Best maiden song

οσο ζω, ελπιζω.

Τελευταίος δίσκος, περιοδεία, αποχαιρετιστήρια περιοδεία. Τι άλλο μένει?? Εικασίες κάνω ε, τίποτα δεν είναι σίγουρο.

fixed.:smiley:

Συγνώμη κιόλας, αλλά επειδή τώρα τα είδα αυτά τα δυο

εσείς καλά μου παιδιά σε ποιόν πλανήτη κατοικείτε; Θέλετε δηλαδή να μας πείσετε ότι υπάρχουν μεταλλάδες που δεν έχουν ακούσει Somewhere in Time, Powerslave, Seventh Son κτλ.; Και από Maiden έχουν μόνο καμιά συλλογή ας πούμε; Και ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ MAIDEN ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ “ΨΑΧΤΕΙ” ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ; :blink:

Τίποτα, ο iron_aris καλά τα λέει. Αν οι Μaiden σέβονταν τον κόσμο τους θα αλλάζανε setlist στις περιοδείες τους. Θα κάνανε δηλαδή ό,τι κάνουν οι Priest (χαχα, νάτο το πα!)

Τέλος πάντων, εμένα το αγαπημένο μου από Maiden είναι εδώ και χρόνια το Phantom of the Opera και μετά πάνε Rime of the Ancient Mariner, Wasted Years, The Evil that Men Do, 22 Acasia Avenue και Purgatory :!:

Δεν καταλαβαίνω το σενάριο. Δηλαδή μαζεύονται όλοι μαζί (εκτός από τον Gers που δεν του πέφτει λόγος :p) και λένε «Να μην παίξουμε το ?The Evil That Men Do? γιατί θα γουστάρει ο κόσμος και εμείς δεν το θέλουμε αυτό»;

Προσωπικά θα ήθελα πολύ να ακούσω πολλά από τα «σπάνια αγαπημένα», αλλά αντιλαμβάνομαι ότι μέσα σε ένα τόσο μεγάλο ακροατήριο (και μάλιστα από όσο βλέπω όλο και μεγαλύτερο στην Ελλάδα) πάντα θα υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 χιλιάδες άτομα που είτε δεν έχουν εντρυφήσει, είτε είναι η πρώτη τους φορά, είτε είναι μικρά παιδιά, είτε δεν είναι και τόσο ένθερμοι. Δεν είναι δα και βασανιστήριο να ξανακούσεις το ?Fear Of the Dark?, έτσι;

Παρεμπιπτόντως, τα περί «πλανήτη κατοικίας» είναι χοντράδες, γιατί οι πέντε-δέκα-εκατό μεταλάνθρωποι που εσύ γνωρίζεις, κατά τη γνώμη μου, πιθανότατα είναι πιο «γνώστες» από τον μέσο παρευρισκόμενο. Το είδαμε στη τελευταία συναυλία πώς ανταποκρίθηκε ο κόσμος στο ?Fear…? και πώς στο ?Rime Of The Ancient Mariner?. Με το συμπάθιο, αλλά ο γάιδαρος, που κατοικεί στον δικό του μικρόκοσμο, δεν μπορεί να λέει τον πετεινό, που κατοικεί σε άλλο πλανήτη, κεφάλα. :slight_smile:

On topic: Τα πέντε αγαπημένα μου με Dickinson:

1. Revelations
  2. The Clairvoyant
  3. Heaven Can Wait (αλλά όχι όπως το λέει στα live το ρεφρέν)
  4. Children Of The Damned
  5. The Prophecy (ναι, εντάξει, ξέρω)

ΥΓ: Μπορεί κάποιος να σβήσει αυτό το «?s» ;

Σιγά τους μεγάλους γνώστες μωρέ Βικ. Ναι, δηλαδή χρειάζεται ν’ ακούει κανείς χρόοοονια metal για να μάθει τα “λιγότερα γνωστά” των Maiden. Για τους Maiden μιλάμε σε περίπτωση που το ξέχασε κανένας. Ούτε για τους Slauter Xstroyes, ούτε για τους Agoraphobic Nosebleed, ούτε για τους Behold the Arctopus (εντελώς τυχαία παραδείγματα). Για τους MAIDEN. Το συγκρότημα που κατά μέσο όρο είναι το πρώτο που κάποιος αποκτά τη ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ του στον πρώτο χρόνο ή άντε στα δύο πρώτα χρόνια που αρχίζει να ακούει metal, αυτών και των Metallica. Όποιος μπορεί ας μου αποδείξει το αντίθετο. Εντάξει;

Τώρα για τους πιτσιρικάδες που άρχισαν να ακούνε metal ένα μήνα πριν από κάποιο live των Maiden, ναι, να το καταλάβω. Και ισχύει, γι’ αυτούς και μόνο. Αλλά οι Maiden στις συναυλίες τους στην Ελλάδα προσελκύουν κατά τόσο ξεκάθαρη πλειοψηφία το “νέο αίμα” και από κει και πέρα κάτι λίγους ξέρω γω; Και τότε γιατί όποιος ξέρω και ακούει metal έχει δει τους Μaiden από 3 ως 6-7 φορές; Ή μήπως εγώ έχω βρει τον ΕΝΑ συναρπαστικό “μικρόκοσμο” στον οποίο ΟΛΟΙ είναι φοβερά ψαγμένοι και τους Maiden (και όχι μόνο) τους έχουν φάει με το κουτάλι, ενώ έξω από αυτόν τον “μικρόκοσμο” τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, άρα το παραπάνω δείγμα δεν είναι ούτε στο ελάχιστο ενδεικτικό του συνόλου; Το πιστεύει κανένας αυτό; Είμαι περίεργος να μάθω.

Όσο για το “σενάριο” που ψάχνεις, δε νομίζω ότι υπάρχει με την έννοια του σχεδίου. Κάποιος, δε θυμάμαι ποιός, έγραψε τις προάλλες εδώ ότι τόσες φορές που έχουν παίξει τα ίδια κομμάτια οι Maiden, ε, τα έχουν μάθει απ’ έξω. Με άλλα λόγια πάνε με αυτόματο πιλότο (άλλωστε ο παλαβιάρης ο Βρασίδας παίζει και να τους ρίξει στη θάλασσα). Αυτό νομίζω ότι ισχύει. Από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στο metal οι Maiden, αλλά δυστυχώς πλέον και από τα πιο “τυπικά” (επί της ουσίας) και της “ευκολίας”. Απλά καμία διάθεση για περιπέτεια πια ρε παιδί μου.

Είμαι ο πετεινός και λέω το γάιδαρο κεφάλα :!:

Δεν μπορω να καταλαβω, γιατι πρεπει να ειμαστε των ακρων.

Αλλα θα μπορουσαν σε ενα περιορισμενο σετλιστ 16 τραγουδιων να μειωσουν τον αριθμο των κλασικων.

Απλα.

Δηλαδη ποσο προβλημα θα ηταν αν 9-10 κλασικα, μικρης διαρκειας χιτακια, σε καθε συναυλια εναλασσονταν 3-4, αντε 5;;;

Το 'χουν κανει κι αλλοι και δειχνει ακινδυνο. :stuck_out_tongue:

Και στην τελικη, τιθεται το θεμα για την ιδια τη μπαντα.

Γιατι ενω βρισκεται σε μια τετοια φοβερη φαση, με τον κορυφαιο τραγουδιστη (ετσι κι αλλιως) του μεταλ να ειναι σε φοβερη κατασταση, με 3 αλμπουμ-δυναμιτες και με πολυ καλη αποδοση κατα γενικη ομολογια στα λαιβ, δειχνουν να βαριουνται και να μην εχουν ορεξη παιξουν κατι διαφορετικο;;;

Δε γίνεται να ξεχωρίσεις ένα, δύο, πέντε ή δεκαπέντε κομμάτια. It’s fuckin’ Maiden (thank God)

Και επίσης αυτές οι κουβέντες γίνονται από κοντά και είναι ολονύκτιες. Over & Out.

• μείνετε on-topic.

Δεν μιλαμε μονο για μεταλλαδες, μιλαμε για πιο mainstream ακροατηριο. Ολοι πανω, κατω καταληγουμε στο οτι θελουμε να ακουσουμε και καποια αγαπημενα τραγουδια που δεν ειχαμε την ευκαιρια να ακουσουμε. Σωστο και μακαρι να γινει, αλλα καποια κλασσικα παντα θα παιζονται… Και μπορει καποιος που δεν εχει ψαχτει με τους Maiden, να τους δει και μετα σιγουρα θα ψαχτει και θα μετανιωνει που δεν το εκανε νωριτερα…

Οσο για το ποσα χρονια ακομα θα ειναι ενεργοι δεν το ξερουμε αυτο. Μπορει να ειναι και αρκετα χρονια ακομα οπως και πολλα αλλα συγκροτηματα, αλλωστε ακομα το 'χουν …:bow2:

Αγαπάμε Άνγκουςεφτάπιέλ :!:

Aϊ καλα.

Τι πιστευεις οτι δεν το 'χουν?

Μωρε οτι το 'χουν, το ΄χουν, αυτο ειναι το σιγουρο.

Αλλα εστω και καθυστερημενα βλεπω οτι ολη η συζητηση γινεται τζαμπα.

Αφου ο,τι και να πουμε εχεις μια γνωμη που στηριζεται καθαρα στον οπαδισμο και εθελοτυφλεις.

Ωραια, εγω το δεχομαι οτι μπορει η γνωμη μου να ειναι στηριγμενη στον οπαδισμο, αλλα πες μου που διαφωνεις με οτι λεω… Ειλικρινα δεν νομιζω οτι ειπα κατι παραλογο…

Στο οτι τοσην ωρα προσπαθεις να μας πεισεις οτι υπαρχει λογικη στο να ειναι ιδιο το 1/2 του σετλιστ να μενει ετσι οπως ειναι.

Ποτε δεν ειπα εγω για το 1/2 του setlist, αλλα πιστευω οτι 6 κλασσικα κομματια σε ενα setlist των 16 ειναι μια χαρα και καθολου κατακριτεο.

Phantom Of The Opera

Ένα τραγούδι όλοι οι Maiden

γιατι υπαρχει ακομη αυτο το πολλ?

ειναι απο τις πιο ακυρες επιλογες που εχω δει… απο τραγουδια μεχρι μπαντα!:lol:

Rime Of The Ancient Mariner:respect::!:

απο τα του poll afraid to shoot strangers.ανατριχιλα!!!