Το θέμα είναι ότι η μεγαλύτερη μερίδα του “υπέροχου κόσμου” δεν αγαπάει ούτε το άθλημα, ούτε την ομάδα, αγαπάει πρωτίστως τις νίκες, σε μια επιδεικτική περιφρόνηση κάθε φιλαθλης έννοιας. Μιλάμε βέβαια για τους πολύ ενεργούς οπαδούς, αυτούς που ακολουθούν παντού και πάντα, κάνουν την μεγαλύτερη φασαρία κλπ.
Και έχουν “εκπαιδευτεί” προς αυτή την κατεύθυνση - δεν έχει νόημα τώρα να δούμε ποιος πρωτοστάτησε και τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί αυτό
Κανενας απο εμας που ειμαστε οπαδοι, εστω πιο υγιεις απο τους φανατικοτερους η τους χουλιγκανς, δεν αγαπαει περισσοτερο το αθλημα απο την ομαδα του, ας μην κοροιδευομαστε. Ποιος εφαγε 40 ποντους απο τον αιωνιο αντιπαλο και αντι να στενοχωρηθει χαρηκε που ειδε μπασκεταρα ξερω γω? Γι’αυτο και ο ορος “φιλαθλος” δεν ισχυει για το 90% του κοσμου εκει εξω.
Τωρα αν δεν πολυυποστηριζεις καμια ομαδα (σπανιο σε μπαλα-μπασκετ, πιο συχνο σε αλλα αθληματα, πχ ποδηλασια εχω συμπαθειες αλλα μπορω πολυ περισσοτερο να χαρω μια μαχη και να εκτιμησω αποστασιοποιημενα το θεαμα) μπορει να το κανεις, αλλα σχεδον ολοι μας εχουμε την ομαδα “μας” που την ακολουθαμε απο παιδια, χαιρομαστε οταν κερδιζει, στενοχωριομαστε οταν χανει.
Το θεωρώ λάθος να συγχέεται ο οπαδός με τον χουλιγκάνο που πάει γήπεδο για να τα κάνει πουτάνα (πόσο μάλλον με τον τσάτσο του προέδρου που το παίζει και ότι “αγαπάει την ομάδα”). Μη φοβάστε να δηλώσετε οπαδοί, δεν σας εξισώνει αυτό με τις δύο προαναφερθείσες κατηγορίες. Μπορεί κάποιοι να κουνάνε το κεφάλι τους με απογοήτευση για τη στάση σας να βρίζετε τον αντίπαλο ή να χαίρεστε όταν χάνει στην Ευρώπη ξέρω γω (“μαααα πρέπει να υποστηρίζουμε πάντα τις ελληνικές ομάδεεεες”), αλλά τουλάχιστον εσείς όταν χάσατε απλά μουρμουρίσατε (ή και ξεφωνήσατε, έστω) δυο-τρία μπινελίκια, ήπιατε κι ένα ξίδι να πάνε κάτω τα φαρμάκια, άντε σας λέω εγώ το πολύ πολύ να ανταλλάξατε και κάνα γαμωσταυρίδι / παράλογο καβγά με τον κολλητό ή το έτερον ήμισυ …και αυτό ήταν όλο. Μετά συνεχίσατε τη ζωή σας.
Οι χουλιγκανοι θα μπορουσαν να υποστηριζουν οποιαδηποτε ομαδα. Απο τυχη φτανουν να “υποστηριζουν” τη συγκεκριμενη που υποστηριζουν. Οποιαδηποτε και να υποστηριζαν, το ιδιο μαλακες θα ηταν.
Όλοι κατά τύχη υποστηρίζουν την ομάδα που υποστηρίζουν. Φίλαθλοι, χουλιγκάνοι, οπαδοί, όλος ο κόσμος.
Ομάδα διαλέγουμε μέχρι τις 3-4 πρώτες τάξεις του δημοτικού. Κανείς δεν είναι χουλιγκάνος στα 8.
Σε άλλα νέα μπασκετικά, ο Αντετοκούνμπο είναι αμφίβολος για το Παγκόσμιο, θα είναι σίγουρα εκεί όμως ο Μήτογλου. Είτε με Γιάννη, είτε χωρίς, οφείλουμε να ρίξουμε ένα πούτσο σε Ιορδανία και Νέα Ζηλανδία και να προκριθούμε στην επόμενη φάση.
Ο Μήτογλου από πού κι ως που να παίξει παγκόσμιο?
Είναι εκτός αγώνων εδώ και πόσο καιρό, αλλά σε ιδανικη φορμα για να πάει παγκόσμιο?
Αυτό μόνο σαν βύσμα γα να βρει ομαδα το βλεπω.
Δεν έχω δει πολύ το θέμα, αλλά από τη στιγμή που έχεις δικαίωμα να έχεις μόνο έναν νατουραλιζέ παίχτη στην εθνική, ο Ιττούδης διάλεξε Γουόκαπ αντί για Ντόρσει.
Δεν το βρίσκω παράλογο, εκτός αν παίζει κάτι άλλο που δεν το ξέρω.
Οπως και να εχει εγω δεν καταλαβαινω γιατι αν ο Ιτουδης δεν παρει τον Ντορσει στην Εθνικη σημαινει οτι εχει κατι με τον Παναθηναικο. Βασικα δεν καταλαβαινω αν ο πρεζακιας ειναι τοσο θολωμενος απο την κοκα που απλα λεει ασυναρτησιες η ολο αυτο ειναι ενορχηστρωμενο σχεδιο ωστε ολο το ΟΑΚΑ να βριζει τον προδοτη Ιτουδη και να μεγαλωνει το πουλακι του.
Σε ανύποπτο χρόνο πάντως, ο Γιαννακόπουλος πετούσε μπηχτές για τον Γουόκαπ και την ελληνοποίηση του κατά τους τελικούς. Δεν το αποκλείω ο Σλούκας να είχε πρόβλημα με τον χρόνο που του παίρνει ο Γουόκαπ, να κατάλαβε πως και στην Εθνική θα έχει λιγότερο χρόνο από τον Ιτούδη και για αυτό ο Γιαννακόπουλος να άρχισε την επίθεση στην Εθνική ώστε να υπογράψει τον Σλούκα. Ίσως και οι τόσες διαφορετικές ιστορίες με τον Ντόρσευ τώρα, να είναι υποκινούμενες.
Κάποιος εδώ μέσα είχε γράψει για σχέσεις Σλούκα-Μπαρτζώκα μετά τους προημιτελικούς της Euroleague. Δε θυμάμαι ποιος, αλλά θυμάμαι πως ήταν σχεδόν μόνος του και δεν τον είχαμε πιστέψει. Είχε δίκιο, είχαμε λάθος
Οι κακές σχέσεις Σλούκα-Μπαρζώκα ήταν γνωστές εδώ και καιρό (ίσως πριν τους προημιτελικούς). Κορυφώθηκαν μετά το τρίποτντο του Σλούκα στο μπρεικ με τη Φενέρ, το οποίο πανηγύρισε προκλητικά εναντίον του Μπαρτζώκα. Με λίγα λόγια αντί να χαρεί για την ομάδα, ξέσπασε προς τον Μπαρτζώκα. Γενικά είχε προβληματική συμπεριφορά όλη τη χρονιά, δυσανασχετούσε ακόμα και με άστοχες προσπάθειες των συμπαικτών του.
Για την ιστορία ο Κάναν τελείωσε τη σεζόν με 38% στα τρίποντα και ο Κωστάκης με 32%.
Ο Σλούκας είχε θέμα που δεν ήταν το πρώτο βιολί γενικά στην εθνική όχι με Γουοκαπ. Το κουτσομπολιό λέει ότι ούτε με Ιτουδη τα πάει καλά.
Δεν πιστεύω σχεδόν τίποτα απ’ αυτά που λέει ο Γιαννακόπουλος αλλά ο Ιτουδης μου φαινόταν κομπλεξαρα χρόνια τώρα. Σπουδαίος προπονητής αλλά λίγος σαν άνθρωπος.