Είμαι περιστασιακός φαν της γκάγκα, σοβαρά το λέω.
Τότε σου χρειάζεται μια σποτιφαι πλευλιστ μονο bangers.
Χααχαχ ειρωνεια απο το 2003?
Ρε Αποστολακο, οταν τρολαραμε εμεις ετσι στα ιντερνετς, εσυ ετρωγες εξαρες απο τον Ολυμπ… oh wait, τιποτα δεν εχει αλλαξει I guess.
Τωρα πως τρολλαρεις δηλαδη; Με αστεια για ΩΡΛδες κυρΚΣ?
Μαθε μου σε παρακαλω μουσικοπατερα.
Παντως απο το 2003 παιζει να εχει να βγαλει και καλο δισκο η αγαπημενη σου μετσαλ μπαντα, ειπα να το παω πακετο.
Aυτό ήταν καλό πάντως
Έλα, μην γαμιέστε όμως, είστε έξυπνα παιδάκια και οι 2(3 αν πάρουμε και τον 3ο που τον πήραν λίγα σκάγια), δεν χρειαζεται να κάνετε σαν 2χρονα.
Ευχαρίστώ, :kardoula: και για τους 3:
Και εσύ είσαι, και καταλαβαινεις γιατι το λέω, και το αφήνω εδώ, ανταπαντώ
On Topic:
Ό,τι λέει η περιγραφή της spotify playlist. Δεν ειναι τα πιο αντιπροσωπευτικα τους, δεν ειναι entry level, δεν ειναι τα καλύτερά τους απαραίτητα, είναι αυτά όμως που έχουν το χαρακτηριστικό doom/thrash riffing τους, τις στιβαρές εναλλαγές, την μουσικότητα που απαιτεί καλό αυτί για να πιάσεις τα φίλτρα της.
A New Dimension demo:
Snowfall (μόνο για την αλλαγή στο 2:20 θα αρκούσε και ας κλεβουμε τους κανονισμους, κλαιν)
Thulcandra demo
Thulcandra (καμία συλλογή Darkthrone δεν είναι legit χωρίς αυτό το κομμάτι, sorry not sorry)
Soulside Journey:
Iconoclasm Sweeps Cappadocia (για το μετέωρο βήμα πριν το απόλυτο σόλο στοκχόλμης)
Goatlord:
As Desertshadows (για τα υπνωτικά και ατμοσφαιρικά φάλτσα του Φενριζ, το σπάσιμο, την απόκρυμνη μαστούρα)
A Blaze In The Northern Sky
Έκλεισε τα 33 μεγάλη η χάρη του, οπότε:
Kathaarian Life Code (γιατί το μεσαίο του τμήμα είναι το epic doom το ίδιο)
The Pagan Winter (τι γιατί;)
Under A Funeral Moon
To Walk The Infernal Fields (γιατί η εκκίνηση είναι του Μέγα, και γιατί το mid-tempo pacing των τυμπανων του Fenriz είναι άφταστο)
Transilvanian Hunger
I En Hall Med Flesk Og Mjod (για λόγους που έχω εξηγήσει γλαφυρά εδώ)
Panzerfaust
Quintessence (από τα κομμάτια που με έκαναν να φτιάξω την πλέυλιστ - τεσταρισμένη αρκετά θα πω)
Total Death:
Earth’s Last Picture (γιατί έτσι ακούγεται το επικό πλακθρας)
Ravishing Grimness
The Claws Of Time (duh)
Ravishing Grimness (for pacing reasons και το ματζεστικ αίσθημα οτι έχεις κάνει απόσταση ενώ είσαι στο 3ο χμ ξργω)
Plaguewielder:
I, Voidhanger (γιατί η μαγεία της ανατατικής μουσικής είναι στις παύσεις και τα δυσαρμονικά ριφφς που σε κάνουν να νιώθεις λες και κοιτάς το κοινό - επίσης φροστ εναλλαγή)
Hate Them:
Rust (κάτι να βάλουμε και αποδω)
Sardonic Wrath
Man Tenker Sitt (από τα πιο blackened crust κομμάτια των Τιτάνων, που καταφέρνει σε 3 λεπτά να χωρέσει όλη την πορεία τους μέχρι τότε, όλη σε ένα backpatch)
The Cult Is Alive
Too Old, Too Cold (συστημένο, top10 κομματιών τους για ΚΑΘΕ περίσταση)
Από εδώ τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα, γιατί οι Darkthrone έκαναν το theme του ποστ πιο έντονο, αλλά προχωράμε μετριοπαθώς και με λεπτομέρεια στο verse riffing.
