός αν νικητής είναι ο γαύρος οπότε η διαιτησία δεν παίζει κανένα ρόλο, βλέπε χρυσή εποχή Ιωαννίδη), ενώ στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί η διαιτησία να επηρεάσει (το ίδιο εύκολα τουλάχιστον) το αποτέλεσμα γιατί μπλα μπλα.
Ναι, βέβαια, αν δώσει μια μούφα πέναλτι και μια αποβολή όταν πχ παίζεις με την Καβάλα (όχι τυχαίο το παράδειγμα, στο 1ο πρωτ. του οσφπ, κόλησε μέχρι το 70 εκεί μέσα, αλλά μια τρομερή βουτιά του Αλεξανδρή συνοδευόμενη από μια αποβολή άνοιξαν το δρόμο για άλλα 3 γκολ, οπότε φωνάζατε “ρίξαμε 4 και μιλάτε”:wink: δεν επηρεάζει, ναι έχεις δίκιο.
Όταν κάθε φορά που θα κολούσες στο χ ένα πέναλτι ήταν πάντα διαθέσιμο, ναι δεν επηρέαζει, έχεις δίκιο. Τι να πω, κλασικές γαυρίλες. Στο μπάσκετ που χάνουμε φταίει η διαιτησία. Στο ποδόσφαιρο που πήραμε 12 μαιμούδες, η διαιτησία δεν επηρεάζει αποτελέσματα.
Τετράγωνη,γαυρίσια λογική.

Οχι, δεν ήθελα να πω αυτό. :smiley:

Δεν πειράζει Κρις. Εξάλλου έχετε συνηθίσει στο μπάσκετ τόσα χρόνια. Θα περάσει κι αυτό. Υπομονή.
Σταματίστε πια να κάνετε τους ξανθόπουλους και τις κλαίουσες μαγδαληνές. Είμαστε 2 επίπεδα πιο πάνω σε όλα. Περαστικά σας!

Το να εξισώνεις διαιτησία σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο συγγνώμη κιόλας αλλά είναι ΚΟΥΤΟ

Γεια σου ρε Σήφη!
Καιρό έχω να σε δω στο φόρουμ!
Άστους να κλαίγονται! Θα τους πάρουμε και μέσα στο ΣΕΦ. Και πες τους οι ομάδες που έχουν @@ πάνε και σπάνε την έδρα όπως εμείς πέρσι στο 1ο ματς και με κόντρα διαιτησία!

Ω, φίλτατε! Δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη! Είμαι γνωστός κουτός εξάλλου. Να που με πήρες και συ χαμπάρι!

Αλλά επειδή πράγματι είμαι πολύ κουτός και δεν καταλαβαίνω ντιπ για ντιπ, πες μου σε παρακαλώ κάτι. Είδες κάπου να πω εγώ ότι πχ ο οσφπ στο μπάσκετ έχασε γιατί δεν δόθηκε οφσάιντ σε παρακείμενο ποδοσφαιρικό γήπεδο;
Απλά πράγματα είπα. Ότι όταν είσαι οπαδός μιας ομάδας που κερδίζει “ψεύτικα” στο χ άθλημα και οι άλλοι φωνάζουν, τους λες γραφικούς και κλαψομούνιδες. Όταν στο ψ άθλημα εσύ χάνεις άδικα, τότε κάνεις εσύ τον κλάψα. (και αυτό ισχύει και για τους βάζελους, δεν λέω ότι είναι γαύρικο προνόμιο, αλλά όχι και μονά ζυγά δικά μας, όταν νικάμε ανεξαρτήτως αθλήματος είμαστε ομαδάρα και όταν χάνουμε ανεξαρτήτως αθλήματος φταίει η διαιτησία).
Επίσης, μιλάμε για ολυμπιακό και παναθηναικό σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα αθλήματα. Ποια εξίσωση διαιτησίας ποδοσφαίρου και μπάσκετ;; Πες μου στον κουτό, γιατί δεν κατάλαβα…

Βέβαια μ’ άρεσε έτσι όπως το διατύπωσες: “είναι ΚΟΥΤΟ”, πραγματικά μ’ άρεσε :lol: να σαι καλά

Δεν είπα ότι είσαι κουτός.Είπα ότι είναι κουτό να συγκρίνουμε διαιτησίες.
Τώρα βασικά δεν έχω όρεξη να κάθομαι να και να γράφω για την διαιτησία σε κάθε άθλημα αλλά η λογική “με αδίκησαν στο ποδόσφαιρο,σε αδικώ στο μπάσκετ άρα δεν πρέπει να μιλάς” δεν στέκει και είναι και επικίνδυνη.
Να σου πω ακόμα ότι δεν είμαι οπαδός του Ολυμπιακού και δεν με ενδιαφέρει το τι κάνει ο ΟΣΦΠ στο ποδόσφαιρο.Τουλάχιστον εκεί παίζεις με τον γαύρο 2 φορές τον χρόνο και 5-0 να χάσεις μέσα έξω,άμα είσαι καλύτερη ομάδα θα έχεις πιο σταθερή απόδοση θα το πάρεις.Φέτος καλή ώρα

Δεν μπήκα εγώ σε καμιά τέτοιου είδους λογική. Οι γαύροι μπαίνετε, που όταν σφάζετε το σύμπαν σε ποδόσφαιρο ή μπάσκετ (είπαμε, δυστυχώς για σας υπάρχει και η περίοδος Ιωαννίδη) και σας κράζουν όλοι, τους λέτε γραφικούς και ότι πιπιλάνε καραμέλες. Μόλις σας αδικήσουν σε μια φάση, κλαίτε 10 χρόνια και φωνάζετε! Περαστικά σας!

