Best Prog Metal Vocalist

Καλημέρα…
Θα μου εξηγήσει κανείς τη διαφορα prog με progressive; Ακούω τόσα χρόνια αυτή τη μουσική και νόμιζα ότι αυτά τα 2 απλά είναι το ίδιο πράγμα.
Συγγνώμη για το offtopic.

Πωωω ρε dude μας γαμησες. Δυσκολευτηκα να διαλεξω. Στην αρχη ειπα Gildenlow. Mετα λεω θα ψηφισω Tate. Aλλα ρε γαμωτο και ο Ray και ο Khan ειναι μεγαλες αγαπες. Τελικα νομιζω Roy Khan με πολυ μικρη διαφορα απο τους προαναφερθεντες. Ευκολα μεσα στους 5 αγαπημενους μου τραγουδιστες απο ολα τα ειδη. :slight_smile:

multiple choice είχα βάλει ο άνθρωπος :stuck_out_tongue:

Το multiple choice ειναι φλωρια. Η τρουιλα ειναι να ζοριστεις να διαλεξεις μονο εναν!

Το οτι ειδα αργοτερα οτι μπορω να διαλεξω πανω απο εναν δεν εχει σημασια O:):stuck_out_tongue:

Έτσι, έτσι, καμ του δε νταρκ σάιντ …

Ρε μάγκες έλεος ΑΛΛΟ PROG ΚΙ ΑΛΛΟ PROGRESSIVE. ΜΗΝ ΛΕΜΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΩ ΝΑ ΠΟΥΜΕ.

Πες μας φίλε Leviathan τη διαφορά να την μάθουμε και εμείς οι αδαείς…Εκτός αν prog=progressive rock και progressive=progressive metal. Κάτι άλλο δεν βρίσκω.

επίσης το progressiv είναι το σιβηρικό παρακλάδι :lol:

Με τον ανθρώπινο εγκέφαλο είναι αδύνατον να συλλάβει κανείς την χαώδη διαφορά ανάμεσα στο prog και το progressive.

Κοντά είσαι. Βασικά το ένα υπαρκτό θέμα είναι ο διαχωρισμός prog rock και prog metalμ που ακόμα και στη wikipedia να το κοιτάξεις, ισχύει. To πιο αστείο πράγμα, γελάει ο κόσμος, αφού χωρίς το πρώτο δε θα υπήρχε το δεύτερο.

Η υπόθεση που μπορώ να κάνω για το δεύτερο σκέλος, είναι αυτό που έχει γίνει αντικείμενο διαφωνίας πολλάκις εδώ μέσα, δηλαδή ο πατενταρισμένος και ο μη πατενταρισμένος ήχος. Το προγκ είναι η αυστηρή έννοια του όρου προοδευτικός, το προγκρέσιβ η πιο χαλαρή, γι’ αυτό και την κολλάνε πριν από άλλα είδη πχ. ~power, ~death, ~sludge, κλπ. κλπ.

prog sludge??? :lol::lol::lol:
ο καλυτερος του πολ ειναι ο Tate:wink:
δεν μ αρεσει το prog εκτος αν εχει ενα n αναμεσα στο ο και στο g!:stuck_out_tongue:

Ρε ΤΟΥΒΛΟ, η αγαπημένη σου μπάντα η μαστοδοντούσα χαρακτηρίζεται prog sludge σε όλο τον κόσμο:!::stuck_out_tongue:
Χαχαχ Prong rules!!!

Οντόπι, Tate εννοείται, δε με χαλάει ο Γκίλντελο, αλλά και ο Russell Allen χώνει, μιλάμε τρομερά δυνατή φωνή, από άποψη δυναμικών. Κι ο παλιός Λαμπρής καλός ήτανε.

τι λες μωρη ΜΠΕΤΟΒΕΡΓΑ??!! εγω φταιω που η μαλακια του κοσμου τηγανιζει πατατες εκει εξω!!! prog sludge!! τι αλλο θα πουνε δηλαδη?:lol:#-o
μωρε καλα λεω οτι η ταμπελες ειναι για την εθνικη, (οδο) κι οχι για την μουσικη.

