Κάνε το δικό σου best of της αγαπημένης σου μπάντας (Διαβάστε πρώτα το αρχικό ποστ)

Εσυ δεν τον επιασες :stuck_out_tongue:

Γενικως, γιατι μισειτε τον Βασιλιά, τον σωτηρα μας;

FATAL PORTRAIT

1. The Candle
  2. Charon
  3. Halloween

ABIGAIL
4. The Family Ghost
5. The Possession
6. Abigail

THEM
7. Welcome Home
8. The Invisible Guests
9. A Broken Spell

CONSPIRACY
10. Sleepless Nights
11. The Wedding Dream
12. Amon Belongs to Them

THE EYE
13. Eye of the Witch
14. Burn
15. Father Picard

THE SPIDER’S LULLABYE
16. Eastmann’s Cure

THE GRAVEYARD
17. Black Hill Sanitarium
18. I Am

VOODOO
19. Cross of Baron Samedi

HOUSE OF GOD
20. The Pact

ABIGAIL II : THE REVENGE
21. Slippery Stairs

THE PUPPET MASTER
22. The Puppet Master
23. Magic

GIVE ME YOUR SOUL…PLEASE
24. Is Anybody Here?

Ειναι αστειο οτι επρεπε να βαλω τοσα λιγα τραγουδια απο την πρωτη περιοδο, με τα Abi/Them/Con να εχουν τοσο μικρη εκπροσωπηση. Ειδικα το τελευταιο. Επισης, ειναι κριμα οτι επρεπε να βαλω απο ολους τους δισκους, διοτι η τελευταια περιοδος του ΒΔ δεν μου αρεσε. Αλλα θα του δωσω ευκαιρια ξανα, με αφορμη αυτο το νημα και το σπουδαιοτερο καλλιτεχνικο event του καλοκαιριου στη χωρα μας.

6 Likes

Μοναδική περίπτωση σχήματος πραγματικά οι EREB ALTOR, ξεκινάνε με το “By Honour” ως η πιο ουσιαστική ίσως ευθεία αναφορά στον Quorthon. Οριακά θα ‘λεγε κανείς ότι το “Awakening” που ανοίγει τον δίσκο είναι αξεπέραστο από οποιοδήποτε άλλο κομμάτι της δισκογραφίας τους -μαζί και το “Dark Nymph” για συμπλήρωμα. Η αλήθεια είναι ότι το “The End” που είχε ακολουθήσει, μου άφησε μια αίσθηση «ίδιο, αλλά όχι τόσο καλό» και με ψιλοαπογοήτευσε. Αυτό δε σημαίνει πώς δεν έχει κι αυτό κορυφές όπως το “A New but Past Day”.

Κάπου εδώ συμβαίνει μια πρώτη αλλαγή πορείας, αφού στο “Gastrike” του 2012, χωρίς να απεκδύονται τον επικό χαρακτήρα, αποφασίζουν να διαβούν extreme μονοπάτια, στο πλαίσιο του “Blood Fire Death” αλλά και του viking metal γενικότερα. To “Dispellation” και το “I Djupet Sa Svart” (κλείνει το μάτι στην επόμενη περίοδο της μπάντας) είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτού του συγκερασμού. Και πάλι όμως, το “Fire Meets Ice” που διαδέχεται, στ’ αυτιά μου τουλάχιστον είναι ένα «ίδιο, αλλά όχι τόσο καλό -pt.2», αν είχε περισσότερα κομμάτια σαν το "Sacrifice” ίσως έλεγα άλλα.

Κάπου εδώ συμβαίνει άλλη μια (μικρή, αλλά ουσιαστική) αλλαγή, περισσότερο στο θέμα προσέγγισης ήχου/μίξης/παραγωγής αλλά και στα φωνητικά, όπου το εύρος πλέον έχει ανοίξει αρκετά. Κάπως έτσι το μπάσιμο με το “Midsommarblot” σηκώνει την τρίχα κάγκελο, από κοντά ακολουθούν και τα υπόλοιπα, προεξαρχόντων των “Dance of the Elves” και “Nemesis of Frej”. Στο ίδιο επίπεδο ο διάδοχος “Ufven” με επιλογές εδώ τα “Av Blod Ar Jag Kommen” και “Gleipnir”.

