Νταξει οι περισσοτεροι εχουν πατησει τα 40 εδω μεσα, πιστευω πως ειναι μια καλη ωρα να ωριμασουν απο την ηλικια των 16 και να ακουσουν και κατι καλυτερο απο γουνακια με σπαθια και baby oil
Τωρα που το σκεφτομαι βεβαια… ισως και να εχεις δικιο, δε θα ερθει ποτε αυτη η ωρα
Αστεια κανουμε μωρε, σιγα. Απαγορευεται να (ξανα)μπει λιστα ΤΡ; Μην σκας, ολα καλα.
Btw, Tea Party ακουσα πρωτη φορα πριν 30 χρονια. Μια χαρα μπαντα ειναι, αλλα δεν με επιασαν ποτε. Δεν ειναι υποχρεωση να τους ακουω. Θυμαμαι οτι μου τους παρουσιασαν ως “νεους” Rush. Ναι, ειμαι ανωριμος και δεν μου αρεσουν
Ε, κλεφτες θα γινουν οι ΩΡΛ; Καλη “διασκεδαση”. Αν θελησεις να ακουσεις κατι καλο, εχει μια φανταστικη λιστα King Diamond πιο πανω (αν και λειπει το αγαπημενο μου “The Wedding Dream”) Ισως φτιαξω δικη μου αργοτερα, λατρευουμε τον Βασιλια.
Έλα, μην γαμιέστε όμως, είστε έξυπνα παιδάκια και οι 2(3 αν πάρουμε και τον 3ο που τον πήραν λίγα σκάγια), δεν χρειαζεται να κάνετε σαν 2χρονα.
Ευχαρίστώ, :kardoula: και για τους 3:
Και εσύ είσαι, και καταλαβαινεις γιατι το λέω, και το αφήνω εδώ, ανταπαντώ
On Topic:
Ό,τι λέει η περιγραφή της spotify playlist. Δεν ειναι τα πιο αντιπροσωπευτικα τους, δεν ειναι entry level, δεν ειναι τα καλύτερά τους απαραίτητα, είναι αυτά όμως που έχουν το χαρακτηριστικό doom/thrash riffing τους, τις στιβαρές εναλλαγές, την μουσικότητα που απαιτεί καλό αυτί για να πιάσεις τα φίλτρα της.
A New Dimension demo:
Snowfall (μόνο για την αλλαγή στο 2:20 θα αρκούσε και ας κλεβουμε τους κανονισμους, κλαιν)
Thulcandra demo
Thulcandra (καμία συλλογή Darkthrone δεν είναι legit χωρίς αυτό το κομμάτι, sorry not sorry)
Soulside Journey:
Iconoclasm Sweeps Cappadocia (για το μετέωρο βήμα πριν το απόλυτο σόλο στοκχόλμης)
Goatlord:
As Desertshadows (για τα υπνωτικά και ατμοσφαιρικά φάλτσα του Φενριζ, το σπάσιμο, την απόκρυμνη μαστούρα)
A Blaze In The Northern Sky
Έκλεισε τα 33 μεγάλη η χάρη του, οπότε:
Kathaarian Life Code (γιατί το μεσαίο του τμήμα είναι το epic doom το ίδιο)
The Pagan Winter (τι γιατί;)
Under A Funeral Moon
To Walk The Infernal Fields (γιατί η εκκίνηση είναι του Μέγα, και γιατί το mid-tempo pacing των τυμπανων του Fenriz είναι άφταστο)
Transilvanian Hunger
I En Hall Med Flesk Og Mjod (για λόγους που έχω εξηγήσει γλαφυρά εδώ)
Panzerfaust
Quintessence (από τα κομμάτια που με έκαναν να φτιάξω την πλέυλιστ - τεσταρισμένη αρκετά θα πω)
Total Death:
Earth’s Last Picture (γιατί έτσι ακούγεται το επικό πλακθρας)
Ravishing Grimness
The Claws Of Time (duh)
Ravishing Grimness (for pacing reasons και το ματζεστικ αίσθημα οτι έχεις κάνει απόσταση ενώ είσαι στο 3ο χμ ξργω)
Plaguewielder:
I, Voidhanger (γιατί η μαγεία της ανατατικής μουσικής είναι στις παύσεις και τα δυσαρμονικά ριφφς που σε κάνουν να νιώθεις λες και κοιτάς το κοινό - επίσης φροστ εναλλαγή)
Hate Them:
Rust (κάτι να βάλουμε και αποδω)
Sardonic Wrath
Man Tenker Sitt (από τα πιο blackened crust κομμάτια των Τιτάνων, που καταφέρνει σε 3 λεπτά να χωρέσει όλη την πορεία τους μέχρι τότε, όλη σε ένα backpatch)
The Cult Is Alive
Too Old, Too Cold (συστημένο, top10 κομματιών τους για ΚΑΘΕ περίσταση)
Από εδώ τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα, γιατί οι Darkthrone έκαναν το theme του ποστ πιο έντονο, αλλά προχωράμε μετριοπαθώς και με λεπτομέρεια στο verse riffing.
FOAD
These Shores Are Damned (αγαπάμε μπάντες που σε ολόκληρη τη δισκογραφία τους έχουν την μισή έμπνευση
Pervertor Of The 7 Gates (για δες καιρό που διάλεξε ο ΑΕΚτζής να το ποστάρει, αλλά μιλάμε απαύγασμα του τι εστί Doomthrone)
Dark Thrones & Black Flags
Hiking Metal Punks (στάση ζωής)
The Winds They Called The Dungeron Shaker (κανονικά ούτε μέχρι το περίπτερο δεν πας χωρίς αυτό πόσο μάλλον στο βουνό. Το μυστικό, ξανά στα τύμπανα. Άντε, παντού)
Circle The Wagons
Black Mountain Totem (θα μπορούσα να ακούω τον Culto να παίζει έτσι για χρόνια, όχι ώρες. Α, το κάνω.)
Ναι, προχωράμε χωρίς τα “χιτάκια”.
The Underground Resistance
Valkyrie (με πόνο καρδιάς δεν βάζω το 14λεπτο φινάλε του δίσκου, αλλά ας παίξουμε λίγο επικοφασέικα)
Arctic Thunder
Τundra Leach (κομμάτι που παραδόξως εκτός ροής δίσκου, ακα σε σαφφλ, αποδίδει πολύ καλύτερα, χάρη στον συντονισμό των ρυθμικών του που σπάνε τον πάγο της επανάληψης με περισσότερη επανάληψη, άντε και ένα αργό snorre-ικό πέρασμα αλα blackened doom)
Deep Lake Trespass (ελάχιστα κομμάτια των Darkthrone με κάνουν να βουρκώνω σε απομόνωση, ένα είναι αυτό, οπότε πάει ταμαμ με την περίσταση. Επίσης, η αλλαγή.)
Old Star
Oι σκωτσέζοι είναι καλύτερη περίπτωση για κάποιους, εγώ όμως προτιμώ το αεροπλανικό μεσαίο μέρος του ομότιτλου, μια σύνθεση αστρική, αλλά από αυτά τα άστρα που σχεδίαζαν οι πρόγονοι σε σπηλιές. Και όλα αυτά, σε 4μιση λεπτά. Ανεπανάληπτο.
Εternal Hails…
Voyage To A Northpole Adrift (Τοπ30 κομματιών έβερ της μπάντας, τοπ5 των αργών της. Παγοθραυστικό ριφφινγκ, σπασμένες πυξίδες, επιστροφή, εξιλέωση, το απόλυτο κιθαριστικό σόλο, όλα μέσα)
Lost Arcane City Of Uppakra (τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται)
Astral Fortress
The Sea Beneath The Seas Of The Sea (η κατά Darkthrone εκδοχή των Nordland, αγωνία και μελαγχολία, και αέναοι κύκλοι μέχρι να ξαποστάσεις και να απολαύσεις)
It Beckons Us All…
The Bird People Of Nordland (πακέτο με το προηγούμενο, και μαζί με τα 6 προηγούμενα θα μπορούσε να αποτελεί ένα mixtape μελέτης και εμβάθυνσης στην τέχνη του αργού, του επικού, του μεγαλειώδους)
Ξαναλέω, για best of, θα άλλαζα πολλά. Δέχομαι και παραγγελίες για να την στείλω και σε mp3 αρχεία.
Με την διαφορα οτι εγω δε σε ειρωνευτηκα πουθενα, εσυ αποφασισες να μπεις στην κουβεντα καπως. Τι ακριβως να συγχωρησεις? Θιχτηκες εκ μερους του King Diamond? Να κοψεις την καλημερα στον Παντελη αν ειναι ετσι, εχει γραψει ασυγχωρητα πραγματα επι τουτου.
Ο Παντελής έχει ακούσει ασυγχώρητα πράγματα επί τούτου όταν αναγκάστηκε να ακούσει πολλές φορές έναν δίσκο του King Diamond στο αλήστου μνήμης παιχνίδι, δικαιολογείται να γράψει και λίγα ασυγχώρητα