Basketball ή αλλιώς "μπάσκετ ω ρε"

οπότε παγκόσμιο γιόκ εκτός αν προκύψει wild card.αν δεν πάμε παγκόσμιο τότε το καλοκαίρι του 2014 θα παίξουμε και προκριματικά για το ευρωπαϊκό του 2015.

Ναι ρε σεις, ο Φώτσης σας φταίει σ’ αυτό το ευρωμπάσκετ :lol2:

Κρίμα τέτοιο φιάσκο/κάζο/ξεφτίλα/δεν-ξέρω-πώς-αλλιώς-να-το-πω γι’ αυτή την ομάδα. Ας φέρει κάποιος τον Κατσικάρη μπας και ξαναδούμε άσπρη μέρα.

αυτό ερχόμουν να πώ.οτι μάλλον για επόμενο προπονητή θα διαλέξουν κατσικάρη.

Ότι ο Κατσικάρης δηλαδή έχει δοκιμαστεί σε συνθήκες υψηλής πίεσης και ξέρει να διαχειρίζεται τέτοια τουρνουά…

Ας όψεται ο δικτάτορας του ελληνικού μπάσκετ που έκαψε με πλήρη υπαιτιότητά του τον μόνο προπονητή που έδωσε ταυτότητα σε αυτήν την ομάδα (Γιαννάκης) και έδιωξε κακήν κακώς και αυτόν που μας έφερε το τελευταίο μετάλλιο (Καζλάουσκας, ο οποίο φυσικά και θα είναι στην 8άδα).

ο καζλάουσκας αν θυμάμαι καλά έφυγε και σαν μεγάλος αποτυχημένος.

Δρακος ρε into glory ride στα γηπεδα. Αυτη ειναι η ελλαδα που θελουμε, καντε υπομονη και δωστε μου δεκα λεπτα απτη ζωη σας.

Άμα δε σας αρέσει ο Κατσικάρης, πείτε ποιόν θέλετε.

Θέλετε να ξαναπάρουμε για τρίτη θητεία το Δράκο και να ελπίζουμε η ιστορία να επαναληφθεί σαν θρίαμβος (δεν το χω πετύχει) και όχι σαν τραγωδία ή φάρσα; (συχνότατα και τα δύο)

Θέλετε να ξαναπάρουμε τον Καζλάουσκας και να ελπίζουμε ότι την επόμενη φορά που θα χάσουμε επίτηδες για να μην πέσουμε πάνω στην Ισπανία… δε θα πέσουμε τελικά πάνω στην Ισπανία;

Θέλετε να ξαναπάρουμε το Ζούρο και να ελπίζουμε ότι δε θα πετύχουμε πουθενά καμιά Νιγηρία;

Α, θέλετε καινούριο προπονητή τελικά, ε;
Ωραία, ποιόν θέλετε; Θέλετε πάλι ξένο; Θέλετε να προσπαθήσουμε για κανέναν Μεσίνα;
Έλληνα, μήπως; Μπαρτζώκα ή Πεδουλάκη; Εγώ μέσα είμαι. Α, ξέχασα, δεν έχουν ούτε αυτοί εμπειρίες από εθνικές ομάδες και ευρωμπάσκετ.
Για πείτε όμως.

[SPOILER]Το παραπάνω ποστ γράφτηκε μεταξύ σοβαρού κι αστείου…[/SPOILER]

Μια χαρά είναι ο Κατσικάρης, αλλά για το καλό του καλύτερα να πάει οπουδήποτε αλλού. Αλλιώς θα γίνει ένα ακόμα καμμένο χαρτί του βασιλακόπουλου.

Σχετικα με το σεναριο Πεδουλακη Μπαρτζωκα επιτρεπεται να εισαι προπονητης σε ομαδα της χωρας που εκπροσωπεις? (Ρωταω γιατι δε θυμαμαι ποτε εφυγε ο Γιαννακης ο οποιος ναι, καλυτερα ας μεινει μακρια)

Το οτι ειπε ο ο σπανουλης στη συνεντευξη του 5 φορες οτι πρεπει να γινει ξεκαθαρισμα σημαινει κατι;

μάλλον το έλεγε για το βασιλακόπουλο.

Πάντως, αν το πόιντ σου είναι για προπονητή “ψημένο και έτοιμο για συνθήκες πίεσης”, σου υπενθυμίζω ότι ο Γιαννάκης, που έχει υπάρξει όντως ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία της Εθνικής, στην πρώτη του θητεία το '97 και το '98 (ευρωμπάσκετ Ισπανίας και μουντομπάσκετ Αθήνας) μπορεί να μην πήρε μετάλλιο αλλά τουλάχιστον πήγε και τις δυο φορές τετράδα, δεν αποκλείστηκε από τους 8. Κι αυτός τότε καινούριος και άπειρος ήταν, αλλά δεν τα θαλάσσωσε σαν τον Τρινκέρι.

Γενικά καλές είναι όλες αυτές οι φιλολογικές συζητήσεις, τα ναι μεν αλλά και η ανταλλαγή επιχειρημάτων, αλλά η Εθνική έχει μπροστά της ένα “δια ταύτα”: ψάχνει για καινούριο προπονητή ή συνεχίζει με Τρινκέρι; Στη δεύτερη περίπτωση, θυμίζω ότι η τελευταία φορά που η Ομοσπονδία εμπιστεύτηκε προπονητή που είχε αποτύχει ήταν με τον Πετρόπουλο, σ’ εκείνο το αξέχαστο 0/3 της Ντιζόν το '99. Ε, στο επόμενο ευρωμπάσκετ απέτυχε ξανά και πάλι είχαμε μείνει εκτός οκτάδας. Απλά να το χετε στο μυαλό σας. Δε νομίζω να παίζει περίπτωση Σερ Άλεξ ή Βενγκέρ στην Εθνική ομάδα μπάσκετ.

έντιτ
Private Joker, το 2008, όταν έφυγε ο Γιαννάκης απ’ την Εθνική, ήταν ήδη στον Ολυμπιακό για ένα χρόνο. Άρα όχι, δεν υπάρχει ασυμβίβαστο.

Ο ορισμός της τρέλας είναι το να κάνεις συνέχεια το ίδιο πράγμα και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα

Σύμφωνα με αυτό λοιπόν ο Τρινκέρι είναι για τα σίδερα. Τέλος πρώτης παράτασης και 3,5 λεπτά στην 2η παράταση ο Μπουρούσης (ο καλύτερος της εθνικής μέχρι τότε) στον πάγκο. Δηλαδή ρε μακαρονά να πούμε σε ποιον αγώνα σου βγήκε αυτή η μαλακία με τα ημίψηλα σχήματα και το κάνεις συνέχεια; Καλά ο Φώτσης δεν είχε κανένα ρόλο στο παρκέ, δεν νομίζω να του έδωσε καν οδηγίες όταν τον έβαλε.

Anyway η ομάδα έδειξε πως διάθεση είχε, καθοδήγηση δεν είχε και αποκλείστηκε. Ψάχνουμε προπονητή και μακάρι και νέο αφεντικό στην θέση Βασιλακόπουλου.

Άπειρος?
Το 1997 ο Γιαννάκης κουβαλούσε άλλα 15 χρόνια στις πλάτες του με την εθνική.

Καταλαβαίνω προφανώς τη διαφορά παίκτη/προπονητή αλλά η περίπτωση του Γιαννάκη τότε ήταν ειδική και μη-συγκρίσιμη με οποιαδήποτε άλλη συζητάμε τώρα.

Και ακόμα ήμασταν στα 90ς, το μπάσκετ διέφερε πολύ από το σημερινό

Το πραγματικό δια ταύτα θα είναι να απαιτηθεί η αποχώρηση του μαυσωλείου από την ΕΟΚ.

Αλλά με τους παίκτες και τους γνωστούς δημοσιογράφους να είναι παραχαϊδεμένα πουτανάκια της, αυτό είναι ανέφικτο.

Φύγει, δε φύγει ο Τρινκιέρι τα ίδια σκατά θα είμαστε.

Ναι, θεσμικό ασυμβίβαστο δεν υπήρχε αλλά φρόντισαν να το καλλιεργήσουν στην πράξη ο βασιλακόπουλος και τα πράσινα παπαγαλάκια του.

Διέφερε από την άποψη ότι τότε ο ρόλος του προπονητή ήταν λιγότερο σημαντικός σε σχέση με σήμερα; Ότι μπορούσε ένας προπονητής με την πρώτη να φτάσει σε επιτυχίες βασιζόμενος σ’ ένα καλό σύνολο, χωρίς ο ίδιος να κάνει και πολλά; Πώς ακριβώς το εννοείς αυτό; Γιατί εγώ θυμάμαι ένα πράγμα να μην έχει αλλάξει σε σχέση με τότε: οι πετυχημένες ομάδες είχαν και σπουδαίους προπονητές. Χωρίς καμία εξαίρεση όμως.

Κι εδώ κολλάει το βασικό πόιντ μου, ότι εγώ δε θέλω Τρινκέρι όχι επειδή αποδείχθηκε “άπειρος” ή “ανέτοιμος” έτσι γενικά και αόριστα (κι ας ισχύει έτσι κι αλλιώς, αφού το παραδέχτηκε κι ο ίδιος μ’ εκείνη την ατάκα περί Ευρωλίγκας-ευρωμπάσκετ που μάλλον του ξέφυγε), αλλά επειδή για μένα αποδείχθηκε απλά ΛΙΓΟΣ. Απέτυχε σε όλους τους τομείς, από την κατάρτιση της δωδεκάδας (inb4 post Floydized “μα δεν υπήρχαν και άλλες επιλογές”), μέχρι τη διαχείριση του διαθέσιμου δυναμικού και το κοουτσάρισμα. Το μόνο δύσκολο ματς στο οποίο τα πήγε άριστα ήταν εκείνο με την Ισπανία. Σε όλα τα υπόλοιπα δύσκολα ματς στα οποία η Εθνική θεωρητικά ήταν το “φαβορί” ή τέλος πάντων ήταν από τα παιχνίδια που πρέπει να κερδίσεις για να πας ψηλά σε ευρωμπάσκετ, ο Ιταλός αντιμετώπισε αυτές τις “λίγο-πολύ στα μέτρα μας” ομάδες σαν μεγαθήρια, πελάγωνε, τον έπιανε σκοτοδίνη με αλλοπρόσαλλες επιλογές πεντάδας και στησίματος, ντάξει γενικά μην τα ξαναλέμε. Είναι ακατάλληλος, πρέπει να πάρει πόδι. Τι να κάνουμε τώρα. Ας του δώσουν τιμητική πλακέτα με επιγραφή “ευχαριστούμε για τη νίκη με την Ισπανία” και μετά στο καλό της Παναγίας.

Fine, εγώ δεν έχω αντίρρηση, ας αλλάξει ηγεσία η Ομοσπονδία, όσο κι αν φανεί σε κάποιους “περίεργο” προερχόμενο από έναν “επάρατο βάζελο”.

Παρεπιπτόντως, απ’ ότι κατάλαβα, αν (λέμε τώρα) η Ομοσπονδία βάλει για προπονητή τον Πεδουλάκη, θα αρχίσουν πάλι κραυγές (απλά σε άλλη λογική), σωστά;

Δουλευω και απ οτι εμαθα εχασα ματσαρα

Ναι ήταν λιγότερο σημαντικός στα 90ς ο ρόλος του προπονητή. Τότε μετρούσαν κυρίως οι μεγάλοι παίχτες. Σε γενικές γραμμές αυτό το άλλαξαν ο Μάλκοβιτς και ο Ομπράντοβιτς με διαφορετικό τρόπο ο καθένας, όμως αυτοί καθοδηγούσαν συλλόγους. Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, το μπάσκετ συνέχισε για κάποια χρόνια ακόμα να είναι υπόθεση των σταρ.

Δεν διαφωνώ ότι αποδείχτηκε λίγος, αλλά και οι συνθήκες για να δουλέψει δεν ήταν οι ιδανικές.

Του φόρτωσαν (αν είναι δυνατόν δηλαδή!) για βοηθούς Λημνιάτη και Παπανικολάου, δηλαδή ο άνθρωπος δεν είχε σε κανέναν να ελπίζει για οποιαδήποτε βοήθεια από το τεχνικό τημ.

Επίσης η διαχείριση Κουφού και Καλάθη είναι σεμιναριακή στο πώς να τους διώξουμε για πάντα από την εθνική, ενώ και για τον Βουγιούκα οι φήμες λένε πως κόβεται συνεχώς επειδή για κάποιον λόγο δεν τα έχει καλά με την ομοσπονδία.

Εγώ λοιπόν λέω ότι και τον Μπλατ να είχαμε (η ιδανική επιλογή αν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές) πάλι προβλήματα θα υπήρχαν.

Οι πρώτες κραυγές θα άρχιζαν από τον πρόεδρο της ομάδας που προπονεί ο άρτζι πάντως.

ιταλία-ισπανία 24-12.μετά από την 1η περίοδο.θα γελάνε και οι πέτρες αν κερδίσουν οι ιταλοί και εμείς σα μαλάκες δε κερδίσαμε τους κροάτες…

έντιτ:

από τις δηλώσεις τρινκέρι…

σε ερώτηση για το αν έκανε ελεύθερες επιλογές, απάντησε: «Πόσους ελεύθερους ανθρώπους ξέρετε; Κανέναν. Όμως δεν ήταν αυτό το πρόβλημα».

Εγώ δε διαφωνώ σε κάτι απ’ αυτά που λες ρε συ. Απλά σ’ αυτό το φόρουμ μ’ έχει κουράσει λίγο αυτό που γίνεται σε όλη τη διάρκεια του ευρωμπάσκετ, να ερχόμαστε να συζητάμε εδώ για την Εθνική σαν γαύροι και βάζελοι. Προσπάθησα όσο μπορούσα να μείνω έξω απ’ αυτό το πράγμα και να συζητάω σαν οπαδός της Εθνικής (γιατί οι πρώτες μου μπασκετικές μνήμες απ’ αυτή την ομάδα είναι), αλλά βαρέθηκα πια. Ας είναι. Όποιος θέλει, ας πιστεύει ότι η Εθνική αποτυγχάνει επειδή η Ομοσπονδία είναι “μαγαζί του βάζελου”, επειδή ο αλήτης ο Διαμαντίδης απέχει κτλ. Κι όποιος θέλει απ’ τη “δική μου” μεριά, ας πιστεύει με τη σειρά του ότι η Εθνική αποτυγχάνει επειδή δεν πήρε αρκετούς από τους “δικούς μου” παίκτες. Νισάφι πια.

Δεν υποστήριξε κανείς κάτι τέτοιο.

Εγώ πιστεύω ότι η εθνική αποτυγχάνει επειδή τα τελευταία χρόνια η ομοσπονδία έχει πιάσει απώτατα λέβελς ανικανότητας.

Το ότι είναι και μαγαζί του βάζελου δεν έχει σχέση με αυτό που συζητάμε, το ότι ο Καζλάουσκας έφυγε κακήν κακώς πχ δεν έχει να κάνει με ολυμπιακό η παο.