Best Batman movie

Με αφορμή το ξέθαμα του poll του Dark Knight και λόγω του ότι θέλω να ξαναζήσω επικές συζητήσεις για τον νυχτερίδα θέτω το εξής ερώτημα: Ποια κατά την γνώμη σας ειναι η καλύτερη από τις 6 ταινίες με πρωταγωνιστή τον Μπάτμαν είναι η καλύτερη;

Βatman (1989) του Τιμ Μπάρτον

Η πρώτη ταινία που προσεγγίζει στην μεγάλη οθόνη τον μυθο του Μπάτμαν. Ο Τιμ Μπάρτον πιάνει τον αγαπημένο του ήρωα και εναποθέτει έναν πραγματικό φόρο τιμής. Η ερμηνεία του Μάικλ Κίτον είναι “σκοτεινή”, ο Τζακ Νίκολσον κλέβει την παράσταση σαν Τζόκερ και η ατμόσφαιρα είναι τόσο “ενήλικη” όσο πρέπει.

Batman Returns (1992) του Τιμ Μπάρτον

Μόνο μία λέξη μπορεί να περιγράψει αυτή την ταινία: ΕΠΟΣ! Ο Τιμ Μπάρτον μεγαλουργεί φτιάχνοντας την πιο γότθικη Γκόθαμ Σίτι που θα μπορούσε να φτιάξει, ο Μάικλ Κίτον είναι το ίδιο ψυχάκι σαν Μπάτμαν, ο Ντάνι Ντε Βίτο τρομάζει ακόμα τα παιδικά μας όνειρα σαν Πιγκουίνος και η Μισέλ Φάιφερ χαρίζει ονειρώξεις σαν Κατγούμαν. Παράλληλα το love story ανάμεσα σε Μπάτμαν και Κατγούμαν είναι από τα καλύτερα στην ιστορία του σινεμά.

Batman Forever (1995) του Τζόελ Σουμάχερ

Και ξαφνικά, εκεί που ο μύθος έχει αγγίξει ταβάνι, οι παραγωγοί θεωρούν πως ο Μπάτμαν πρέπει να γίνει πιο εμπορικός και αλλάζουν το στιλ της ταινίας. Ο Τιμ Μπάρτον δίνει την θέση του στον Τζόελ Σουμάχερ, ο Μάικλ Κίτον στον Βαλ Κίλμερ, η στολή γίνεται πιο εντυπωσιακή και η σκοτεινιά δίνει την θέση της στην blockbuster αισθητική, οι “κακοί” από την άλλη (Τόμι Λι Τζόουνς σαν Διπρόσωπος και Τζιμ Κάρεϊ σαν Γρίφος) μοιάζουν καρικατούρες και πλέον τίποτα δεν είναι το ίδιο.

Βatman and Robin (1997) του Τζόελ Σουμάχερ

Ο Ρόμπιν (Κρις Ο’ Ντόνελ) έχει κάνει την εμφάνισή του από την προηγούμενη ταινία, εδώ είναι ο σύντροφος του Μπάτμαν και δυστηχώς έχουμε την χειρότερη ταινία Μπάτμαν, τον οποίο υποδύεται πλέον ο Τζορτζ Κλούνεϊ. Ο Σβαρτσενέγκερ σαν Mr Freeze δεν θα μπορούσε να είναι πιο αδιάφορος, η Ούμα Θέρμαν σαν Poison Ivy το ίδιο και σε όλη την ταινία αναρωτιέσαι αν βλέπεις πραγματικά μια γνήσια Batman ταινία ή μια παρωδία της. Αίσχος!

Βatman Begins (2005) του Κρίστοφερ Νόλαν

Οκτώ χρόνια μετά την αποτυχία του Batman and Robin και ενώ στο μεσοδιάστημα εμείς οι φανμπόιδες μαθαίνουμε με απογοήτευση πως τα γυρίσματα του φιλόδοξου πρότζεκτ του Αρονόφσκι και του Φρανκ Μίλερ για την αναβίωση του Μπάτμαν δεν ολοκληρώνονται ποτέ, έρχεται ο Κρίστοφερ Νόλαν να μας δώσει μια γερή δόση γνήσιου Μπάτμαν. Η εμβάθυνση στην “δημιουργία” του μασκοφόρου ιππότη είναι χαρακτηριστική, ο Κρίστιαν Μπέιλ βρίσκεται πίσω από την μάσκα και ο μύθος αναβιώνει για τα καλά με το πρώτο επεισόδειο μίας “νέας σειράς”.

The Dark Knight (2008 ) του Κρίστοφερ Νόλαν

Αντιγράφω το δικό μου ποστ από το σχετικό θέμα: Η καλύτερη ταινία με πρωταγωνιστή υπερήρωα; Κάντε μου την χάρη. Αυτό που είδαμε δεν ήταν τέτοια ταινία. Ήταν ένα σκοτεινό, σκατόψυχο, αντιηρωικό, γεμάτο απαισιόδοξα μυνήματα έργο.Επιτέλους ο Μπάτμαν στην σωστή του διάσταση. Διφορούμενο φινάλε, όχι ακριβώς χάπι εντ, μάλλον ο Τζόκερ είναι ο νικητής. Btw απολαυστικός ο κακός. Πρόσφατα διάβασα κάπου πως ο Τζόκερ έτσι όπως παρουσιάζεται στην ταινία μοιάζει με μακρινό ξάδερφο του V από το “V for vendeta” και όντως έτσι είναι. Όπως ο V προκαλεί το απόλυτο χάος στην πόλη του το ίδιο ακριβώς κάνει και ο Τζόκερ όχι όμως για να ξυπνήσει τον κόσμο αλλά για να αποδείξει πως όλοι μέσα μας κρύβουμε ένα τέρας. Και εν μέρη το καταφέρνει. Τέλειο το γεγονός ότι δεν αποκαλύπτεται το τραγικό παρελθόν του και απλά μένει μυστήριο το πως δημιουργήθηκε αυτό το τέρας. Δεν μαθαίνουμε τίποτα πέρα από κάποιες μικρολεπτομέρειες. Απλά ένας ουρανοκατέβατος κακός με ψυχολογικά προβλήματα, μπόλικη ιδεολογία αλλά με κακές προθέσεις και χωρίς κανένα στοιχείο για το ποιός πραγματικά είναι έρχεται και μετατρέπει την πόλη σε μια πραγματική κόλαση. Συνεχόμενες ανατροπές, γνήσια αστυνομική αγωνία στα πρότυπα του Heat και των Αδιάφθορων και επίσης για να μην τον αδικούμε και τον ξεχνάμε κάτω από την σκιά του Τζόκερ, πολύ καλός και ο ρόλος του Χάρβει Ντεντ-Διπρόσωπου. Ίσως η τραγικότερη φιγούρα της ταινίας, άψογα αποδομένη από τον Άαρον Έκχαρτ, ένας χαρακτήρας που σε κάνει να καταλάβεις πόσο λίγο απέχούν το καλό και το κακό, πόσο σχετική, πόσο μικρή μπορεί να είναι η διαφορά τους.

Ωραίο θρεντ και εντυπωσιακό πρώτο ποστ, μπράβο!

Βέβαια όλοι ξέρουμε πως οι ψήφοι θα μοιραστούν ανάμεσα στα 2 πρώτα Μπάτμαν και στο τελευταίο, δε μπορώ να διανοηθώ γιατί κάποιος να προτιμήσει ένα απο τα υπόλοιπα.

Όντας παραμυθόπληκτος και γκοθόπληκτος, αλλά και επειδή οι ταινίες αυτές είναι συνδεδεμένες με πολύ ωραίες αναμνήσεις για μένα, η προτιμηση μου τείνει στα 2 πρώτα. Είμαι και Tim Burton fan, τι άλλο θέλετε. Τα δύο πρώτα Μπάτμαν παραμένουν οι αγαπημένες μου ταινίες με υπερήρωες που έχουν γυριστεί. Όσο εναλλακτικό και αν ήταν το Dark Knight, όσο και αν ο νέος Τζόκερ είχε μεγάλο ενδιαφέρον, όσο και αν ο Διπρόσωπος ήταν φοβερός, η αδυναμία μου παραμένει η μπαρτονική αντίληψη του ήρωα.

Και η τελική ψήφος πάει στο Batman Returns, τι να λέμε για την γοτθική χριστουγεννιάτικη αισθητική της ταινίας, τι να λέμε για την απόλυτη Catwoman όπως την ερμήνευσε η Miscelle Pfeiffer, τι να λέμε για τον Πιγκουίνο. Μεγάλη αγάπη.

η πρώτη και η δεύτερη . σκοτεινή ατμόσφαιρα , δύσκολα ξεχωρίζεις πιο είναι ο λιγότερο τρελός (μπατμαν - οι εχθροί του) . η ατμόσφαιρα είναι όμορφα παλιακή , υγρά σοκάκια , γκανγκστερ με τόμιγκαν (!) . το πιο γαμάτο μπατμομπιλ , και φυσικά τα γκομενάκια που στέκονται δίπλα του είναι κουκλάρες , συγγνώμη κυρία Gyllenhaal .

γενικά η ταινία μεταφέρει την ατμόσφαιρα που πρέπει να έχει ο μπατμαν σαν ήρωας .8)

Adios

(επειδή είχα μόνο μια επιλογή ψηφίζω την πρώτη λόγω Nicholson )

Dark Knight από δω παρακαλώ :!:

Ένα σχόλιο για κάτι που έγραψε ο Έλλανορ: Ο Τζόκερ έτσι όπως σκιαγραφείται στον Σκοτεινό Ιππότη μάλλον δεν είναι τόσο ένας “εναλλακτικός” Τζόκερ, αλλά ο γνήσιος Τζόκερ, κάτι που δεν είναι ο Τζόκερ του Νίκολσον, παρ’ όλο που προηγήθηκε κινηματογραφικά, αλλά απλά… η αντίληψη του Νίκολσον για τον Τζόκερ ή αλλιώς, άλλος ένας ρόλος του Νίκολσον!

Βέβαια αυτό δεν είναι ακριβώς δική μου άποψη αλλά του γνωστού άγνωστου Λουπέν, με τις γνώσεις του οποίου σε θέματα Μπάτμαν γενικά δεν τολμάω να πάω κόντρα. :stuck_out_tongue: Ε, και είπα, αφού με αφορμή τη δημιουργία του θρεντ αυτό ούτως ή άλλως θα λεγόταν (ξανά), τουλάχιστον ας το έλεγε κάποιος άλλος και όχι πάλι ο Λουπέν. :stuck_out_tongue:

μόνο τα 2 πρώτα λένε ρε ! μάθετε τόπι ρε άμπαλοι ! (καλά το είπα γράκχο :wink:

τα υπόλοιπα είναι για να τα βλέπουν οι πιτσιρικάδες και να ψαρώνουν.

(άντε τα 2 τελευταία τα βλέπεις όταν είσαι σε μια μέση κατάσταση …):stuck_out_tongue:

Λοιπόν τα λοιπόν:
The Dark Night από μένα. Ναι την βάζω πρώτη στην προτίμηση μετά το Batman Returns.

Καταρχάς αρχίζουμε από τον Bale όπου για μένα ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσαν να κάνουν. Το πίστεψα και από το Begins ήδη, όπου τον φχαριστήθηκα όσο δεν πάει. Και ενθουσιάστηκα με την συνέχεια πάρα πολύ. Πολύ καλός ηθοποιός για μένα.
Συνεχίζουμε με τον ένα και μοναδικό Heath Ledger, ο ρόλος του Joker είναι ότι μπορώ και θέλω να φαντάζομαι για αυτό τον “Κακούλη”. Μου έδωσαν αυτό που ήθελα, έτσι όπως είχα στο μυαλό μου τον Joker και για αυτό μάλλον η ταινία παίρνει την πρώτη θέση.
Μετά έρχεται ο Διπρόσωπος που επίσης τον υποδύεται ένας καλός και αγαπημένος ηθοποιός, o Aaron Eckhart. Όπως είπε και ο manson είναι η απόδειξη πως η πλευρά του κακού και του καλού, είναι ένα νόμισμα, με ακριβώς της ίδιες πιθανότητες να πάρεις μια θέση. (Come to the dark side και έτσι:p).
Δυστυχώς αυτό που με χάλασε στην ταινία ήταν η ρεαλιστικότητα της Gotham. Νταξ όταν βλέπω Gotham, θέλω να βλέπω την πόλη, στο Batman Returns, τέλος. Δεν μπορώ να την φανταστώ στο μυαλό που καλύτερα. Η απόλυτη goth πόλη. Και πιστεύω πως η ταινία χάνει αρκετούς οπαδούς μόνο για αυτό τον λόγο. Φαντάσου αν είχαμε την ίδια πόλη και τώρα, σίγουρα η καλύτερη ταινία.

Λατρεύω Burton, ως γνωστών, οι 2 πρώτες ταινίες είναι στην 3η και 2η θέση αντίστοιχα.
Ο Nicholson συνδέθηκε με τον ρόλο του Joker, και σε αυτό έχουν μείνει αρκετοί οπαδοί. Δεν τους αδικώ καθόλου, ήταν απίστευτη ερμηνεία, στιγμάτισε τον ρόλο, είδαμε για πρώτη φορά πως μπορεί να είναι ο Joker. Για μένα όμως έρχεται πίσω από τον Heath, άνετα κιόλας.
Στο Returns είχαμε ένα peak. De Vito και Pfeiffer άψογοι. Έδωσαν και αυτοί άλλη διάσταση στους ρόλους τους, και το έκαναν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όπως είπε ο manson ο Πιγκουίνος ακόμα τρομάζει, ακόμα και τώρα…Επίσης, όπως είπε και ο Ellanor και εγώ παραπάνω, η πιο σκοτεινή, η πιο goth Gotham City που έγινε ποτέ.

Για τις υπόλοιπες μπαίνει το Batman Begins και μετά το χάος, πολύ κακές ταινίες, έφυγαν από το κλίμα που είχε δώσει ο Burton και προσπάθησαν να πιάσουν και άλλους από το κοινό λόγο του cast που είχαν. Αδιάφορες για μένα.

WTF συμφωνώ απόλυτα με Γράκχο για τον Joker.

Now playing: Haggard - The day as heaven wept
via FoxyTunes

Εντάξει το ενήλικο Dark Knight είναι η καλύτερη, αλλά η ψήφος πάει στο Batman Returns λόγω παιδικών κολλημάτων. (και Michelle Pfeiffer βεβαίως)
Πάντως είμαι τυχερός που είδα και τις δύο σε αντίστοιχη με τον χαρακτήρα τους ηλικία.

Με βαριά καρδιά ψήφισα το “γότθικο” Returns αν και το θεωρώ ισάξιο με το “ρεαλιστικό” Dark Knight. Ντε Βίτο και Λέντζερ σαν Πιγκουίνος και Τζόκερ αντίστοιχα ήταν εφιαλτικοί, τι να λέμε τώρα, από τους καλύτερους “κακούς” που έχουν υπάρξει. Στο Returns υπάρχει για μένα η καλύτερη σκηνή οοοοολων των Batman: http://www.youtube.com/watch?v=vLmZz3als6Y

Έντιτ: Και φαντάστικο σάουντρακ, ε…

Πρωτα απ’ολα ξεκιναμε με δεδομενο οτι οι ταινιες του Σουμαχερ δεν ειναι ουτε για τα σκουπιδια…ακομα κ αν εστω τις “ανεχεσαι” δεν πρεπει να λεγεσαι φαν του κορυφαιου super ηρωα… ουτε για μικρα παιδια δεν ειναι ενω η επιλογη των ηθοποιων (ειδικα ο κλουνει κ ο καρεϊ ‘αν κ τον παω τρελα’) ) ειναι εντελως αστοχη…

Νο1 θα βαλω μαζι το ΜΠΑΤΜΑΝ κ το dark knight… δεν μπορω να ξεχωρισω ενα απο τα δυο… το ενα ειναι all time classic κ το αλλο δινει στο μπατμαν το σκοταδι που πρεπει, για να μην πουμε για τον λετζερ, αλλα βαλτε οτι τα χωριζουν κ κοντα 20 χρονια…

Η τρίτη.

Για μένα τα 2 πρώτα και τα 2 τελευταία είναι εξίσου φανταστικά. Ελαφρώς καλύτερο θα έλεγα το Dark Knight αλλά η ψήφος μου πάει στο Returns, διότι ο Ντε Βίτο ως Πιγκουίνος είχε στοιχειώσει, με τον πιο σατανικό και τρομακτικό τρόπο, τα όνειρα μου μικρός.

Xαζεύω τωρα στο Star το Σκοτεινό Ποτάμι και κοιτάζω την ερμηνεία του Σον Πεν. Πόσο απίστευτα θα ταίριαζε για επόμενος Τζόκερ ρε…

ΡΕ manson21

ποσο σας αγαπω εδω μεσα…
εδω και κανενα τεταρτο σκεφτομαι σε τι ρολο εκτος απο τους “συνηθης” θα μπορουσε να παιξει ο πεν…

και πετας αυτο…
φταιω εγω πους σας αγαπαω ολους…??
ε?
φταιω…??

και για να πω και εγω επειδη δεν μιλησα εδω πως μονο και μονο για την ερμηνεια του χιθ παει η ψηφος στο dark knight…
ολες του οι σκηνες ειναι διαολεμενα πετυχημενες/δουλεμενες…

ακομη και εκει που ειναι στο νοσοκομοιο και λεει “ειμαι σαν ενα σκυλι που κυνηγαει μια ροδα αυτοκινητου… ακομη και αν την φτασω δεν ξερω τι να κανω μαζι της…:!:”

ρε λιωνω λεμε…

σας αγαπω ε…:D:p

Joseph Gordon-Levitt
Επαιζε στο 500 days of summer και εγκλημα στο κολεγιο,πρωταγωνιστει με Ντι καπριο στο Inception του Νολαν,που βγαινει καλοκαιρι,ηθοποιαρα,ταλενταρα και πολλοι λενε πως ο Νολαν τον πηρε,για να τον τεσταρει κιολας μηπως και,στο επομενο Μπατμαν…

Ο Πεν δεν μου καθεται και τοσο καλα προσωπικα,αλλα ιδωμεν…

xaxaxaxaxaxaxa

και το σκεφτομουν οταν εβλεπα το 500 days of summer

Φυσικά κάπου ανάμεσα σε returns και Dark knight. Mάλλον αν υπήρχε συνδυασμός, αυτόν θα ψήφιζα. Έχοντας δει πιτσιρικάς τα 2 πρώτα στο σινεμά έβρεξα τα βρακιά μου όπως όλοι, και η ατμόσφαιρα αναπαράγεται πολύ δύσκολα.

Όλοι εσείς που ψηφίζετε Dark Κnight, έχετε υπόψη σας ότι ο Bale περνάει και δεν ακουμπάει σαν batman/bruce wayne.

Ο Batman είναι ο Μichael Keaton.

με ενα σκησμενο μακιγιαζ κατι θα λεει η φατσα του για τζοκερ…
απο υποκριτικη βλεπουμε…

αραγες θα πατησει πανω στον χιθ ο επομενος τζοκερ ή θα ειναι εντελως διαφορετικος…? :-k

ειδικα στο begins,o Bale ειναι πιο Μπρους Γουεην και απο τον ιδιο τον ηρωα…αλλα ναι,και ο Κητον ηταν καταπληκτικος και σιγουρα δεν μπορω ουτε γω να πω ωρες ωρες ποιος ειναι ο πιο ταιριαστος…παντως τουλαχιστον συμφωνα με τις κομικ ριζες της ταινιας,ο Μπεηλ ειναι αξιος ενσαρκωτης…
ειδικα ο Γουεην των 90ς και 00ς των κομικ,ειναι οντως ο Μπεηλ…

ε,αμα ειναι τελειως διαφορετικος,μιλαμε νομιζω εξ αρχης για ενα μεγαλο Epic Fail…

τεσπα,θα χωσω και γω στο πολλ καποια στιγμη γενικα…

Dark Knight απο 'μενα γιατι ειμαι ερωτευμενη με τον Joker και η ταινια ειναι πορωση. Απο πολυ κοντα ακολουθει Batman Returns, σταθερη αξια, απιστευτη ατμοσφαιρα. Το 'χω δει, το λιγοτερο, οσες φορες το 'χει βαλει το star :Ρ