Black Metal Albums

Μιάς και αναφέρθηκαν οι Xasthur, το τελευταίο τους τι λέει;

προσωπικα το βρηκα μαπα. δηλαδη καπου εχει αρχισει και κουραζει ο ηχος του. καμια σχεση με Telepathic With The Deceased και To Violate the Oblivious. βαρεμαρα μεχρι εκει που δεν παιρνει εχουν αρχισει και γινονται ολαυτα τα συγκροτηματα.

Μάλιστα. Θα το τσεκάρω πάντως.

Κατεβαίνει το Virus STN από Diapsiquir. Για να δούμε…

12 Φεβρουαριου νομιζω κυκλοφορει κι αυτο απο την Candlelight Records :

αλλο ενα Αμερικανικο black metal συγκροτημα, το οποιο δυστηχως αν κι αξιολογο δε συγκρνοταν με Γαλλιες και Σουηδιες (κατα τη γνωμη μου παντα). για να δουμε αν βελτιωθηκαν καθολου…

Ondskapt : Σαπιο ΒΜ,ωραιες ιδεες και γενικα με κερδισαν.Εχω και ακουω το Draco Sit Mihi Dux του 03.
Katharsis : Παιδια και αυτοι της Noevdia δεν θα μπορουσαν να μην μας προσφερουν ποιοτικο ΒΜ με
ωραια προσωπικα στοιχεια.Το αλμπουμ του 06 εχω.:wink:

Nachtmystium και Nortt βαριομουν να κανω edit.Δεν εχω ακουσει ακομα αλλα σκοπευω.
Οι Nortt παιζουν Funeral Doom/Black metal δεν νομιζω να ειναι σαν Xasthur πιο πολυ με Thergothon θα μοιαζει.

Cobalt : Eνα αλμπουμ περσινο το οποιο το ακουσα φετος και συστηνεται ανεπιφυλακτα σε ολους.
ΒΜ με ολιγο απο deathspell,με προσωπικο στοιχειο και ωραια τραγουδια.Οι 2 αμερικανοι δεν παιζουν ΒΜ
σαν τις μπαντες της χωρας τους αλλα τεινουν προς ευρωπη μερια.Μοντερνο ΒΜ με την καλη εννοια.

Ποσο μαυρο/σκατοψυχο/δυνατο/πρωτογονο μπορει να ειναι ενα αλμπουμ ?
Αναφερομαι στο πρωτο ΒΜ αλμπουμ των θεων το A Blaze In The Northern Sky.

Τι να πρωτοπεις για αυτο το αλμπουμ.Η σαπιλα του δεν εχει επαναληφθει ουτε
απο του ιδιους.

Έτσι. Οι θεοί έδειξαν το δρόμο (και προς την αντιγραφή). Μεγαλείο.

Εγω παλι προτιμω κατι αλλο για να κλεισει το αποψινο μου βραδυ:

[CENTER][/CENTER]

…και καπου εδω υποκλινομαστε. :bow:

O καλύτερος black metal δίσκος όλών των εποχών απλά.
Και δεν είναι τίποτα περισσότερο από death metal τραγούδια παιγμένα “the black metal way”! :stuck_out_tongue: :respect:

Θα συμφωνήσω για το “A Blaze…” και θα συμπληρώσω πως προσωπικά γούσταρα πάρα πολύ και το τελευταίο τους πόνημα:

Darkthrone - F.O.A.D.

Αυτό το πάντρεμα Black Metal με punk πολύ μ’ εξιτάρει… Είναι κανείς άλλος που να τη βρίσκει έτσι; Και πάλι πρωτοπόροι αν δεν κάνω λάθος… :wink:

Πάντρεμα punk και black? Όχι και πρωτοπόροι… :stuck_out_tongue:
Impaled Nazarene, Carpathian Forest οι πιο γνωστοί στο στυλ.
Ένα review για το δίσκο πάντως μπορείς να διαβάσεις εδώ πάντως:

http://www.rocking.gr/review1657.php

Έχω δίσκους και από Impaled Nazarene και από Carpathian Forest (τους γουστάρω πολύ και τους 2) αλλά δε μου φαίνεται το ίδιο… Νομίζω πως το προσεγγίζουν καλύτερα οι Darkthrone το όλο εγχείρημα, πιό “καθαρή” προσέγγιση αν με πιάνεις… Τουλάχιστον τα δικά μου αυτιά έτσι το αντιλαμβάνονται :wink:

Την κριτική σας την είχα διαβάσει ήδη και μ’ άρεσε :slight_smile: Είμαι περίεργος όμως ν’ ακούσω και άλλες γνώμες…

Nαι κι εγω γουσταρω black / punk φαση, και τελευταια εψαχνα κι αλλα τετοια συγκροτηματα, κι ελεγα να ανοιξω θεμα να ρωτησω, αλλα το αφησα τελικα (κι επιασα την σκετη punk). Mου αρεσε το τελευταιο Darkthrone αρκετα (και ειχε και γαμηστερο εξωφυλλο), αλλα το τελευταιο Carpathian Forest περισσοτερο (αν και το θεωρω black / rock’n’roll καλυτερα). επισης γνωριζω τους Βlackthrone με τον αρκετα καλο δισκο τους Black Metal Juggernaut, και τους Horned Almighty, oι πρωτοι φαινεται να ξεκινησαν σαν joke band ενω τωρα το γυρνανε στο πιο σοβαρο, ενω απο τους δευτερους δε μπορεσα να ασχοληθω και να ακουσω περισσοτερα παρα μονο τα κομματια που εχουν στο http://www.myspace.com/hornedalmighty τεσπα μακαρι στο μελλον να δουμε κι αλλα παρομοια συγκροτηματα…

Αν και δεν είμαι φίλος της black metal (μα καθόλου) κατά καιρούς ακούω κάποιους δίσκους και τους ευχαριστιέμαι
Παράδειγμα:
Blood in Our Wells και Autumn Aurora από Drudkh (Ουκρανικό black, απλά γ_____ και δ_____)

http://www.rocking.gr/modules/forum/showpost.php?p=284450&postcount=285

Μινι αφιερωματακι απο μενα.
Οσον αφορα το punk-o-black ο Jim εχει δικιο.Ετσι παιξανε μονο οι Darkthrone.Οι Impaled Nazarene ηταν
πιο χυμα και εφταναν στα ορια του crust.Ενω θα συμφωνησω με Voider οτι οι Carpathian Forest ειναι πιο
πολυ black ‘n’ roll (αν υφισταται ως ορος).

@Βοιντερ: Γενικα γουσταρω αρκετα το στυλ της ολης Black ‘n’ Roll φασης. Π.χ. τους “I” του Abbath. Εχεις κατι αλλο παρομοιο να προτεινεις;

To FOAD εχει και πολλες new wave επιρροες, καθως και μπολικη Φροστ-ίλα σε σημεια. Γενικα γαματος δισκος, αλλα δε θα θελα ενα FOAD νο2. Ως εκει οκ, καλα το πανε.

Επισης (ασχετο με την κουβεντα), σημερα θυμηθηκα και ξεθαψα τουτο:

Δε μπα να βγαζουν χολη (οσοι το κανουν), ειναι κιε γαμω τις δισκαρες!!

^ Όταν οι Mayhem είπαν να παίξουν “καθαρό” avant-garde metal το έκαναν καλύτερα από πολλούς… Εξαιρετικά εμπνευσμένος δίσκος! :wink:

Δηλαδή στους Darkthrone θα προτιμούσες μια επιστροφή στον παλιότερο ήχο τους… Όπως και πολλοί άλλοι… Το group όμως δε φαίνεται να πολυμασάει από τις προτιμήσεις του κόσμου! :smiley: Οπότε θα βγάλουν ό,τι θέλουν και πάλι κ εμείς απλά ας ελπίσουμε να είναι καλό. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω… :slight_smile:

Δεν πιστευω οτι ο οποιοσδηποτε νοημων μπλακμεταλλας θα εβγαζε χολη
για το επος που ονομαζεται Grand Declaration Of War.Eιχα την τυχη να τους
δω λαιβ στην περιοδεια του αλμπουμ αυτου.Ιntelligent Black Metal.

Αυτο που παιζουν αυτη τη στιγμη οι Darkthrone ειναι αυτο που γουσταρουν.
Χιλιες φορες αυτο παρα να προσπαθησουν να βγαλουν αλμπουμ σαν αυτα των
αρχων των 90’s.Δεν θα τα καταφερναν το ιδιο καλα.

Σχετικά με τους Darkthrone και αυτό που είπε ο Jim (αν και δεν μ αρέσει να περιαυτολογώ), έγραψα στο ριβιου του FOAD:

Είναι γνωστό ότι οι Darkthrone δε δίνουν δεκάρα για τη γνώμη των άλλων. Το δηλώνουν άλλωστε και με τον τίτλο του album, ένα μεγαλοπρεπέστατο «fuck off and die» στα μούτρα όλων των επικριτών τους. Οι Darkthrone θα παίζουν αυτό που γουστάρουν και θα κυκλοφορούν δίσκους που πρώτα απ’ όλα θα ικανοποιούν τους δημιουργούς τους. Αυτό έκαναν ανέκαθεν άλλωστε. Το έκαναν το '92 με το “A Blaze In The Northern Sky” και έγραψαν ιστορία στο black metal. Από ‘κει και πέρα κάθε δίσκος τους ήταν πάνω απ’ όλα αυτό που θα ήθελαν οι ίδιοι να ακούσουν.

Μην περιμένετε κανα νέο A blaze…, η εποχή αυτή έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Δυστυχώς.