το καημερα ειναι το 3ο καλυτερο μεηχεμ, βρειτε τα δυο πρωτα.
De mysteriis και Deathcrush η’ Grand Declaration?
E όχι, δηλαδής το Ordo ad chao, θα συνεχίσει για πάντα να μου φαίνεται απίστευτα βαρετό. Το Chimaira ωραιότατο δισκάκι ήτο με ωραιότατες συνθέσεις. Οκει, προφανώς δεν ήταν Grand Declaration αλλά τα ριφφάκια του “Dark Night Of The Soul” δεν γράφονται καθε μέρα. Βέβαια από την άλλη πλευρά συνεχίζω να προτιμώ Μανιακς από Αττίλες, οπότενες there’s no account for taste
και οτι λεει ο cirkus.
@Epitaph: βασικά, αυτό που μου αρέσει εμένα στους MASTER’S HAMMER είναι ο τρόπος με τον οποίον προσδιόρισαν το bm με έναν τελείως αντισυμβατικό τρόπο από τα τέλη του 80. κατόρθωσαν να εντάξουν στη μουσική τους 1800 διαφορετικές επιρροές, συμπεριλαμβανομένου και του “φολκ” Τσέχικου χαρακτήρα, και να τα μετατρέψουν σε απολύτως γνήσιου συναισθήματος black metal. Με λίγα λόγια έφτιαξαν έναν ολόκληρο ήχο εκ του μη όντως, και κρατήθηκαν μακριά από το ηχητικό και ιδεολογικό χάος της εποχής (και μιλάω για '87-92 τώρα).
έχεις ένα δίκιο ως προς το ότι το mantras πιθανώς να ακούγεται αλλόκοτο σε κάποιον που δεν έχει ακούσει ή δεν του αρέσει ο Ανατολικο-ευρωπαϊκός bm ήχος. Προσωπικά, επειδή δεν μου αρέσει να ακούω πράγματα να επαναλαμβάνονται, θεωρώ τεράστιο το γεγονός ότι οι MH τόσο τότε όσο και τώρα, κράτησαν έναν απολύτως δικό τους, προσωπικό, εθνικό χαρακτήρα, μέσα σε ένα στυλ τόσο ποζεροτετριμένο όσο το bm. Οπότε, βασικά, βρες τα Ritual και The Jilemnice Occultist, να δεις τι θα έπρεπε να είναι το bm.
Γιατί έχουμε κάνει καραμέλα τη Νορβηγία, τη στιγμή που η σκηνή στα τέλη '80- αρχές -90ς ήταν απίστευτα πλούσια (ηχητικά) και διευρυμένη. Και τα περισσότερα από αυτά θάφτηκαν…
Sorry αν ακούγομαι κάπως αλλά παθιάστηκα!
@Nomisteraki: βλακειες βλακειες βλακειες!
Με έβαλες για μια στιγμή στο τριπάκι να προσπαθήσω να καταλάβω πιο άλλο βάζεις μαζί με το Grand declaration, αλλά όχι, δεν θα πέσω στην παγίδα σου, βλακείες!
Τα άλμπουμ των MAYHEM είναι η πορεία του black metal σε μικρογραφία ρε (και μάλιστα σε προσεχώς!), έως και το Chimaira ήταν σημάδι των καιρών που θα ακολουθούσαν! όχι όχι όχι!!!
(edit αφού διάβασα τα παραπάνω) βλακείες ντε! όλα τελεια είναι! ARGH! αφού δεν είναι καν ίδια το ένα με το άλλο μουσικά, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.
Αντιπαρέρχομαι το ότι ο circus βρήκε βαρετό το ordo, γούστα είναι αυτά. ας πούμε… !
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Θυμάμαι όταν είχα πρώτη φορά τους Τσέχους σε κασέτα τότε να έχω πάθει πολιτισμικό σοκ. Σίγουρα η μεγαλύτερη έκπληξη που είχα μουσικά ποτέ. Σχετικά με τους νορβηγούς όπως και έχω ξαναγράψει εμείς που ακούγαμε και παρακολουθούσαμε την ακραία σκηνή δεν την είχαμε και τόσο περί πολλού. Όταν δε έλεγαν αυτά περί αποκλειστικότητας στο μπλακ πεθαίναμε στα γέλια. Μπορώ να πω ΠΑΡΑ πολλές ιστορίες για mayhem darkthrone που είχα πάρε δώσε μαζί τους . Ενώ έκανα τρειτινγκ με όλο τον κόσμο ήταν μακρά οι πιο βαρετοί τύποι.
Αυτό μου το έχουν υπογραμμίσει όλοι όσοι έζησαν τη σκηνή στα ξεκινήματά της. Και αν το ψάξει κανείς μουσικά και χρονολογικά, πράγματι, έτσι είναι. Πωωωω, καλώς ήρθες! μ’ αρέσουν τέτοιες ιστοριούλες!
