Black Metal Albums

Από το πουθενά (για μένα τουλάχιστον) σκάει μύτη αυτό και μου τινάζει το μυαλό
:arrow_forward:︎ A Violent Egress | Stygian Ruin

2 Likes

Νέο single από τους Order of the Ebon Hand. Εκπληκτικό κομμάτι!

5 Likes

Αρχέγονο, δαιμονικό, ορμητικό. Ντεμπουτάρα στις 13 Γενάρη.

2 Likes

Σου άρεσε;

Με ιντρίγκαρε τρομερά ο τίτλος με Swedenborg και το lineup, αλλά δεν ξέρω, περίμενα κάτι πιο μονολιθικό.

Ίδωμεν με το full βέβαια.

Δυο ακροάσεις έχω κάνει το άλμπουμ ως τώρα αλλά, ναι, με κερδίζει φουλ.

Έχει προφανώς το ανίερο feeling που πρέπει, έχει φοβερές ατμόσφαιρες, άπειρες riff-άρες, έχει και κατι mid-tempo μέρη σκέτη μούρλια!

Τέλη Δεκέμβρη αποφάσισαν οι Αμερικανοί Skagos να επιστρέψουν δισκογραφικά έπειτα από 11 χρόνια και το επικό “Anarchic”

για το οποίο είχα πει μερικά πράγματα στο “52”

και αν και έπρεπε να περασουν λίγες ημέρες να αποδεχθώ πως όντω συνέβη αυτό, αλλά και να βρω χώρο και χρόνο να το ακούσω, μπορώ να πω πως στο “Chariot Sun Blazing” folk, blackgaze, cascadian black, και λίγη ποιητική τραχύτητα εμπλέκονται ξανά με τρόπο τόσο ξερό και εντελώς μοναχικό, που αποτελεί βασικό μου άκουσμα αυτές τις ημέρες. Και ας μην φτάνει, μέχρι στιγμής, τον προκάτοχό του. Οψόμεθα.

Όσον αφορά το 2025, ξεκινά με νέο EP από Theophonos:

που μάλλον αποφάσισε να παίξει crust punk εδώ μαζί με το δυσαρμονικομπλάκ του και να ξεδώσει και να με κάνει να νιώθω δικαιωμένος (μόνος μου) που στο περσινό τρομερό “Ashes Of The Huron River” στο εξώφυλλο έβλεπα επιρροή από Remains Of The Day

5 Likes

Το πρώτο mindfuck του 2025, ασχοληθείτε μονο όσοι ψήνεστε για avant-garde metal που να ξεκινάει απο Dodheimsgard και Sigh και να φτανει ως Voices και Inperial Triumphant.

Ντεμπούτο για τους Πολωνούς Uulliata Digir στις 10 Ιανουαρίου. Εχουμε μονο ενα δειγμα:

Δυσαρμονιες, πνευστα, φουλ θεατρικότητα στην φωνή κι ενας ωκεανος από riffs και δυατροπες αλλαγές.

Ιδου το ιδιο δείγμα και live:

Με εχει ιντριγκαρει πολύ και περιμενω το άλμπουμ σε 5 μέρες με μεγαλο ενδιαφέρον.

3 Likes

Σουηδοί, μέλη από October Tide, αυτό είναι το ντεμπούτο. Λίγο ψαρωτικός ο ήχος από τις κιθάρες στην αρχή, μου έφερε στο μυαλό αυτό το intelligent black metal, δεν θυμάμαι από που είχε βγει αυτό, πιο mid tempo κ γκρουβάτο αλλά μου έκανε κλικ ο ήχος του, τουλάχιστον το κομμάτι που κυκλοφόρησε.

2 Likes

ΕΡ για την ακρίβεια:

6 Likes

9 Likes

Τελείως από το πουθενά αυτο…

Δεύτερο LP για τους Πορτογάλους Caixão, κονσεπτάκι μάλιστα σχετικό με τους 12 Άθλους του Ηρακλή. Απροκάλυπτα old school προσέγγιση, μεσογειακός, απογυμνωμένος ήχος χωρίς πολλά φτιασίδια. Έχει τη γοητεία του σίγουρα και αξίζει μια ακρόαση.

3 Likes

Κι εκει που προσπαθουσα να με πείσω να ανεβασω τις μουσικες λιστες μου του 24 πριν τελειώσει ο Γενάρης κ οι κοπες της πιτας
-έσκασε το πρωτο υποψήφιο AOTY μου για το 25:

( για τους Teitanblood εχουμε λιγο καιρο ακομα)

2 Likes

Αυτό ερχόμουν να ποστάρω.

Εδώ ο δίσκος:

2 Likes

Λέει τίποτα; :smiley:

1 Like

Παρουσιάζει εξαιρετικο ενδιαφέρον η αλλαγή μουσικής προσεγγισης που ακολουθούν εδώ.

Συνεχείς αλλαγές δυναμικών, υποβλητικη ατμόσφαιρα κ dissonant ηχοτοπια εναλλάσσοντΝΟΤ😛- υπέροχα κ αντιστοιχα αρκουδέικο με το συνολο της δισκογραφιας τους

4 Likes

Το προηγούμενο ήταν λίγο σουπιτσα πάντως, οψομεθα cautiously.

Καλά, και το πρώτο μόνο (άντε και το τρίτο) αρκετό θα ήταν.

Αλλά είμαι οπαδός-χούλιγκαν οπότε όλα καλά.

1 Like

Δεν νομίζω να έχουν και άλλη κατηγορία :stuck_out_tongue:

1 Like

Αν έπρεπε να κρατήσουμε οπωσδήποτε μια μονο απο τις 852 ιδιες αλμπουμαρες τους, νομίζω πως Ξεκαθαρα αυτο ειναι το τρίτο (χμ, ισως κ το δευτεροδενξερωολα)