FOAD
These Shores Are Damned (αγαπάμε μπάντες που σε ολόκληρη τη δισκογραφία τους έχουν την μισή έμπνευση
Pervertor Of The 7 Gates (για δες καιρό που διάλεξε ο ΑΕΚτζής να το ποστάρει, αλλά μιλάμε απαύγασμα του τι εστί Doomthrone)
Dark Thrones & Black Flags
Hiking Metal Punks (στάση ζωής)
The Winds They Called The Dungeron Shaker (κανονικά ούτε μέχρι το περίπτερο δεν πας χωρίς αυτό πόσο μάλλον στο βουνό. Το μυστικό, ξανά στα τύμπανα. Άντε, παντού)
Circle The Wagons
Black Mountain Totem (θα μπορούσα να ακούω τον Culto να παίζει έτσι για χρόνια, όχι ώρες. Α, το κάνω.)
Ναι, προχωράμε χωρίς τα “χιτάκια”.
The Underground Resistance
Valkyrie (με πόνο καρδιάς δεν βάζω το 14λεπτο φινάλε του δίσκου, αλλά ας παίξουμε λίγο επικοφασέικα)
Arctic Thunder
Τundra Leach (κομμάτι που παραδόξως εκτός ροής δίσκου, ακα σε σαφφλ, αποδίδει πολύ καλύτερα, χάρη στον συντονισμό των ρυθμικών του που σπάνε τον πάγο της επανάληψης με περισσότερη επανάληψη, άντε και ένα αργό snorre-ικό πέρασμα αλα blackened doom)
Deep Lake Trespass (ελάχιστα κομμάτια των Darkthrone με κάνουν να βουρκώνω σε απομόνωση, ένα είναι αυτό, οπότε πάει ταμαμ με την περίσταση. Επίσης, η αλλαγή.)
Old Star
Oι σκωτσέζοι είναι καλύτερη περίπτωση για κάποιους, εγώ όμως προτιμώ το αεροπλανικό μεσαίο μέρος του ομότιτλου, μια σύνθεση αστρική, αλλά από αυτά τα άστρα που σχεδίαζαν οι πρόγονοι σε σπηλιές. Και όλα αυτά, σε 4μιση λεπτά. Ανεπανάληπτο.
Εternal Hails…
Voyage To A Northpole Adrift (Τοπ30 κομματιών έβερ της μπάντας, τοπ5 των αργών της. Παγοθραυστικό ριφφινγκ, σπασμένες πυξίδες, επιστροφή, εξιλέωση, το απόλυτο κιθαριστικό σόλο, όλα μέσα)
Lost Arcane City Of Uppakra (τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται)
Astral Fortress
The Sea Beneath The Seas Of The Sea (η κατά Darkthrone εκδοχή των Nordland, αγωνία και μελαγχολία, και αέναοι κύκλοι μέχρι να ξαποστάσεις και να απολαύσεις)
It Beckons Us All…
The Bird People Of Nordland (πακέτο με το προηγούμενο, και μαζί με τα 6 προηγούμενα θα μπορούσε να αποτελεί ένα mixtape μελέτης και εμβάθυνσης στην τέχνη του αργού, του επικού, του μεγαλειώδους)
Ξαναλέω, για best of, θα άλλαζα πολλά. Δέχομαι και παραγγελίες για να την στείλω και σε mp3 αρχεία.
