Υπάρχει ένα σημαντικότατο συμπέρασμα και για τους δύο νομίζω στο σημερινό παιχνίδι. Κι αυτό είναι το να δουν και οι δύο προποντητές πως βγαίνει πλέον το Μιλουτίνοφ/Τζόουνς-Λεσόρ και στις δύο πλευρές του παρκέ μετά την επιστροφή του τελευταίου.
Έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι θα συναντηθούν τουλάχιστον στους τελικούς, αν όχι και στην Ευρωλίγκα, πιστεύω και οι δύο προπονητές θα δοκιμάσουν πράγματα πάνω σε αυτό. Κατά τα άλλα οι ομάδες είναι εντελώς γνωστές η μία στην άλλη και σίγουρα αν έχουν άσους στο μανίκι τους δε θα τους πάιξουν σε αυτό το παιχνίδι.
Καλό του ταξίδι, σαν παικτη προφανώς δεν τον έχω δει λάιβ (κάτι ελάχιστα χαιλάιτς μόνο), παρότι το βιογραφικό του και η τεράστια προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ (πρέπει να) είναι γνωστά σε όλους όσους ασχολούμαστε με το άθλημα.
Προσωπικά τον έχω ζήσει πάρα πολύ ως προπονητή του Πανελληνίου στα mid-90s (όντας μέλος των ακαδημιών στα 10-12 μου περίπου) καθότι ήμουν στο κλειστό σχεδόν σε κάθε εντός έδρας αγώνα αλλά και πολύ συχνά στις προπονήσεις.
Στην Α2 τότε, προ Κυριακού εποχές, διεκδίκησε μέχρι ένα σημείο την άνοδο στην Α1 (σεζόν 93/94, την επόμενη η ομάδα πήγε χάλια και υποβιβάστηκε -δε θυμάμαι και αν ο Γκούμας έφυγε κάποια στιγμή), τη δεύτερη θέση δηλαδή καθώς η πρώτη ήταν κλειδωμένη από τους Αμπελόκηπους του Τζανή, του Φλώρου και του Παναγιωταράκου (στους οποίους την επόμενη σεζόν προστέθηκαν και οι Λόρενς Φάντερμπερκ και Ασράφ Αμάγια) οι οποίοι λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος πέρασαν εμφατικά απ’ το κλειστό της Κυψέλης και ουσιαστικά εξάλειψαν τις όποιες τελευταίες ελπίδες.
Στον Πανελλήνιο της εποχής ο Γκούμας “κοντραριζόταν” με τον (εξίσου ή και περισσότερο) θρύλο του συλλόγου Μίμη Στεφανίδη (πατέρα της Τατιάνας) αλλά και τον Γιώργο τον Μπαρλά (μέλος της καλής late 70s εποχής του Ολυμπιακού) για τους χρόνους συμμετοχής των γιων τους στην ομάδα. Ο Παναγιώτης ο Μπαρλάς, σκάρτα 17 τότε, ήταν αργότερα μέλος -και βασικός PG αν δεν κάνω λάθος- της υπερομάδας εφήβων του '95. Άλλοι που θυμάμαι, ο παντελώς άτεχνος σέντερ Βασίλης Κούρος (στις προπονήσεις πολλές φορές δεν συμμετείχε στις ομαδικές ασκήσεις και έκανε ασκήσεις στο να σκάει τη μπάλα με κάποιον ασίσταντ κόουτς) και ο άλλος Βασίλης, ο Ντάκουρης, που κατέληξε επί χρόνια πολέμιος της ΕΟΚ του Βασιλακόπουλου (με σάιτ/μπλογκ που περιείχε τεκμηριωμένα τις αμέτρητες παρασπονδίες) και -δυστυχώς- εν τέλει κατέληξε να συμμετάσχει στην κίνηση Λιόλιου.
Τεσπά, RIP “Αυτοκράτορα” και θενκς φορ δε μέμοριζ…
Κατεβαίνουμε με 9 παίκτες, συν τον Κουζέλογλου. Με ματς-φωτιά σε 3 μέρες.
Ποιον θα επιβαρύνεις με εξτρά λεπτά; Τον Λεσόρ που ακόμα δεν πρέπει; Τον Σλούκα; Τον Ναν ή τον Οσμαν; Δύσκολη εξίσωση σήμερα όπως βγήκε το ματς με τις απουσίες. Σε θεωρητικό επίπεδο δεν βγαίνει. Δεν έχεις να δοκιμάσεις κάτι.
Τα έλεγα σε κάτι φίλους χθες. Ταμάμ ματς να βάλεις μέσα 30 λεπτά τον Σορτς, τον Τολιοπουλο, τον Καλαϊτζάκη και τον Ντίνο. Κρίμα που ο Σαμαντούροφ είναι τραυματίας αλλιώς θα είχες μια πεντάδα κανονική.
Βασιζόμενος στις αμυντικές ικανότητες αυτής της πεντάδας βέβαια, έγραψα στο αρχικό μου ποστ ότι βλέπω πολλά με λίγα.
Το να δοκιμάσεις δεν απαιτεί πολλά λεπτά. Δε θα πάρει είκοσι λεπτά ο Λεσορ; Ποιος να τα πάρει ο Φαριντ ή ο Μητογλου; Εγώ πιστεύω ότι όλο το ενδιαφέρον του παιχνιδιού είναι εκεί. Πώς θα τα πάει ο νέος Λεσορ (και πως θα τον υποστηρίξει η ομάδα) απέναντι στους αντιπάλους σέντερ.
Και αντίστροφα ο Μπαρτζώκας θα θέλει να τσεκαρει πως μπορεί αυτός να ελέγξει τη ρακέτα, τι προβλήματα μπορεί να του βάλει ο Λεσορ, πως υπηρετεί διαφορετικά το αμυντικό σύστημα και πως μπορεί να επιμείνει στον δικό του τρόπο επίθεσης
Κατά τα άλλα οι δύο ομάδες γνωρίζονται πάρα πολύ καλά, δεν υπάρχει τίποτα αλλο. Παιχνίδι που κανείς δε θα βγάλει ένταση λογικά, αλλά κάποια πράγματα ισως τα δούμε.