Αληθεια; Ποιο;
On topic: Κανενα… :roll: :roll: :roll:
Αληθεια; Ποιο;
On topic: Κανενα… :roll: :roll: :roll:
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ σε αυτήν την ταινία που έβγαλαν πούστη τον Μέγα Αλέξανδρο…
Ευτυχώς πάτωσε…[/quote]
Ο Μεγαλέξανδρος ήταν πούστης φίλε και αυτό είναι καραστάνταρ.[/quote]
ΜΠΡΑΒΟ!
Είσαι νεοέλληνας…[/quote]
Είμαι αλλά έχω ανοίξει και κανά βιβλίο[/quote]
Καλύτερα να ακολουθήσουμε τη συμβουλή του Rychehead γιατι δεν θα τελειωσουμε ποτε…
Δεν έχω τπτ μαζί σου, απλά δεν είναι δυνατόν να αναπαράγεται αυτή η μαλακία
επειδή κάποιοι απολίτιστοι δίχως ίχνος ιστορίας διογκώνουν ένα ψέμα εκδίδοντας
ψεύτικα βιβλία που ευτυχώς πατώνουν…
Για μαθήματα ελληνικής ιστορίας απευθυνθείτε σε έναν τυχάρπαστο της κακιάς ώρας, ονόματι Neil Peart…
Τι να ξέρει τώρα αυτός ο άχρηστος ε;
Αν ηταν που το προβλημα?
+1
Ναι ναι κανένα πρόβλημα…
Δεν καταλαβαίνετε δλδ ότι πάνε, μαζί με τον Μέγα Αλέξανδρο, να βγάλουν πούστηδες όλους τους μέγιστους αρχαίους Έλληνες και να αμαυρώσουν την ιστορία μας επειδή οι άλλοι απλά δεν έχουν ΙΣΤΟΡΙΑ…
Συνέλθετε μάγκες, ΞΥΠΝΗΣΤΕ!
Ας ηταν και λεσβια… Ο καθενας στο κρεβατι του κανει οτι θελει…
fysika to number einai o classicos cd ton maiden alla i psifos mou pigainei sto powerslave giati ton theoro poly gamato cd!!! episis exei mesa kai to agapimeno moy tragoudi ACES HIGH!!!omos kai ta alla tragoudia einai gamata flash of the blade-ancient mariner k.t.l.!!![size=6][/size]
fysika to number einai o classicos cd ton maiden alla i psifos mou pigainei sto powerslave giati ton theoro poly gamato cd!!! episis exei mesa kai to agapimeno moy tragoudi ACES HIGH!!!omos kai ta alla tragoudia einai gamata flash of the blade-ancient mariner k.t.l.!!![size=6][/size]
Σε παρακαλω πες μου οτι κανεις πλακα.Δεν αμαυρωνεις την ιστορια κανενος εθνους με το να βγαλεις πουστηδες τους σημαντικους ανθρωπους του.Αυτο δεν αναιρει το εργο τους.Δηλαδη αν υπαρχει ανθρωπος που θα τον εμποδιζε κατι τετοιο να ασχοληθει με τον πολιτισμο η την ιστορια ενος λαου τοτε ειναι ηλιθιος.
Πάνε να περάσουν στον κόσμο ότι ήταν μεθοδευμένο να είσαι πούστης στην
αρχαία Ελλάδα και κάπως έτσι βγήκε η βρώμα για το μεγαλύτερο Έλληνα…
Για αυτό μην πιστεύετε τπτ παράλογο ακούτε, αν δν ψαχτείτε πρώτα.
Ε, και είναι μαλακία να ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά την ιστορία μας ο Neil Peart και
όχι εμείς…
Την καραμελα της ιστοριας της αρχαιας Ελλαδας και οτι ολοι πανε να τη σβησουν γιατι νιωθουν μειωνεκτικα επειδη αυτοι δεν εχουν ιστορια την εχω βαρεθει, ελεος!
Πες τα ρε Rychehead. Και σιγα την ιστορια που ειχαμε… Ο Μεγας Αλεξανδρος ηταν ιμπεριαληστης και η ‘‘δημοκρατικη’’ Αθηνα εχτισε τον Παρθενωνα με σκλαβους. Βεβαια η ιστορια που μας δινουν να μαθουμε δεν τα λεει αυτα, για προφανης λογους. Αυτο βεβαια συμβαινει και με ολα τα κρατη.Η ιστορια που μαθαινουμε εμεις δεν εχει καμμια σχεση με την ιστορια που μαθαινουν οι τουρκοι, πχ,η οι βουλγαροι. Μην πιστευετε οτι μας πασαρουν.
Καλά κρασιά…
Δεν ξαναντιπαραθέτω απόψεις με κανένα, δεν υπάρχει αυτό που φανταζόμουν…
χιουμορ?
τι λέτε ρε μάγκες???δεν είχαμε ιστορία???
σοβαρευτείτε!!
δημοκρατία,γράμματα,τέχνες,πολιτισμός,επιστήμες
όταν σε όλο το ευρωπαϊκό χώρο ήταν βάρβαροι…μόνο στην ανατολή υπήρχε παρόμοια αλλά κατώτερη άνθηση…
τώρα,αυτά πέρι ζηλεύουν την ιστορία μας κλπ δεν είναι εντελώς αβάσιμα…
Επειδη τις περιμενα τις αντιδρασεις αυτες, θα πω τα εξης:
Δεν ειμαι αντιελληνας, ουτε ομως και εθνηκιστης. Σεβομαι και εκτιμω τα επιτευγματα των αρχαιων Ελληνων σε ολους τους τομεις(επιστημες, τεχνες, πολιτισμος, ναυτιλια, κλπ.) Ομως ειναι μερικα πραγματα τα οποια ειναι τελειως διαφορετικα απο αυτα που μας δινουν να μαθουμε. Οπως ξερετε, η ιστορια γραφεται απο τον νικητη, και η καθε χωρα δινει στα παιδια της να μαθουν την ιστορια οπως συμφερει την καθε χωρα. Απλα να εχετε τα ματια σας και τα αυτια σας ανοικτα, να κρινετε και να συγκρινετε τις πληροφοριες μεταξυ τους. Πιστευετε οτι τα γεγονοτα που ανφερονται στην ελληνικη, ή στην τουρκικη, ή οποιαδηποτε αλλης χωρας ιστορια ειναι ιδια μεταξυ τους? Οχι η καθε χωρα αφηνει να μαθευτουν μονο τα καλα των προγωνων της. Ειδατε ποτε να αναφερονται στο σχολικο βιβλιο της ιστοριας τα αρνητικα των ελληνων? Οτι στην “δημοκρατικη” αθηνα του περικλη υπηρχαν σκλαβοι, οτι στους αρχαιους ολυμπιακους αγωνες δεν υπηρχε ουτε η αμιλλα ουτε τιποτα? Ξερετε οτι και τα κρυφα σχολια δεν υπηρχαν? Οσοι δεν το πιστευετε, βρειτε εστω και ενα ιστορικο βιβλιο που να τα αναφερει(εκτος του “αντικειμενικου” σχολικου βιβλιου). Ακομα και ενας πινακας ζωγραφικης που δειχνει το κρυφο σχολιο ηταν παραγελλια της εκκλησηια για να δειξει οτι συμμετειχε στην επανασταση. Η εκκλησια τον ειχε αφορησει τον αγωνα οπως και τους οπλαρχηγους.
Μπορει ολα αυτα να φαινονται βλακωδες και υπερβολικα, αλλα μου τα εχει πει καθηγητρια ιστοριας, και μου εχει φερει και ιστορικα βιβλια που τα αναφερουν.
O gigatron μαλλον αστειευοταν.
Που μπορει να καταληξει ομως ενα θεμα για τους maiden ε?
συμφωνώ για τα κρυφά σχολεία,κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας η παιδεία και η εκπαίδευση ήταν νόμιμο δικαίωμα και επιτρεπόταν κανονικά…
και συμφωνώ πάνω κάτω σε όλα όσα έγραψες…
αλλά μην αμφισβητούμε τα επιτεύγματα των αρχαίων που είναι πράγματι μοναδικά…
στο μεγαλείο της ακρόπολης,το τελευταίο που με νοιάζει είναι για τους δούλους,καθώς πρόκειται για ένα θαύμα αρχιτεκτονικής…
Ολα αυτα ομως πλεον ειναι παρελθον σημασια εχει τι κανουμε σημερα σαν λαος.
Nαι η ακροπολη ειναι φανταστικο μνημειο. Ολοκληρο Alive In Athens κοσμει. ΔΕν αμφησβητω τα επιτευγματα των αρχαιων Ελληνων, οπως ειπα αλλωστε, απλα ειναι μερικα πραγματα που πρεπει να ειπωθουν. Λοιπον, εγω λεω να ληξει εδω το θεμα, εξαλλου ο καθενας εχει τις αποψεις του οι οποιες ειναι σεβαστες απο ολους. Απλα ειναι καλο να διασταυρωνουμε και να κρινουμε οτι ακουμε. Και ναι λοιπον, ολη αυτη η συζητηση αναφεροτανε στο καλυτερο δισκο των Maiden. Γι’αυτο προσκυνω την σιδηρα παρθενα, γιατι απο ενα απλο τραγουδι μπορει να λυσουμε και το κυπριακο…