Best finnish black metal band

Mε αφορμη το live των Impaled Nazarene, και την οποια περιεργεια μου, οποιος γουσταρει λεει και μια γνωμη. 8)

Οι επιλογές μου είναι μεταξύ [B]Archgoat[/B] και [B]Βeherit[/B]…Μάλλον διαλέγω τους δεύτερους λόγω του ‘‘Drawning Down The Moon’’ !! Αλλά γούστα πάντα είναι αυτά…

Από το poll η πιο αγαπημένη μου μπάντα είναι οι [B]Impaled Nazarene[/B], πάντως…Industrial Cyber Punk Sado Metal Exclusively!!!

Nταξει, αφησα μερικες μπαντες απ’εξω, οπως[B] Archgoat[/B] και [B]Wyrd[/B], αλλα δεν εχει να κανει… Γνωμες γενικα θελω να δω. :wink:

Νομίζω πως είπα τη γνώμη μου, γι’αυτό και ψήφισα ‘‘άλλο’’:wink:

Επελεξα “Αλλο” διοτι ναι μεν εχει καποιες καλες μπαντες αλλα απουσιαζουν καποιες αλλες που τις θεωρω καλυτερες.

Oπως? Γινε λιγο πιο σαφης. :wink:

[B]Satanic Warmaster[/B] για μένα.
Βέβαια το πολλ έχει κι άλλες αγαπημένες μου όπως [B]Behexen[/B] και [B]Horna[/B], αλλά δεν τον φτάνουν κατά τη γνώμη μου.

Οπως [B]Sargeist[/B] και [B]Baptism[/B] :wink:

Beherit ρε ξεκολλάτε.

Λαθος επιλογη για μενα οι Moonsorrow μιας και δεν πολυανηκουν στον χωρο.
Beherit για την σημαντικοτητα τους,ΙmpNaz για την αλητεια και Horna ως προσωπικη
συμπαθεια.

[B]Beherit[/B] πάνω απ’όλους για black metal στη Φινλανδία.

Εφ’όσον δεν υπάρχουν στο πόλλ, πάμε χαλαρά για [B]Horna[/B] αρχικά και μετά [B]Satanic Warmaster[/B]. Τους Impaled Nazarene ποτέ δεν τους συμπάθησα.

Beherit βεβαια!

beherit έπερεπε να συμπεριλαμβάνονται στην λίστα 100%, μεγάλη παράλειψη. από την λίστα horna, εκτός λίστας εμ… πάλι horna θα έλεγα αν και μεγάλη αδυναμία είναι και οι thy serpent.

[B]Beherit [/B]προφανώς η σημαντικότερη μπάντα του φινλανδικού blackmetal.

Από κει και πέρα, πλην των καβλερών [B]Impaled Nazarene[/B] και των ξεχωριστών [B]Barathrum[/B], οι μπάντες του poll μου είναι σχετικά αδιάφορες. [B]Satanic Warmaster[/B] τρελό hype, ηθελημένα “κακή” παραγωγή που βγάζει γέλιο, ηλίθιοι στίχοι και γενικά ο τύπος είναι τέρμα καραγκιόζης. Γράφει όμως μερικά καλά riffs.

Προτιμώ εύκολα [B]Clandestine Blaze[/B].

Barathrum
Behexen
Goatmoon
Horna
Impaled Nazarene
Moonsorrow
Satanic Warmaster
Torturium

Ρε συ Xemnas είναι πολύ λάθος οι επιλογές σου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να ξεχνάς Beherit μιλάμε για μεγάλη διαφορά με άλλους και έχεις αγνοήσει και Mikko Aspa αλλά και πολλά πολλά ακόμα.

Ξανακάνε poll με σοβαρό search…

φιλικά ετσι.

ενττ: δηλαδη δεν εχουν να πουν κουβεντα οι Torturium, Moonsorrow, Goatmoon στο black metal.
Μιλάμε για μπάντες που είτε παίζουν κάτι άλλο είτε ειναι γ εθνικής.

εντιτ 2:

Λοιπον λέω αυτές στο Δημοψηφίσμα, μπορει να μπει ο Mikko Aspa ως όνομα με όλα τα project μαζι

Beherit
Archgoat
Clandestine Blaze
Stabat Mater

Και οι παρακάτω έχουν έναν τουλάχιστον καλύτερο δίσκο απο τους (Torturium, Moonsorrow, Goatmoon )

Azaghal
Belial
Dolorian
Thy Serpent
Wyrd

Έχω μία θεωρία για τους BEHERIT την οποία επιβάλλω συνήθως μεθυσμένη (που σημαίνει ότι κάποιοι από εδώ - βλέπε Plunderer την έχουν υποστεί :stuck_out_tongue: ) αλλά να:

Η θεωρία μου συνοψίζεται στο ότι ήταν πιθανώς το σημαντικότερο/ ουσιαστικότερο συγκρότημα του 1ου bm κύματος (το ξέρω ότι υπερβάλλω λίγο αλλά όχι πολύ). Και αυτό γιατί έπιαναν μέσα σε κάθε άλμπουμ και συμπύκνωναν όλες τις bm “μόδες” που επρόκειτο να ακολουθήσουν μία δεκαετία μετά. Πάρτε το “Oath of black blood”, κυκλοφόρησε το '91, ουσιαστικά πρόκειται για πράγματα γραμμένα γύρω στο 89-90. Προσπεράστε την παραγωγή και ακούστε τα κοψίματα, τα γυρίσματα και τις αλλαγές στα drums. Tον τρόπο με τον οποίο δομούνται οι κιθάρες. Τα γουργουρο-ουρλιαχτά φωνητικά. Μιλάμε για πρώιμο “intelligent bm”, ναι, το άλμπουμ ειναι ινκογκνιτο avant garde, ναι!
Πιάστε μετά το Drawing down the moon - 93.
To τρομαχτικό Electric doom synthesis - 95.

Κάθε άλμπουμ τους έχει διαφορετικό χαρακτήρα και προοιωνίζει με εντελώς χαρακτηριστικό έναν ήχο που μετά άλλοι κάνουν σχολή (με εξαίρεση το τελευταίο άλμπουμ, αλλά έχω θεωρία και για αυτό).
Επειδή λοιπόν οι BEHERIT είναι το σημαντικότερο bm συγκρότημα του πλανήτη, ίσως να ήταν λίγο άδικο για τους υπόλοιπους να μπει στο πολλ.

[SPOILER]Να σημειωθεί εδώ πως με πιάνει πάντα αυτή η μανιακή υπερδιέγερση όταν αναφέρονται BEHERIT, και από κοντά γίνομαι χειρότερη, αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν πρόκειται να πειστώ για το αντίθετο οπότε μην μπείτε στον κόπο να διαφωνήσετε :roll:[/SPOILER]

Ανετούτσικα ψηφίζω HORNA.
Γενικά η Φινλανδία έχει έναν πολύ χαρακτηριστικό ήχο και τρόπο να χώνει μία μελωδική μέσα σε πολύ παραδοσιακό bm και αυτό το στυλ με ψιλοχαλάει και παίρνει μπάλα σχεδόν όλη τη Φινλανδική σκηνή από το 2000 και μετά - τουλάχιστον.
Δεδομένου λοιπόν ότι ο Φινλανδικός ήχος δεν είναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί, τα κριτήριά μου είναι μάλλον συναισθηματικά και γυρνάμε πίσω σε εποχές 2000-2001, τότε που οι Satanic Warmaster είχαν κάνει ένα τρελό μπαμ στο underground (με λίγη ουσία?) και οι Horna ήταν ένα δυσεύρετο μαγικό πράμα που λίγοι γνώριζαν. Όταν λοιπόν μετά από πολύ ψάξιμο έπεσα πάνω στα Sudentaival και ένα τρελό compilation με τα πάντα μέσα [SPOILER]Hiidentorni / Kohti Yhdeksän Nousua Perimä / Vihassa Ja Verikostossa / Ordo Regnum Sathanas[/SPOILER] ε, ήτο γλυκιά η ανταμοιβή, και μόνο επειδή έπεσαν όλα μαζί στα χέρια μου κόλλησα, ήρθαν και για συναυλία μετά όμορφες οπαδικές καταστάσεις.

Impaled Nazarene ντροπή μου αλλά ποτέ δεν με κράτησαν τόσο ώστε να ακούσω συστηματικά.
Τώρα που το σκέφτομαι είχα απορρίψει από πολύ νωρίς τους Barathrum, ίσως θα έπρεπε να τους ξαναδώσω ευκαιρία κάποια στιγμή.

Ωραία προτασούλα οι Sargeist, αλλά από ένα σημείο και πέρα όπως κάποιος είπε παραπάνω ίσως να φύγουμε από τα συγκροτήματα και να αρχίσουμε να επικεντρωνόμαστε σε main men, γιατί μιά γειτονιά είναι όλοι, ένας άνθρωπος 10 projects, τι να συγκρίνεις τώρα.
Οπότε σε εκείνη την περίπτωση βέβαια Mikko Aspa ftw, μάλιστα.

Nταξει, πηρατε ολοι τοσο σοβαρα τις μπαντες που ειναι στο πολλ.

Μην παμε να ξεκινησουμε κουβεντες τωρα που εχουν γινει και σε καμμια δεκαρια ακομα δημοψηφισματα εδω μεσα. Προς θεο Plunderer,
ενα ποστ σαν αυτο του Chris θα ηταν κομπλε.
Δεν εβαλα τις μπαντες που αρεσουν σε μενα. Το πολλ ειναι ετσι για να υπαρχει ενα δειγμα, βρε παιδι μου, u know… 8)

ΥΓ:
Archgoat,Wyrd - για μενα - παιζουν κατι αλλο.

Εντιτ - Sorry, αν τα λεω λιγο μπερδεμενα, απλα εχω λιγο πυρετο σημερα, φακ…

Μα όλο το νόημα των poll είναι να πετάει ο κάθε ένας από μία μπάντα που [I]δεν[/I] είναι μέσα, ό,τι και να έβαζες το ίδιο θα γινόταν γιατί όλοι [I]γαμάμε[/I] \m/ !
Sit back, relax and just enjoooy the melody 8)

Για μένα οι Moonsorrow, είναι ότι καλύτερο…πήρα κάποια cds για τον Sok το Καλοκαίρι, τα άκουσα και έπαθα πλάκα…σύντομα θα τα τσιμπήσω κιεγώ:):!:

Σε εχω αγαπησει εσενα :roll: