Basketball ή αλλιώς "μπάσκετ ω ρε"

Πω ρε φίλε, τι έχει γίνει το 2021. Τι να πω, Rip.

Να έρθουν σιγά σιγά τα vibes πλησιάζει ο Σεπτέμβρης :stuck_out_tongue:

8 Likes
2 Likes

Δεν παρακολουθώ πια τα μπασκετικά δρώμενα, αλλά μια μεγάλη καρδούλα για το Final Countdown που όποτε το ακούω, βασικά με το που μπαίνει η εισαγωγή, μου σηκώνεται κατ’ ευθείαν… η τρίχα κάγκελο!

Παρεμπιπτόντως, για το Eurobasket του 1995 που φιλοξενήθηκε ξανά στη χώρα μας επελέγη το Wings of Tomorrow των Stratovarius σαν επίσημος “ύμνος” της Εθνικής μας ομάδας, με πολύ λιγότερη επιτυχία και για το τραγούδι και για την ομάδα, όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις!

stratovarius eurobasket

2 Likes

Τότε δεν ήταν με το FIBA - FIBA FUCK OFF ?

Ναι, και με το Δεν θα πάρεις κύπελλο ποτέ Πασπαλιε Πασπαλιε. Και χλαααατς… πάρε την τσουνα του Πασπαλιε :stuck_out_tongue_winking_eye:

Το οποίο σύνθημα όμως μετά τον τελικό έγινε:

Πήρες ένα κύπελλο σικέ, Πάσπαλιε, Πάσπαλιε :stuck_out_tongue_winking_eye:

Όσο και αν δεν τον χωνεύω… δεν μπορώ να φανταστώ πιο ιδανικό προπονητή για την εθνική. Πιστεύω μαζί με Σφαιρόπουλο και Μπαρτζώκα είναι ότι καλύτερο έχουμε αυτή τη στιγμή.

Ο καθένας έχει εμπειρία διαφορετικού τύπου, αλλά το μεγάλο πλεονέκτημα του Ιτούδη είναι να δουλεύει με περισσότερες βεντέτες στην ομάδα, ενώ οι άλλοι 2 (ίσως γιατί δεν δούλεψαν πάντα με ψηλά μπάτζετ) με περισσότερους “στρατιώτες”

Αν είμαστε με όλους τους καλούς μας μέσα μπορούμε να πετύχουμε πολλά και με καλό μπάσκετ.

• Πρέπει οπωσδήποτε να καλέσουν τον Ντόρσεϊ…

• Γιατί ρε Σάσα;

4 Likes

Ο Ιτούδης μου είναι αντιπαθής, αλλά δεν είναι θέμα αυτό, πιο πολύ πρόβλημα είναι το κάπως ανισοβαρές ρόστερ με τα πολλά 3-4άρια. Θεωρητικά μια στάνταρ 9άδα (αγωνιστικά) είναι Σλου-Καλάθης-Ντόρσεϊ-Παπ1-Παπ2-Μήτογλου-Γιάννης-Κώστας-Παπ3.

Από κει και πέρα άλλος ένας είναι ο Θανάσης αναγκαστικά και ψάχνουμε άλλον έναν γκαρντ σίγουρα (μάλλον Λάρι) και βλέπουμε για τον 12ο.

ΥΓ. Το '95 δεν αποτύχαμε καθόλου, από τη Γιουγκοσλαβία των Σάλε, Ντίβατς, Ντανίλοβιτς, Μποντίρογκα, Σάβιτς κτλ χάσαμε. Η διαιτησία στον ημιτελικό δεν έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο, στον τελικό ψιλοσπρώξανε Γιουγκοσλάβους αλλά το ότι έγινε σφαγή είναι αναληθές απλά έχει αποκτήσει διαστάσεις μύθου.

Το “δε θα πάρεις κύπελλο ποτέ Πάσπαλιε” ήταν σύνθημα των γαύρων από τη Σαραγόσα που δανείστηκε το ελληνικό κοινό, ενώ στον τελικό τα χλατς βασικά ήταν τα 9 τρίποντα και οι 41 πόντοι του Τζόρτζεβιτς.

2 Likes

Ε και τη γελοία αποβολή του Σαμπόνις θυμόμαστε από τον ανεκδιήγητο Αμερικανό διαιτητή, τον Τόλιβερ. Και το κάρφωμα του Ντανίλοβιτς :stuck_out_tongue:

1 Like

Το 95 χάσαμε γιατί ο Παταβούκας μαλακιστηκε στο τέλος αντί να κάνει επίθεση γρήγορα.
Το ματς το θυμάμαι ακόμα, κορυφαίος Ντίνος Αγγελίδης σε εκείνο το ματς

1 Like

Αυτό που λες ήταν στον όμιλο.

Μωρέ ούτε εγώ τον πάω αλλά είναι η καλύτερη δυνατή κίνηση. Ψημένος σε μια υπερομάδα που οτιδήποτε πλην τίτλου στην Ευρώπη είναι αποτυχία. Επίσης οι τελευταίοι προπονητές πλην Πιτίνο ήταν στην καλύτερη λίγοι (Σκουρτόπουλος, Μίσας ακόμα και Κατσικάρης).

Αν κατεβούμε και πλήρεις θα είμαστε στα 3 φαβορί με Ντόρσευ και Κώστα Αντ να δίνουν πράγματα που λείπουν (Σουτ, αθλητικότητα) + έναν από τους κορυφαίους παίχτες του πλανήτη + Μπαρουτοκαπνισμένους Ευρωλιγκάτους + 1-2 λαυράκια απ τα παράθυρα (Μωραίτης, Καλαιτζάκης πχ)

Οι μεγάλοι πονοκέφαλοι σε πρώτη φάση θα είναι 3:
1)Πως θα εκμεταλλευτούμε πλήρως το ταλέντο του Γιάννη
2)Κόβεις κάποιον στο 3-4 και ναι ποιόν; Ο Παπανικολάου των τελευταίων ματς και ο Μήτοογλου νομίζω είναι εκτός κουβέντας και από εκεί και πέρα τι; Παίρνεις και Παπαπέτρου και Θανάση και κόβεις τον Πρίντεζη ή παίρνεις τον Πρίντεζη τιμής ένεκεν και κόβεις έναν εκ των Παπ Θανάση γιατί 3 3αρια είναι υπερβολή;
3)Θα προλάβει ο Ιτούδης όσο έμπειρος κόουτς και αν είναι να στρώσει την ομάδα και να κάνει ένα καλοδουλεμένο σύνολο σε 15-20 μέρες προετοιμασίας και 3-4 φιλικά + παράθυρα;

Νομίζω πως μετά το 2009 και το τελευταίο μετάλλιο οι προυποθέσεις είναι οι καλύτερες ακόμα και από το 15 που είχαμε απίστευτο ροστερ στό χέρι μας είναι αρκεί να μην έχουμε ψηλά τον αμανέ και εσωτερικά προβλήματα

1 Like

Το θέμα είναι ποιο είναι το πλάνο (νομίζω δεν έχει ανακοινωθεί διάρκεια συμβολαίου) και τι μπάσκετ θέλουμε να παίξουμε. Η ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη είναι σταθερά στις ομάδες με τα υψηλότερα 3PA ratios (εκτελεσμένα τρίποντα προς συνολικά εκτελεσμένα σουτ) και συνήθως και από τις πιο εύστοχες.

Εμείς έχουμε ρόστερ που να μπορεί να υπηρετήσει τέτοιο μπάσκετ; Ναι και όχι θα έλεγα, βασικά έχουμε πολλούς παίκτες που σουτάρουν μεν, με αστάθεια δε. Σίγουρα πάντως είναι από τους πιο διαβασμένους εκεί έξω, οπότε μάλλον αποκλείεται να δούμε αυτή την αηδία του Σκουρτόπουλου το '19.

Στα φαβορί δε θα μας έβαζα με την καμία, έχουμε πάρα πολλά χρόνια που τρώμε φάπες και υπάρχουν προς το παρόν διάφορες ομάδες που ξεκινάνε μπροστά από εμάς.

Σερβία και Γαλλία θα έβαζα πιο πάνω αν κατέβουν πλήρεις. Και στο 2ο κύμα Ισπανία, Σλοβενία και εμάς. Αλλά ακόμα και έτσι δεν νομίζω ότι έχουμε να ζηλέψουμε και πολλά.

Τα 3π είναι ένα θέμα σίγουρα όπως και η ταυτότητα της ομάδας επίσης . Θα τα δούμε στην πορεία

https://www.onsports.gr/basket/euroleague/story/772686/ntope-o-mitogloy

O Giannis έχει ακούσει καμία παναγία στο NBA; :rofl:

Καλό μήνα είπαμε;

1 Like

Και η FIBA ανέβασε ότι καταργεί αντιαθλητικα και τεχνικές ποινές και τα αλλάζει με κίτρινες και κόκκινες κάρτες…

Γαμημενη πρωταπριλιά :stuck_out_tongue:

1 Like