after the passing of a titan …
σε ποια μπάντα αγαπήσατε περισσότερο τον Ronnie ?
βάζω κ Elf / pre-Rainbow era για την αμεροληψία του θέματος … και ξέροντας πως θα πάει άπατη η επιλογή …
έρχεται κ το πολ …
after the passing of a titan …
σε ποια μπάντα αγαπήσατε περισσότερο τον Ronnie ?
βάζω κ Elf / pre-Rainbow era για την αμεροληψία του θέματος … και ξέροντας πως θα πάει άπατη η επιλογή …
έρχεται κ το πολ …
ε rainbow, δεν τίθεται καν θέμα.
ωραίος ο παναγιώτης ! και εμένα εκεί πάει η ψήφος μου ! αν κ ο κοντός έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό με τη συμμετοχή του στους Σαμπαθ η αγαπημένη μ RJD-fronted band είναι φυσικά οι Rainbow … ακόμα ακούω το λαιβ του μονάχου και το On-stage κ μένω με το στόμα ανοιχτό !
κ για να γίνω αιρετικός … το αγαπημένο μου LP τους είναι το Long Live R’n’R !
Rainbow ρε σεις…!
sabbath ρεεεε!εκει τον πρωτοακουσα και τον αγαπησα,οποτε δε γινοταν να ριξω αλλου την ψηφο μου
Rainbow κι εδω
Σαν μπαντα ναι και εγω Rainbow θα ελεγα. Αλλα αν έβγαζα άλμπουμ μάλλον στο heaven and hell θα κατεληγα.
Rainbow.Ακούς το Kill the King και το Rainbow Eyes(τυχαία παραδείγματα) και καταλαβαίνεις για τι εύρος μιλάμε.Θεός!!!
δυσκολη επιλογη αλλα δεν γινοταν αλλιως [SIZE=“2”]sabbath[/SIZE]
Αν και μόνο τουε Elf μπορεί να περάσει, εγω προτιμώ την προσωπική μπάντα του Ντίο για ότι δημιούργησε στη 10ετία του 80. Ότι ακριβώς ισχύει και για τον Οζζυ δηλαδή…
Rainbow με διαφορα.
Black Sabbath…και οι Rainbow είναι τιτανομέγιστοι, αλλά το Heaven And Hell, είναι ο καλύτερος δίσκος:):!:
Πάαααρα πολύ δύσκολη απόφαση. Ως γνωστόν το κόλλημα μου με τους σάμπαθ τείνει στο άπειρο αλλά μόνο σε ότι αφορά την περίοδο όζζυ. Βέβαια, δεν μειώνω σε καμία περίπτωση την εποχή ντίο, αλλά πάντα για μένα θα έρχεται δεύτερη και καταιδρωμένη (προσοχή, κρίνω το σύνολο, όχι τον ντίο και βέβαια πρόκειται για προσωπική άποψη). Βέβαια, έπη όπως Heaven&Hell, Die Young, Falling Off The Edge Of The World είναι pure gavla.
Από την άλλη, οι Rainbow είναι καθαρή υπεροχή και πρωτοπορία. Έχουν κατά την γνώμη μου το καλύτερο άλμπουμ και το καλύτερο κομμάτι που έχει τραγουδήσει ο κοντός (Rising, Stargazer αντίστοιχα), μόλις έφυγε πήραν την κατρακοίλα, ακόμα και ο Ritchie που τον θεωρώ κορυφή, δεν πιστεύω ότι κατάφερε να πλησιάσει ποτέ τα συνθετικά επίπεδα που έφτασε με τον κοντό μαζί. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, μας χάρισαν και ένα μνημειώδες για την μουσική μας λαιβ άλμπουμ.
Τώρα για την σόλο καριέρα, πέρα από το χόλυ νταιβερ, πιστεύω ότι απλά συνέχισε χαλαρά τον μύθο του χωρίς κάτι το φοβερό και τρομερό.
Με Elf και τα λοιπά προηγούμενα, δυστυχώς ποτέ δεν ασχολήθηκα.
Τελική απόφαση Rainbow, με μικρή διαφορά όμως.
[SIZE=“4”]ΟΛΑ[/SIZE], μου ειναι αδυνατο να επιλεξω… Ειμαι μεταξυ Rainbow και Black Sabbath, αλλα δεν μπορω να ξεχωρισω καποιο με τιποτα…
πρωτη original tape που έπεσε στα χέρια μου ήταν το Holy Diver οπότε όσο και αν λάτρεψα αργότερα τα αριστουργήματα που είχαν προηγηθεί (Rising, Heaven & Hell) με έχουν σημαδέψει οι προσωπικές του δουλειές (τις οποίες ακούγαμε συνεχώς για μήνες την κάθε μία, άλλωστε το χαρτζιλικάκι έφτανε δεν έφτανε να πέρνουμε 1 δίσκο το τρίμηνο + καμία tape copy από φίλους/ξαδέρφια)
Αν και πιστεύω ότι το Heaven & Hell είναι ένας από τους κορυφαίους 5-10 metal δίσκους όλων των εποχών, συνολικά ψηφίζω την πορεία του με τους Rainbow.
οι rainbow των τριων πρωτων δισκων ειναι για μενα η μεγαλυτερη μπαντα που βγηκε ποτε(μουσικα)…ειδικα η τριαδα dio-blackmore-powell ειναι οτι καλυτερο εχει βγει…
gates of babylon,lady of the lake,kill the king,a light in the black,tarot woman,sixtheenth sentury greensleves,temple of the king,run with the wolf κ.λ.π…και φυσικα το μυθικο stargazer ειναι πανω απ ολους και ολα…
το παραπανω παντα το πιστευα…
και απο πιτσιρικας οταν ημουν κολλημενος με αλλες μπαντες οπως sabbath με ozzy,deep purple,uriah heep οταν εβαζα να ακουσω κανα a light in the black ελεγα οτι οι τυποι αυτοι ειναι αλλου…
εξαλου φανατικος οπαδος του DIO εγινα το 2003 οταν τον ειδα live…
θα γραψω αργοτερα για sabbath και dio(solo) αλλα και elf…
Rainbow χωρις πολλη σκεψη. Μου αρεσουν και τραγουδια του απο Dio, Sabbath αλλα το σοκ που επαθα οταν ακουσα για πρωτη φορα Rainbow δεν ξεχνιεται με τιποτα
rainbow
απλα για μενα ταιριαζει καλυτερα ο οζζυ στους sabbath
αν ο Blackmore δν ήταν τόσο στενόμυαλος (και ΔΟΥΛΟΣ) πιστεύω πως υπήρχε τεράστια πιθανότητα να δούμε reunion Rainbow ( ακόμη και χωρίς τον Cozy (R.I.P.) θα ήταν κάτι φοβερό ) .
βέβαια θα μου πείτε … ίσως τότε να μην είχε φύγει εξ’αρχής ο DIO από τους Rainbow … φανταστείτε τι ΜΟΥΣΙΚΑΡΕΣ θα ακούγαμε τόσα χρόνια ! 8O