Δεν παίρνω όρκο γιατί μου το εχούν αναφέρει αλλά δεν το έχω τσεκάρει γιατί δεν έχω καν ακούσει darkthrone πέρα από το βαρετό demo τους ότι στον πρώτο τους δίσκο είμαι στα thanx. ( dimitris tsagarakis και not zine). Για τον Euronymous δε και το Deathcrush ακόμα θύμαμε τις μπινίες που έκανε για να το κάνει συλλεκτικό και παν σπάνιο με το ζόρι για να κάνει χοντρές ανταλλαγές.
ποιο βαρετό demo?
στο soulside journey 'εν είσαι πάντως.
Πωπω, μου φαίνεται τρομερά περίεργο να μην έχει ακούσει κάποιος ποτέ DARKTHRONE…:?
Όπως έχω ξαναγράψει απείχα για 15 χρόνια αλλά τώρα προσπαθώ να καλύψω ατελείωτα κενά και αυτό το φόρουμ είναι το βάλσαμο μου (αν εξαιρέσεις αυτά που διαδραματιζόταν πριν μερικές μέρες). Υπόψη ότι ακούω ακόμα πολύ grind και crust και έχω και εκεί να καλύψω κενά. Για το λόγο αυτό θέλω να κάνω πολλές ηλίθιες ερωτήσεις όπως τι είναι ορθόδοξο μπλακ και να με ανεχτείτε αλλά μπορώ και να σας αναφέρω πράγματα και θαύματα τις εμβρυακής ακραίας σκηνής
Μπορείς να παρακολουθείς και το thread στα δημοψηφίσματα με όνομα “The 00s Black Metal θρεντ.” Εκεί έχει κάποιες πληροφορίες για το ορθόδοξο black, μιας και το ανέφερες
Ευχαριστώ πάρα πολύ τον προηγούμενο μου λύθηκαν πολλές απορίες. Σχετικά με DARKTHRONE πιθανόν να ακουστούν εντελώς βλάσφημα σε μερικούς αυτά που θα πω. Ήταν σοκαριστικό για εμένα να ανακαλύπτω πόσο μεγάλο όνομα θεωρούνται όσο σοκαριστικό ήταν όταν ακόμα ενεργό μέλος τις σκηνής μου είχαν πει ότι είχαν βγάλει διεθνής διανομής δίσκο .Τότε ήταν το λιγότερο σπάνιο να μπεις σε ένα δισκάδικο στη Θεσσαλονίκη που σπούδαζα και να σε ενδιαφέρει να δεις κάποιον δίσκο. Πάντα όλοι έρχονταν με το ταχυδρομείο. Όταν είπα χωρίς σιγουριά ότι με είχαν στα ευχαριστήρια, ήταν γιατί θυμάμαι μου το είχε σφυρίξει κάποιος που το είχε αγοράσει αλλά μου είχε πει το ίδιο και για τους morbid angel και για πρώτη φορά μπήκα σε ένα δισκάδικο (νομίζω το πανιβαρ)και κοίταξα και όντως ήμουν ,αλλά δεν θυμόμουν ποιο από τα 2 ήταν. Συνεχίζω να βλασφημώ λέγοντας ότι μου είχαν στείλει (οι DARKTHRONE) το demo που ανάφερα για κριτική στο zine μου όπου το παρουσίασα σαν κάτι φοβερά βαρετό και προβλέψιμο. Με κάποιον από αυτούς πρέπει να είχα κρατήσει επαφή και να κάναμε ανταλλαγές και πρέπει να μου τους είχε στείλει ο Euronymous . Πάντως να είσαι σίγουρος ότι θα κάνω μία προσπάθεια να ακούσω τα cd που έβγαλαν γιατί δεν μπορεί να είναι τυχαίος ο σεβασμός που απολαμβάνουν .Από αυτά που έχω προλάβει να ακούσω στα εντατικά φροντιστήρια που κάνω (ακολουθώντας συμβουλές του φόρουμ) έχω πάθει πλάκα με τους SLAGMAUR και μου άρεσαν τρέλα(ξεχνώντας σίγουρα πολλούς) όλη η γαλλική σκηνή και ιδίως peste noire και death spel ακόμα NARGAROTH το τελευταίο FUNERAL MIST ?ANAAL NATHRAKH-MELECHESH-NEGURA και αρκετά ελληνικά ,αρκετά παιδιά από τα οποία τα γνώριζα από τότε και χαίρομε που συνεχίζουν όπως ο Σάκης που τον είχα πρωτογνωρίσει 14 χρονών και ο στέφανος από VARATHRON. Έχω κασέτα ROTTING να παίζουν noise και σπλιτ δισκάκι με ηχορύπανση.
Dimitris σε ποιο demo των Darkthrone αναφέρεσαι? Μήπως θυμάσαι?