Mini step-back το “Jartecken” αν με ρωτάτε -έυκολα ξεχωρίζει το “With Fire in my Heart…”, ωστόσο ακολουθούν δύο ογκόλιθοι που προσωπικά τα βάζω στο top-tier της δισκογραφίας τους και δυσκολεύτηκα τρομερά να κάνω από τρεις επιλογές για το καθένα. Απ’ το “Vargtimman” πάω με εναρκτήριο “I Have the Sky” (τι τίτλος), ξελαρύγγιασμα “Fenris” (αν ήξερα σουηδικά) και οριακά ατμοσφαιρικό bm “Den Dighra Doden”. Και απ’ το φετινό “Halsingemorker” αναγκαστικά η τριάδα “Trelldom”/”The Waves, the Sky and the Pyre”/”The Last Step” που κλείνει τον δίσκο και φέρνει δάκρυα στα μάτια, δεν γίνεται να σπάσει.

ΥΓ1. Για να στρογγυλέψουμε τα κομμάτια στα 20 -αλλά και γιατί έχουν νόημα εκεί που είναι- η spotify λίστα έχει και δύο μικρά instrumental.

ΥΓ2. Προφανώς για τους σκοπούς του νήματος δεν υπολόγισα τον δίσκο διασκευών στους BATHORY.

16 Likes

Μερακλής ο ChrisP και με Spotify και με ανάλυση, το πήγε στο επόμενο επίπεδο!

Πολυ ωραιος αν και δεν εχω λογαριασμο στο spotify. Οι Ereb Altor ειναι μια μπαντα που ακουγα πολυ ως τα μιντ τενς, αλλα η αλλαγη τους δεν με κρατησε. Μου αρεσαν πολυ σαν Bathory clones. Εχουμε αρκετα διαφορετικο γουστο απο τα αλμπουμ που θυμαμαι.
Λειπουν 4 τραγουδια που εγω θα τα ωαζα με κλειστα ματια.
Winter Winterland
Wizard
Vargavinter
My Ravens

1 Like

Δίσκος με τέτοιο τίτλο μόνο δισκάρα μπορεί να είναι, και ναι σε όλα, ειδικά στο “Den Dighra Doden”, αλλά χωρίς “Alvablot”? Ε, όχι, μας βλέπει και ο Ψηλός.

Καλά, βάλτο αντί του Φένρις.

1 Like

Πως τον καταφενρις ετσι :grey_exclamation:

12 Likes

It’s already written, it’s already done.

Δεν έχω ακούσει τα τελευταία (αρκετά) Ereb Altor, αλλά η λίστα @ChrisP με έκανε να ακούσω μετά από καιρό το αγαπημένο Myrding, με τη σπαρακτική ρεφρενάρα, και πονάει η ψυχούλα μου :ok_hand:

3 Likes

Πολλή ησυχία έπεσε…

Πάμε σε «ατμοσφαιρικό» Λίβερπουλ και μια από τις πάλαι (πολύ πάλαι όμως) ποτέ αγαπημένες μου μπάντες. Οι ANATHEMA μοιάζει να καταδιώκονταν πάντα από το όνομα που επέλεξαν, σαν ένα μαύρο σύννεφο να τους ακολουθούσε σε κάθε βήμα, με ίντριγκες, τσακωμούς, λάθος αποφάσεις, κινήσεις λίγο μετά από εκάστοτε εξελίξεις…

Disclaimer:

Για την λίστα καταμετρήθηκαν κανονικά τα “Crestfallen” και “Pentecost III”, αντίθετα οι επανηχογραφήσεις των “Hindsight” και “Falling Deeper” έφαγαν τη χυλόπιτα που τους αξίζει. Σε κάθε περίπτωση, 13 κυκλοφορίες → 26 κομμάτια + 3 instrumental + 1 διασκευή για να τα στρογγυλέψουμε στα 30 (και τις 3 ώρες, αν κι ένα δεκάλεπτο είναι το παντελώς ανούσιο outro του κατά τ’ άλλα υπέροχου “Temporary Peace”).

