Bent Knee

Ben Levin + Courtney Swain
Ben + Courtney
Bentney
Bent Knee

Συνειδητοποίησα ότι ξεπέρασα τα 1000 scrobbles οπότε είπα να ανοίξω ένα θρεντ για αυτήν την μπαντάρα. Λογικά θα πάει άπατο αλλά ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι λίγοι που έχουν ακούσει και προτρέπω τους υπόλοιπους να κάνετε τη χάρη στον εαυτό σας και να πατήσετε στα video από κάτω. Είναι με timestamps.

Τους έμαθα πέρυσι με το καταπληκτικό You Know What They Mean (τοπ 3 της χρονιάς) και είχα την εντύπωση ότι είναι το μεγάλο τους βήμα μπροστά και καλύτερο τους άλμπουμ. Μέγα λάθος. Βήμα μπροστά ίσως είναι ως πιο κιθαριστικό αλλά έχουν άλλα τρία άλμπουμ που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απολύτως.

  • Bent Knee (2011)
  • Shiny Eyed Babies (2014)
  • Say So (2016)
  • Land Animal (2017)
  • You Know What They Mean (2019)

Να εξηγήσεις τι μουσική παίζουν είναι λίγο δύσκολο όποτε θα κουοτάρω τον Αντώνη Καλαμούτσο στο rocking.gr review

Ακατάτακτο, ασυγκράτητο, ολόφρεσκο whatever rock που ξεχωρίζει όπως η μύγα μες στο γάλα

Αν θέλετε οπωσδήποτε ταμπέλες, σκεφτείτε κάτι σε avant garde, art rock, experimental, progressive rock με ποπ στοιχεία.

Πλήκτρα, κιθάρα, μπάσο, ντραμς, βιολί, synths, όλα καταπληκτικά, συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον αλλά το highlight είναι αναμφίβολα το πώς κοντρολάρει τη φωνή της η Courtney. Κάθε μέρα λιώνω με νέο τραγούδι και μπαίνω στο youtube να δω όλες τις live versions.

Sunshine (διασκευή)

Way Too Long

The Things You Love

Black Tar Water

Η λίστα είναι ατελείωτη Battle Creek, Councelor, Holy Ghost, Land Animal, Bone Rage, Egg Replacer, Lovemenot, Give us the Gold, Belly Side Up, Commercial, Hands Up, Good Girl, Untitled

3 Likes

Cheers για το topic και thanks για το κουοταρισμα!

Πραγματικά εξαιρετική μπάντα. Άνοιξα πέρσι θρεντ για το You Know What They Mean Και είχε ασχοληθεί νομίζω μόνο ο @QuintomScenario και ο @Kostas_L. Είναι σχετικά κατανοητό: δεν μοιάζουν να απευθυνονται καθόλου σε ακροατές που ασχολούνται με την έννοια του genre, και δυστυχώς στην Ελλάδα πολύς κόσμος ακούει μουσική ακόμα έτσι. Ίσως τους στοιχίζει που είναι αρκετά σοφτ για μεταλλαδες αλλά κι αρκετά ψαγμένοι για να πιάσουν τους indie fans.

Αδιαφορούμε πλήρως για όλα αυτά! Τους παρακολουθούμε να βγάζουν τη μία δισκαρα μετά την άλλη και να παραμένουν καλλιτεχνικά συνεπεστατοι!

Συνυπογραφω όσα ανέφερες @JTN. Για μένα είναι από τις top μπάντες της εποχής μας και πήραν θέση στην περσινή μου λίστα με άνεση.

2 Likes

Το YKWTM είχε περισσότερο buzz και θυμάμαι ότι συζητήθηκε λίγο πολύ. Το θρεντ το άνοιξα περισσότερο γιατί είμαι εντυπωσιασμένος από το πόσες μεγάλες στιγμές υπάρχουν στα Shiny Eyed Babies, Say So και Land Animal

Έχει και σόλο δισκογραφία η Courtney αλλά είναι πιο safe πλην κάποιων εξαιρέσεων (I’d Kill) https://courtneyswain.bandcamp.com/album/between-blood-and-ocean

Τους εχω δει support σε Leprous και ηταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ. Μπανταρα με πολυ συναισθημα, αποψη και φωναρα. Ειδα αυτους, ειδα Leprous και εφυγα μετα απο 2 τραγουδια HAKEN και δε νιωθω καν ασχημα. Θα ενιωθα ασχημα ομως αν εχανα τους Bent Knee, μετα απο αυτο που ειδα.

Πρεπει να κατσω να ασχοληθω με δισκογραφια.

ΥΓ. Ακουω το τελευταιο λινκ που εβαλες και απλα ανατριχιαζω ολοκληρος, τι εκτελεσαρες ειναι αυτες.

1 Like

Άκουσα το Way Too Long και μετά μου πέταξε το yt τα Bone Rage και Catch Light. Θα τους ακούσω αύριο καλύτερα.

Αλλά ρε πούστη Bellamy αυτά τα τραγούδια θα ήθελες πάρα πολύ να τα είχες γράψει. 10/10

1 Like

2 Likes

Τρελές μουσικαρες-τρελα μούτρα

4 Likes

Μου την δίνει το γεγονός ότι πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον έναν χρόνο για να ακούσουμε νέο δίσκο…

Επίσης, ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ LIVE.

1 Like

μου τη δίνει το γεγονός ότι δεν έχουν; δεν ανεβάζουν; κι άλλα βίντεο Live at Big Nice Studio

ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ EGG REPLACER

2 Likes
1 Like

δεν ξερω γιατι εκπλησσομαι καθε φορα αλλα εκτος απο Bent Knee και την Courtney και ο Ben Levin γραφει πολυ ωραια τραγουδια. Πιστευω πολυ και στην Jessica αλλα τα παιρνω αργα

ακουσα το People σημερα και ειναι υπεροχα γλυκο

Επιστροφή στο topic των λίγων…

Η μπανταρα ανακοίνωσε άλμπουμ. Κυκλοφορεί 5 Νοέμβρη και ο τίτλος είναι “Frosting”.

Υπάρχει και πρώτο δείγμα που δεν άκουσα ακόμα, λογικά θα το ποσταρουμε σύντομα.

Αναρωτιέμαι αν θα χτυπήσει τα επίπεδα του προηγούμενου έπους.

4 Likes

Σκεφτομαι αν θα παω να τους δω Δεκεμβριο.

Την πρωτη φορα που τους ειδα ηταν support σε Leprous και ηταν απο τα καλυτερα support που εχω δει γενικα, εκλεψαν την παρασταση (οχι απο τους Leprous φυσικα, αλλα γενικα).

Μπανταρα.

2 Likes

Τυχερέ. Ούτε τους έχω δει, ούτε πρόκειται εδώ που ζω. Καλή η Ιρλανδία για μεγάλα gigs (καλύτερη από την Ελλάδα) αλλά για πιο μικρά ονόματα σκέτο δράμα…

Ας βγάλουν δισκαρα πάλι κι ας τους βλέπω από βίντεο.

Πήγαινε ρε, τι το σκέφτεσαι;

1 Like

Τα πλανα απο συναυλιες σε κλειστους χωρους που εχω δει γενικα, μου προκαλουν ενα συναισθημα κλειστοφοβιας και οριακα πανικου (not really, αλλα καταλαβαινεις) οσον αφορα το κοβηντακι, αφου παρα το οτι ειμαι εμβολιασμενος και ολοι εκει μεσα θα πρεπει να ειναι εμβολιασμενοι, και παλι υπαρχει μια μικρη πιθανοτητα να κολλησεις κατι απο καποιον, και δεν ψηνομαι ιδιαιτερα. Θα δουμε.

Δεν έχεις κι άδικο, κι εγώ για μετά τα Χριστούγεννα βλέπω να πηγαινω σε live. Για τους ιδιους λόγους.

Φρέσκο 3 ωρών :smiley:

4 Likes

Πολύ pop αλλά μου αρέσει!

Τι φωνάρα αυτή είναι ρε φίλε…

1 Like

Πολυ pop, και για αυτο μου αρεσει ακομα περισσοτερο!

2 Likes

Λοιπον ψηθηκα.

Αν και ειναι 12 Νοεμβριου η συναυλια, θα παιξουν εδω περα:

Κοινως, σε μια ταρατσα ενος υπερ-χιψτεραδικου συναυλιακου χωρου, στην καρδια του υπερ-χιψτεραδικου Brooklyn, πιθανοτατα οχι και με παρα πολυ κοσμο.

ΥΓ. Ακυρο, θα ειμαι στην Φλοριντα αφου στις 12 Νοεμβριου θα δω Metallica :sweat_smile: :expressionless: :smiley: :disappointed_relieved: