Μόλις άκουσα τούτο εδώ. Πολύ καλό, εμένα σχεδόν μου… έφυγε το σκατό Τους Revenge δεν τους παλευω και τόσο και αυτοί θα έλεγα πως είναι σαφώς πιο κοντά στα δικα μου ακούσματα. Γαμάτος ήχος βασικά με το μπάσο ειδικά που οργώνει κανονικά. Αν και δεν είναι εύκολο να κρίνω απο τα σκατοηχέια του p.c.
Πιο κοντά σε black/thrash καταστάσεις ωστόσο θα έλεγα εγω. Αναμένω και κανονικό άλμπουμ απο αυτούς κάποια στιγμή. Πολύ καλή πρόταση.
To χω αγαπήσει αρκετά αυτό εδώ από τότε που το πόσταρα.
Τόσο που κι αυτό πάει για αγορά (αν το βρω)!
Blackthrash δεν θα το λεγα πάντως.
Έχοντας δηλαδή στο μυαλό μου και όλα αυτά που γράφαμε περί ανάλογων συγκριτημάτων στις προηγούμενες σελίδες.
Είναι κυρίως ο ήχος που με παει προς τα εκεί εμένα, κυριως για αυτο το είπα το thrash. Και οι κιθάρες thrash-ιζουν σε πολλές φάσεις. Απλά ο ντράμερ παίζει σε blast σχεδόν συνέχεια. Τωρα ναι σε συγκριση με αυτα που προτείναμε στα προηγούμενα ποστ δεν είναι το ίδιο αλλα και πάλι με πήγε προς τα εκει, σαν αίσθηση περισσότερο. Θα πέσουν και άλλες ακροάσεις πάντως, πολύ καλο δισκάκι αξίζει η αγορά σίγουρα.
To τελευταιο με το οποιο τη καταβρηκα:
Γαμεί!
unleash the crimson winds of fiiiiiireeee:band:
Ακουσα και το πρωτο απο “The Abyss”(κατα συμπτωση,της ιδιας χρονιας με το αποπανω)αλλα δεεεε
Που τους θυμηθηκες…
Λες αυτο…
Και μετα αυτο.
Ξερεις.Δεν βγαινει νοημα.
Οι CoF αξιζουνε μεχρι το Midian.Μην λεμε τα ιδια καθε φορα.
http://www.nuclearwinterrecords.com/
6 ευρω το cd. 8)
[SIZE=“2”](αν και δεν είναι 100% black)
[/SIZE]
Έσκασε μύτη καινούριο Celeste “Morte(s) Nee(s)”
Το κατεβάζετε δωρεάν από εδώ
Είναι από τις λίγες μπάντες που γουστάρω να ακούω να παίζουν ακριβώς τα ίδια πράγματα σε κάθε δίσκο, τούτο δω φαίνεται αρκετά καλύτερο από τις προηγούμενες κυκλοφορίες.
Όσοι δεν ξέρετε το συγκρότημα και βαριέστε να κατεβάζετε ακούστε από εδώ σε streaming όλο το album και πείτε καμιά γνώμη
Μας ηρθε καινουριο Ξασθουρι…δεν ξερω αν ειναι καλο η’ κακο αυτο!
Είναι και το τελευταίο με το όνομα Xasthur λέει. Αυτό μάλλον καλό είναι γιατί τελευταία δεν το χε.
Ειδικα στο τελευταιο δεν το ειχε με την καμια
Εντιτ : Δεν λεει πολλα και αυτο,τουλαχιστον με μια πρωτη ακροαση…Κσλυτερα που το διαλυει μαλλον.
Εξώφυλλο σε χρώματα εξωφύλλων ?95-?97, παραπάνω ρομαντισμός από όσο αντέχει ο μέσος βαλκάνιος μαυρομέταλος καθώς και συνθέσεις Ξαστουρικού Μπλάκ Μέταλ, είναι καλύτερο από το περσινό, αν και το περσινό πέρα από τον ίδιο μόνο εγώ παίζει να το άκουσα πέντε φορές…
Αν ο λόγος που η Marissa Nadler συνεργάστηκε με τον Μάλεφικ έχει να κάνει με όποιου είδους γοητεία μπόρεσε και άσκησε επάνω της ο Malefic, τότε έχω πολλές ελπίδες η επόμενη σχέση μου να 'ναι με ποιήτρια-φιλόλογο με μακριές κοτσίδες και σώμα μόντελ-τοπ…
:roll:
Κι όμως εμένα το Split-up που πλέον βλέπω στο αρκάιβς…με στενοχωρεί λίγο.
Τα ξαναλέμε κάποτε αμέρικαν μπόι…
έντιτ: ακούστε νέο Darvulia
Τελικα Plunderer εισαι μια ευγενικη ψυχη!
Eμενα μου φανηκε αρκετα γλυκαναλατο παντως…Δεν βγαζει κατι απο την μαυριλα που καποτε ειχε,ρομαντισμο οπως ειπες ισως…Μαλλον το αγορι μας ο Malefic ερωτευτηκε!
Καλυτερο απ’το προηγουμενο ειναι σιγουρα καθ’οτι εκεινο ηταν απαραδεκτο (και ναι παιζει να εισαι ο μονος που ειχε το κουραγιο να το ακουσεις 5 φορες :p).Ισως καλυτερα που το διαλυει γιατι οπως φαινεται ειχε πεσει ολιγον σε ενα τελμα. Xasthur R.I.P.
