Αngmar : Το ghast στο ειχε αγορασει ο Μιχαλης αν θυμαμαι καλα ε ? Εχω διαβασει καλα λογια
γι’αυτο και οταν ειμαι στην φαση θα το ακουσω.
Αbigor γενικοτερα ποτε δεν ακουγα αν εξαιρεσεις πισω στο λυκειο που ειχα ακουσει αρκετα το
Nachthymnen.Τωρα δεν ξερω καν τι μουσικη παιζουν αλλα αν αποκρυπτογραφησα σωστα τον
Γιοβανιτη του φορουμ καταλαβα.
δεν ακουσα Αβιγορ ακομα … αλλα η EAL ειναι εταιρια … αρα κανει κ χαρες (κοίτα ριλιζις τελευταίων χρόνων με εξαίρεση τους θεους Inkisitor , Diapsiquir). Η No.Ev.Dia είναι νόρμα (ή είσαι ή δεν είσαι) και οτι βγαζει ειναι στανταρ οτι παντα θα ειναι το καλυτερο πραγμα που εχεις ακουσει προσφατα.
Και γενικα ξερεις που καταληγουν οι μπαντες που προσπαθουν να κοπιαρουν DHG, Thorns
Σκόρπια σχόλια…
@ Αngmar (που μετά τις εντυπωσιακές ικανότητές του στο marketing με έπεισε να αγοράσω) το GHAST μου φερε στου νου παλιά καλή Φινλανδία τύπου BEHERIT. Respect.
@ Abigor: ποτέ δεν μου έκαναν κούκου, ούτε για καλό ούτε για κακό, οπότε πραγματικά δεν καταλαβαίνω προς τι όλη αυτή η συζήτηση για ένα συγκρότημα που περνάει μάλλον αδιάφορο κατά γενική ομολογία (αν κατάλαβα καλά).
@ ΒΒΒ + Deathster. Οι κλώνοι των THORNS σώζονται, των DHG ποτέ. Έως και οι DIAPSIQUIR ένα κάποιο γερό στομάχι το θένε, και είναι απ’ τους καλούς. Inkisitor δεν έχω ακούσει. Ι am intrigued.
Έχετε ακούσει το IHSAHN, με την ευκαιρία; Μου φάνηκε κάπως άνισο. Και εντάξει, δεν πολυκολλάει και στο θρεντ, αλλά είμαι περίεργος να ακούσω σχόλια, γιατί εγώ ακόμη ξύνω το φρύδι μου.
Το IHSAHN οπως το ειπες,ανισο…τα 2 προηγουμενα θαρρω πως ηταν καλυτερα η’ τουλαχιστον η δομη των κομματιων ηταν καλυτερη απ’οτι After στο που γινεται λιγο οτι να’ναι.
Αν οι Abigor δεν σου έκαναν “κούκου” άρχισες να ακούς black metal μετά το 2000, με πρώτα ακούσματα αλμπουμ που βγήκαν απο γνωστές μπάντες μετά το 2000.
Αλλά μεταξύ μας, δεν σου λένε κάτι ή δεν σου λένε κάτι επειδή δεν έχεις ακούσει?
Χωρίς καμιά δόση επίκρισης και για να ξέρεις οτι έγω έχω πει αρκετές φορές αυτην την φράση στο παρελθόν, το “οι τάδε δεν μου λένε κάτι” είναι ευκολιά.
Τελικά έφτανα στο συμπέρασμα οτι δεν έχω ακούσει νότα σοβαρά, κατα συνέπεια πως θα μπορούσαν να μου πουν και κάτι. Μιλάμε για μπάντες με ουσία, πάρε ονόματα (Profanatica, weakling, Silencer, Judas Iscariot, Sorhin, Mgla, Nefandus) και άλλα που τώρα τα αγοράζω εύκολα κιόλα.
Επαναφορά “ΚΟΎΚΟΥ” με εφαρμογή, Ά Μαυρομεταλικού Κανόνα:
“Δεν κρύβομαι πίσω απο το δάχτυλο μου, λέω την Αλήθεια”
-Δε μου λένε κάτι οι Αυστριακοί “Θεοι” ΑΜΠΙΓΚΟΡ…
Άρα ακούω τα πάντα απο-έως 1993-1999, κανονικά θα έλεγα και τα demo αλλά πρέπει να κάνεις απόλυτη ησυχία για να ακούσεις κάτι, οπότε άστο…
Και ιδιαίτερη πρόσοχη στον Oρισμό του Black Metal απο την Αυστρία.
θα λεγα πλαντερερ θεο αλλα μετα σκαει ο μαλακας ο νομιστερακις με ηρωικο σκρινσοτ που με διπλωσε στα δυο … γιατι διαολε ? τωρα πως θα διαλεξω τον θεουλη της μερας :lol:
Εντάξει το επιχείρημα “δε σου αρέσουν επειδή δεν έχεις ακούσει σοβαρά” δεν είναι και πολύ ισχυρό έτσι; Ειδικά τα πρώτα Abigor είναι τέρμα βαρεμάρα κατά τη γνώμη μου. Όπως και οι Profanatica και οι Sorhin εδώ που τα λέμε από τη λίστα που αναφέρεις. Ε τι να γίνει, δεν είναι όλοι για όλους. Και κατά κανόνα “μεγάλωσα” με τους πιο παλιούς, όταν παρακολουθούσα πιο προσεκτικά τη σκηνή.
Προφανατικα ρε αλητη Τσιρκε ? Προφανατικα ? Μονο που παιζουν με ψωλες εξω εναι απολυτο ρισπεκτ … Νταξει και μουσικη τι να βαρεθεις , ολη τους η μουσικη χωραει σε δυο δισκους (το καινουριο δεν ηταν καλο οντως). Τεσπα εγω συμφωνω με πλαντερερ , πολλες μπαντες δεν παιζουν τελειως επιφανειακα οποτε παιζει με λιγες ακροασεις να μην πιασεις τι παιζει … λογικο ρε αδερφε . ιτ χαπενς.
Δηλαδή θες να με πεις ότι είναι ιδιαιτέρως εγκεφαλική οι μουσική των Sorhin και των Abigor και είναι δύσκολο να τηνε πιάσεις; Ντάξει, δε μιλάμε και για Ξενάκη ξερω γω. Straightforward black metal είναι. Ειδικά οι Sorhin άνηκαν και σε μια σκηνή από τις αρκετά εύπεπτες του bm.
“δε σου αρέσουν επειδή δεν έχεις ακούσει σοβαρά” δεν είναι και πολύ ισχυρό έτσι;
Αυτό το λες αν κατάλαβα καλά για την μονομανία του black metal, αλλά η άποψη μου έχει να κάνει με την τριβή σε κάτι που εκ πρώτης φαίνετε ενδιαφέρον.
Στην περίπτωση Abigor λες είναι βαρετοί οπότε ισχύει, μιας και βρήκες ένα ενδιαφέρον εκ πρώτης, άρα μήπως η τριβή αλλάξει την αρχική του βαρεμάρα?
Άλλωστε το black metal θέλει χρόνο για να μην «βαράει» στο μυαλό το rhythm section, ακροάσεις για να «καθαρίσει» το αυτί.
Από την άλλη υπάρχει και άλλος ένας τρόπος προς επαλήθευση βαρεμάρας. Βάλε 5 άλμπουμ black metal που βγήκαν το 1994, μέσα στην πεντάδα αυτή βάλε και το Verwüstung. Για δυο μέρες άκου αυτά και μετά πες την αλήθεια, είναι βαρετό σε σύγκριση?
Μην το βάζεις σε κόντρα με πράγματα που βγήκαν αργότερα, είναι άδικο μόνο και μόνο από την διαφορά παραγωγής.
Εκεί που διαφωνώ πολύ είναι για Profanatica & Sorhin που είναι μπαντάρες. Όσο αναφορά το μάλωμα με τους παλιούς εξήγησέ το, να σε πιάσω. Αλλά μη μου συγκρίνεις σε θερμοπαρακαλώ το black metal (μοναδικό εν ζωή είδος στο metal ολόκληρο) με εμπορικές κυκλοφορίες που ξέρει και ο τύπος στην συναυλία Ulver με μαλάκι στιλ percy jackson…που δεν είχε ακούσει νότα μαυρού μεταλ.
Δεν υπάρχει μάλωμα με τους παλιούς, αυτό το ανέφερα γιατί κάπου στο post σου λες ότι μπορεί κάποιος να μη πολυγουστάρει τέτοιες μπάντες, επειδή έχει μάθει στα (αρκετά διαφορετικά ομολουγουμένως) νέα κύματα του black metal. Και ήθελα να πω ότι και κάποιος που συνήθησε να ακούει black metal με τη φουρνιά των 90s, μπορεί να θεωρεί βαρετά κάποια πράγματα. Καλά για το '94 ειδικά και το “Verwüstung” νομίζω ότι είναι μια μάλλον ατυχής χρονιά κάπου ανάμεσα στο “Nightside”, το “Hvis Lyset”, το “Pure Holocaust” του ‘93, το “De Mysteriis” κλπ κλπ κλπ. Οι Abigor πάντα μου φαίνονταν λίγο “φτωχοί συγγενείς”. Για τους Sorhin δεν αρνούμαι τη σημασία τους για τη σκηνή τους, αλλά δεν μ’ αρεσει σχεδόν καθόλου η ελαφρωσμελωδικοσουηδο black σκηνή των 90s. Οι Profanatica, στο μυαλό μου μπαίνουν στην κατηγορία “Beherit”. Οι περισσότεροι τους εξυμνούν, εγώ δεν τους παλεύω μια.
Οι εμπορικές κυκλοφορίες ποιες ακριβώς είναι όμως γιατί μάλλον κάπου το έχασα.