Black Metal Albums

Ναι τοτε το ειδα,εγινε και sold out :stuck_out_tongue:
Εγω παντως δεν το’χω πετυχει ουτε torrents,ουτε rapidshare ουτε τπτ :stuck_out_tongue:

Μαλακα Ολμαιτι ο εγκεφαλος σου πραγματικα ειναι λαβυρινθος … Δηλαδη το ποστ σου το διαβασες να δεις τι γραφεις ???

The Arrival Of Satan “Vexing Verses” [2009]

Τελικά αυτό εδώ μετράει πολύ! Ειδικά από το 4ο κομμάτι και μετά παίρνει φόρα και γαμάει το σύμπαν. Χαοτικό όσο δεν πάει, πριμαριστό, αγχωτικό και με ψυχεδελιές εδώ και κει. Θα το χαρακτήριζα έως και πομπώδες σε σημεία, μη φανταστείτε τίποτα Dimmu Borgir όμως. Γενικά, πολύ άρρωστο. Δεν ξέρω ακριβώς με τι να το παρομοιάσω ούτε αν μπορώ να το χαρακτηρίσω suicidal, να σας πει ο Plunderer που είναι γκουρού. :stuck_out_tongue:

Ίσως με χαλάνε λίγο τα φωνητικά, ίσως και όχι, δεν έχω αποφασίσει ακόμα.
Επίσης, ν’ αλλάξει το logo πάραυτα!!

http://www.metal-archives.com/band.php?id=18701

ο εγκέφαλός μου είναι εγκέφαλος πάπιας και όχι δεν το διάβασα :lol: :lol: :stuck_out_tongue:
Κάνε μου ένα ρεσουμέ να ξέρω σε ποιο σημείο κολλάει το κοπλιμάν!

Συμφωνώ απολύτως τελείως μαζί σου. Και ένα από τα προβλήματα που έχω είναι πως τα άλμπουμ που έχω μόνο σε mp3 δεν τ’ ακούω πάνω από 2-3 φορές για να πάρω μια ιδέα - ακούω μόνο αυτά που έχω σε cd.

Απλά με έχει κουράσει το να δίνω του κόσμου τα λεφτά στο νετ για βινύλια επειδή δεν υπάρχει cd ή για cd που ο άλλος τα πουλάει όσο του καυλώσει απλώς γιατί μπορεί επειδή δεν υπάρχουν πουθενά. Και μετά ή να επανακυκλοφορούν και να τσατίζομαι, ή απλά να τα έχουν ακούσει όλοι οι γνωστοί μου από κι εγώ όχι γιατί περιμένω το δέμα ή την παραγγελία. Και ακόμη και όταν έρθει το δέμα ή η παραγγελία, δεν έχω πικ απ!
‘Η θα πουλήσω το σπίτι (που δεν μπορώ γιατί δεν είναι δικό μου ), ή θα γίνω κυνικός, τελείωσε!
Βασικά απλά ακούω λιγότερο και πιο επιλεκτικά, κακά τα ψέματα. Με τα ηλεκτρονικά αρχεία δεν τα πάω καλά και αυτό δεν το βλέπω ν’ αλλάζει.

Αλλά οτιδήποτε κοστίζει πάνω από τη φυσιολογική τιμή ενός (άντε ενάμισου) cd, απλά το κατεβάζω πια. Νησάφι.

πρωτον αγορασε πικαπ, αλλιως μην παιρνεις βινυλια …δευτερον μην παιρνεις σπανια και μλκιες, δεν ειναι παρασημα αλλα μουσικη . Τριτον η αναμονη αντε να ναι καμια βδομαδα , στην τελικη ακου το mp3 αν δεν κρατιεσαι . Ψαξε για προσφορες γενικα , τεταρτον αυτο , υπαρχουν απειρα distro και e-shops . Αγορασε οσα cd σαρεσουν μονο, σε αυθεντικά … οσα δεν βρισκεις και δεν επανακυκλοφορουν … mp3 . Απλα πραγματα που μπερδευεσαι ?

Και ναι εγω κανω κατι σαν αυτο που λεει ο προσατανικ … γενικα δηλαδη λογικο δεν ειναι ?

:lol: :lol: :lol:
Kι εγώ αυτό κανω ντε (πια) αλλα επειδή είμαι παιδί της φιλοσοφικής για να το πω χρειάζομαι 3 κύριες προτάσεις, 15 δευτερεύουσες, μια στάση από Λαμία, συν ελιτίστικη στολή παραλλαγής! Αφού σου είπα, εδώ εγώ και δεν το ξαναδιάβασα το ποστ!

Λαβύρινθος, όντως…#-o

(κόβω το σπάμινγκ, συνεχίστε να ποστάρετε αύριο πάω για αγορές :p)

Λοιπόν, μιας και είχα μετά τη συναυλία των Marduk μια ενδιαφέρουσα κουβέντα για την ιστορία του black (second wave) και επειδή η αλήθεια είναι πως ακόμα δεν ξέρω και πολλά για τη σκηνή, θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για κάποια πράγματα.
Πιο συγκεκριμένα, αν συμφωνείτε με την γνώμη ότι πρακτικά το δεύτερο κύμα ξεκίνησε κυρίως από Ελλάδα και Νορβηγία, και την άποψή σας όσον αφορά το πώς ξεκίνησε το δέυτερο κύμα ιδεολογικά/στιχουργικά και τι ήθελε να περάσει στον κόσμο.
Μιλάω μόνο για την έναρξη του second wave, και όχι για τις ιδέες που επικρατούν στη σύγχρονη εποχή, γι’ αυτό και δεν πόσταρα στο 00’s θρεντ.
Όποιος δεν βαριέται ας με διαφωτίσει, θα βοηθήσει πολύ.8)

Αυτα που άκουσα στο myspace μου άρεσαν θα ηθελα να το τσεκαρω αυτο, τα φωνητικά μια χαρα τα βρηκα πάντως. Eχουν όμως ενα απο τα πιο γελοια ονοματα ever.
Όποιος θέλει ας μου στελει σε π.μ. κανενα λινκ για back metal αλμπουμ (κατεβασμα) μιας και τα ψαχνω λιγο στην τυχη τα περισσότερα και πολλά απο αυτα
τα “καμενα” δεν τα βρισκω ευκολα.

Πού ψάχνεις?
Στο ράπιντσερ τα βρίσκω (σχεδόν) όλα…

@Αxel

Yπάρχει ένα μικρό θέμα με χρονολογίες και πρώτο και δεύτερο κύμα. με εξαίρεση τα εξόφθαλμα (π.χ. VON, SARCOPHAGO, BLASPHEMY, BATHORY κλπ - πρώτο κύμα) και τα γνωστά Νορβηγικά (MAYHEM, DARKTHRONE, BURZUM κλπ - δεύτερο κύμα) παίζει μία ζώνη του λυκόφωτος μεταξύ 88-91/92. Όπου οι “παίχτες” είναι από Φινλανδία, Αν. Ευρώπη, Ελλάδα και Ελβετία. Από Νορβηγία ελάχιστα είχαν σημασία, πλην των THORNS οι άλλοι ήταν thrashodeathάδες.
Αν δηλαδή το πάρεις μουσικά και χρονολογικά, οι τότε Ελληνικές μπάντες ROTTING CHRIST/ NECROMANTIA ήρθαν πριν από τους Νορβηγούς και ήταν χαλαρότατα πρωτοπόροι με τεράστια μουσική συνεισφορά και κόσμο παγκοσμίως να προσκυνάει.
Απλά δεν ξέρω πού κατατάσσονται αυτές οι μπάντες που εξυπηρέτησαν τη μετάβαση και δούλεψαν το black και του έδωσαν τα χαρακτηριστικά που ελάχιστα χρόνια αργότερα πήραν και διαμόρφωσαν (και “κλείδωσαν” βέβαια…) οι Νορβηγοί με το λεγόμενο δεύτερο κύμα.

Για ιδεολογίες τώρα… δεν ξέρω, δεν ομιλώ. κρατώ μόνο το ότι όλοι τούτοι ήταν τότε γύρω στα 15. Αν μιλήσεις τώρα με άτομα του χώρου θα σου πουν άλλα αντί άλλων. Βασικά τώρα δεν θα σου πουν τίποτα, μόνο ότι ήταν έφηβοι.

Κατάλαβα, thanks :wink:
Απλά η βασική απορία μου ήταν και κάτι που ανέφερες, ότι ας πούμε οι Necromantia ήταν απ’ τους πρώτους του ας πούμε δεύτερου κύματος, και ακολούθησαν και άλλες ελληνικές μπάντες, αλλά το “trve” στάτους το πήραν οι Νορβηγοί σαν πρωτοπόροι του black.
Για ιδεολογίες και τέτοια, έχεις δίκιο, απλά το όλο θέμα με misanthropy, antihuman κλπ ισχύει ή απλά το λέγαν για να το πουν και να προκαλέσουν, και λόγω ηλικίας όπως ανέφερες?
Αυτή ήταν η ιδεολογική απορία.

Βασικα η σε διαφορα blogs που εχουν λινκ για ράπιντσερ και μενταφαιλ και τα ρεστα η στο google. Σε αυτο το ράπιντσερ πάντως 2/3 φορες που θα παω δεν με αφηνει να κατεβασω και μου σπαει τα νευρα.

Παιδες, εχω 4 κοπιες, οι 2 ειναι και 1st press.
Και οποιος ενδιαφερεται, να μην μπει στον κοπο, τα θελω στο ραφι να τα κοιταζω.

Συμπερασμα ή είσαι καθυστερημένος ή εισαι καθυστερημένος … αλλίως απλά εξήγησε τον λογο που θες 4 κοπιες του ίδιου cd στη δισκοθήκη σου. Αν τωρα περιμενεις να ανεβει η τιμη στο ebay σου προτεινω καλυτερα να επενδυσεις σε μαρμαρο πεντέλης που και καλό είναι και την δουλειά του κάνει.

Ρε ολμαιτι αν οι νορβηγοι ηταν θρασοντεθαδες , οι δικοι μας δεν ηταν χεβιμεταλαδες ? Γενικα χαζομαρες first κ second wave , μόνο χάριν συνεννοησης έχουν κάποια αξία κατά τα άλλα απλα ακου τις μπαντες που σαρεσουν :wink:

Μόνο καθυστερημένος δεν είμαι, τα έχω για trade. αν τα έβρισκες κι εσύ με 10 ευρώ ας μην τα έπαιρνες :slight_smile:

Ε πες το ρε boy σωστα να μην σε κατηγορουν οι κακες οι γλωσσες αδικα . Αρα trade , οχι να καθονται στο ραφι … Εχει διαφορα :wink:

10 ευρω ειναι καλη τιμη …εγω πριν καποια χρονια καπου τοσο ειχα παρει την δικια μου . Θανατος στο ebay

Edit : εχεισ μηπως κανα demo Burzum , Mayhem ?

Η Νορβηγια ως γνωστον απεκτησε το στατους γιατι τραβηξε περισσοτερο τα βλεμματα λογω φονων και αλλων δειγματων εφηβικης καηλας!Οχι πως δεν αξιζε η μουσικη,αντιθετως αλλα νομιζω πως η δημοσιοτητα αυτων των γεγονοτων ειναι που της εδωσε τεραστια αναγνωριση :stuck_out_tongue:

Επίσης προφανώς και δεν υπήρχε σοβαρό “ιδεολογικό” μπακραουντ στο τότε black metal. Μιλάμε για ένα μάτσο 15-17χρονους που μπορεί να ήταν αρκετά τυχεροί για να έχουν άπειρο μουσικό ταλέντο, αλλά από πλευράς φιλοσοφίας είχαν μαζέψει έναν αχταρμά που τους βοηθούσε να φαίνονται και λίγο οι “γαμαω”. Γενικά αν δεις ντοκιμαντερ του τότε (και του τώρα) ή διαβάσεις το Lords Of Chaos π.χ. δεν πρόκειται να σου μείνει άντερο από τα γέλια με το τι έλεγαν τα παλικάρια τότε. Τώρα είναι λίγο πιο μαζεμένοι αλλά και πάλι υπάρχει μεγάλο ποσοστό αγνής, αμόλυντης καθυστερησης (και δεν μιλάω κάν για τα NS κλπ).

Plus one to both.

Εχεις πμ φιλε:wink: