Basketball ή αλλιώς "μπάσκετ ω ρε"

Κατ’αρχήν να λέμε τα πάντα. Ο παο εχθές έδειξε γιατί είναι πρωταθλητής. Σε μία από τις χειρότερες έδρες που θυμάμαι και θυμάμαι αρκετά, δε μάσησε. Δεν ξέρω αν αν αν. Με τα αν δεν γράφεται ιστορία. Μακάρι να είχαμε κερδίσει την Τετάρτη και όλα θα ήταν αλλιώς και χθες. Επίσης αν ξέρεις ότι πάντα θα υπάρχει μία αβάντα η ψυχολογία σου πάει στο Θεό και αυτό ο παο το αποδεικνύει εμπράκτως. Δεν μάσησε, τελεία και παυλοθανάσης…
Όσον αφορά τις αλλαγές στα ρόστερ, συμφωνώ με τον Chrisp. Όσο υπάρχουν ισχυρές διοικήσεις, δεν θα τίθεται σε αμφιβολία η μεγάλη διαφορά από τις άλλες ομάδες στην Ελλάδα. Μάλλον δεύτερη ήττα στην κανονική σεζόν θα είναι μεγάλη έκπληξη. Στην Ευρώπη όμως, η τυχόν μείωση του μπάτζετ θα φανεί σε σχέση με τις ισπανικές ομάδες, κυρίως.
Ας μην ανησυχούν οι σύγγαυροι μπασκετικοί. Η οικογένεια δεν αφήνει το μπάσκετ. Και ας παραείναι καλοί σε πολλά πράγματα. Και ας σκέπτονται με λάθος τρόπο σε κάποια. Και ας θεωρείται κακό πλέον στις μέρες μας να είσαι καλός. Απλά πρέπει να μάθουν ότι σε ένα τραπέζι σκληρού πόκερ, θα πρέπει να παίζεις με τους όρους του τραπεζιού.

Αυτό πραγματικά έχω βαρεθεί να το ακούω ( αν και ηλιθιωδώς πρέπει να το χω γράψει και γω πέρυσι :p). Τι κρίμα? χάσανε λεφτά? και? θα ζοριστούν οικονομικά? Ειδικά στους καιρούς που ζούμε μου χτυπάει στο μάτι.

τα λεφτα που βαζουν καθε χρονο οι γιαννακοπουλαιοι κ οι αγγελοπουλαιοι ειναι σα να βαζω εγω ενα πενηνταευρω… σιγα που θα φτωχηνουν… να σας κανουν τεμεναδες οι οπαδοι δεν θελετε??? πλερωστε…

O Γιαννάκης φεύγει στάνταρ. Ο Ομπράντοβιτς;

Στο σημείο αυτό να δώσουμε και τα “συγχαρητήρια” μας στους διαιτητές, παρατηρητές, διοικητικούς και παράγοντες που όταν έπεσε η κροτίδα στον πάγκο του ΠΑΟ είπαν να συνεχιστεί το παιχνίδι και μόλις έπεσε ένα αντικείμενο ακόμα αντί να το διακόψουν οριστικά ή να αποφασίσουν πλήρη εκκένωση κατέφυγαν στην πανηλίθια λύση της μερικής εκκένωσης. Παρεμπιπτόντως, σχεδόν όλος ο κόσμος πλην οργανωμένων είχε αποχωρήσει πριν ανακοινωθεί το οτιδήποτε.

Ποιος σοβαρός άνθρωπος να κάτσει σε αυτό το σκηνικό; Σοβαροί να είμαστε. Εδώ κινδύνεψαν ζωές. Το ΣΕΦ έγινε ερείπιο. Όχι ότι δεν ήταν και πριν. Παρεμπιπτόντως, παίζει πλέον πολύ σοβαρά η αλλαγή έδρας από του χρόνου. Τροκαντερό ή Ελληνικό, αν γίνει…

εχεις δικιο εδω…αυτο που γινεται ειναι οτι οι ιδιες οι ομαδες και η ευρωλιγκα (δεν εχει νοημα καν να μιλησω για ελληνικο πρωταθλημα) υποτιμουν το προιον τους φτιαχνοντας ομαδες κυριολεκτικα 2 ταχυτητων
το μεγαλυτερο πληγμα του μπασκετ ειναι πως πλεον στους περισσοτεροι αγωνες ξερουμε απο πριν το αποτελεσματα τους (ποιος πχ δεν μπορουσε να προβλεψει τα 3/4 του f4 φετος?)
για μενα πρεπει επειγοντως να σκεφτουν θεσπιση πολυ χαμηλου salary cap για να το πιανουν ολες οι ομαδες, αλλιως σε λιγα χρονια το μονο που θα βλεπει (και αν) ο κοσμος θα ειναι ο τελικος της ευρωλιγκα

οσο για προπονητη γαβρου, με ενα φιλο μου που τα λεγαμε καταληξαμε πως η μονη προσιτη λυση τωρα ειναι ο blatt του αρη :stuck_out_tongue:

Salary Cap ε;Ενδιαφέρουσα πρόταση.
Αλλά πώς ακριβώς μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη;

ε κοιτα καφενειακες συζητησεις κανουμε, δεν νομιζω να εφαρμοστει ποτε :stuck_out_tongue:
αλλα ως προς την εφαρμογη του, αυτο ειναι αρκετα απλο και θα το βρουν…αλλα και παλι δε νομιζω να υπαρξει θεληση για κατι τετοιο (ισως και οι παικτες οι ιδιοι να κλωτσησουν δηλαδη)

το salary cup ειχε συμφωνηθεί οταν ακομη ηταν στον ολυμπιακο ο κοκκαλης και 10 μερες μετα την συμφωνια ο παναθηναικος ειχε παρει παιχτη με κατι εκατομμυρια…#-o
σπαω το κεφαλι μου να θυμιθω ποιος ηταν αλλα δεν μπορω…
και ετσι η ατυπη συμφωνια πηγε περιπατο

Σόρι κιόλας όμως, όταν λέμε Σάλαρι Καπ εννοούμε κάτι πολύ πιο σοβαρό, οργανωμένο και κυρίως σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, από μια “άτυπη συμφωνία” ΠΑΟ - Ολυμπιακού.

ναι GRACCHUS το καταλαβα…
εγω το λεω σαν συνεχεια αυτου που ελεγε ο chrisp…
για το ελληνικο πρωταθλημα.
παλια υπηρχε ενα τρομερο ελληνικο πρωταθλημα…
οτι ματς και να εβλεπες , το εβλεπες με ευχαρίστηση και το περιμενες με αγωνια
τωρα περιμενουμε ποτε θα βρεθουν ολυμπιακος-παναθηναικος…
ασε που ουτε εκει εχεις καμια αγωνια…
ο παναθηναικος εχει ομαδα που δεν την φτανεις…

Είναι πρόβλημα, συμφωνώ.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε με πολύ πείσμα επί παρά πολλά χρόνια να φτιάξει την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης, μια ομάδα που να διεκδικεί -τουλάχιστον- κάθε χρόνο το τρόπαιο της Ευρωλίγκα.

Όταν έφτασε σ’ αυτό το σημείο, συνειδητοποίησε ότι … είχε αποσπαστεί σε υπερβολικό βαθμό από τα ελληνικά στάνταρντς.

Και το ίδιο συμβαίνει και με τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια.

Στους παράγοντες της τεράστιας πτώσης του μπάσκετ προσθέστε και κάτι άλλο: Είναι δυνατόν σε άθλημα που θέλει να λέγεται δημοφιλές, να υπάρχουν άλλοι κανόνες εδώ και άλλοι στην Αμερική; Απαράδεκτα πράγματα.

Πάντως συμφωνώ, όσοι θυμούνται από μπάσκετ στα 90’s, η διαφορά είναι δυστυχώς τεράστια. Έχουν αλλάξει βέβαια αρκετά τα δεδομένα και ο τρόπος παιχνιδιού (κυρίως όταν έγινε η αλλαγή από τα 30" στα 24"), αλλά οι παίκτες που υπήρχαν αρχές του '90 δεν τους βλέπουμε σήμερα.

Σκεφτείτε πως κάποτε ένα Άρης με Γκάλη, Γιαννάκη, Σούμποντιτς δεν μπορούσε να φτάσει καν τελικό στην Ευρώπη. Ή για παράδειγμα, όσο σπουδαίος και να είναι ο Μπατίστ, δεν έφτανε στο 1/5 το μέγα Ρόι Τάρπλεϋ. Anyway.

Ακούγονται κάτι φήμες για το “δάσκαλο” Ντούντα. Αν το τραβάει ακόμα η ψυχή του, μακάρι!

Βασικά, αν θεσπιστεί salary Cup, πώς θα βελτιωθεί η κατάσταση; Για να έχει νόημα το salary Cup θα πρέπει οι ΠΑΟ και ΟΣΦΠ να μειώσουν μπάτζετ, άρα ξεχνάνε τις επιτυχίες στην Ευρωλίγκα και μέσα σε όλα θα χάνουν και πιο εύκολα από ομάδες με μηδέν οπαδούς όπως ο Πανελλήνιος και θα παίζουν σε άδεια γήπεδα γιατί στην Ελλάδα οπαδοί των ΚΑΕ δεν υπάρχουν. Μόνο των ΠΑΕ υπάρχουν οπαδοί και αυτοί είτε θα πηγαίνουν γήπεδο και θα τα σπάνε (βλέπε τώρα) είτε δε θα ασχολιούνται και δε θα υπάρχουν έσοδα για να δούμε ξανά παίκτες όπως οι προαναφερθέντες.

Επίσης, αν θέλουμε κάτι τέτοιο, ένα καλό βήμα θα ήταν και οι εδώ μπασκετμπολίστες να δηλώνουν και τον πραγματικό τους μισθό κι όχι ο μισθός να είναι ο βασικός της Ελλάδας και οι αθλητικοί δικαστές να τους δίνουν πρόστιμο 2-3 μισθών, δηλαδή τα 2,000 που τιμωρήθηκε ο Διαμαντίδης τις προάλλες. Είναι λίγο κοροϊδία ο παίκτης να παίρνει το χρόνο ως μπόνους 1 μύριο και να φορολείται για 600 ευρώ που λέει το συμβόλαιο του πως παίρνει ως μηνιαίο μισθό…

Βασικά αν μπει salary cap θα μπει σε επίπεδο Ευρωλίγκας.Αν λέμε.
Πάντως και αυτό που λέει ο Karvou “ξεχνάτε τις επιτυχίες” είναι εν μέρει σωστό.Ας εκμεταλλευτούν τα ταλέντα που υπάρχουν στην χώρα,και πιστέψτε με είναι πολλά!
Τώρα για τους παίκτες που ανέφερε ο Cozy πιο πάνω είναι λογικό να μην ξαναδούμε τέτοιους με την νοοτροπία που υπάρχει σήμερα στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ.Παίκτες που δεν έχουν τις ικανότητες να βάλουν την μπάλα στο καλάθι,απρόσωποι,χωρίς προσωπικότητα τις περισσότερες φορές.

Ποιο salary cap ρε παιδιά?
Για το ελληνικό πρωτάθλημα λέμε? Για την Ευρώπη?

Salary cap μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε κλειστό πρωτάθλημα. Και δεν είναι καν αυτό το πρόβλημα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Το πρόβλημα είναι ότι του λείπει η δημοφιλία που έχει το ποδόσφιαρο ώστε ν’ αντέξει στην οικονομική κρίση.

Ο Ντ. Φέντερμαν ήρθε στην Αθήνα για να πάρει στη Μακάμπι Σάρας, Χαλπερίν. Μπλατ για αντί-Γκέρσον

http://sport.gr.msn.com/article.aspx?cp-documentid=153683254

Πόσο παικταράς είναι ο Σάρας…
Όταν είχε πρωτοέρθει στον ΠΑΟ και έκανε pick 'n roll με τον Μπατίστ έχανες την μπάλα…
Παρατηρήστε τον όταν είναι στον πάγκο που παίζει συνεχώς με μία μπάλα έτσι ώστε να έχει “επαφή” όταν μπει μέσα!!

διαμαντιδης

Θέλω όμως να σταθώ σε αυτό που έγινε με τον Τεόντοσιτς στο τρίτο ματς στο ΟΑΚΑ. Σαφώς και η αντίδρασή μου δεν ήταν σωστή. Αλλά ήταν αντίδραση σε δράση που προηγήθηκε. Ολοι φυσικά έκραξαν εμένα, γιατί εμένα έδειξε η τηλεόραση κι έτσι έπρεπε να γίνει. Κανείς όμως δεν έψαξε να δει τι έγινε πριν και αν εγώ προκλήθηκα. Είναι εκτός χαρακτήρα αυτό που έγινε και στενοχωριέμαι επειδή το είδαν μικρά παιδιά, που παρακολουθούσαν τον αγώνα. Δεν ήταν σωστό.

#-o

μια χαρα το πας…
τι την πετας την βλακεια?