Έγινε

Ρε Τζιμ δεν καταλαβαίνει, άστονα.

Εν τω μεταξύ εγώ φέτος είχα την εντύπωση ότι ήταν η χρονιά του γαύρου και ότι θα μας τα παιρνε όλα λόγω του εξαιρετικού υλικού που είχε συγκεντρώσει, και ότι έτσι θα ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι ή τουλάχιστον δε θα σκαγε κανείς - ο γαύρος για προφανείς λόγους κι εμείς επειδή μια χαμένη χρονιά δε λέει τίποτα.

Τελικά διαψεύδομαι πανηγυρικά αλλά μόνο ως προς το πρώτο σκέλος (είδες τί σου κάνει η έλλειψη προπονητή, ό,τι υλικό κι αν έχεις μαζέψει), γιατί ως προς το δεύτερο κατά κάποιον σουρρεαλιστικό τρόπο όντως στο τέλος θα είναι όλοι ευχαριστημένοι: εμείς γιατί αργά (την Τετάρτη) ή γρήγορα (αύριο) θα στεφθούμε για άλλη μια φορά πρωταθλητές, κι ο γαύρος επειδή θα αυτοστεφθεί με τη σειρά του “ηθικός πρωταθλητής” που του στέρησε την “υλική” κούπα η διαιτησία!

Τραλαλά! :lol::lol:

ρε ποια κουπα? 23521 ποντους διαφορα να επαιρνε ο ΔΡΑΚΟΣ στο οακα θα εχανε στο σεφ (στοιχηματιζα μεχρι και τα 2 μου αρχιδια σε αυτο, κριμα που δεν κερδισε)

γιατι περα απο το giannakis effect που λαμβανει χωρα στο ιδιο παιχνδι, υπαρχει και το giannakis hangover συμφωνα με το οποιο ομαδα του κοουτς ΔΡΑΚΟΥ giannakis δεν μπορει να κερδισει 2 συνεχομενα μεγαλα παιχνιδια (για σκεφτειτε λιγο)

Δεν διεκδικώ κανέναν τίτλο ηθικού πρωταθλητή και δεν τον θέλω καν. Μην πει κανείς ότι το παίζω υπεράνω. Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος και τα γαλλικά μου τα έχω εξαντλήσει από την Τετάρτη το βράδυ…:stuck_out_tongue:
Μπορεί να έχανα αυτό το ματς χωρίς τους γκρίζους. Μπορεί και όχι. Μπορεί εύκολα να έχανα το αυριανό και να ξαναπήγαινα Τετάρτη στο οακα και να ξαναχάσω. Αυτό που έχει πειράξει πάρα πολύ κόσμο (και δεν είμαστε όλοι κάφροι ή γκαγκά) είναι ο τρόπος. Αν το θεωρείτε κλάψα, οκ. Δε θα σας αλλάξω τη γνώμη.

Με το να παραδεχτώ ότι ελέγχαμε τη διαιτησία στη μπάλα δεν αλλάζει τίποτα. Η συζήτηση είναι για το μπάσκετ και συγκρίνουμε διαφορετικά πράγματα…

Και η μαλακία είναι ότι το γκρι είναι το αγαπημένο μου χρώμα

ρε χαλισεκο,οκ το καταλαβαμε οτι δεν πας μια τον γιαννακη,κανεις μας δεν τον παει στο κατω κατω,αλλα εσυ καταντας κουραστικος ωρες ωρες.και οσες παπαριες και να εχει κανει,δεν εχει νοημα να λεμε συνεχεια τα ιδια και τα ιδια:wink:

Αυτήν την λογική “Και να μην είχε παράπονα ο ΟΣΦΠ για την διαιτησία πάλι θα το γυρνούσε το ματς ο ΠΑΟ” δεν την πολυ καταλαβαίνω.Στην τελική ας έχανε και πάλι.Όπως στο 1-0 όπου τον διέλυσε ο ΠΑΟ.
Άσε που έτσι όπως ήταν το ματς,προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπήρχε περίπτωση να γυρίσει.
Ρυθμό βρίσκεις από την άμυνά σου και αυτό έκανε ο ΠΑΟ παίζοντας,για αυτόν,καταπληκτική άμυνα,που ξεπερνούσε τα επιτρεπτά όρια.

Και ρε μάγκες ας κάτσουμε στα του ματς.Μην αρχίσουμε και λέμε για ποδόσφαιρα και ιστορίες.Σεβαστείτε το άθλημα τουλάχιστον.

Αρθρο Παπαδογιάννη στην sportday που λεει μερικές αληθειες.

http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=12108&autid=5&sn=13