Εντιτ : Και γενικως ακουστε Darvulia οποιοι δεν το εχετε κανει
Δεν ξέρω αν θυμάστε αυτό:
Όσο περνά ο καιρός παίζουν και άλλα πράγματα ξεχασμένα στο παρελθόν τους και η ιστορία δεν μπορεί να οριστικοποιηθεί εύκολα, ειδικά όταν το βλέμμα επάνω σε κάτι ανέμελο έχει γίνει ιερή επανεξέταση. Δεν ξέρω αν θα φτάσω κάποτε σε σημείο να είμαι σίγουρος για charts κάθε έτους μιας και αυτά το υγιές είναι να μεταλλάσσονται αλλά έγινε μια μεγάλη παράληψη…που πρέπει να αναφερθεί:
[FONT=“Arial Black”][SIZE=“4”]1994-Xibalba-Ah Dzam Poop Ek[/SIZE][/FONT]
Το πρώτο μεξικάνικο black metal Full-length που έπαιξε ever (δε μετρώ blackodeath).
[SIZE=“2”]Mid tempo με ξεφεύγα ταχύτητες και “παραδοσιακά” περάσματα…[/SIZE]
Με το που θα βάλετε πρώτη ακρόαση αναλογιστείτε την διαφορά του μπουκωμένου ήχου της εποχής μας σε σύγκριση με κάτι πιο “επίπεδο” πλην όμως γνήσιου και περιεκτικού που έγινε πριν 16 χρόνια…
Ακούμε ξανά και ξανά Carchah και Sac Ibteeloob Cab κομμμμματάρες νιώστε riff αλλά πάνω από όλα λιώστε το τέλειο Itzam Cab Ain Katun…παλιακή ατμόσφαιρα με όλη την “πώρωση” που μπορεί να προσφέρει κάτι τέτοιο…
Όσο για την θεματολογία του άλμπουμ ας μην βιαστεί κανείς να σκεφτεί τα γνωστά τετριμμένα…Μάγιας και συμπάν…εξώφυλλα και εικόνες εσωτερικά λένε πολλά (όσοι ψάξετε θα το κατεβάσετε μαζί με τα κομμάτια από το split Ancient Blasphemies με τους Avzhia (τσεκ και δαυτούς δενκακοι)
To αποπάνω θα εξεταστεί μαζί με το Swine που με ορμηνεψε ο μέντορας του τόπικ αυτού.
Προς το παρόν:
Mortuus “De Contemplanda Morte; De Reverencie Laboribus Ac Adorationis” [2007]
Είχαν αναφερθεί στα μουλωχτά από ΒΒΒ σε μια συζήτηση περί Acrimonious αν θυμάμαι σωστά. Εδώ έχουμε πικρόχολο, mid (εως και αργό) tempo blackmetal εκ Σουηδίας και Ajna Offensive ειδικότερα. Οι δυσαρμονικές μελωδίες έχουν για βάση κατά τη γνώμη μου το αιώνιο riff του Aerie Descends (ξέρετε ποιων) καθώς και μια Ved Buens End-ική αύρα, όχι τόσο avant-garde ίσως. Κάπου μπορείς να εντοπίσεις και Burzum ατμόσφαιρες. Όσοι ελκύονται απ’ το orthodox λογικά θα παραδοθούν στη μαγεία του (αν δεν το ξέρουν ήδη δηλαδή).
http://www.metal-archives.com/band.php?id=40564
IXXI - Assorted Armament [2007]
Εδώ πάλι έχουμε project από (νυν και πρώην) μέλη των (γαμάτων) Ondskapt και των (απαράδεκτων) Lifelover. Δεν θα έλεγα όμως ότι μου θύμισε και πολλά απ’ τις μπάντες αυτές. Εδώ έχουμ striaght-forward blackmetal με καθηλωτικούς ρυθμούς, σωστές ατμόσφαιρες και πριμαριστά thrashy ενίοτε riffs σε κομμάτια όπως τα The Oath και Hate All, ενώ το κλείσιμο με το λογίδριο το Imperial Requiem με ψάρωσε άσχημα ομολογώ. Στην αρχή ο δίσκος δε με κέρδισε ιδιαίτερα αλλά τελικά το μόνο που με χαλάει κάπως είναι τα φωνητικά που τα βρίσκω από αδιάφορα έως πλαστικά. Ο Plunderer συμφωνεί μαζί μου και λέει ότι το περσινό τους είναι εξίσου καλό αν όχι καλύτερο.
…
Χαχ ακριβώς η αντίδραση μου όταν το διάβασα. Ρε Κρισ το ντεμπούτο ας πούμε δεν σ αρέσει?
To Konkurs έχω ακούσει μόνο και εκνευρίστηκα τόσο πολύ γιατί οι τύποι δεν είναι οι κλασικοί βλακμεταλλάδες που τόσα ξέρουν τόσα κάνουν και παρολαυτά κατορθώνουν να κατεστρέφουν ότι καλή ιδέα υπάρχει στα (περισσότερα) κομμάτια του δίσκου. Τον δε vocalist θα ήθελα να τον καρυδώσω.
Γενικά δεν τους θεωρώ καν blackmetal αλλά αυτό δεν είναι από μόνο του κάτι θετικό ή αρνητικό.
Επίσης την παρένθεση την έβαλα ακριβώς για να τσιμπήσετε. 8)
βασικα ειναι πολυ πιο μπλακμεταλ απο κατι βαμμενους χιμπατζηδες, παρολο που κρυβουν πολυ βαθια ενα ακαταμαχητο χιουμορ, που καταληγει να βγαινει στην επιφανεια ως ειρωνια.
Κι αυτοί βάφονται απ’ ότι βλέπω πάντως, όσο για το χιούμορ τους απλά δε συναντήθηκε με το δικό μου.
Επίσης ο Γιοβανίτης σου έθαψε το Blacklodge, να ξες.
Άκου το Pulver και πιστυω ότι θα αναθεωρήσεις.