ρε παιδιά, ρε παιδιά, ρε παιδιαααααάααάάά

γιατί κανείς δεν έχει αναφερθεί στον Alan Tecchio!!!

είναι δυνατόν να μιλάμε για prog metal kαι να είναι στην απέξω αυτός ο άνθρωπος…εκτός αν εννοείται πως είναι εκτός συναγωνισμού!!!

πού είναι ο Oliva κύριοι???[-X άψογοι όλοι τους δεν λέω, αν και μια αδυναμία σε psychotic waltz την έχω, οπότε…Buddy for me!!!

wtf :lol:

__Μμμμ… να μαντέψω το λόγο της “λολ” φατσούλας του dude? :wink:

__Παίδες… Πρώτον, ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ Oliva, δεν νομίζω πως είναι “prog” τραγουδιστής, ούτε σε “prog metal” σχήμα τραγουδούσε… Μην αρχίσουμε να ρωτάμε σε θέμα με αυτόν τον τίτλο "πού είναι ο Mercury / Pavarrotti / Dio κλπ… Οπότε, εκτός poll με συνοπτικές διαδικασίες, σωστά; :wink:

__Δεύτερον… ο Teccio, που είναι μέσα στο στυλ (ε, πιο τεχνικό, πιο εξτρίμ, δε θα τα χαλάσουμε), νομίζω πως παρόλο που είναι κι αυτός κορυφή, ε, είναι λίγο λογικό φίλε μου να λείπει από αυτή τη λίστα… ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ. Εσύ ποιόν απ’ τους αναφερθέντες θα έβγαζες για να τον βάλεις…;

__ΠΡΙΝ απαντήσεις, ΜΗΝ ξεχάσεις πως: έβγαλε έναν μόνο δίσκο, τραγουδάει πραγματικά τέρμα δεξιά στο πιάνο ΟΛΗ την ώρα, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο, τραγουδάει σε πολύ “κουλούς” και δύσκολους ρυθμούς απάνω, πάνω σε πολύ τεχνικές, δύσκολες και ασυνήθηστες μελωδίες και δίνει ξεχωριστές και ασυνήθιστες μελωδικές (?) γραμμές που όχι μόνο είναι τεχνικά (κυρίως σε θέμα χρόνου και τόνου) περίτεχνες και ξεχωριστές, μα επιρρέασαν και πολλούς άλλους (και έδεναν και τέλεια με το ύφος της μπάντας), ΑΛΛΑ, αλλά δεν τραγουδάει σε μεγάλη έκταση (βλέπε κάτι “τέρατα” του poll που τραγουδούν σε 3-4 οκτάβες!!!), τραγουδάει σχεδόν με το ίδιο στιλ και στον ίδιο τόνο (αλλά και με το ίδιο ύφος), η τεχνική του είναι αξιοθαύμαστη μεν αλλά όχι και τόσο ολοκληρωμένη ή πολυδιάστατη (π.χ. ακόμα και ο πιτσιρίκος των Protest The Hero θα μπορούσε να μπει πάνω απ’ αυτόν καθώς τραγουδάει αξιοθαύμαστα και σε καθαρά και σε growl και σε φαλτσέτο και σε ποπ και σε screamo φωνητικά, ενώ άλλοι μόνο σε 1-2 είδη το πολύ), δεν έχουμε ακούσει κάτι πιο μελωδικό απ’ αυτόν και γενικά όλοι όσοι έχουν αναφερθεί είναι “μάστερς” στα περισσότερα από αυτά που ανέφερα και πιο “πολυτάλαντοι” ή έστω δοκιμασμένοι… μπορεί και ο Teccio να είχε και άλλα να δείξει, αλλά σε σύγκριση με αυτούς του Poll…