Καλώς ήρθες (αργά το λέω) και βασικά αν δεν το ξέρεις το παρακάτω site έχει πάνω από 70.000 μπάντες. Το site είναι αυτό :
Ναι ναι υπαρχει θεος!(Και καλα:p)…Βρηκα κι αλλον που να γουσταρει Nargaroth!:lol:
Περιεργο ακουγεται παντως να μην εχεις ακουσει αλμπουμ των Darkthrone…Νομιζω θα αναθεωρησεις τις αποψεις σου γι αυτους (μουσικα τουλαχιστον)
Ευχαριστώ για ευχές και site αν και έχω βολευτεί με το SPIRIT OF METAL όταν θέλω κάτι να τσεκάρω. Το demo που αναφερόμουν θυμόμουν ότι είχε 2 με 3 τραγούδια και πίστευα αν δω τα εξώφυλλα τον demos θα το θυμηθώ. Μάταια όμως τα τσέκαρα και δεν μου έλεγαν τίποτα, τότε μου ήρθε μια απίστευτη φλασιά ότι μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση ότι το ένα τραγούδι είχε ελληνική ονομασία (αρχιπέλαγος), οπότε ξανατσεκάροντας κατάλαβα ότι επρόκειτο για το Thulcandra αλλά είμαι σίγουρος με άλλο εξώφυλλο από αυτό που είδα στο internet. Αυτό το demo καθώς και άλλα 1200 που όποιος είχε έρθει σπίτι μου(και ήταν πάρα πολλοί) θα τα θυμούνται γιατί τα είχα στο πάτωμα με την ράχη προς τα επάνω για να βλέπω ποια είναι και έπιαναν το μισό δωμάτιο ,λίγα βινύλια, πολλά περιορισμένης έκδοσης σιγκλάκια και άπειρα zines , αλλά το πιο σημαντικό τόνους γράμματα από τους πρωτεργάτες τις σκηνής τα άφησα σε μια τεράστια κούτα πλυντηρίου στην πρώην κοπελιά μου και έφυγα. Μέχρι και 3 χρόνια μετά ( το 1997) τα είχε ακόμα, έκτοτε αγνοείτε η τύχη της (άκουσα ότι έχει παντρευτεί στην Κω). Έτσι χάθηκε ένα τεράστιο κομμάτι ιστορίας που αν σας πω τι περιείχε θα κλάψετε. Για να καταλάβετε μου έχουν μείνει μόνο τα κομμάτια που είχα στην Κρήτη, και μιλάμε για τα αυθεντικά 2 πρώτα σιγκλάκια των amebix ,samael-medieval prophecy, septic death, rotting/sound pollution και μερικά ακόμα καθώς και αρκετά βινύλια που προνόησα να φέρω πίσω. Για να μην είμαι εντελώς εκτός θέματος θα προτείνω και εγώ 2-3 πράγματα. Sempiternal Deathreign the spooky gloom από ολλανδία. Ο μόνος τους δίσκος το 89 πριν διαλύσουν τσακίζει αν σκεφτείτε πότε βγήκε. SAWTHROAT ?INDE$TROY , πρόκειται για τους θορυβοποιούς SORE THROAT που μετά από ένα δίσκο με 99 αν δεν με απατά η μνήμη μου τραγούδια ορισμό του θορύβου, έβγαλαν ένα έπος 1 τραγουδιού που κατά την γνώμη μου μπαίνει στους 5 κορυφαίους δίσκους όλων τον εποχών. Τέλος κάτι εντελώς διαφορετικό είναι ο ISO XL ράπερ από Θεσσαλονίκη με τον δίσκο μια φωνή ένας στρατός, που δίνει μια εντελώς νέα διάσταση που ίσως σας εκπλήξει, πάρτε ένα δείγμα http://www.youtube.com/watch?v=BLiOAvpVLPo&feature=related.
Μα… Μα… Μα… Ναργκαροθ???
Κοίταξα το Frostland Tapes μπας και έχει thanks list, αλλά δεν είχε.
Και τώρα που το θυμήθηκα : Ποιο riff από τραγούδι των Bon Jovi (από το δίσκο Slippery When Wet) θυμίζει το πρώτο riff του Cervene Blato?
Από Darkthrone φυσικά το A Blaze In The Northern Sky, και προσπαθώ να ξεχάσω τις post punk τάσεις που έχουν τα τελευταία χρόνια οι προπάτορες αυτοί. Όπως επίσης καταραμένη αγαπημένη κυκλοφορία από Mayhem και το De Mysteriis Dom Sathanas. Μορφές σαν τον Dead, που μετατρέπουν τη διαστροφή τους σε δημιουργηκότητα, λίγες φορές γενιούνται.
Επίσης 8α ήθελα να ευχαριστήσω πολύ αυτούς για τις ειρωνικές τους δηλώσεις και θέλω να τονίσω ότι στο topic ζητούνται προσωπικές προτιμήσεις.
Θέλω κι εγώ Black Flames Of Blasphemy festival στην Ελλάδα!
ακουω το καινουριο funeral mist και συνειδητοποιω οτι ειναι καιρος να ακουσω και κατι αλλο περα απο dhg