αισχος, τιποταλλο. το Sworn to the Dark μπροστα του φανταζει δισκαρα. δεν εχω ακουσει πιο παιδιαριστικο μπιεμ, πραγματικα τα ριφφ του ειναι εφηβικα, χωρια οτι ειναι γεματο οπεθιλες, αλλα τις οπεθιλες τυπου αργου σολου με ρεβερμπ πισω απ’ τα ριφφς. ντιλιτ και να μην μας ξαναενοχλησουν οι κυριοι.
Μια φορα το ακουσα εγω,αρκετα καλο μου φανηκε αν και εχει και τα “περιεργα” του που αναφερει ο απο πανω…Θα το ξανακουσω παντως.
Αρκετή μελωδία.Έμειναν λίγα στοιχεια πλέον από τους Watain του Casus Luciferi.Γενικά είναι καλό CDακι αλλα μπορώ να πω ότι περίμενα φυσικά κάτι παραπάνω από τους κυριους. :!:
βγαλανε καινουργιο δισκο οι watain?μπορει κανεις να μου πει πως λεγεται?
Lawless Darkness
thanks μεγαλε
Τίποτα αδερφέ.Περιμένω και άλλες κριτικές πάντως.Μέχρι στιγμής πάντως όπου διαβάζω κάτι (ελληνικά/ξένα forums/site) η γεική άποψη για το δίσκο δεν είναι σταθερή.Άλλοι το θεώρησαν μέτριο άλλοι καλό/γαμάτο και άλλοι τραγικό.
Με μια πρώτη ακρόαση ενδιαφέρον μου φάνηκε, αλλά σίγουρα όχι αυτές οι πίπες που γράφανε στο Myspace, ότι και καλά το Black Metal θα αναγεννηθεί.
Θα το ακούσω περισσότερο και θα επανέλθω.
Εεε εντάξει λογικό αδερφέ,για να πουλήσουν το κάνανε…Η υπερβολή η ίδια!
Το CD δε συγκρίνεται πάντως με τη δισκάρα Rabid Death’s Curse ή με το Casus Luciferi.
Υπόθεση Watain
Ο “λέγε με και session μπασίστα των Dissection μ’ αρέσει” Erik Danielsson από την στιγμή που έγραψε το Casus Luciferi το οποίο έχει θεωρηθεί σταθμός (:lol:) για το είδος, δεν άργησε να υπογράψει και συμβόλαιο σε μια μεγάλη εταιρεία όπως η Season of Mist (2007) με το που το έπραξε λοιπόν δήλωσε:
Φεβρουάριος 2007-Metal Hammer (gr)
[I]Τ.Γιοβανίτης
Τι σημαίνει το «No Return» που προσθέσατε κάτω από το λογότυπό σας στο εξώφυλλο? (σ.σ. μιλά για το Sworn to the Dark δείτε ακριβώς κάτω απο το λόγκο)
Erik Danielsson
Αυτό αντιπροσωπεύει κάποιες οριστικές αποφάσεις που πήραμε πρόσφατα σχετικά με την μπάντα. Από εδώ και στο εξής, ο μοναδικός μου σκοπός στην ζωή είναι οι Watain. Παράτησα τη δουλειά μου, τα μάζεψα όλα, ξενοίκιασα το διαμέρισμα που έμενα, μένω κυριολεκτικά στο προβάδικό μας, χάραξα με tattoo το λογότυπό μας σε ολόκληρο το σώμα μου και δεν έχω κανένα άλλο στόχο πέρα από το να προχωρήσω με τους Watain ως το τέλος. Δεν είναι εύκολη απόφαση, θέλει πολύ μεγάλο θάρρος, ίσως να φάω τα μούτρα μου αλλά δεν με νοιάζει πλέον. Δεν πρόκειται να ζήσω την ζωή ενός κανονικού ανθρώπου με μια κανονική δουλειά για να κερδίσω λεφτά που προσπαθούν να με πείσουν ότι χρειάζομαι. Δεν γυρίζω πίσω σε τίποτε από αυτά. Έχω επιλέξει τη ζωή μου.
[/I]
Ηθικό δίδαγμα: Γίνε και εσύ στέλεχος πολυεθνικής, μετά έχεις τα φράγκα να το παίζεις και επαναστάτης
Πέρασαν 3 χρόνια ακόμη και η επανάσταση συνεχίστηκε. Η εμπορικότητα του black metal έδωσε μερίδα αγοραστικού κοινού και στους Watain σε σημείο που δεν υπήρχε λόγος να κάνουν άλλο άλμπουμ. (Φαντάζομαι τον Γάλλο της S.o.M να λέει
-Ντάξει ρε μαλάκες έχουμε κόπιες από το Sworn ακόμα, πάνε καντε κανα live και πουλάτε μπλουζάκια μωρε)
Μετά έκατσαν και οι Dissection για να γίνει κι άλλο γνωστος. Το 2009 έγραψε και στίχους για το “The Yonder Beckons” των The Devil’s Blood για να γίνει ακόμα πιο λατρεμένα γνωστός ε και τεσπά σκάει πάλι ο Γάλλος και του λέει:
-Μαλάκα Έρικ δεν πα να γράψεις και κανένα άλμπουμ για το Κλάιν της ιστορίας. Θα κάνεις ότι είχαμε πει δυο καλά ριφ απο παλιά άλμπουμ των Dissection που δεν θα θυμούνται πια, βάλε και δυο μελωδικά σολοριφ κάθε 2-3 λεπτά και μην ανησυχείς εμείς θα πούμε ότι μια νότα από όλα αυτά θα αναγκάσει τον Snorre ν’ ασχοληθεί με το Progressive Flamengo…
Λοιπόν παρ? όλο τα παραπάνω και ότι οι Watain μου θυμίζουν τους Dark Funeral σε φάση εμπορικότητας το άλμπουμ μπορεί κανείς να το γουστάρει αλλά για να το βάλει πολλές φορές να παίξει θα πρέπει ν? ακούει λίγο black metal και να βαριέται οικτρά να παρακολουθήσει την σκηνή.
Τέλος έχω να δηλώσω ότι όταν οι γνωστές μπάντες βγάζουν άλμπουμ του 5-6 τα περιοδικά τους βάζουν 7-8 ενώ όταν μικρές μπάντες βγάζουν άλμπουμ του 5-6 τα περιοδικά τους βάζουν 5-6
και βέβαια πάνω απο όλα, ΖΗΤΩ ο παλαιός μεροκαματιάρης Erik Danielsson!!!
KISS REVENGE 92
KISS CARNIVAL OF SOULS 97
KISS PSYCHO CIRCUS 98
KAI KISS ALIVE III
Ξέρεις από Black Metal!
Δεν εχω ακουσει ακομα το καινουργιο εκτος απο μια γρηγορη ακροαση.
Το προηγουμενο ηταν το πιο εμπορικο τους σε θεμα ηχου και αρκετα καλο
στα αυτια μου.Βεβαια εχω και καιρο να το ακουσω.
Τα 2 πρωτα τα θεωρω δισκαρες παντως.
Γενικα Πανο και εμενα με εχει χαλασει ολο αυτο που περιγραφεις με τους Watain.
Plunderer δεν έχω λόγια.
Ζωγράφισες…
Eντάξει, συμπυκνώνεις μία χαρά ότι λένε/με όλοι: το άλμπουμ είναι αδιάφορο. Όσο περισσότερο έχει ασχοληθεί κανείς με τους Watain στο παρελθόν ειδικά και με black γενικά, τόσο πιο αδιάφορο θα του φανεί το άλμπουμ.
Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το γεγονός του ο Eric (που’ναι σοβαρό και καλό παλικάρι και τονε συμπαθώ) να κάνει ό,τι κάνει για την κάυλα του, και απλά να έχει πέσει στην παγίδα.
όσον αφορά το θέμα της εμπορευματοποίησης του black, εντάξει, δεν μου βγάζει από το κεφάλι ότι φταίει ο οπαδός - δεν φταίνε ούτε οι εταιρείες, ούτε τα περιοδικά, ούτε οι καλλιτέχνες. Ο άνθρωπος που έχει ακούσει μουσική δεν θα παρασυρθεί από το εκάστοτε τρεντ που για τον χ-ψ-ω λόγο προωθείται τη συγκεκριμένη στιγμή, με μέτριο μουσικό αντίκρυσμα. Μόνο όσοι βαριούνται να ασχοληθούν το κάνουν αυτό το πράγμα. Ο καλλιτέχνης να φάει θέλει, και αυτή είναι η δουλειά του. Το πρόβλημα είναι ποιοι, πότε και για πόσο καιρό θεοποίησαν τους Watain - και τους όποιους Watain, και υπάρχουν δόξα το θεό πολλά παραδείγματα που θα μπορούσα να αναφέρω ονομαστικά.
Ξεκίνα να αναφέρεις.
Ναι φάση θα 'χει…
Πρόταση.
Altar of Plagues.
Ιρλανδοί οι κύριοι.Αξίζει να ακούσετε το μοναδικό τους fulll length White Tomb!
Και οι άλλες δουλείες τους πάντως μου άρεσαν αρκετά.
Όταν το έγραφα σκεφτόμουν τους Keep of Kalessin (που δεν είναι κακοί, ε, απλά δεν είναι και η αποκάλυψη της 10ετίας. Δεν είμαι σίγουρει ότι το Armada δικαιολογεί τον πανικό που προκάλεσε)
Οι Vreid, που ευτυχώς εδώ δεν έχουν πιάσει, αλλά στη Νορβηγία πουχου τους έχουν για θεούς.
Μία βόλτα στη δισκοθήκη μου και θα βρω κι άλλα αλλά τώρα βαριέμαι
Όταν τα λέω αυτά συνήθως με λένε κολλημένη γραφικιά :roll:
(edit) σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ τί μου θυμίζουν οι altar of plagues. πρέπει να έχω πέσει πάνω σε epάκι τους, αλλά δεν θυμάμαι τι μουσική παίζουν.
3 EP έχουν,όλο και κάποιο θα έπεσε στα χέρια σου…
Για μένα παίζουν “ωραίο” black metal!:p:p
μαλιστα