Black Metal Albums

Ρε τους γερμανούς, πως μας πετσόκοψαν έτσι

2 Likes

Άνθρακες ο θησαυρός μάλλον.

Χωρίς να βρίσκω κάτι ξεκάθαρα αρνητικό στον δίσκο, μου λείπει η ουσία, ο συνεκτικός ιστός που να δίνει κάποιο νόημα και να το ξεχωρίζει απ’ τον σωρό.

2 Likes

Μόλις σήμερα το άκουσα πρώτη φορά. Σίγουρα μου φαίνεται καλό άλμπουμ, τώρα για κάτι παραπάνω θα πρέπει να ακουστεί αρκετές φορές. Αυτό που ξεχωρίζει από τον σωρό είναι τα εκπληκτικά φωνητικά.

Συμφωνώ, κάπου χάθηκα ανάμεσα σε τεχνική και aesthetics, και τα δύο εντυπωσιακά και ψαρωτικά, αλλά μου έλειπε η σφραγίδα προσωπικότητας για να το κάνει από πολύ καλό → συγκλονιστικό.

Σε άλλα νέα, βγήκε χθες ο δεύτερος δίσκος των Moeror:

Άντε να δούμε, προσδοκίες…

1 Like

Καινούριο Dawn Ray’d, έρχεται 24 Μαρτίου.

6 Likes

Shameless promotion in two parts:

  1. Καλά τα γράφει, τα λέει όμως καλύτερα:

Better late than sorry, οπότε να και μια ακόμη γνώμη για ένα από τα κορυφαία άλμπουμ του χώρου του για εφέτο, αφιερωμένη στον @Old_Boy :

2 Likes

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη

2 Likes


Το καλύτερο της χρονιάς δεν είναι αλλά έχει το καλύτερο εξώφυλλο σίγουρα

2 Likes

Το “Jedva Čekam Da Nikad Ne Umrem” του 2016 πάντως ήταν πάρα πολύ καλό πειραματικό black, και δεν ήξερα πως βγάλανε κάτι καινούριο, οπότε ωραίος!

1 Like

Σήμερα τους έμαθα εγώ η αλήθεια είναι και πρόλαβα να ακούσω το αποπάνω και το Sebi Jesi Meni Nisi που επίσης είναι εξαιρετικό (και με θεϊκό εξώφυλλο πάλι)

1 Like

Εδώ γίνεται κάτι ωραιο

8 Likes

1 Like

Καλησπέρα, ελπίζω να το πήρατε χαμπάρι, ολόφρεσκο!

Να το ακούσετε γιατί μας πήρε και μας σήκωσε.

Bonus αποψάρα:

9 Likes


Δε θυμάμαι αν είχε αναφερθεί κάπου αλλά σπέρνει

3 Likes

Συνεχίζοντας στο πνεύμα των ημερών

Τέτοια έπη πρέπει να παίζονται στα μεγάφωνα στους πεζόδρομους για έναν καλύτερο κόζμο

4 Likes

Το μυστήριο γύρω από αυτήν την κυκλοφορία, μου θύμισε εποχές προ 25ετίας.

Φαίνεται να είναι μια one man band από Κίνα (?), όποιος γνωρίζει παραπάνω πράγματα ας μας δώσει τα φώτα του. Προφανώς μου κίνησε την περιέργεια λόγω του ονόματος αλλά και του ότι τα πάντα είναι στα ελληνικά:

Παίζει ένα κράμα avantgarde-noise-black που βγάζει τελικά νόημα και σε κρατάει σε εγρήγορση.

4 Likes

Μόνο Κινέζος θα ονόμαζε την μπάντα του Οπλίτης… :stuck_out_tongue_winking_eye: . Σαν τους δικούς μας εδώ που κάνουν τατουάζ με κινέζικα γράμματα χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει.

1 Like

Μου σκάει λοιπόν μήνυμα από @apostolisza8 λίγες ώρες αφού είχε κυκλοφορήσει ο δίσκος, ότι είναι τρομερός και πως πρέπει να τον ακούσω. Τετοια κατεπειγοντα μηνύματα έρχονται απο τον Αποστολη καμιά δεκαρια φορές τον χρόνο και συνήθως είναι για πράγματα συγκλονιστικά. Κάνω λοιπόν μια πρώτη ακρόαση κι ακουω κατι ενδιαφέρον και καλό.

Μετά αρχίζω να σκεφτομαι τις λεπτομέρειες και κατι δεν μου κάθεται καλά: με τις λίγες γνώσεις μου, τα αρχαία εδώ μου φαίνονται ασυνάρτητα. Το εξώφυλλο - αυτή μπαρόκ αισθητική που έχει κατακλύσει το black metal τελευταία - μου φαίνεται ψευδο-εντυπωσιακό. Και one man band από την Κίνα; Χμμ. Όλο και περισσότερο άρχισε να μου φαίνεται σαν μούφα κυκλοφορία, και δεν θα μου κάνει εντύπωση αν τελικά βρίσκεται κάποιος άλλος πίσω από το project. Ο Αποστόλης επιμένει ότι τα στοιχεία της κυκλοφορίας είναι αυθεντικά. Ίσως και να είναι. Κατι πάντως δεν μου γεμίζει το μάτι.

Βεβαια, η μουσική μετράει μόνο, θα κάνω κι άλλες ακροάσεις και θα δούμε. Είναι πάντως αξιόλογο, τουλάχιστον.

Έχουμε εδώ κανεναν να ξέρει αρχαία να μας βοηθήσει;;!

Πάντως, αν είσαι άνθρωπος που έχεις κάνει θητεία 18 μηνες στα τεθωρακισμένα σαν οδηγός άρματος, η λέξη Οπλίτης σε απωθεί άσχημα…!

4 Likes

Σακη Τολη!

15 Likes

Πρώτο δείγμα από το επερχόμενο To Know the Light των Dawn Ray’d.

10 Likes