Best Prog Metal Vocalist

η αλήθεια είναι πως μετά κόπων και βασάνων κατέληξα στην λίστα… προσπάθησα να είναι πιο πολύ προς το κλασσικό progressive metal, ελπίζω να τα κατάφερα κάπως. στην τελική επιλογή βοήθησαν και 2-3 νοματαίοι, οπότε θα μοιραστούμε τομάτες και γκρίνιες!

2 παρακλήσεις μόνο:

α) προσπαθήστε να ψηφίσετε μέχρι 3 τραγουδιάρηδες, μη το ξεφτιλήσετε!
β) σκεπτείτε βάσει φωνής μόνο, όχι συνθετικών ικανοτήτων κτλ.

Νοματαιος εδω!:lol:
Αποτι βλεπω συμφωνω με ντουντ…
Tate ανετα.Kαι για μη βαλω πολλους ειπα να βαλω ακομα τον ΘΕΟ Khan…
Ακολουθουν Lande,Alder(οταν επιανε ψηλες),και προσωπικη ισως και λογο προσφατου λιωσιματος αγαπη LaBrie.
Παντως φωναρες ολοι.

Θεωρω τον Geoff Tate ως την καλυτερη metal φωνη ολων των εποχων.
Αλλα η ψηφος πηγε στον μεγαλυτερο ερμηνευτη αυτης της δεκαετιας και μεγαλη συμπαθεια μου:
Roy Khan, κυριες και κυριοι.:bow:

αυτο το πολλ ειναι του tate! :lol:

δεν υπαρχει περιπτωση εστω να τον πλησιασει αλλος!

για αυτό είναι πολλαπλών επιλογών το πολλ :slight_smile:

ο buddy lackey και ο tate είναι ίσως οι απόλυτοι προγκ ερμηνευτές στα αυτιά μου. από κει και πέρα δυσκολεύτηκα πολύ να διαλέξω… κατέληξα στη γεμάτη ζεστασιά φωνή του μεγάλου baker. καλά να σαι όπου κι αν είσαι :frowning:

Ωραιο topic!Και απο τα λιγα polls με πληρη λιστα(οσο το δυνατον καλυτερη τελος παντων),μονο τον τυπα απο τους Evergray σκεφτηκα εκτος απο αυτους αλλα κι αυτος καλυτερα που ειναι εκτος με τετοια ονοματα.

Lande εχει τραγουδησει σε ενα απο τα 3 αγαπημενα prog metal albums αλλα οπως και να το κανουμε το ονομα του δεν ειναι συνυφασμενο με τη progressive οσο των υπολοιπων.Και με τον Khan καπως ετσι ειναι για μενα γιατι σαν νεοτερος τον αγαπησα πρωτα με Kamelot οποτε βασει του τιτλου του poll δε θα τον ψηφισω…

Allen μεγαλη συμπαθεια και Baker respect.

Αλλα Tate παιδια.-

(και αλλες 2 ψηφοι για τους 2 προηγουμενους)

Toω ειχε στα υποψη του αλλα δε χωραγε!!!:stuck_out_tongue:

Με όλους αυτούς τους όρους που έβαλαν ο Thread Starter και οι 2-3 νοματαίοι(κλασσικό Prog Metal, Multiple Choice)πρέπει να δημιουργήσαν το ποιο εύκολο Poll στην ιστορία των Poll. Tate και Lackey αφήνουν τους άλλους τόσο πίσω που κοιτάζουν με ραδιοτηλεσκόπιο. Βέβαια αν ξεφύγουμε από τους περιορισμούς περί κλασσικού Prog και πάμε από τη μια σε πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις ή από την άλλη πάμε σε πιο Prog/Power φάσεις(πχ Crimson Glory) τότε η τριάδα μου συμπληρώνεται με την πιο παραγνωρισμένη φωνή του σύμπαντος, τον Eric Clayton(Saviour Machine) και θα πρέπει να αναφερθούν με τα τσαρούχια οι Midnight(Crimson Glory), Steve Benito(Heir Apparent), Mario Prunster(Mayfair), Jan Lubitzki(Depressive Age). Επίσης όπως και ναχει μεγάλη παράληψη οι Arno Menses και κυρίως Yogi Kaiser(Sieges Even).

Δύσκολα polls αυτά.
Αλλά όπου υπάρχει Tate και Lackey, ντάξει. Αυτονόητο.
Και Khan και Allen. Και Alder.
Όλοι τους φωνάρες, αλλά ναι. Δικαιωματικά ο Tate και ο Lackey είναι κορυφαίοι.

Δύσκολα polls αυτά.
Αλλά όπου υπάρχει Tate και Lackey, ντάξει. Αυτονόητο.
Και Khan και Allen. Και Alder.
Όλοι τους φωνάρες, αλλά ναι. Δικαιωματικά ο Tate και ο Lackey είναι κορυφαίοι.

Και επίσης Kjetil των Green Carnation γιατί έτσι.

BOBBY HICKS

ευχαριστώ :smiley:

Geoff Tate,Ray Alder και Russell Allen…Αν και στο συγκεκριμενο ειδος είναι σπανιο να βρεθεί κακος τραγουδιστης…

Καλύτερος δεν νοείται, διότι κανείς δεν θα μπορούσε να τραγουδήσει το OM καλύτερα από τον Tate, κανείς δεν θα μπορούσε να τραγουδήσει το APSOG καλύτερα από τον Alder, κανείς δεν θα μπορούσε να τραγουδήσει το I&W καλύτερα από τον LaBrie, κανείς δεν θα μπορούσε να τραγουδήσει το ΒΕ καλύτερα από τον Gildenlow κ.ο.κ.

To top του Tate δεν συκγρίνεται με κανένα, αλλά εδώ και καιρό έχει να γράψει πραγματικά καλές φωνητικές γραμμές.

Αν μιλάμε για το σήμερα (ή τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια) η αγαπημένη μου prog φωνή είναι ο Gildenlow.

Επίσης, προσωπική άποψη την οποία συμμερίζεται 100% και ο Graves είνια πως οι καλύτερες ερμηνείες του είναι στο A Murder Of Crows. Έπρεπε να δείτε τη χαρά στην αντίδρασή του όταν του το είπα…:lol:

Και για αυτους που ενδεχομένως πιστεύουν ότι η τεχνική σκοτώνει το συναίσθημα, δείτε τη λίστα και ξανασκεφτείτε το.

Α, να προσθέσω και μια προσωπική αδυναμία. Neal Morse.

Αυτός που μου αρέσει περισσότερο, και είναι και από τις καλύτερες μεταλ φωνές γενικά, είναι ο Tate.

tate και κλειδωστε το

επιτάφιε και άσπρο ζόμπι, το ξεφτιλίσατε. είπαμε μέχρι 3 ψήφους, όχι μέχρι 10. darth αγάπη μου, είσαι μεγάλος παραπονιάρης :lol: όλοι όσοι έγραψες ήταν στην αρχική 25άδα, το περιόρισα σε πιο κλασσικό prog metal αρχικά και μετά διαλέξαμε αναγκαστικά 10αδα.

ψ. sieges even δεν έβαλα γιατί κακά τα ψέμματα, περισσότεροι έχουν ακούσει τα 2 τελευταία τους παρά τα πρώτα τους. που και στα πρώτα δλδ είχαν αλλάξει 2? 3 τραγουδιστές? δε θυμάμαι…

Ναι ειδικά αν οι τραγουδιστές των Sieges Even ακούγοταν πέρα από τους 2 που είπα θα συμπληρώναν το μισό Poll.

ποιος εβαλε LaBrie ρε αμπαλοι?

αυτό που ξεκίνησε το θρεντ μήπως? 2ο σε ψήφους τον βλέπω εγώ πάντως, οπότε…

αυτο εννοω, ποιος τον ψηφισε… χαζε dude