Era One (“Crestfallen”/”Serenades”/”Pentecost III”):

Με frontman τον Darren White και την εσχατολογική, φουλ goth χροιά του, οι ΑΝΑΤΗΕΜΑ στη σύντομη doom/death περίοδό τους παρέδωσαν ορισμένα αριστουργηματικά κομμάτια -οι επιλογές είναι το πρωτόλειο “They Die”, το γοτθορομάντζο “Lovelorn Rhapsody”, το αντιπολεμικό «χιτάκι» “Sleepless” και απ’ το “Pentecost III” που κανονικά θα έπρεπε να μπει ολόκληρο, το “Kingdom” και η Οργή Θεών (aka “We, the Gods”). Δώστε βάση όμως, το τονίζω, στο “Eternal Rise of the Sun” που αρχικά κυκλοφόρησε ως b-side του “We Are the Bible” 7’’ και στη συνέχεια ως bonus σε επανακυκλοφορίες, καθώς και στο “Resonance” compilation. Προσωπικά το θεωρώ τοπ-3 κομμάτι της πρώτης περιόδου.

Era Two (“Silent Enigma”/”Eternity”/”Alternative 4”):

O Vincent αναλάμβάνει τα φωνητικά και αυτομάτως το “Silent Enigma” αποκτά μια πιο λυρική/ονειρική φύση. Ακόμα οι δεσμοί με το doom/death δεν έχουν κοπεί, κομμάτια όπως το “Sunset of the Age” θα μπορούσαν να είναι και σε προηγούμενες κυκλοφορίες, με μία διαφορετική ενορχήστρωση/παραγωγή. Μαζί τους ως επιλογές το “Nocturnal Emmision” που η εξέλιξή του δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο του και -προφανώς- το “Dying Wish” («παίχτε το ντάιν γουίς ρεεεε» ούρλιαζε ένας τύπος στο ακουστικό σετ του ’03 με τον Vincent να παίζει για λίγο το εναρκτήριο θέμα στην ακουστική κιθάρα με ύφος «δε βλέπεις ότι δεν κολλάει ρε φίλε»).

Σε κάθε περίπτωση με το “Silent…”, αλλά κυρίως με τα δύο επόμενα, οι ANATHEMA γίνονται ήρωες του ελληνικού κοινού που -ας το παραδεχτούμε- ένα μέρος του αγαπάει μιζέρια. Επίσης κάπου εδώ ξεκινάνε να κυριαρχούν στον παρακάτω διάλογο μεταξύ υποθετικού αγοριού/κοριτσιού:

• Από μουσική τι ακούς;
  • Α, ε, μέταλ κυρίως, εσύ;
  • Εγώ πιο πολύ ροκ, αλτέρνατιβ, αλλά ακούω και κάποια μέταλ.
  • Όπως;
  • Ε, Ανάθεμα ας πούμε μου αρέσουν αρκετά…
  • Α, και μένα, φοβερό κομμάτι το “Fragile Dreams” ε!

Τέλος πάντων, από το “Eternity” που η περίεργη παραγωγή/ενορχήστρωσή του ταυτόχρονα μου ασκούσε μια κάποια γοητεία αλλά και δε με άφηνε να απορροφηθώ ολοκληρωτικά, οι επιλογές μου είναι το “Beloved” και το part one απ’ το ομώνυμο. Απ’ το “Alternative 4”, που καμιά 25αριά χρόνια πριν ήταν το νο2 αγαπημένο μου άλμπουμ (γενικά), θα πάω πλέον στα πιο «περίεργα» “Empty”, “Re-Connect” και ομώνυμο.

Era Three (“Judgement”/”A Fine Day to Exit”/”Natural Disaster”):

Ο ανωτέρω -υποθετικός πάντα- διάλογος γίνεται κανόνας με το “Judgement” που πλέον φλερτάρει ξεκάθαρα με alternative rock καταστάσεις, με την παραγωγή να είναι κύρια σύνδεση με το μεταλλικό παρελθόν. Εξαιρετικό μπάσιμο με το “Deep”, δυνατό χώσιμο στο χτίσιμο το ομώνυμο, μοναδικά γλυκόπικρο το “Don’t Look Too Far”. Ο επόμενος δίσκος (και πρώτος που άκουσα on time) με κέρδισε ακόμα περισσότερο, καθώς μοιάζει να αγκαλιάζουν πλήρως αυτό που ήθελαν να είναι εκείνη την περίοδο. “Release” αιώνια χιτάρα, “Underworld” αγχωτικό και “Temporary Peace” μελαγχολικό με νότες αισιοδοξίας. Εύφημος μνεία και στο εξώφυλλο σχολής Hipgnosis. Στο δε “Natural Disaster” φτάνουν έως trip-hop φάση, απροσδόκητα επιτυχημένα, το χτίσιμο του “Closer” είναι πραγματικό αριστούργημα. Μαζί του το “Pulled Under 2000 Metres a Second” με τα λυτρωτικά (ή και όχι) του ξεσπάσματα…

Era Four (κάτι αδιάφορα…):

Κάπου εκεί ξανά προβλήματα, hiatus, κάποια στιγμή ανεβάζουν ηλεκτρονικά το “Everything” που ήταν στο επίπεδο των κομματιών του “Natural Disaster” και πολύ μου άρεσε, τα χρόνια περνάνε και τελικά όταν βγαίνει το “We’re Here…” είναι (πλην “Everything” πάντα) στις καλύτερες στιγμές του απλά ΟΚ και στις υπόλοιπες μέτριο. Τα τελευταία τρία άλμπουμ χαίρομαι που υπάρχουν για να μπορώ να αυξήσω τις επιλογές από τα υπόλοιπα, κατά τ’ άλλα μακριά κι αγαπημένοι.

17 Likes

Phantom of the Opera (Live at Hammersmith)
Iron Maiden (BBC Archives Donington 88)

Wrathchild (Death on the Road)
Killers (Live at Hammersmith)

The Number of The Beast
Hallowed be Thy Name (Rock in Rio)

The Trooper
Revelations (Flight 666)

Aces High
Powerslave

Caught Somewhere in Time
Wasted Years

Infinite Dreams
Seventh Son of a Seventh Son

No Prayer for the Dying (Wembley bootleg)

Afraid to Shoot Strangers
Be Quick or be Dead

The Sign Of The Cross (Rock in Rio)

The Clansman (Rock in Rio)

The Wicker Man(En Vivo)

Dance of Death (Death on the Road)

The Longest Day

When the wild wind blows

If Eternity Should Fail

The Writing on the Wall

2 Likes

Green Lung έχουν μόνο 3 άλμπουμ ως τώρα αλλά είναι η πιο σύγχρονη αγαπημένη μου μπάντα οπότε,

Woodland Rites
The Ritual Tree
May Queen

Leaders Of The Blind
Reapers Scythe
You Bear The Mark

Maxine
One for Sorrow
Oceans of Time

Candlemass

Solitude (Live with Messiah)
Demons Gate
A Sorcerers Pledge

The Well Of Souls
Samarithan
Bewitched

Mirror Mirror

Under the Oak

Where the Runes still Speak

Abstrakt Sun

Black Dwarf

Emperor of the Void
Of Stars and Smoke
Demonia 6

Demon of The Deep
My Funeral of Dreams

Dancing in the Temple of the Mad Queen Bee

Astorolus The Great Octopus

Scandivanian Gods

3 Likes

Slipknot

1)Eyeless
2)Wait And Bleed
3)Surfacing

4)People = Shit
5)The Heretic Anthem
6)My Plague

7)Before I Forget
8)Duality
9)Vermillion Pt 2

10)Sulfur
11)Snuff

12)The Devil In I

13)Orphan

14)The Dying Song

5 Likes

The Four Horsemen
Motorbreath (Athens 2010 bootleg)
Fade to Black
Creeping Death
Call of Ktulu (s&m)
Master Of Puppets
Disposable Heroes
Sanitarium(Live shit Mexico - leave me the FUCK alone)
Blackened
Harvester of Sorrow(Live Shit Mexico)
One
Enter Sandman
The Unforgiven
Of Wolf and Man (Live shit Mexico)
Bleeding Me
Memory Remains (Italy 2019 bootleg)
Devils Dance
Fixxxer
St Anger (Italy 2019 Bootleg)
That was Just your Life
Moth Into Flame
Dream No More
Crown Of Barbed Wire
Inamorata

4 Likes

Όποιος θέλει και κάτι από το ΕP Passage ας κάνει δικιά του λίστα.
Τι να βάλεις όμως και τι να αφήσεις έξω από το ιστορικό ντεμπούτο!

Thy Mighty Contract
1)The Sign of Evil Existence
2)Exiled Archangels
3)The Fourth Knight of Revelation

Non Serviam
4)The Fifth Illusion
5)Wolfera the Chacal
6)Non Serviam

Με το επόμενο ξεκινά η αγαπημένη μου περίοδος τους.

Triarchy of the Lost Lovers
7)King of a Stellar War
8)Snowing Still
9)Diastric Alchemy

A Dead Poem
10)Sorrowfull Farewell
11)Full Colour Is the Night

Sleep of the Angels
12)Der Perfekte Traum
13)Victoriatus
14)Thine Is the Kingdom

Τα δύο επόμενα είναι τα άλμπουμς των Κράιστ που έχω ακούσει λιγότερο, η επιλογή μου για το δεύτερο δεν υπάρχει καν στον δίσκο ΛΟΛ - ηχογραφήθηκε πάντως την ίδια περίοδο και ήταν bonus στην βραζιλιάνικη έκδοση.

Khronos
15)My Sacred Path

Genesis
16)Astral Enbodiment

Το Sanctus το υπεραγαπώ, μάλλον ο πιο αδικημένος δίσκος τους

Sanctus Diavolos
17)Athanati Este
18)Doctrine

Theogonia
19)Χάος Γένετο (The Sign of Prime Creation)
20)Rege Diabolicus
21)He, the Aethyr

Μετά απίστευτη Theogonia δεν με νοιάζουν ιδιαίτερα οι επόμενοι δίσκοι τους παρά μόνο σκόρπια κομμάτια εδώ και κει…

Aealo
22)Δαιμόνων βρῶσις
23)…Pir Threontai

Κατά τον δαίμονα εαυτού
24)In Yumen-Xibalba
25)Grandis Spiritus Diavolos

Rituals
26)Ze Nigmar

The Heretics
27) The Sons Of Hell

Pro Xristou
28)The Sixth Day

5 Likes

Θα επιχειρήσω ένα Fates Warning best of που εκτός από αγαπημένοι, έχουν και μια πιο διαχειρίσιμη σε έκταση δισκογραφία γιατί κάτι άλλες που σκέφτηκα με… τρόμαξαν!
Η τελική καταμέτρηση έβγαλε 26 κομμάτια από 13 δίσκους (με κάποιες μικρές παρασπονδίες!)
Πάμε λοιπόν:

Πρώτη περίοδος (John Arch)

Tο “αβαθούς” Maiden-ισμού Night on Bröcken έχει οπωσδήποτε τις στιγμές του, όμως εκ των πραγμάτων είναι από τους δίσκους που θα δώσουν μόνο ένα τραγούδι, με το Damnation να είναι μια πολύ καλή επιλογή. Αδιανόητο το άλμα που συντελέστηκε στο μεσοδιάστημα για να έχουμε το διαμάντι του μελωδικού USPM, Spectre Within, όπου η επιλογή είναι σαφώς δυσκολότερη. Πέραν του προφανούς The Apparition και του Epitaph ας είναι το επίσης δηλωτικό του progressive μέλλοντος τους, Traveler in Time, που θα προκριθεί ως τρίτο! Στο Awaken the Guardian τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα αφού κυριολεκτικά όλος ο δίσκος είναι ένα highlight, αλλά αφού τέτοιοι είναι οι κανόνες, ας περιοριστούμε σήμερα στα Fata Morgana, Guardian και Prelude to Ruin που είναι και συνεχόμενα στη ροή του δίσκου!

Μεσαία περίοδος (enter Ray Alder)

O Matheos το έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι δεν είχε σκοπό να αλλάξει τραγουδιστή όμως ήταν η απόφαση του Arch να αποχωρήσει που έφερε την αλλαγή με τον Ray Alder να τον αντικαθιστά. Το πιο aggressive σε σχέση με τα προηγούμενα του, No Exit, έχει φυσικά να επιδείξει πρωτίστως το The Ivory Gate of Dreams που καταλαμβάνει μεν ολόκληρη την δεύτερη πλευρά, μετράει όμως σαν ένα!
Στα δύο επόμενα βρισκόμαστε και πάλι στη δύσκολη θέση να μην ξέρουμε τι να πρωτοδιάλεξουμε, ας πάμε λοιπόν με τα Nothing Left to Say (προφανώς!), Part of the Machine και Static Acts (ας μπει και ένας Aresti!) από το Perfect Symmetry, ενώ από το Parallels θα προκριθούν τα The Eleventh Hour (αλίμονο!), Life in Still Water και Point of View! Από το Inside Out που δεν χαίρει της ίδιας εκτίμησης μεταξύ των οπαδών αλλά εγώ το βρίσκω φοβερό, πέραν του απίστευτου Monument που μου μοιάζει ημιτελές χωρίς το Afterglow να το ακολουθεί, θα επιλέξουμε και το εναρκτήριο Outside Looking In!

Τρίτη (και τελευταία) περίοδος

Η τρίτη περίοδος των Fates Warning ξεχωρίζει λόγω της διαφορετικής πλέον προσέγγισης του Μαθιού που αφουγκράζεται και την τότε περιρρέουσα ατμόσφαιρα εισάγοντας νέα στοιχεία (ηλεκτρονικά, industrial ενδεχομένως, συν τους απαραίτητους Tool-ισμούς) και τα καταφέρνει περίφημα στο A Pleasant Shade of Gray απ’ όπου επιλέγουμε το… ομώνυμο (ζαβολιά!), όπως και στο Disconnected όπου επιβεβαιώνει πόσο ικανός είναι στα μεγάλης διάρκειας κομμάτια σαν το κολοσσιαίο Still Remains και το Something from Nothing, ενώ σαν τρίτο θα μπει το One!
Από εκεί και πέρα, δεν είναι τυχαία η σχεδόν δεκαετής “παύση εργασιών” μετά το FWX που θα το εκπροσωπήσει το Another Perfect Day, από το Darkness in a Different Light σταχυολογούμε το And Yet it Moves, ενώ το καλύτερο αυτών Theories of Flight θα μας δώσει τα The Light and Shade of Things και The Ghosts of Home. Ακούγοντας τέλος το Long Day Good Night καταλαβαίνει κανείς γιατί ο Τζιμάρας δήλωνε ότι δεν ήταν σίγουρος αν θέλει πια να γράφει μουσική για τους Fates Warning. Η επιλογή εδώ έρχεται με το The Longest Shadow of the Day, που αφήνεται να παρασυρθεί από το funky, jazzy instrumental μέρος του!

Και εις άλλα με υγεία!

18 Likes

Ωραια με εψησες τις επομενες μερες να κανω και εγω FW best of

1 Like

Τι μικρές ρε απατεώνα :sweat_smile:

13 δίσκοι, 37 κομμάτια

3 Likes

Static Acts :heart:

2 Likes