εχ, ομολογώ πως εν τέλει δεν εδωσα βάση, απλως είχα να ακούσω καιρό και από το μεράκλωμα εκανα ενα γενικό, προσωπικό best of
Ισως να μην προσεξες ποιος εκανε το αστειο για ΩΡΛ. Δεν πειραζει, σε συγχωρω.
Εβγαλαν το Παρασομνια!
πρώτος θες να πεις. Αλλα σε συγχωρώ και εγώ. Θα περιμένω το επόμενο παρατράγουδο, καληνύχτα
Με την διαφορα οτι εγω δε σε ειρωνευτηκα πουθενα, εσυ αποφασισες να μπεις στην κουβεντα καπως. Τι ακριβως να συγχωρησεις? Θιχτηκες εκ μερους του King Diamond? Να κοψεις την καλημερα στον Παντελη αν ειναι ετσι, εχει γραψει ασυγχωρητα πραγματα επι τουτου.
Εσύ δεν τους έπιασες
Όχι κασέτα; Leave the hall, παρακαλώ πολύ.-
Ο Παντελής έχει ακούσει ασυγχώρητα πράγματα επί τούτου όταν αναγκάστηκε να ακούσει πολλές φορές έναν δίσκο του King Diamond στο αλήστου μνήμης παιχνίδι, δικαιολογείται να γράψει και λίγα ασυγχώρητα
Εσυ δεν τον επιασες
Γενικως, γιατι μισειτε τον Βασιλιά, τον σωτηρα μας;
FATAL PORTRAIT
- The Candle
- Charon
- Halloween
ABIGAIL
4. The Family Ghost
5. The Possession
6. Abigail
THEM
7. Welcome Home
8. The Invisible Guests
9. A Broken Spell
CONSPIRACY
10. Sleepless Nights
11. The Wedding Dream
12. Amon Belongs to Them
THE EYE
13. Eye of the Witch
14. Burn
15. Father Picard
THE SPIDER’S LULLABYE
16. Eastmann’s Cure
THE GRAVEYARD
17. Black Hill Sanitarium
18. I Am
VOODOO
19. Cross of Baron Samedi
HOUSE OF GOD
20. The Pact
ABIGAIL II : THE REVENGE
21. Slippery Stairs
THE PUPPET MASTER
22. The Puppet Master
23. Magic
GIVE ME YOUR SOUL…PLEASE
24. Is Anybody Here?
Ειναι αστειο οτι επρεπε να βαλω τοσα λιγα τραγουδια απο την πρωτη περιοδο, με τα Abi/Them/Con να εχουν τοσο μικρη εκπροσωπηση. Ειδικα το τελευταιο. Επισης, ειναι κριμα οτι επρεπε να βαλω απο ολους τους δισκους, διοτι η τελευταια περιοδος του ΒΔ δεν μου αρεσε. Αλλα θα του δωσω ευκαιρια ξανα, με αφορμη αυτο το νημα και το σπουδαιοτερο καλλιτεχνικο event του καλοκαιριου στη χωρα μας.
Μοναδική περίπτωση σχήματος πραγματικά οι EREB ALTOR, ξεκινάνε με το “By Honour” ως η πιο ουσιαστική ίσως ευθεία αναφορά στον Quorthon. Οριακά θα ‘λεγε κανείς ότι το “Awakening” που ανοίγει τον δίσκο είναι αξεπέραστο από οποιοδήποτε άλλο κομμάτι της δισκογραφίας τους -μαζί και το “Dark Nymph” για συμπλήρωμα. Η αλήθεια είναι ότι το “The End” που είχε ακολουθήσει, μου άφησε μια αίσθηση «ίδιο, αλλά όχι τόσο καλό» και με ψιλοαπογοήτευσε. Αυτό δε σημαίνει πώς δεν έχει κι αυτό κορυφές όπως το “A New but Past Day”.
Κάπου εδώ συμβαίνει μια πρώτη αλλαγή πορείας, αφού στο “Gastrike” του 2012, χωρίς να απεκδύονται τον επικό χαρακτήρα, αποφασίζουν να διαβούν extreme μονοπάτια, στο πλαίσιο του “Blood Fire Death” αλλά και του viking metal γενικότερα. To “Dispellation” και το “I Djupet Sa Svart” (κλείνει το μάτι στην επόμενη περίοδο της μπάντας) είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτού του συγκερασμού. Και πάλι όμως, το “Fire Meets Ice” που διαδέχεται, στ’ αυτιά μου τουλάχιστον είναι ένα «ίδιο, αλλά όχι τόσο καλό -pt.2», αν είχε περισσότερα κομμάτια σαν το "Sacrifice” ίσως έλεγα άλλα.
Κάπου εδώ συμβαίνει άλλη μια (μικρή, αλλά ουσιαστική) αλλαγή, περισσότερο στο θέμα προσέγγισης ήχου/μίξης/παραγωγής αλλά και στα φωνητικά, όπου το εύρος πλέον έχει ανοίξει αρκετά. Κάπως έτσι το μπάσιμο με το “Midsommarblot” σηκώνει την τρίχα κάγκελο, από κοντά ακολουθούν και τα υπόλοιπα, προεξαρχόντων των “Dance of the Elves” και “Nemesis of Frej”. Στο ίδιο επίπεδο ο διάδοχος “Ufven” με επιλογές εδώ τα “Av Blod Ar Jag Kommen” και “Gleipnir”.
Mini step-back το “Jartecken” αν με ρωτάτε -έυκολα ξεχωρίζει το “With Fire in my Heart…”, ωστόσο ακολουθούν δύο ογκόλιθοι που προσωπικά τα βάζω στο top-tier της δισκογραφίας τους και δυσκολεύτηκα τρομερά να κάνω από τρεις επιλογές για το καθένα. Απ’ το “Vargtimman” πάω με εναρκτήριο “I Have the Sky” (τι τίτλος), ξελαρύγγιασμα “Fenris” (αν ήξερα σουηδικά) και οριακά ατμοσφαιρικό bm “Den Dighra Doden”. Και απ’ το φετινό “Halsingemorker” αναγκαστικά η τριάδα “Trelldom”/”The Waves, the Sky and the Pyre”/”The Last Step” που κλείνει τον δίσκο και φέρνει δάκρυα στα μάτια, δεν γίνεται να σπάσει.
ΥΓ1. Για να στρογγυλέψουμε τα κομμάτια στα 20 -αλλά και γιατί έχουν νόημα εκεί που είναι- η spotify λίστα έχει και δύο μικρά instrumental.
ΥΓ2. Προφανώς για τους σκοπούς του νήματος δεν υπολόγισα τον δίσκο διασκευών στους BATHORY.
Μερακλής ο ChrisP και με Spotify και με ανάλυση, το πήγε στο επόμενο επίπεδο!
Πολυ ωραιος αν και δεν εχω λογαριασμο στο spotify. Οι Ereb Altor ειναι μια μπαντα που ακουγα πολυ ως τα μιντ τενς, αλλα η αλλαγη τους δεν με κρατησε. Μου αρεσαν πολυ σαν Bathory clones. Εχουμε αρκετα διαφορετικο γουστο απο τα αλμπουμ που θυμαμαι.
Λειπουν 4 τραγουδια που εγω θα τα ωαζα με κλειστα ματια.
Winter Winterland
Wizard
Vargavinter
My Ravens
Δίσκος με τέτοιο τίτλο μόνο δισκάρα μπορεί να είναι, και ναι σε όλα, ειδικά στο “Den Dighra Doden”, αλλά χωρίς “Alvablot”? Ε, όχι, μας βλέπει και ο Ψηλός.
Καλά, βάλτο αντί του Φένρις.
Πως τον καταφενρις ετσι
It’s already written, it’s already done.
Δεν έχω ακούσει τα τελευταία (αρκετά) Ereb Altor, αλλά η λίστα @ChrisP με έκανε να ακούσω μετά από καιρό το αγαπημένο Myrding, με τη σπαρακτική ρεφρενάρα, και πονάει η ψυχούλα μου