Basketball ή αλλιώς "μπάσκετ ω ρε"

δεν λεμε αυτο ρε συ… λεμε οτι οι γαυροι χανουν πολλες βολες… αυτο δειχνει απειρια (εκτος απο το σκλαβενιτη που δειχνει ανικανοτητα) κ οτι δεν αντεχουν την πιεση των μεγαλων ματς…

Φίλε μου εγώ δεν είπα τίποτα για την διαιτησία. Μπορεί δικαιώτατα να χτυπάνε 20 βολές παραπάνω σε κάθε ματς στο ΣΕΦ, γιατί εμείς κάνουμε παραπάνω φάουλ.
Αλλά, να γκρινιάζουν ακόμα και για την χθεσινή διαιτησία;; έλεος…
Πόσο σε αδικεί μια διαιτησία που σου δίνει 20 βολές παραπάνω. Και λένε ότι δεν τους έδωσε κι άλλα. Τι διάβολο κάνανε οι παίχτες του Ομπράντοβιτς;; Και στα ταιμ άουτ φάουλ κάνανε;
Έλεος! Απλά!

Όντως και εμένα με εκνεύρισε η διαιτησία που αβάνταρε τον κόκκινο συρφετό. Ακόμα και έτσι όμως η Πανάθα το σήκωσε. Ενάντια σε όλους ΚΑΙ στην διαιτησία!

Ζούγκλα, μπορείς να ειρωνεύεσαι όσο θες. Εγώ δεν έγραψα πουθενά ότι μας αδίκησε η διαιτησία. Απλά δεν αδίκησε ούτε εσάς. Δύο σφυρίγματα στο ΟΑΚΑ, ήταν στραβά, αλλά ήταν άλλα τόσα στο σεφ (20 βολές παραπάνω είναι πολλές, δεν νομίζεις;). Αν δεν βλέπεις ποια είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα, πάω πάσο.

Για τον κόκκινο συρφετό, έχεις δίκιο, περί αυτού πρόκειται!

Αμα το εννοουσατε ετσι οκ δε διαφωνω. Μαλλον το διαβασα απροσεκτα.

Παμε για ανανεωση Ομπραντοβιτς τωρα και ολα τ αλλα θα ερθουν. Διαβασα παντως οτι χθες στο οακα ειπε οτι θα μεινει…

ακομα και να μας ευνοησε χτες, δεν εχει καμια σημασια. τι να το κανεις αν μετα παλι στο οακα θα ηταν 100-0. 50-50 σε ολα τα ματς, εστω 60-40, οχι ομως 100-0 οπως την τεταρτη. ειπαμε ο βαζελος ειναι γενικα καλυτερος, αλλα στο ματς της τεταρτης σπρωχτηκε για να επανελθει. επρεπε να κερδισει και κερδισε, ετσι απλα. οποτε πηρε και το πρωταθλημα τοτε. εγω δεν περιμενα να κανουμε 2 νικες, γιατι μας εδειξαν ποσο πιθανο ηταν να γινει.
οι καφροι για αυτο ορμησαν χτες, για τα της τεταρτης θα εκαναν επισοδια και οποιος δεν το περιμενε να γινει στην πρωτη ευκαιρια ειναι γελασμενος η απλα δεν παρακολουθει εδω και χρονια.

Τι ακούγεται για νέος προπονητής στον Ολυμπιακό; Τι επιλογές έχουμε; Μία εικοσάρα, μία ήττα στο ΣΕΦ και ένα δεκάλεπτο με ελλειπώς προετοιμασμένους ψυχολογικά παίκτες με πρόσφερε ο Γιαννάκης σε αυτούς τους τελικούς. Ειδικά το τελευταίο ήταν τεράστιο φάουλ εκ μέρους του. Δε τον φέραμε από την Αμερική. Έλληνας είναι και ήταν η 3η του χρονιά σε τελικούς. Έπρεπε να περιμένει το διαιτητικό κρεσέντο και να χτυπήσει το ματς. Όχι να πετάξει αυτός και οι παίκτες του λευκή πετσέτα…

Ας υποθέσουμε ότι αυτοί που έκαναν επεισόδια είχαν δίκαιο για την διαιτησία, ήταν αγανακτισμένοι κτλ. κτλ. Δεν είναι όμως λίγο gay να αρχίσεις τα επεισόδια όταν δεις ότι χάνεις το ματς?

Δεν ειρωνεύομαι. Ο Πάο είναι η καλύτερη ομάδα που έχει βγει στην Ευρώπη τα τελευταία 100 χρόνια. Θα είναι πρωταθλητής για πάντα και ποτέ δεν έχει μπλέξει με το παρασκήνιο στην Ελλάδα. Οι Γιαννακόπουλοι είναι επιχειρηματίες που ξέρουν από μπάσκετ και έχουν προσφέρει στο έθνος. Vamos !

πλάκα μοουντ οφ : Λογικά του χρόνου θα αλλάξουν πολλά λόγω μπάτζετ και πολιτικής κατάστασης στη χώρα. Δύσκολο το βλέπω ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας να επενδύσει στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβρη και μετά. Καμία ομάδα στην Α1 δεν έχει σχεδιάσει κάτι για του χρόνου, στα ρεπορτάζ γράφεται συνέχεια το “μείωση συμβολαίου” -“οικονομική κρίση” κλπ.

εεε οχι κ 100… βαλε 20 κ εισαι μεσα…:wink:

[SPOILER]

[/SPOILER]

Πράγματι του χρόνου μπορεί να δούμε τις ομάδες αγνώριστες. Δες πόσα συμβόλαια λήγουν στον ΠΑΟ. Με πρώτο πρώτο του Ζοτς. Λογικά σε όλους θα προταθεί μείωση. (Σε κάποιους μπορεί να μην προταθεί τίποτα καν). Θα δεχθούν; Θα πάνε έξω; Κανείς δεν ξέρει.
Στον οσφπ; Ασαφές και εκεί το πράγμα.
Ίδωμεν…

επειδη εγω το ειπα…
τα εχουμε χαμενα που φαίνεται…
δεν ειμαι ολυμπαικος για αρχη
για συνεχεια αν αρχιζεις και λες αριθμους σορρυ αλλα δεν ειμαι 12 χρονων…
λες για τις βολες ενω απο τον ολυμπιακο ολοι κοιτουσαν να περνετε τα επιθετικα και να κανετε βολτα στα καλαθια ενω εσεις παιζετε πολυ δυνατη αμυνα…
ειναι λαθος αυτο που λες…

αν ειναι ετσι και 0 αποβολες και 0 πεναλτυ στο ποδοσφαιρο κατι λεει…(ξερω οτι ειναι ασχετο)

μα δεν λεω πουθενα οτι θα κερδιζε ο ολυμπιακος.!!
αλλα γιατι να μην παιζουν κανονικα οι διαιτητες…??
ο πεκοβιτς εως να δωσουν το δευτερο φαουλ ειχε κανει 6 …!!
στον μπατιστ εδωσαν επιθετικο στην τεταρτη φορα που το εκανε…
η ταπα του μπουρουση ειναι πεντακαθαρη.(απο τα φαουλ του μπουρουση στα δυο γελαει ολη η ελλαδα)
η αγκωνες του δημητρακη ειναι σε καθε φαση ειναι φαουλ…(απωθεί οχι καν με το χερι αλλα με τον αγκωνα.!!)

και ξαναλεω δεν φταιει η διαιτησια για την ηττα του ολυμπιακου…
επισης ξαναλεω… ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ…
αλλα να μην τυφλωθουμε κιολας…

Δεν βλέπω που είναι το ασαφές.

Και απ’ τις δυο ομάδες θα αποχωρήσουν παίκτες αλλά και οι δυο θα παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο (αν και όπως γράφω, το καλύτερο είναι να αποχωρήσουν οι Αγγελόπουλοι και ας κάνει ό,τι θέλει το τμήμα μπάσκετ). Στην Ευρώπη θα διεκδικήσουν λογικά την είσοδο στο final-4 καθότι πλην Μπάρτσα, καμιά άλλη ομάδα δεν δείχνει φόβητρο και στην Ελλάδα όπου δεν υπάρχει ο παραμικρός ανταγωνισμός θα ξαναπαίξουν τελικούς με αντίστοιχες διαιτησίες (μπορεί και ανάποδα) και αντίστοιχα καφριλίκια (και πάλι μπορεί και ανάποδα).

Το μπάσκετ αργοπεθαίνει γενικότερα (και ευρωπαϊκά) διότι δεν έχει τη δημοφιλία και τη στήριξη του ποδοσφαίρου ώστε να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.

Δείτε τα φάηναλ φορ της τελευταίας δεκαετίας, τα έχουν κατακτήσει ο ΠΑΟ, η ΤΣΣΚΑ, η Μακάμπι και η Μπάρτσα και οι υπόλοιπες συμμετοχές σε είναι από 2-3 ομάδες ακόμα (Ταού, Ολυμπιακός, Σιένα). Άντε να υπάρχει και καμιά έκπληξη τύπου Μάλαγα ή Παρτίζαν.

Αντίστοιχα στα 90ς, καμιά ομάδα πλην Γιουγκοπλάστικα δεν έκανε ριπίτ -Γιουγκοπλάστικα, Παρτίζαν, Λιμόζ, Μπανταλόνα, Ρεάλ, ΠΑΟ, Ολυμπιακός, Κίντερ, Ζαλγκίρις οι νικητές.

Ε λογικά σε εμάς Τσίλι, κλέιζα, σχορτσιανίτης , βούισιτς, πεν, χαλπερίν θα φύγουν. Ο τεόντοσιτς θα μείνει μόνο αν πάρουμε προπονητή που θα τον γουστάρει, ο Μπορούσης δεν ξέρω αν θα δεχτεί τη μείωση συμβολαίου κλπ…

εχεις δικιο σε αυτο που λες αλλα αν το κατακτουσε ας πουμε η παρτιζαν θα ειχαμε καμια αναταση στο ευρωπαϊκό μπασκετ?

Άλλο λεω ρε μαν, κάθε χρόνο πρωταγωνιστούσαν και διαφορετικές ομάδες, υπήρχε κόντρα. Εδώ στο ελληνικό πρωτάθλημα γινόταν χαμός, ο Ολυμπιακός τη χρονιά του τριπλ κράουν είχε χάσει από ΒΑΟ και Ηράκλειο. Τώρα κάνει 25-1 (πέρσι) το ίδιο και ο ΠΑΟ (φέτος) και μας φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό.

αα…οκ λαθος μου…
αναποδα το καταλαβα…#-o

ναι εχεις δικιο…
παλια παιζαν στις εδρες της θεσσαλονικης και ηταν μεγαλο ματς…
τωρα αν καποιο ματς από αυτα χαθει για τους δυο μεγαλους ειναι εκτος προγραμματος.!!
υπηρχε και το περιστερι, και ο γυμναστικος(λιγοτερο βεβαια)
παλια ηταν ωραιο το μπασκετακι…

Για την διαιτησια δεν θέλω να μιλάω στο μπασκετ και αυτο γιατι μου αρέσει πολυ σαν άθλημα για να το “καταστρέφω” με τέτοιο τρόπο. Απλα μια απορία σε όσους πιστευουν πως η διαιτησια ήταν 100-0. Ήταν πιο πολλα τα σφυριγματα που πηρε ο ΠΑΟ απο τα σφυρίγματα που πήρε η ΤΣΣΚΑ στον τελικο του φαιναλ-φορ περυσι; Εγω δεν το νομιζω καθόλου. Και εκει ο ΠΑΟ έδειξε αυτο που πρέπει να δειχνει καθε μεγάλη ομάδα, πως ξερει να κερδίζει χωρίς να επηρεάζεται απο άλλους παράγοντες.

Όσο για τα χθεσινα θα μπορουσαν καλιστα να είχαν γινει στο ΟΑΚΑ για αυτό δεν ειναι θέμα να κατηγορησεις τους “μαλακες γαυρους” η και εγω δεν ξερω τι άλλο. Αλλα την δικαιολογια περι αγανακτησης από την διαιτησια για όσα έγιναν δεν μπορω να την δεχτω με την καμία. Ευκαιρια ζηταν όλοι αυτοι (δεν εχουν σημασια τα χρωματα το ξαναλεω) για να σπασουν να ρημαξουν και κανείς δεν ενδιαφέρεται να προστατευσει το αθλημα. Κριμα για τους Αγγελοπουλους και τα λεφτα που ριχνουν στο μπασκετ.

Τότε βέβαια ο ΒΑΟ έφερνε έναν Τζεφ Μαλόουν (για όποιον θυμάται) και το Ηράκλειο έναν Χοσέ Ορτίθ. Υπήρχε ανταγωνισμός, τώρα τα φράγκα της Ευρωλίγκας κάνουν τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτήν με κλειστά συμβόλαια να έχουν ανοίξει την ψαλίδα στον θεό. Ακόμα και στην Ισπανία που αντικειμενικά έχει το πιο δυνατό πρωτάθλημα, οι πρώτοι 4 τους πρωταθλήματος τελικά ήταν και οι 4 που έπαιξαν Ευρωλίγκα. Επίσης χώρες ολόκληρες έχουν χαθεί απ’ τον χάρτη, η Ιταλία πχ είναι ανύπαρκτη τόσο συλλογικά ώς και σε διεθνείς διοργανώσεις.

Γι’ αυτό λέω, ας μην αγχώνονται ούτε γαύροι ούτε βάζελοι αν φύγουν 5-6 παίκτες.
Θάρθουν άλλοι και θα βλέπουμε τα ίδια όπως κάθε χρόνο.

τον ορτιθ τον ειχε φερει νωριτερα ο γυμναστικος.!