__Οταν διάβασα για τον Teccio είπα “α ναι, κι αυτός! κι αυτός!” αλλά μετά σκέφτηκα “ναι αλλά σε ποιού τη θέση;!!” (π.χ. αν μου 'λεγαν “πρέπει να τραγουδήσεις κάτι από Watchtower” δε θα ‘χα τόσο πρόβλημα και δε θα έκλανα τόσες μέντες (:lol:) όσο αν μου λέγαν για τραγούδια κάποιου άλλου τραγουδιστή απ’ αυτούς που υπάρχουν στο poll) και οπότε μεταφέρω (ξανά) και σε ‘σένα το ερώτημα: "Εσύ ποιόν απ’ τους αναφερθέντες θα έβγαζες για να τον βάλεις…;"

__Προσωπική γνώμη, πολύ ορθώς τον ανέφερες, αλλά ορθώς “έμεινε απ’ έξω” όπως αναφέρεις.

__Με παρόμοια λογική φαντάζομαι έχει μείνει απ’ έξω και ο τραγουδιστής των Spiral Architect (άσε που, ενώ είναι αστέρι, στον δίσκο τους εκείνο χάνει και έξτρα πόντους γαμηστερότητας -λολ- καθώς αντιγράφει κάργα προγενέστερούς του -ονόματαΜπάντιΛάκιδελέμε…) για παράδειγμα… 8)

__Raiseyourfist (και Ioanniskont), συμφωνείς /διαφωνείς; :slight_smile: ελπίζω να συμφωνήσετε γιατί είναι και ένα κορίτσι στο forum που προσπαθώ να εντυπωσιάσω και… :lol: :stuck_out_tongue: :lol:

Άσε που ο McMaster είναι καλύτερος από τον Tecchio.

Αααα ρε φίλε Shadowcaster να ?ξερες σε τι τριπάκι με βάζεις τώρα…αλλά δεν πρέπει να παραπονιέμαι αφού εγώ το άνοιξα το θέμα Alan?.ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με η σειρά τους…

__Παίδες… Πρώτον, ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ Oliva, δεν νομίζω πως είναι “prog” τραγουδιστής, ούτε σε “prog metal” σχήμα τραγουδούσε… Μην αρχίσουμε να ρωτάμε σε θέμα με αυτόν τον τίτλο "πού είναι ο Mercury / Pavarrotti / Dio κλπ… Οπότε, εκτός poll με συνοπτικές διαδικασίες, σωστά; :wink:

Πραγματικά ΥΠΕΡΟΧΟΣ ο Oliva και προσωπικά δεν θα τον κατέτασα στην κατηγορία prog τραγουδιστή ΑΝ και το Gutter Ballet είναι πολύ πιο μπροστά από τα περισσότερα album των τραγουδιστών που εμφανίζονται στη λίστα όπως πχ από το ?Train Of Thought? ή από το ?Infatuator? και όπως πολύ σωστα είχε γραφτεί κάποτε ?καμιά φορά δεν χρειάζεται να παίζεις Progressive, αλλά να είσαι?..πάμε στα δικά μας τώρα.

__Δεύτερον… ο Teccio, που είναι μέσα στο στυλ (ε, πιο τεχνικό, πιο εξτρίμ, δε θα τα χαλάσουμε), νομίζω πως παρόλο που είναι κι αυτός κορυφή, ε, είναι λίγο λογικό φίλε μου να λείπει από αυτή τη λίστα… ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ. Εσύ ποιόν απ’ τους αναφερθέντες θα έβγαζες για να τον βάλεις…;
Δεν θα έβγαζα κανέναν από αυτή τη λίστα. Απλά θα τη συμπλήρωνα γιατί αν και όχι ελλιπέστατη είναι σχετικά ελλιπής και κραυγαλέα προβλέψιμη, πράγμα αντίθετο με τη φύση του prog. Σωστα;

__ΠΡΙΝ απαντήσεις, ΜΗΝ ξεχάσεις πως: έβγαλε έναν μόνο δίσκο,
#-oΑπορώ που αγνοείς τους δίσκους των εξεραιτικών Hades και των επίσης σπουδαίων Non Fiction όπου εκεί ο Alan τραγουδά αισθητά χαμηλότερα από ότι στο control and resistance. Αν στο έργο του συνυπολογίσουμε και τους δίσκους που έκανε με τους Power, Seven Witches κλπ η δισκοφραφία του ξεπερνά τα 10 , ναι 10 album όπου μπορείς να τον απολαύσεις σε όλο του το μεγαλείο!.

τραγουδάει πραγματικά τέρμα δεξιά στο πιάνο ΟΛΗ την ώρα, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο, τραγουδάει σε πολύ “κουλούς” και δύσκολους ρυθμούς απάνω, πάνω σε πολύ τεχνικές, δύσκολες και ασυνήθηστες μελωδίες και δίνει ξεχωριστές και ασυνήθιστες μελωδικές (?) γραμμές που όχι μόνο είναι τεχνικά (κυρίως σε θέμα χρόνου και τόνου) περίτεχνες και ξεχωριστές, μα επιρρέασαν και πολλούς άλλους (και έδεναν και τέλεια με το ύφος της μπάντας),
Καλά τα λες εδώ, αλλά να σου υπενθυμίσω πως στο Control οι ίδιοι ο Watchotwer τον πίεσαν εξοντοτικά να τραγουδίσει ?τέρμα δεξιά στο πιάνο- και μάλιστα δεν ηχογράφησαν άμεσα το ?Mathematics? γιατί ήθελαν τα φωνητικά να είναι ακόμα πιο ? τέρμα δεξιά στο πιάνο ? πράγμα λίγο απίθανο τόσο για πιάνο όσο και για άνθρωπο.

ΑΛΛΑ, αλλά δεν τραγουδάει σε μεγάλη έκταση (βλέπε κάτι “τέρατα” του poll που τραγουδούν σε 3-4 οκτάβες!!!), τραγουδάει σχεδόν με το ίδιο στιλ και στον ίδιο τόνο (αλλά και με το ίδιο ύφος)
Σε παραπέμπω λίγο πιο πάνω και συγκεκριμένα στα album των Non Fiction…

η τεχνική του είναι αξιοθαύμαστη μεν αλλά όχι και τόσο ολοκληρωμένη ή πολυδιάστατη (π.χ. ακόμα και ο πιτσιρίκος των Protest The Hero θα μπορούσε να μπει πάνω απ’ αυτόν καθώς τραγουδάει αξιοθαύμαστα και σε καθαρά και σε growl και σε φαλτσέτο και σε ποπ και σε screamo φωνητικά, ενώ άλλοι μόνο σε 1-2 είδη το πολύ),
Πολύ σωστά και ωραία αυτά που λες και προσωπικα θεωρώ πως οι PTH είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στο prog metal τα τελευταία χρόνια.

δεν έχουμε ακούσει κάτι πιο μελωδικό απ’ αυτόν και γενικά όλοι όσοι έχουν αναφερθεί είναι “μάστερς” στα περισσότερα από αυτά που ανέφερα και πιο “πολυτάλαντοι” ή έστω δοκιμασμένοι… μπορεί και ο Teccio να είχε και άλλα να δείξει, αλλά σε σύγκριση με αυτούς του Poll…

Μεγάλος σεβασμός για τους τραγουδιστές του Poll, αλλά: Δεν θεωρώ πως οι Symphony Χ είναι progressive metal. Είναι Θεοί, είναι καταπληκτικοί, ο R. Allen έχει άριστη φωνή αλλά το σχήμα του χρωστά περισσότερα…ας πούμε στους… Rainbow, ή στους Rising Force παρά στους Yes ή τους Brand X αν γίνομαι κατανοητός. Με την ίδια λογική πόσο πιο prog είναι οι S.X από τους Angra ή από τους Nevermore ή από τους Artension; Αν παίξουμε λίγο το παιγχνίδι της ταμπέλας θα τους λέγαμε τεχνικό, neoclassical metal ή κάπως έτσι… Τα ίδια πιστεύω πως ισχύουν και για τον DC με μία έμφαση στο pomp rock.

__Οταν διάβασα για τον Teccio είπα “α ναι, κι αυτός! κι αυτός!” αλλά μετά σκέφτηκα “ναι αλλά σε ποιού τη θέση;!!” (π.χ. αν μου 'λεγαν “πρέπει να τραγουδήσεις κάτι από Watchtower” δε θα 'χα τόσο πρόβλημα
Δεν στέλνεις κανένα demo μπας και το βγάλουν επιτέλους αυτό το album;:stuck_out_tongue:

και δε θα έκλανα τόσες μέντες (:lol:) όσο αν μου λέγαν για τραγούδια κάποιου άλλου τραγουδιστή απ’ αυτούς που υπάρχουν στο poll) και οπότε μεταφέρω (ξανά) και σε ‘σένα το ερώτημα: "Εσύ ποιόν απ’ τους αναφερθέντες θα έβγαζες για να τον βάλεις…;"
Τον DC, εύκολα. Αυτός ανήκει στη λίστα με τους ?φωνάρα μεν, αλλά όπου φυσάει ο άνεμος δε?. Σκέψου το διαφορετικά. Βγάλε τον DC από τη μουσική και αυτό που χάνεις είναι 2 καλά album των R.Hunt που έτσι και αλλιώς θα έβγαιναν με άλλο τραγουδιάρη όπως επίσης και ένα καλό guest του Torre στο πρώτο του προσωπικό δισκάκι (του dc) . Βγάλε τον Alan και χάνεις όλες τις progressive metal ερμηνείες της μετα ? control / pro-images εποχής.

__Προσωπική γνώμη, πολύ ορθώς τον ανέφερες, αλλά ορθώς “έμεινε απ’ έξω” όπως αναφέρεις.
Προσωπική γνώμη αλλά θα έπρεπει να είναι μετά τον Tate Και τον Ray!:slight_smile:

__Με παρόμοια λογική φαντάζομαι έχει μείνει απ’ έξω και ο τραγουδιστής των Spiral Architect (άσε που, ενώ είναι αστέρι, στον δίσκο τους εκείνο χάνει και έξτρα πόντους γαμηστερότητας -λολ- καθώς αντιγράφει κάργα προγενέστερούς του -ονόματαΜπάντιΛάκιδελέμε…) για παράδειγμα…
Και πολλοί ακόμα, ας μην μπούμε σε ονόματα…

__Raiseyourfist (και Ioanniskont), συμφωνείς /διαφωνείς; :slight_smile: ελπίζω να συμφωνήσετε γιατί είναι και ένα κορίτσι στο forum που προσπαθώ να εντυπωσιάσω και… :lol: :stuck_out_tongue: :lol:[/QUOTE]

Αν υπάρχει κορίτσι που εντυπωσιάζεται με κουβέντες για τον Alan τον Geoff και τα άλλα παιδιά, μόλις απέκτησες αντίζηλο.

Οι προτιμήσεις μου είναι Gildenlöw, Tate, Alder, Khan απο το συγκεκριμένο poll… Αλλά αν ήταν να ψηφίσω έναν θα ψήφιζα Tate για την συνολική του αξία. Λείπουν ονόματα πιο “σημαντικά” όμως που αναφέρθηκαν σε άλλα παλιότερα post…

__Σωστά λέει ο AngelCry όταν υπάρχουν ονόματα που έπρεπε να είναι μέσα, αλλά υπάρχει όριο στις επιλογές (αφήστε που τις επιλογές τις κάνει αυτός που ξεκινάει το θέμα οπότε όσο και να προσπαθήσει να είναι αντικειμενικός, είναι δύσκολο, ιδίως όταν κρίνονται “στο νήμα”).

__Φίλε Raise, με έστειλες! Και δεν με αφήνεις να εντυπωσιάσω και τα γκομενάκια! (τα χιλιάαααδες) :stuck_out_tongue: (αν και στη συναυλία των Cynic είχε ένα, πολύ, ΜΑ ΠΟΛΥ δυνατό -respect 8)). Για πάμε:

__Αυτά. :slight_smile: