Best Of: Ναι ή όχι;

συλλογες μονο οπως πχ

οταν θελεις να χεις ενα σπανιο κομματι σε cd οπως
μια συλλογη black mark attack που ειχε μια ακυκλοφορητη κομματαρα των edge of sanity το Murder Divided
και αυτο φυσικα σε χαμηλη τιμη.

συλλογες που καλυπτουν την καριερα ενος συγκροτηματος με λιγους δισκους και δραστικες αλλαγες στο υφος του,οπωτε να διαλεξεις ποια εποχη τους σ’αρεσει πιο πολυ,οταν επισης προσφερει ωραια xtras οπως βιντεοκλιπς και κομματια b-sides απο singles,απο tributes,7"" και αλλα τετοια.

με λιγα λογια αν ητανε δυσευρετα τα ep των paradise lost και εβγαινε μια συλλογη σαν αυτη Που φημολογειται οτι βγαινει\εχει βγει με ολα τα bsides τους και τις διασκευες τους,δεν ειναι προτιμοτερο να αγορασεις το cd απο το να τα κατεβασεις???

Ποτε πρεπει ενα συγκροτημα να βγαζει best of? :-k Και τι θα πει “best of” αφου ως συνηθως δεν βαζουν μεσα παντα τα καλυτερα κομματια.:-s Ειδικα καποιες μπαντες το εχουν παρακανει με τα best of.

Εγω εχω σταματησει χρονια να αγοραζω best of και αυτο γιατι ουσιαστικα με το να εχεις ενα τετοιο δεν εχεις κανεναν δισκο της μπαντας.και ουτε και λαιβ αγοραζω εκτος εξαιρεσεων γιατι θελω να εχω στουντιο δουλειες μονο.αυτες μετρανε για μενα στην συλλογη μου.γνησια εννοειτε παντα.ε κατι συλλεκτικα μπεστ οφ οπως no remorse νομιζω αξιζουν να υπαρχουνε για ιστορικη σημασια.η ψηφος μου λοιπον παει στα στουντιο αλμπουμς αυστηρα.

Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, ένα best-of είναι καλό για να ασχοληθεί κανείς με μπάντες για των οποίων τις full δισκογραφίες δεν έχει πολύ χρόνο (ή και χρήμα).

Βέβαια εφόσον ένα best-of δεν το θεωρώ κυκλοφορία του συγκροτήματος αλλά περισσότερο ως διαφημιστική κίνηση της δισκογραφικής του, δε μου κάνει ιδιαίτερη διαφορά από το να έχω το ίδιο tracklist σε mp3.:wink:

Εξαιρούνται περιπτώσεις best-of με ειδικές εκδόσεις/remixes κομματιών/b-sides κλπ.

Αδιάφορα τα best of.[-X
Προτιμώ ολοκληρομένα άλμπουμς, ή live dvd που μπορεί να έχουν bedt of χαραχτήρα…

Ούτε εμένα μου αρέσουν τα best of, τα παίρνω απλώς για να τα έχω όλα από μία μπάντα που μου αρέσει κλπ. Αν είναι προτιμώ να φτιάχνω δικές μου συλλογές με κομμάτια που μου αρέσουν.

Προσωπικά δεν τα γουστάρω καθόλου. Δυο φορές στη ζωή μου “έλιωσα” best of, μία με Stranglers και μία με Kiss πριν κάτι χρόνια…

Άν η συλλογή είναι σαν το best of the beast,δηλαδή περιέχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό,στίχους,πληροφορίες,και τόσο καλά κομμάτια,τότε έχει λόγο ύπαρξης.Αλλιώς @@

Τα best είναι απλά ένας τρόπος να γνωρίσεις ένα συγκρότημα στα γρήγορα και τίποτα περισσότερο.
Αν θες μόνο να δεις τι παίζει μία μπάντα βολεύουν μια χαρά.

αυτο που λεει ο αποπανως.
αλλο που χρησιμοποιειται συνηθως απο ξεφτισμενες μπαντες ωστε να βγαλουν ενα τελευταιο χαρτζιλικι κοτσαρωντας μεσα ενα ή δυο νεα τραγουδακια.

Τα Best Of πιστευω ειναι ο καλυτερος τροπος για να παρεις μια γενικη ιδεα για ενα συγκροτημα και να δεις αν αξιζει να ασχοληθεις μαζι του παραπανω και αρχικα ν αγορασεις τους πιο γνωστους του δισκους και στη συνεχεια και τους υπολοιπους. Εγω, για παραδειγμα, τις περισσοτερες αγαπημενες μου μπαντες ετσι τις “γνωρισα”. Οταν ομως ενα Best Of “πετιεται” στους φαν ενος ξοφλημενου συγκροτηματος, επειδη δεν εχει τιποτα αλλο να προσφερει πια στη μουσικη, μονο και μονο για την ευκαιρια λιγου ακομα κερδους απο τις παλιες/ξεθωριασμενες επιτυχιες, τοτε σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο…

ειδικα αμα τους λενε maiden.μονο που οι κυριοι το εχουν παραξηλωσει.εχουν πιο πολλα best of/live απο τη studio δισκογραφια τους

Σωστός, απλά είναι τα πράματα.

ακριβως!!:slight_smile:

• 1…

Μην είσαι απόλυτος σ’ αυτό. Ξέρεις πόσα βγάζουν οι εταιρίες με το έτσι θέλω και δεν θέλουν τα γκρουπ; Τους ξεζουμίζουν!

Δεν ξέρω. Ποτε δεν είμουν μεγάλος φαν τον μπεστ οφ αλλα δεν μπορώ να διαφωνισω οτι ειναι ο πιο ευκολος τροπος να εχεις τα ποτ πουρι μιας μπαντας χωρις να αγορασεις τι μιση τους δισκογραφια

Προσωπικά προτιμώ τις δικές μου επιλογές για ποτ πουρί, θεωρώ τα best of κατά βάση κακές κυκλοφορίες (εξαιρείται το θεϊκό Best of the Beast, ειδικά στις πρώτες εκδόσεις με σκληρό εξώφυλλο) και γενικά οι συλλογές κάθε είδους είναι από τους κύριους λόγους που εκτιμώ το internet όσον αφορά το d/l…

Ε όχι και θεικό το Best of the Beast.

Νταξ μόνο η συσκευασία λέει απ’ αυτό.

Είναι δυνατόν να ακούς το afraid με τη φωνή του Βlaze? Ήμαρτον

Δεν έχω δει κανένα καλύτερο best of. Η συσκευασία, οι φωτογραφίες, οι επιλογές των κομματιών, τα πάντα μου αρέσουν. Και ο Bayley μου αρέσει κι ας λέτε ό,τι θέλετε… 8)